Koty z ul. Batorego, 11 wysterylizowanych! TYCHY

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 06, 2011 11:47 Re: Koty z ul. Batorego,TYCHY!6 sterylizowanych, dług ok.400 zł!

OT nie wymagający komentarza, jedynie z prośbą o podpis :evil:
http://www.petycjeonline.pl/petycja/pet ... -czynu/161
Obrazek Obrazek Obrazek

Sloper

Od: Pon sty 10, 2011 11:18

Post » Śro lip 06, 2011 11:52 Re: Koty z ul. Batorego,TYCHY!6 sterylizowanych, dług ok.400 zł!

ezzme - nie strasz nas tym ZEGiem :( - wiem, że jest sporo takich skupisk kocich "band" :oops:

ten szary to mógł być kocur - podchodzi tam taki jeden ale jest bardzo ostrożny

JOMA

Od: Wto cze 08, 2010 14:12

Post » Śro lip 06, 2011 14:40 Re: Koty z ul. Batorego,TYCHY!6 sterylizowanych, dług ok.400 zł!

nie zdziwiloby mnie jakby sie okazalo ze okolice ZEG-u to kolejne skupisko kotow wolnozyjacych... :evil: Zwlaszcza ze tereny ZEG-u granicza z dzialkami znajdujacymi sie na ul.burshego czy bohenskiego.... nie pamietam jak sie ta ul.nazywa :oops: w kazdym badz razie na przeciw szkoly, dawnej podstawowki, obecnie gimnazjum. Na tych dzialkach zawsze sie roilo od kotow, dawna kolezanka z dziecinstwa, ktora mieszkala na moim podworku nieraz z tych wlasnie dzialek do domu przynosila kota. Jej rodzice mieli tam dzialke, pare razy tam bylam, stad wiem.

burasa widuje czesto, a tri czesto widuje wysiadujaca miedzy g.22-23 na chodniku pod moim blokiem pomiedzy klatkami. (bardziej tak przy drugim wejsciu do magazynu sklepowego).

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Śro lip 06, 2011 16:06 Re: Koty z ul. Batorego,TYCHY!6 sterylizowanych, dług ok.400 zł!

rudas wyglądał dobrze, więc może ktoś go wypuszcza? oba były nieufne.
dziś miałam "przyjemność" spotkać panią, która daje kotom kawę, kakao, a w piątki płatki :| że też nie przyszłam trochę później

jutro wracam do nysy, nie wiem kiedy będę znów w tychach, ale pewnie i tak na krótko. w jakiejś podbramkowej sytuacji z karmieniem może uda mi się mamę namówić, ale nie obiecuję.
mam fanty na bazarek (opisane i obfocone) chętnie przekażę - sama niestety do bazarków się nie nadaję :oops:
tzn. mogą zostać u mnie, ja je wyślę, tylko niech bazarek ktoś poprowadzi
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Śro lip 06, 2011 23:07 Re: Koty z ul. Batorego,TYCHY!6 sterylizowanych, dług ok.400 zł!

o matko! Nie wiedzialam co te koty dostaja, serio pojecia nie mialam, ze kawa, kakao i platki 8O :roll:
A kawa czarna, czy z mlekiem, cukrem? :ryk: :ryk: :ryk: hehehe :D

Kociara82

Post » Czw lip 07, 2011 7:16 Re: Koty z ul. Batorego,TYCHY!6 sterylizowanych, dług ok.400 zł!

jak się zaczęłam nad tym zastanawiać to może kawa inka :wink:

ezzme

Post » Czw lip 07, 2011 8:18 Re: Koty z ul. Batorego,TYCHY!6 sterylizowanych, dług ok.400 zł!

Kawa?
Kakao?
Płatki?
Czy ona wie, że dokarmia KOTY 8O
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Czw lip 07, 2011 9:55 Re: Koty z ul. Batorego,TYCHY!6 sterylizowanych, dług ok.400 zł!

Znamy z Kają tą Panią - powiem szczerze, że czasem próbujemy rozmawiać o tym jedzeniu ale nie chcemy naciskać - w końcu dzięki tej kobiecie te koty tam przeżyły - życie może i krótkie ale jednak żyły - to jedyna osoba która dokarmia - jakkolwiek to zabrzmiało :roll: - reszta jest obojętna lub kradnie :evil: - pani żyje bardzo skromnie a to jedzenie to jakieś resztki z mopsu - pani starsza, więc pewne sprawy są dla niej abstrakcją np sterylizacja - ale tego nie odpuściłyśmy - pani myślała, że my te koty wyłapiemy i do domku zabierzemy a tu sterylka i na dwór - jak się spotykamy musimy zawsze poopowiadać jaką koty dobrą opiekę mają i ciachnięte zdrowiutkie wracają - ja kawy nie widziałam, może z mlekiem i dlatego pani się skojarzyło, że to dobre dla kotów ale zupy mleczne, kaszę gryczaną, sosy zawiesiste to też widziałyśmy - temat rzeka :roll:

dzisiaj mój dyżur :wink:

JOMA

Post » Czw lip 07, 2011 12:44 Re: Koty z ul. Batorego,TYCHY!6 sterylizowanych, dług ok.400 zł!

podobno ona jest troche... no wiecie... umyslowa :oops: byc moze wiec nie do konca zdaje sobie sprawe czym karmi koty... ale JOMA ma racje, gdyby nie ona to koty nie mialyby co do pysia wrzucic :roll:

Kociara82

Post » Czw lip 07, 2011 12:58 Re: Koty z ul. Batorego,TYCHY!6 sterylizowanych, dług ok.400 zł!

Cóż, macie racje, jedyna która zajęła się kotami przed wami...
Co nie zmienia faktu jak jeszcze mleko, płatki, czy makaron rozumiałam, że można dać, ale kawa w życiu by mi do głowy nie przyszła ;)
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Czw lip 07, 2011 18:10 Re: Koty z ul. Batorego,TYCHY!6 sterylizowanych, dług ok.400 zł!

- byłam, nakarmiłam, napoiłam, wróciłam -

no teraz to już będzie wiadomo kto jakie lody jada i jakie masło :ryk:

miseczki stały czyściutkie, podolewałam wody, jedzonka nie było - nasypałam - koteczkę jedną widziałam czarną z taką wielką przepukliną :( - dobrze, że Kaja wraca 11-tego - będziemy dalej wyłapywać - musimy przed zimą zdążyć bo zima to ciężki czas dla nadworniaków

czy ktoś mógłby zrobić bazarek z rzeczy proponowanych przez ezzme ? - bardzo by się przydała kaska w każdej ilości :?: -no to poczekamy, może Kaja by się podjęła

ezzme - dziękujemy serdecznie za pomoc :1luvu: - szkoda, że się nie poznałyśmy - ale ja dopiero od 2-ch lat mieszkam w Tychach i chyba już tak zostanie - więc jest szansa :ok:

JOMA

Post » Czw lip 07, 2011 21:02 Re: Koty z ul. Batorego,TYCHY!6 sterylizowanych, dług ok.400 zł!

JOMA pisze:czy ktoś mógłby zrobić bazarek z rzeczy proponowanych przez ezzme ? - bardzo by się przydała kaska w każdej ilości :?: -no to poczekamy, może Kaja by się podjęła

Zajmę się tym, Kaja będzie mieć urwanie głowy jak wróci. Już wysyłam PW do Ezzme.

Betaka

Od: Nie lut 28, 2010 12:32

Post » Czw lip 07, 2011 22:22 Re: Koty z ul. Batorego,TYCHY!6 sterylizowanych, dług ok.400 zł!

ja juz na miau bazarkow nie robie... nie cieszyly sie powodzeniem wiec... nie bylo sensu...

Kociara82

Post » Pt lip 08, 2011 7:59 Re: Koty z ul. Batorego,TYCHY!6 sterylizowanych, dług ok.400 zł!

Kociara82 pisze:ja juz na miau bazarkow nie robie... nie cieszyly sie powodzeniem wiec... nie bylo sensu...

Nie zniechęcaj się! Zawsze warto, nawet jeśli uda się zebrać raptem kilka złotych. Potrzeby są ogromne i trzeba próbować wszystkiego. Sloper przy wsparciu dziewczyn dzielnie podnosiła swój bazarek i 50% zostało sprzedane. Ziarnko do ziarnka aż zbierze się miarka. :ok:

Betaka

Od: Nie lut 28, 2010 12:32

Post » Pt lip 08, 2011 8:46 Re: Koty z ul. Batorego,TYCHY!6 sterylizowanych, dług ok.400 zł!

JOMA pisze:ezzme - dziękujemy serdecznie za pomoc :1luvu: - szkoda, że się nie poznałyśmy - ale ja dopiero od 2-ch lat mieszkam w Tychach i chyba już tak zostanie - więc jest szansa :ok:

nie ma za co :) postaram się czasem na coś przydać, więc może jeszcze się spotkamy. ja od paru lat w Tychach jestem tylko czasowo, bardzo lubię to miasto, ale miłość nie wybiera :wink:

miseczki były puste, bo widocznie koty lubią tą kawę :D

ezzme

[poprzednia][następna]