Śródborów - tymczasy do wyboru, do koloru

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro lip 06, 2011 14:47 Re: Śródborów czyli Jokot z lasu :-)

Aleba pisze:Albo po 1,5 roku czy 2 latach :twisted:

Szkoda dzieciaków :(

Agneski szkoda :(
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro lip 06, 2011 17:05 Re: Śródborów czyli Jokot z lasu :-)

Oj, szkoda... :(

A tak po prawdzie, to po kiego był im kot...? Próbuję czasem iść tokiem rozumowania takich ludzi... i nie chwytam. Całkiem. Nie jarzę zupełnie, po co chcieli brać zwierzę. Żywe zwierzę...
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Śro lip 06, 2011 21:26 Re: Śródborów czyli Jokot z lasu :-)

Imbir jest nie tylko slodki i mily. Zaczyna pokazywac swoja inteligentna strone...
W sobote nauczyl sie, ze tacki animondy mozna otwierac sobie samemu, idzie mu ta samoobsluga coraz sprawniej. Dzisiaj zastalam towarzystwo najedzone, 3 tacki rozpracowane i wymiecione.
A dzisiejszego wieczora Imbir zdobyl sprawnosc otwieracza szafki kuchennej: wysuwa szuflady i czestuje siebie oraz kolegow czym sie da. W mojej obecnosci, bez skrupolow, otworzyl szuflady, ukradl bulke i pobiegl z nia w kat pokoju. I warczal na konkurencje.
Tia...
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Śro lip 06, 2011 21:38 Re: Śródborów czyli Jokot z lasu :-)

:ok: Mój ci on! Mój! :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

hanelka

Post » Śro lip 06, 2011 21:38 Re: Śródborów czyli Jokot z lasu :-)

Tiaaaaaaaaaa :lol:
Zdolny chłopczyk neisłychanie :lol:
Bianka otwiera sobie szuflady córki i...stringi wyciąga. U mnie tylko pantalony obciskające,więc bezpieczna zawartośc. :oops:
Tiaaaaaaaa :mrgreen:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Śro lip 06, 2011 23:11 Re: Śródborów czyli Jokot z lasu :-)

Bułkę w wydaniu Imbira miałam na bieżąco przez telefon - Agnieszka w dużym szoku była, a warczenie Imbira z bułką w pysku powaliło mnie totalnie :lol: :lol: :lol:

Ja już śpię 8) , ale ponieważ Zuzlikowa wylazła z klatki włączyłam lapka :mrgreen:

Agnieszko, może dlatego że o tym rozmawiałyśmy :wink: - Zuzlikowa sama, nie proszona wylazła, poprzeciągała się i do łazienki polazła 8O Człowieka przechodzącego obok olewa totalnie i nie ucieka, ale głasków nie lubi - z liścia dostałam, jak pogłaskać chciałam .... Teraz po oglądzie terytorium Zuzlik wróciła do klatki i żre kolację :kotek:

Może rano zastanę Zuzlikową w moim łóżku :?:

Czego sobie i Zuzlikowej życzę z całego serca :wink:

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Śro lip 06, 2011 23:18 Re: Śródborów czyli Jokot z lasu :-)

i za co kciuki trzymam!
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Śro lip 06, 2011 23:34 Re: Śródborów czyli Jokot z lasu :-)

jopop pisze:i za co kciuki trzymam!

Dzięki :D Ja tyż kciuki sobie sama potrzymam :wink: A tak przy okazji - czy mamy wiedzę czy Zuzlikowa na pewno wysterylizowana i zaszczepiona :?: W lecznicy nie była sprawdzana czy wysterylizowana .... I ze szczepieniem, żeby nie zdublować ...

Aleksandra59

Post » Czw lip 07, 2011 8:29 Re: Śródborów czyli Jokot z lasu :-)

Niestety Zuzlikowa wybrała klatkę, a nie moje łóżko :mrgreen:

Aleksandra59

Post » Czw lip 07, 2011 8:33 Re: Śródborów czyli Jokot z lasu :-)

Siła przyzwyczajenia. Jeszcze polubi łóżko :ok:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw lip 07, 2011 14:37 Re: Śródborów czyli Jokot z lasu :-)

Zuźlikowa to jednak kobieta pełna tajemnic. Żeby nie powiedzieć, że sama nie wie czego chce od życia. :wink:

Imbirowe otwieranie szafki idzie coraz sprawniej, jedno pacnięcie łapą i już. Na noc zastawiłam ciężkim krzesłem, ciekawe co będzie po moim powrocie do domu dzisiaj. :roll: Całe kocie żarcie trafiło z półek do lodówki, oby się drań nie odważył lodówki otwierać. :evil: Bo się przeprowadzi do Hanelki. :mrgreen:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Czw lip 07, 2011 15:43 Re: Śródborów czyli Jokot z lasu :-)

Agneska pisze:Zuźlikowa to jednak kobieta pełna tajemnic. Żeby nie powiedzieć, że sama nie wie czego chce od życia. :wink:

Imbirowe otwieranie szafki idzie coraz sprawniej, jedno pacnięcie łapą i już. Na noc zastawiłam ciężkim krzesłem, ciekawe co będzie po moim powrocie do domu dzisiaj. :roll: Całe kocie żarcie trafiło z półek do lodówki, oby się drań nie odważył lodówki otwierać. :evil: Bo się przeprowadzi do Hanelki. :mrgreen:
U hanelki jadło zamyka się w piecyku, mikrofalówce, szafce zamykanej na klucz... na wszystkich szafkach mam zamocowane zabezpieczenia przed dziećmi z ikei. Niektóre jeszcze się trzymają ;) Do pomocy jest kundel. Jak się nie da po dobroci otworzyć, to można wyrwać drzwi z zawiasami i kawałkiem szafki. Każda metoda jest dobra, jeśli działa. :mrgreen:
Obrazek

hanelka

Post » Czw lip 07, 2011 15:48 Re: Śródborów czyli Jokot z lasu :-)

hanelka pisze:
Agneska pisze:Zuźlikowa to jednak kobieta pełna tajemnic. Żeby nie powiedzieć, że sama nie wie czego chce od życia. :wink:

U hanelki jadło zamyka się w piecyku, mikrofalówce, szafce zamykanej na klucz... na wszystkich szafkach mam zamocowane zabezpieczenia przed dziećmi z ikei. Niektóre jeszcze się trzymają ;) Do pomocy jest kundel. Jak się nie da po dobroci otworzyć, to można wyrwać drzwi z zawiasami i kawałkiem szafki. Każda metoda jest dobra, jeśli działa. :mrgreen:

U mnie żarcie w piekarniku :oops: Jak jest w puszce, to Frodzik (najedzony) potrafi godzinami - dosłownie - drapać puszkę z miną ZAGŁODZONEGO DEWONKA :|
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt lip 08, 2011 22:11 Re: Śródborów czyli Jokot z lasu :-)

(...)

Wychodzi na to, że Zuzlikowa dokładnie wie czego chce od życia - świętego spokoju 8) W moim mieszkaniu jedynym miejscem gwarantującym - w ocenie Zuzi święty spokój - jest kuchnia :mrgreen: Wczoraj wieczorem myślała, że to łazienka, ale pomyliła się :lol: :lol: :lol:

Od dzisiejszego poranka Zuzlikowa zaanektowała kuchnię 8) I chyba polubiła Alusia 8O Nie nasyczała na bezstresowego kota z ADHD, jak ją dzisiaj odwiedził :D :D

Z innych fajnych wieści - Zuzlikowa fajnie mruczy i bardzo lubi głaskanko i mizianko okolic uszków 8) I wychodzi na to, że wyrazem miłości wyrażanej przez Zuzlikową jest gryzienie 8O Muszę taką formę miłości zaakceptować - na razie boję się :oops: nawet jeżeli to gryzienie jest bardzo delikatne, tak samo jak pacanie łapkami bez pazurków ....

Aleksandra59

Post » Sob lip 09, 2011 6:33 Re: Śródborów czyli Jokot z lasu :-)

Cieszę się, że Zuzlikowa robi postępy :ok:
Moja MM podgryza i paca łapą bez pazurów, kiedy jest najbardzej zadowolona. Tyle, że ja już o tym wiem i mam do niej zaufanie.

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

[poprzednia][następna]