Warszawa: przygarnę leciwego nieboraka (DT z perspektywą DS)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro lip 06, 2011 19:19 Warszawa: przygarnę leciwego nieboraka (DT z perspektywą DS)

Moi drodzy!

Po latach rozważań podjęłam decyzję o dokoceniu. Od kilku dni wertuję Miau, ale jest tyle kocich bied, że nie mogę się zdecydować na żadną. Na ile znam siebie, moje rozważania nad wyborem kota mogą trwać tyle czasu, ile rozważania nad dokoceniem :oops: A domek czeka i się marnuje. Wiem też, że nie wszystkie potrzebujące koty mają swoje wątki na forum. Dlatego mam do Was pytanie wprost: czy wśród kotów, dla których szukacie domków, macie nieboraka spełniającego poniższe założenia? Będę wdzięczna za pomoc.

Moje preferencje:
- leciwy biedak z marnymi szansami na adopcję i z zagrożeniem życia w obecnym miejscu bytowania (w schronie, na ulicy itp.)
- może być chory (w sposób niezagrażający obecnemu rezydentowi), zabiedzony i niewyględny (bo mnie każdy kot zachwyca)
- kot z Warszawy lub okolic
- nie musi lgnąć do człowieka, ale powinien się dobrze dogadywać z innymi kotami
- stan uzębienia pozwalający na spożywanie suchej karmy
- stan zdrowia (po wykurowaniu z ewentualnych dolegliwości, z którymi przybędzie) niewymagający karmy specjalistycznej

Moja oferta:
- własny pokój z osiatkowanym balkonem
- ewentualne leczenie, wykastrowanie, przyuczenie do kuwety itp.
- wprowadzka możliwa od zaraz
- DT do końca sierpnia - po tym terminie możliwość zostania na stałe jeśli się dogada z rezydentem

Moje ograniczenia:
- czasami wyjeżdżam na 2-3 dni zostawiając koty z zapasem żarełka, wody i żwirku, więc kot wymagający codziennej opieki (np. leków lub zmiany pieluszek) nie będzie miał zagwarantowanej właściwej opieki (nie mam nikogo w pobliżu, kto by mógł mi pomóc w tak specjalistycznej opiece)

kruszonka

Od: Pon lip 30, 2007 19:16

Post » Śro lip 06, 2011 19:25 Re: Warszawa: przygarnę leciwego nieboraka (DT z perspektywą DS)

To najpiękniejszy post, jaki ostatnio czytałam. Szkoda, że jestem na Śląsku, bo natychmiast "w zębach" przywiozłabym któregoś z moich DT'ków. Gorąco pozdrawiam i oby szybko nastąpiło "dokocenie" przez któregoś szczęśliwca!

loreczka

Od: Pt lut 20, 2009 21:00

Post » Śro lip 06, 2011 19:25 Re: Warszawa: przygarnę leciwego nieboraka (DT z perspektywą DS)

Jesteś wspaniała !

rysiowaasia

Od: Nie sty 30, 2011 17:47

Post » Śro lip 06, 2011 19:35 Re: Warszawa: przygarnę leciwego nieboraka (DT z perspektywą DS)

Gdybyś się zdecydowała wybiorę jakąś biedę ze schroniska w Szczytnie i transport bez problemu załatwimy.Są naprawdę fajne koty które w schronisku masowo odchodzą.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Śro lip 06, 2011 19:46 Re: Warszawa: przygarnę leciwego nieboraka (DT z perspektywą DS)

A moze kicia z mojego wątku? Po dramatycznych przejściach. Taka mądra. Drobniutka. I juz wysterylizowana. Jest mega miziasta, możliwe, że wywalona z domu - mam takie podejrzenia zwazywszy na ufnośc jaką okazuje :( Nawet taka opcja jest. Jak wróci z Koterii po rekonwalestencji, będę musiała ją znowu wypuścić na dwór. To sliczna pingwinka. Z białymi dugaśnymi wąsami. Jutro wkleję zdjęcia. Jest tak łagodna, jak baranek. Nadzieja pewnie mała, bo kotów tu duzo, ale co mi szkodzi spróbowac. Oto wątek: viewtopic.php?f=1&t=129713

Magilaina

Od: Pon paź 16, 2006 10:41

Post » Śro lip 06, 2011 20:17 Re: Warszawa: przygarnę leciwego nieboraka (DT z perspektywą DS)

AGONEK z warszawskiego schronu?
Link do wątku w banerku w moim podpisie :)
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Śro lip 06, 2011 20:35 Re: Warszawa: przygarnę leciwego nieboraka (DT z perspektywą DS)

Bieda ze schronu? Tak mi żal kotów tam przebywających, ludzie nie chcą brać schroniskowców :cry:
Dawno mnie tak nie ucieszył żaden wątek.Kruszonka :1luvu: :1luvu: :1luvu: :piwa: :piwa:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro lip 06, 2011 20:41 Re: Warszawa: przygarnę leciwego nieboraka (DT z perspektywą DS)

Może Burek z krakowskiego schroniska?
http://www.schronisko.krakow.pl/bigPicture.php?id=1856

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Śro lip 06, 2011 21:10 Re: Warszawa: przygarnę leciwego nieboraka (DT z perspektywą DS)

Spójrz jeszcze na kotki w wątku seniorów.
Wejście przez banerek w moim podpisie.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Śro lip 06, 2011 21:13 Re: Warszawa: przygarnę leciwego nieboraka (DT z perspektywą DS)

Mamy w jokocie przynajmniej 3 takie koty:

1. Krecik - czarny kocur, ok. 8-9 lat. Zębów ma mało, ale je suchą karmę - po prostu ją połyka. Ma nieleczący się katar, mimo wielu prób opanowania go co jakiś czas kicha zielonymi glutami :twisted: Spokojny, kochany pieszczoch. Z niektórymi kotami się dogaduje, z innymi nie. Obecnie ma DT, ale tylko do piątku, a potem na minimum 3-4 tygodnie musi znaleźć jakieś miejsce.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

2. Małgosia: bura kotka z uszkodzonymi oczami. ok. 8 lat, po operacji wycięcia guzów sutków. Nie wiadomo czy i kiedy będą wznowy... Kochana przylepa, która marzy tylko o leżeniu na kolanach człowieka. Nie przepada za innymi kotami, ale ich nie atakuje - zwykle syczy i się wycofuje. U mnie ma fatalne warunki, bo musi żyć na małej przestrzeni z 18 kotami. Zmiana na 1 towarzysza byłaby dla niej na pewno miła.
Obrazek
Obrazek

3. Izula.
10-12 letnia kotka po zmarłej, trikolorka (zdjęcia są marne, przepraszam!). Przemiła, spokojna. Na razie nie mamy dla niej innego rozwiązania niż klatka, potrzebujemy dla niej luźniejszego DT.
Obrazek Obrazek

Jeśli któryś z nich Cię urzeknie - proszę o kontakt.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Śro lip 06, 2011 21:21 Re: Warszawa: przygarnę leciwego nieboraka (DT z perspektywą DS)

Mamy też przynajmniej 4 koty młodsze, ale z kiepskimi szansami na adopcję:

Przede wszytkim rodzinkę, która nie ma prawa powrotu na swój parking "bo rysują lakier" - wszystkie uwielbiają inne koty, zwłaszcza najdziksza i najpiękniejsza Iveco. To jest kot KOMPLETNIE bez szans na zwykły dom, potrzebuje właśnie miłośnika kotów.
Isuzu

Iveco

Tatusiek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Tatusiek (3-4 lata) do niedawna spędzał czas wyłącznie na lodówce i szafkach kuchennych. Teraz prawie zawsze leży gdzieś w przedpokoju. Wymaga ostrożnego podchodzenia, czasem jeszcze zwiewa. Częściej jednak daje się pogłaskać - a jeśli tylko poczuje głaskanie, zaczyna przepięknie traktorzyć i przewracać się na plecy, by go drapać również po brzuchu. Daje się też brać na ręce i chętnie pozwala się głaskać gdy leży na kolanach.

Isuzu (poniżej roku) - też uwielbia głaskanie. Wije się wówczas i mrauczy ze szczęścia, często też sama podchodzi do nóg. Ale TYLKO na podłodze. Próby podnoszenia jej z ziemi są błędem. Przypuszczam, że nadejdzie dzień, gdy zacznie na to pozwalać - ale jeszcze nie nadszedł.

Iveco (poniżej roku) to niestety problem. Na razie bije mnie po łapach nawet za to, że głaszczę leżącą obok Isuzu ;) Uwielbia za to inne koty oraz zabawy myszkami i zabawkami na patykach [/quote]

I do tego Pingłin - jak imię wskazuje jest to pingwin, czyli czarny kot z białymi dodatkami. Niewiele ponad roczny, ale już był 4 łapami po drugiej stronie tęczy. Udało się go wyciągnąć, ale ma zmiany w płucach i wiecznie ślimaczące się oczy. Nie ma lepszego kota na dokocenie - akceptuje absolutnie każdego i z każdym może się bawić.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Śro lip 06, 2011 21:37 przez jopop, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Śro lip 06, 2011 21:35 Re: Warszawa: przygarnę leciwego nieboraka (DT z perspektywą DS)

Oj, coś mi się wydaje, że teraz to dopiero będziesz miała problem w wyborze :mrgreen:
Ale super, że założyłaś ten wątek :1luvu:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Śro lip 06, 2011 21:48 Re: Warszawa: przygarnę leciwego nieboraka (DT z perspektywą DS)

Boże, widać tu jak na dłoni ogrom kociej bezdomności...to tylko setna jej część. Zyczę mądrego i przemyślanego wyboru kicia. :ok:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Śro lip 06, 2011 23:05 Re: Warszawa: przygarnę leciwego nieboraka (DT z perspektywą DS)

Mój ogonek jest stary, je suchą karmę ma około 14lat i szuka takiego właśnie domu.....

viewtopic.php?f=13&t=129691
Ogonek wraca ....starości dożyje u mnie - ma DS[*] NA ZAWSZE W MOIM SERCU KOCHANIE
viewtopic.php?f=13&t=129691

Obrazek

iza.73

Od: Pon cze 15, 2009 13:26

Post » Czw lip 07, 2011 6:15 Re: Warszawa: przygarnę leciwego nieboraka (DT z perspektywą DS)

W tym watku są pilnie poszukiwane domy dla kotów.
Może któryś skradnie Ci serce...
viewtopic.php?f=1&t=120696&start=315
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

[następna]