Od wielu lat dziewczyny pomagają poznańskim biedom. Jednak w tej chwili ilość kotów znacznie przekroczyla możliwości finansowe fundacji.
Ciężko jest odmawiać pomocy widząc nieszczęście dookoła, dlatego fundacja znalazła się teraz w kiepskim położeniu.
Nie ma już żadnych możliwości lokalowych, nie ma pieniędzy, za to są długi
FKP ma pod swoimi skrzydłami wielu podopiecznych:
viewtopic.php?f=13&t=65542
jest w śród nich kilka przypadków cięższych jak Stevie Wonder, który jest starszym kotem, niewidomym i do tego ma jakiś sarszy uraz, który sprawia, że Steviemu zarzuca tyłem podaczas chodzenia i niestety uniemożliwia zazwyczaj kontrolę nad pęcherzem. W dodatku Stevie też ma podwyższone parametry nerkowe
Aby Stevie mógł normalnie funkcjonować potrzebna jest karma dla nerkowców i cała masa podkładów higienicznych. Zamknięcie go w klatce jest dla niego zbyt dużą traumą, więc pokój jest wyłożony podkładami.
Mimo swoich problemów Stevie kocha ludzi i uwielbia się wtulać w czyjeś ramiona, mamy nadzieję, że kiedyś znajdzie dom, który odwzajemni jego miłość.

Jest też Kidnej - kolejna kotka nerkowa. Kidnej uwielbia mizianie i zaraz zaczyna się kulać

kolejnym takim kotem jest Nefi, która od roku walczy z bliżej nieznaną infekcją. Kotka chodzi permanentnie zasmarkana, a żadne badania, które można przeprowadzić bez narkozy nie wykazują ani bakterii ani grzybów. Narkoza niestety mogłaby się dla Nefi skończyć tragicznie...

jest też Pajączek, która miała pecha i zaraziła się grzybem

To tylko paru podopiecznych z bardzo licznego grona. FKP ma pod swoimi skrzydłami wiele kotów dorosłych oraz całą masę kociaków, które się usamodzielniają i pochłaniają kologramy karmy.
Wszystkie te koty zasługują na to co najlepsze, na dobrą opiekę, na leczenie, pełną miskę i kochające domy.
Niestety są wakacje, adopcje stoją a pieniędzy brakuje
Dochód z bazarku zostanie w całości przeznaczony na pomoc dla Kociego Pazura.
Na sprzedaż wystawiam wykonane własnoręcznie techniką haftu sutaszowego kolczyki. Technika ta jest bardzo czasochłonna i wymaga dużej cierpliwości. Stworzenie jednej pary kolczyków zajęło mi od kilku do kilkunastu godzin.
1. Drobne fioletowe - kolczyki wykonane ze sznurków, w szkalny koralik, u góry mały onyks, dookoła szklane koraliki delikatnie się mieniące - odcień fioletowo -szary, sztyfty srebrne. Tył podklejony fioletowym filcem.

długość ok 4 cm, szerokość 2,2 cm,
- cena wywolawcza 25 zł wylicytowała eski
2. Kolczyki w kolorze jasnego beżu. W środku kamień naturalny howlit, dookola małe szkane koraliki w odcieniach brązu. Bigle srebrne (nie mają bitej próby). Tył podklejony beżowym filcem.

dlugość bez bigla 3,5 cz, z biglem 5 cz, szerokosć ok 3cm
- cena wywoławcza 40 zł wylicytowała Sihaja
3. Kolczyki w kolorach turkusu, granatu i czerni, kamienie naturalne: turkus, howlit, onyks i małe szkane koraliki delikatnie zmieniające kolor. Tył podklejony granatowym filcem.

długość ok 6,2 cm z sztyftem, szerokość niecałe 3 cm, sztyfty srebrne
-cena wywoławcza 50 zł
4. Duże kolczyki w odcieniach czerwieni, ecru i czerni. Kamienie naturalne to agat i agat palony, dookoła czerwone szklane koraliki.
Kolczyki są stosunkowo ciężkie ze względu na dorodne kamienie

długość ok 8 cm, szerokość góry ok 3,5 cm, szerokość dołu jakieś 3,2 cm
-cena wywoławcza 90 zł
Każdą parę kolczyków można licytowac prze 7 dni od pierwszej oferty.
Koszty wysyłki w wys. 4,20 pokrywa kupujący. Jeżeli wyjdzie więcej to sama wyrównam.
Wpłata będzie na moje konto a po zakończeniu bazarku przekażę wszystko zbiorczo dla FKP.
Jeżeli ktoś ma wątpliwości co do mojej osoby i mojej uczciwości można prosić którąkolwiek z dziewczyn z FKP o opinię.
Bazarek wystawiony za zgodą fuerstathos.