proszę o info, pomoc i rady

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 06, 2011 18:02 proszę o info, pomoc i rady

Jestem tutaj pierwszy raz, ponieważ szukam informacji. Jestem z okolic Cieszyna i chciałabym znaleźć kogoś kto wie w której lecznicy weterynaryjnej można sterylizować dzikie koty na koszt miasta. Szukałam takich informacji na internecie niestety nigdzie nie znalazłam. Najbliższe tego typu akcje są organizowane w Katowicach. Może ktoś z Państwa zna weterynarza, który ma taką umowę i zgodziłby się wysterylizować kotki. W tej chwili szukam domu dla jeszcze jednego małego kotka, który został z ostatniego miotu. Do mojego rodzinnego domu przybłąkały się 3 koty, dwie kotki i jeden kocur. Niestety wygląda na to, że jedna z nich znów jest w ciąży. Zależałoby mi na czasie,żeby szybko je wszystkie wysterylizować. Prosiłabym też o rady jak i czym mam je złapać, ponieważ koty nie chcą się nawet dawać pogłaskać.
Ostatnio edytowano Śro cze 08, 2011 16:22 przez bappu, łącznie edytowano 1 raz

bappu

Od: Pon cze 06, 2011 16:51

Post » Śro cze 08, 2011 15:59 Re: Cieszyn i okolice

podnoszę, zachęcam do zmiany tytułu wątku na bardziej dramatyczny... że potrzebne info, pomoc i rady :)

jeśli chodzi o finansowanie, zajrzyj proszę tu:

viewtopic.php?f=1&t=108023&start=1050

mocno trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :)

Monika od ogł na Morusku
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt cze 10, 2011 14:33 Re: proszę o info, pomoc i rady

podnoszę, jeśli w schronisku nie ma możliwości wypożyczenia klatki- łapki, zachęcam do wpisania w tytule po prostu CIESZYN- klatka łapka pilnie potrzebna :) poprosiłam o bannerek akcji, żeby ściągnąć na wątek więcej osób.

trzymam mocno :ok: :ok: :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Nie cze 12, 2011 17:51 Re: proszę o info, pomoc i rady

Zamówiony banerek :ok:
Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=128716][img]http://miau5.republika.pl/kl.gif[/img][/url]
Krzysiekbolo

Post » Wto cze 14, 2011 9:40 Re: proszę o info, pomoc i rady

Krzysiekbolo pisze:Zamówiony banerek :ok:
Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=128716][img]http://miau5.republika.pl/kl.gif[/img][/url]

dziękować :D :1luvu:
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Śro lip 06, 2011 15:06 Re: proszę o info, pomoc i rady

Nie widziałam tego wątku, jak się ta historia skończyła?
W Cieszynie działa stowarzyszenie http://fundacjalepszyswiat.pl/ , ale tez utrzymuje się z datków. Tak że darmowe sterylki to raczej marzenie ściętej głowy...
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Śro lip 06, 2011 15:30 Re: proszę o info, pomoc i rady

Axa76 pisze:Nie widziałam tego wątku, jak się ta historia skończyła?
W Cieszynie działa stowarzyszenie http://fundacjalepszyswiat.pl/ , ale tez utrzymuje się z datków. Tak że darmowe sterylki to raczej marzenie ściętej głowy...

Z tego co wiem, obie kotki zostały wykastrowane dzięki pomocy Kasy Kastracyjnej :)

A może spróbować uderzyć do UM o darmowe zabiegi? :ok:
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Śro lip 06, 2011 15:36 Re: proszę o info, pomoc i rady

Na ile się dowiadywałam, była jakaś minimalna pula kasy na kastracje, ale kończyła się w styczniu. Miasto (w sensie władz) generalnie nie jest zbyt przychylne zwierzętom. Na moim osiedlu nawet próbowano uchwalić zakaz karmienia kotów i był pomysł wyłapania wszystkich i zlikwidowania - cokolwiek by to miało znaczyć.
A o Kasie Kastracyjnej już udało mi się doczytać ;)
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Śro lip 06, 2011 15:50 Re: proszę o info, pomoc i rady

Axa76 pisze:Na ile się dowiadywałam, była jakaś minimalna pula kasy na kastracje, ale kończyła się w styczniu. Miasto (w sensie władz) generalnie nie jest zbyt przychylne zwierzętom. Na moim osiedlu nawet próbowano uchwalić zakaz karmienia kotów i był pomysł wyłapania wszystkich i zlikwidowania - cokolwiek by to miało znaczyć.

szkoda- może z nowymi (tj. następnymi) władzami będzie łatwiej. Choć jak chcą zakazać karmienia, to powinno im zależeć, żeby kotów nie przybywało...
chętni na kota
-
---

VeganGirl85