K-ów, w każdym kątku po kociątku ...

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro lip 06, 2011 6:47 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Sądząc po relacji Lolek <> Smokoty (Mea i Kali), Lolek nie jest agresywny, tylko znudzony. Smokoty zupełnie nie boją się Lolka (co by miało miejsce, gdyby je terroryzował), jedynie schodzą mu z drogi od czasu do czasu, natomiast Lolek chętnie ganiał za piórkiem w niedzielę. Oczywiście mogę się mylić.
Podjadę dzisiaj do Kotolandii pomóc Kocurii i przy okazji pobawię się nieco z kotami.

Zlloty

Od: Pon cze 13, 2011 7:34

Post » Śro lip 06, 2011 7:01 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Zlloty pisze:Podjadę dzisiaj do Kotolandii pomóc Kocurii i przy okazji pobawię się nieco z kotami.

Zabierzcie proszę Gilowi jedzenie po kolacji, bo on jutro jedzie na badania i zostawcie kartkę, żeby rano nikt go też nie karmił. Wysłałam Kocurii pw, ale piszę też tu, gdyby nie doszło albo nie zdążyła odczytać.

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Śro lip 06, 2011 7:13 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

queen_ink pisze:
Zlloty pisze:Podjadę dzisiaj do Kotolandii pomóc Kocurii i przy okazji pobawię się nieco z kotami.

Zabierzcie proszę Gilowi jedzenie po kolacji, bo on jutro jedzie na badania i zostawcie kartkę, żeby rano nikt go też nie karmił. Wysłałam Kocurii pw, ale piszę też tu, gdyby nie doszło albo nie zdążyła odczytać.

Kartka wisi od wczoraj na klatce :)

Wieści z frontu: Lolek wyraźnie zbity z tropu, Vanja zastała go na klatce Syntii, podczas, gdy oba nowe siedziały w drapakach. Nie jest źle, nie demonizujmy tego kota. :mrgreen:

EDIT:
Zlloty, zwróćcie uwage na Ryjka (to ten nowy wielkokot), on był wczoraj bardzo wycofany.
Ostatnio edytowano Śro lip 06, 2011 7:18 przez miszelina, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Śro lip 06, 2011 7:16 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Annazoo pisze:
Tweety pisze:Annazoo i Pasibrzucha, Wasze chrześniaki będą mieć wizytę we czwartek.

Super, że tak szybko ukazują się ogłoszenia, bo o dyniowatych pojawiły się wczoraj i dzisiaj i już dzwoniły 3 chętne osoby. Ogłaszarki, tak trzymać :1luvu:

Nadciągają problemy, bo zadzwonił dzisiaj dyrektor z muzeum i malce trzeba odebrać w przyszłym tygodniu, do tego dojdą 2 mamusie (ale przynajmniej muzeum mamy wyczyszczone). Robert pojedzie je jeszcze odrobaczyć i zrobić fotki aby od razu zaszczepić przy odbiorze ale to kolejna grupa kotów, którą obiecaliśmy przejąć i trzeba słowa dotrzymać.

Proszę też o ponowne ogłaszanie psa Alana, to ten krótkowłosy, wrócił do hotelu, nie nadaje się do dzieci, warczy na nie

:1luvu:

Dopytuję o Słomkę, tę, którą Lutra schwyta w piątek na Komandosów (dziękuję!).
Proludzka kicia podobna do Dorci. Po sterylce będzie w hoteliku. Potem wezmę ją na tymczas :oops: Publicznie proszę o pilnowanie mnie i nie pozwalanie mi na adopcję :oops:
Pytanie: jak długo powinna być na kwarantannie, by stała się bezpieczna dla moich rezydentów? Czy liczyć hotelik jako kwarantannę czy też mogłaby pobyć kilka dni na kociarni pod okiem doświadczeńszych ode mnie?

Prosiłabym tez o kontakt obecny DT moich chrześniaków, Rodzynka i Figi, które - jak słyszę - muszą niebawem tymczas zmienić.

Kwarantanna liczy sie w hoteliku, trwa 14 dni, jeśli nie ma objawów chorobowych, to po upływie dwøch tygodni zaszczepić, odczekać jeszcze tydzień i mozna dołaczyć do kotów.

Obawiam sie, ze jak przyjada muzealne, to w kociarni nie bedzie wolnego miejsca, znaczy wolnej klatki, no chyba, ze Tolek sobie pójdzie.
Obrazek

miszelina

Post » Śro lip 06, 2011 7:26 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

miszelina pisze:
Annazoo pisze:
Tweety pisze:Annazoo i Pasibrzucha, Wasze chrześniaki będą mieć wizytę we czwartek.

Super, że tak szybko ukazują się ogłoszenia, bo o dyniowatych pojawiły się wczoraj i dzisiaj i już dzwoniły 3 chętne osoby. Ogłaszarki, tak trzymać :1luvu:

Nadciągają problemy, bo zadzwonił dzisiaj dyrektor z muzeum i malce trzeba odebrać w przyszłym tygodniu, do tego dojdą 2 mamusie (ale przynajmniej muzeum mamy wyczyszczone). Robert pojedzie je jeszcze odrobaczyć i zrobić fotki aby od razu zaszczepić przy odbiorze ale to kolejna grupa kotów, którą obiecaliśmy przejąć i trzeba słowa dotrzymać.

Proszę też o ponowne ogłaszanie psa Alana, to ten krótkowłosy, wrócił do hotelu, nie nadaje się do dzieci, warczy na nie

:1luvu:

Dopytuję o Słomkę, tę, którą Lutra schwyta w piątek na Komandosów (dziękuję!).
Proludzka kicia podobna do Dorci. Po sterylce będzie w hoteliku. Potem wezmę ją na tymczas :oops: Publicznie proszę o pilnowanie mnie i nie pozwalanie mi na adopcję :oops:
Pytanie: jak długo powinna być na kwarantannie, by stała się bezpieczna dla moich rezydentów? Czy liczyć hotelik jako kwarantannę czy też mogłaby pobyć kilka dni na kociarni pod okiem doświadczeńszych ode mnie?

Prosiłabym tez o kontakt obecny DT moich chrześniaków, Rodzynka i Figi, które - jak słyszę - muszą niebawem tymczas zmienić.

Kwarantanna liczy sie w hoteliku, trwa 14 dni, jeśli nie ma objawów chorobowych, to po upływie dwøch tygodni zaszczepić, odczekać jeszcze tydzień i mozna dołaczyć do kotów.

Obawiam sie, ze jak przyjada muzealne, to w kociarni nie bedzie wolnego miejsca, znaczy wolnej klatki, no chyba, ze Tolek sobie pójdzie.

OK, potrzymam Słomkę w hoteliku

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Śro lip 06, 2011 9:07 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

miszelina pisze:
EDIT:
Zlloty, zwróćcie uwage na Ryjka (to ten nowy wielkokot), on był wczoraj bardzo wycofany.

Ok, pobawię się trochę z nimi. Może zdążę kupić jakąś zabawkę po drodze.

Zlloty

Post » Śro lip 06, 2011 9:36 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Zlloty pisze:
miszelina pisze:
EDIT:

Ok, pobawię się trochę z nimi. Może zdążę kupić jakąś zabawkę po drodze.

On ma 9 lat, nie wiem, czy bedzie sie bawić.
Zabawki w kociarni sa, nawet sporo, w kontenerku na kwarantannie, a w szafce oszklonej sa myszki, które przyjechały z Ryjkiem i Tosia z domu.
Obrazek

miszelina

Post » Śro lip 06, 2011 11:17 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Kochani, przepraszam, że zawracam Wam głowę, ale sprawa jest pilna - boję się, że kicia trafi do rozmnażacza, może jesteście w stanie pomóc w sterylce i znalezieniu odpowiedzialnego domu :(

http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-ko ... Z295744298

KRÓTKA HISTORIA:
Nie ma imienia. Prawdopodobnie wyrzucona z domu po kilku latach mieszkania, bo "opiekunowie" kupili sobie psa i kot im nie pasował ... Teraz kotka siedi w starej stodole, przed którą ją zostawiono, i gdy podjeżdża samochód, wybiega - sprawdzając czy to nie po nią wrócili opiekunowie.

METRYCZKA:
STAN: ZADBANA
nic więcej nie wiemy

CHARAKTER:
Bardzo przyjazna. Dokarmiają ją dobry ludzie.

tel. z ogłoszenia 794 355 369.

Z góry dziękuję- w razie potrzeby oczywiście pomogę ją ogłaszać.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro lip 06, 2011 11:19 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

tę kotkę zabrał już marek.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Śro lip 06, 2011 11:20 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

lutra pisze:tę kotkę zabrał już marek.

super, bardzo się cieszę :)

tu jeszcze chętni na kota:

http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-ko ... Z295647580

Przyjmę kotka nie starszego niż 6 miesięcy.Kolor najchętniej czarno- biały lub czarny (chociaż to ma małe znaczenie).Musi być zaszczepiony, odrobaczony i nauczony czystości (kuweta!).Idealnie jakby miał badania i był wysterylizowany.Proszę o oferty ze zdjęciami z Krakowa i okolic.

:ok: :ok: :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro lip 06, 2011 12:28 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Tweety pisze:zgłosiła się dziewczyna, z polecenia, chcąca pomóc w ogłoszeniach. Ktoś potrzebuje wsparcia na którymś sensownym portalu albo ma jakiś, który mu ciąży a jest mocno odwiedzany?

Proponowałabym zajęcie się tablicą.pl
Tweety pisze:Super, że tak szybko ukazują się ogłoszenia, bo o dyniowatych pojawiły się wczoraj i dzisiaj i już dzwoniły 3 chętne osoby. Ogłaszarki, tak trzymać :1luvu:

Nie zawsze da się radę wystawić ekspresowo, ale się staramy :wink:

kitkowa

Od: Śro lut 07, 2007 20:52

Post » Śro lip 06, 2011 13:03 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Gil kartke zmieta trzymal w budce pod soba, chyba to ma znaczyc aby mu nie zabierac jedzenia bo on nie chce nigdzie jechac.Kartke oczywiscie mu zabralam i umiescilam z powrotem na klatce. Syntia pojechala na obserwacje do dr,Dudy. Lolek spokojnie, po swojemu oczywiscie, bawil sie z Wiktorem. Wiktor ma zdrowie i zaciecie w taka ulewe przyjechal na rowerze 8O . W kuwetach na cat-roomie biegunka, moze nowe ze stresu ale po konsultacji z Miszelina dostaly tylko felixa. W klatkach ok. Na kwarantannie nowa i Tolek standartowo zrobili balagan gigant. Nowe kociaki na cat-roomie siedzialy co prawda w budkach ale daly sie bez problemu wymiziac, az sie rozmruczaly.
Tymek w nocy otworzyl jedno oczko :mrgreen: , Tili jeszcze nie, ale poczekamy.

vanja

Od: Czw mar 04, 2010 11:33

Post » Śro lip 06, 2011 13:16 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

chciałabym poogłaszać moich chrześniaków : Indię, Szymusia i Doriana. Zdjęcia Indii i Doriana znalazłam, Szymusia nie widzę, a potrzebne mi jeszcze chociaż namiary telefoniczne :) dałoby się? tak przy okazji...
Obrazek Obrazek

j3nny

Od: Sob sie 09, 2008 16:33

Post » Śro lip 06, 2011 13:18 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Czy ktoś ma możliwość dorobienia mi klucza do kotowni? Oczywiście pokryję koszty.

Zlloty

Post » Śro lip 06, 2011 13:21 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

j3nny pisze:chciałabym poogłaszać moich chrześniaków : Indię, Szymusia i Doriana. Zdjęcia Indii i Doriana znalazłam, Szymusia nie widzę, a potrzebne mi jeszcze chociaż namiary telefoniczne :) dałoby się? tak przy okazji...

Który to Szymuś? Chyba któryś z kociaków z Leroy Merlin, nie?
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

[poprzednia][następna]