WARSZAWA- 5 "persów"- odchuchujemy i szukamy DT/DS :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 05, 2011 16:36 Re: WARSZAWA- pilnie potrzebna pomoc dla 5 persów!!!!! DS/DT!!!

Edzina pisze:Jeśli nic nie znajdziecie - możecie zastanowić się nad transportem do mnie (chyba szykuję na siebie wyrok ciągnąc kolejnego kota... :twisted: ). Któregokolwiek. Nawet Bosmana. Miałam już różne koty, agresywne również. Czytać tego się nie da po prostu. Kurna! A miałam nie wchodzić na żadne wątki póki nie wydam tymczasów! Liczę jednak na to, że zanim coś się ruszy to koty znajdą dom. Moje DS, albo te persy DT. :)
Żeby tylko nie trafiły do pseudo... :evil:

mam rozumieć,że gdyby co to wzięłabyś Bosmana do siebie? bo będę coś kombinować....

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Wto lip 05, 2011 17:49 Re: WARSZAWA- pilnie potrzebna pomoc dla 5 persów!!!!! DS/DT!!!

zapisze sobie
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto lip 05, 2011 21:30 Re: WARSZAWA- pilnie potrzebna pomoc dla 5 persów!!!!! DS/DT!!!

J.D. pisze:mam rozumieć,że gdyby co to wzięłabyś Bosmana do siebie? bo będę coś kombinować....

Tak. Myslę, że on potrzebuje po prostu diagnozy. Nie wiem jeszcze gdzie go umieszczę, ale myślę, że do tego czasu coś się wyklaruje na tyle, że znajdzie się miejsce.
A odnośnie wykupu... Niestety moje zdanie jest jedno - nie daję ani złotówki pseudo, a tym bardziej komuś, kto chce się pozbyć swojego kota. Tak, wiem, że mogą trafić źle. Ale tu chyba rola forum, żeby powiedzieć tej pani, że nic za nie nie dostanie, bo koty wyeksploatowane, chore i nikt i tak ich nie kupi. A my proponujemy pozbycie się problemu od ręki. Więc albo będzie się bujać z nimi, bo przed wakacjami niech nie liczy na zainteresowanie, albo pozbędzie się problemu ale za darmo.
To ja bym zrobiła. Co wy zrobicie, to już się nie wtrącam. Oferuję DT któremukolwiek, bo mimo, że sama nie mam persa (z lenistwa ;-) ), to jakoś tak od persów zaczęło się moje pomaganie i mam chyba słabość... Stąd tyle ich było w moim domu..
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Od: Czw lut 10, 2005 12:07

Post » Śro lip 06, 2011 9:39 Re: WARSZAWA- pilnie potrzebna pomoc dla 5 persów!!!!! DS/DT!!!

Ja bym natomiast jasno poprosiła o odpowiedz. Że weźmiesz wszystkie na raz (łącznie z tym nawet za darmo ) - że jeśli się o ich los obawia koty formalnie przejmie fundacja. Że sprzedając je pokątnie naraża je na straszny los. Jeśli natomiast gotowa jest je wyłącznie sprzedać to chcesz jasno i czytelnie wiedzieć "za ile".

Najwyraźniej los tych kotów nie leży tej osobie na sercu. Kotka wielokrotnie rodziła........maluchy pewnie były sprzedawane. Z jednej strony chce sie ich pozbyć....z drugiej zarobić na tym.

Może należy ją uświadomić, ze ile można aktualnie kupić rasowego persa z dobrej hodowli?
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Śro lip 06, 2011 10:29 Re: WARSZAWA- pilnie potrzebna pomoc dla 5 persów!!!!! DS/DT!!!

XAgaX pisze:oto zdjęcia, którymi na razie dysponuję:
http://www.f4a.eu/index.php?p=8787
http://www.f4a.eu/index.php?p=8790

Powiedzcie mi, bo chyba jakaś niekumata jestem.. Jak zobaczyć zdjęcia? Bo weszłam na ten link, poczekałam, kliknęłam pobierz plik i gucio. Mam czystą, białą stronę z napisem na dole "gotowe". :? I teraz nie wiem czy to ja mam jakieś blokady, czy inni też nie widzą.
Wiecie.. Tak myślę, że gdyby owa pani ogłosiła te koty, to jest w zasadzie pewne, że zgłoszą się tylko pseudo. Bo nikt inny nie płaciłby za dorosłego, niekastrowanego kota. Bo albo by sobie poszukał do adopcji, albo kupiłby małego albo z hodowli. Tylko pseudo ewentualnie wydaliby 200zł za dorosłego, gotowego do dalszego rozrodu. Jakiś taki pat.. :?
Jeśli już ktoś chciałby wykupić, to może tylko kotki? Bo jeśli ta kotka znów ma rodzić dwa razy w roku, to długo nie pożyje.. :?
dorzuć się do sterylek: https://www.ratujemyzwierzaki.pl/azg dla bezdomnych: KRS 0000338819

Edzina

Post » Śro lip 06, 2011 10:34 Re: WARSZAWA- pilnie potrzebna pomoc dla 5 persów!!!!! DS/DT!!!

Edzinko, zaraz Ci prześlę na pw link do ogłoszenia ze zdjęciami. Jak ktoś jeszcze chętny- proszę o info.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro lip 06, 2011 10:35 Re: WARSZAWA- pilnie potrzebna pomoc dla 5 persów!!!!! DS/DT!!!

Mnie też się zdjęcia nie otwierają.

Dlatego mówię, może je sprzedać po 100 zł za kota ( maks ) do pseudo. No bo pomyślcie - wolałybyście rozkosznego kociaczka za 250 - 300 zł czy podstarzałego, niewyczesanego z problemami kuwetowymi?
Takie to tylko na miau cieszą się niesłabnącym powodzeniem. Idealny dla świrów stąd.......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Śro lip 06, 2011 10:36 Re: WARSZAWA- pilnie potrzebna pomoc dla 5 persów!!!!! DS/DT!!!

Neigh pisze:Takie to tylko na miau cieszą się niesłabnącym powodzeniem. Idealny dla świrów stąd.......

:ryk:

Edzina

Post » Śro lip 06, 2011 10:50 Re: WARSZAWA- pilnie potrzebna pomoc dla 5 persów!!!!! DS/DT!!!

Edzina pisze:
Neigh pisze:Takie to tylko na miau cieszą się niesłabnącym powodzeniem. Idealny dla świrów stąd.......

:ryk:

:ok: :mrgreen:
ja tez fotek nie widzę :cry:
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Śro lip 06, 2011 11:04 Re: WARSZAWA- pilnie potrzebna pomoc dla 5 persów!!!!! DS/DT!!!

może persy tak mają ..ale te mają jakieś takie smutne oczy :cry: biedaki...
Obrazek[b]

becia_73

Post » Śro lip 06, 2011 11:06 Re: WARSZAWA- pilnie potrzebna pomoc dla 5 persów!!!!! DS/DT!!!

becia_73 pisze:może persy tak mają ..ale te mają jakieś takie smutne oczy :cry: biedaki...

jak chcesz, to Ci mogę swoje na porównanie wysłać :( moje chyba mają weselsze...
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro lip 06, 2011 11:07 Re: WARSZAWA- pilnie potrzebna pomoc dla 5 persów!!!!! DS/DT!!!

becia_73 pisze:może persy tak mają ..ale te mają jakieś takie smutne oczy :cry: biedaki...

Tak. Zwłaszcza Żaba..
A persy normalnie to raczej mają takie wk.. spojrzenie. ;-)
Ostatnio edytowano Śro lip 06, 2011 11:13 przez Edzina, łącznie edytowano 1 raz

Edzina

Post » Śro lip 06, 2011 11:09 Re: WARSZAWA- pilnie potrzebna pomoc dla 5 persów!!!!! DS/DT!!!

zrobiło mi smutno serio...kurde jednak ludzie to debile...sorki jeśli kogoś uraziłam.. :evil:
Obrazek[b]

becia_73

Post » Śro lip 06, 2011 12:04 Re: WARSZAWA- pilnie potrzebna pomoc dla 5 persów!!!!! DS/DT!!!

Z tego co doczytałam Leon ma 10 lat - szans na sprzedanie go ta kobieta nie ma ŻADNYCH. Może go oddać i co najwyżej cieszyć się, ze dobrze trafił

Żaba - ma 8 ......gdyby była wysterylizowana to jw. Niestety nie jest......W sprawie Morelki ( 8 lat ) też były zapytania - jak sie okazywało, ze sterylizowana to się kończyły.

Problemem ( i to poważnych ) jest trójka chłopaków. Fakt mniejsze wzięcie niż kocice mają...pseudo wystarczy jeden reproduktor.....jednak nie ma co ryzykować.
Moim zdaniem trzeba zabrać hurtowo całą 5 i tyle.

Obrazek

Neigh

Post » Pt lip 08, 2011 11:57 Re: WARSZAWA- pilnie potrzebna pomoc dla 5 persów!!!!! DS/DT!!!

podnoszę...
Obrazek

gosik5

Od: Śro kwi 27, 2011 13:36

[poprzednia][następna]