Ania_w pisze:a w jakim wieku jest BoskaMamusia?
Agouti pisze:Kotka ma 2 lata i nie ma rodowodu, a wygląda wprost zjawiskowo. Do tego ma wyjątkowo jedwabistą sierść.
Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy
Ania_w pisze:a w jakim wieku jest BoskaMamusia?
Agouti pisze:Kotka ma 2 lata i nie ma rodowodu, a wygląda wprost zjawiskowo. Do tego ma wyjątkowo jedwabistą sierść.
ewar pisze:Wygląda na młodą, a jeżeli ma chociaż odrobinę podobny charakter do mojego Czarusia to jest to kot z marzeń.Wiem, co piszę! Z wyglądu to jego klon.Cudo! A sierść? Takiej nie ma żaden kot, miękka i jedwabista.
Ania_w pisze:Agouti wysłałam Ci PW;-)
Agouti pisze:Mnie osobiście też najbardziej podoba się szylkrecia - zresztą druga, podobna zostaje u nas na stałe. Trikolorka jest za to przekochana i w sumie równie śliczna, najchętniej zostawiłabym całą ekipę, ale 5 kota w domu.
Nie mają jeszcze imion. O trikolorce w domu, między sobą mówimy Tri albo Trisia, a o szylkreci Łatka (ze względu na rudą plamkę na główce). Nie nadawałam i nie uczę ich reagowania na imię, ponieważ chciałam żeby nowy domek mógł wybrać własne, ale może chociaż takie hmm niezobowiązujące nadać? Może macie jakieś propozycje? Zapraszam wszystkich gości wątku - również nowych - do wyboru imienia.
Edzina pisze:Mam nadzieję, że mama kociąt zostanie wysterylizowana przed wydaniem? Wtedy przynajmniej odpadnie ta gorsza część pytających...
Agouti pisze:Przepraszam, że zamilkłam, ale cały dzień biegałam dzisiaj po urzędach.
Ania_w skontaktowała mnie z bardzo fajnym domkiem zainteresowanym adopcją mamusi i szylkreci razem (serdecznie dziękuję). Jutro będziemy rozmawiać o szczegółach, w tym także o szczepianiach i sterylce (co, gdzie, kiedy itp.) i oczywiście napiszę jeśli domek się zdecyduje już tak ostatecznie.
Bardzo dziękuję za wszystkie propozycje imion. Mam nadzieję, że wybierać będzie już nowy domek - trzymajcie kciuki.
vailet pisze:Mama z tego co ja zrozumiałam ma dom.
Agouti pisze:Kotkę mogę wydać jako jedynego kota w domu, ponieważ jest bardzo spokojna i jeśli tylko ktoś będzie miał dla niej czas i serce (np. starsze osoby na emeryturze) - to jej to wystarczy.
Ania_w pisze:Domek o którym pisała Agouti jest bardzo koci. Rok temu odszedł kot specjalnej troski (jako 4 tygodniowy kociak miał wylew), parę dni temu przeżywszy 20 lat kotka. Oba były wykastrowane/wysterylizowane.
Użytkownicy przeglądający ten dział: puss, puszatek i 5 gości