[']MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 05, 2011 19:44 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

A co tu meldować? Jak mam wolny czas to siedzę na Gotuj.pl i szukam inspiracji... Chłopu nie udało się mnie do garów zapędzić, dzieciątka zapisałam na obiadki w szkole, to wrogowie podrzucili mi Maniusia... Hrabia ma delikatne podniebienie i puszeczki mu się przejadły, gustuje w kuchni domowej, więc gotuję cholerne rosołki, pomidorówki, krupniki... Gotowana kapustka z mięsem też jest ok, jajeczko smażone na masełku... A, no i oczywiście makaron - wielki przysmak Maniusia. Tak na poważnie - Maniuś pomału się zaokrągla, bo czas jakiś nie jadł i wrócił do wagi z czasów Palucha :cry: Prawdopodobnie winny był gigantyczny stan zapalny w szanownej paszczy, Maniek ma plazmocytarne zapalenie dziąseł i takie problemy powtarzają się co jakiś czas. A że skubaniec jest cholernie mądry i sprytny to sobie skojarzył, że jeść = boleć i nawet jak leki zaczęły działać to uciekał na widok miseczki pod łóżko. Dopiero moja siostra wpadła na jakże skuteczny choć banalny sposób, tj zmianę miski! O dziwo - pomogło. Oczywiście w misce nie mogło być byle co, najlepiej mielone wołowe, biały serek, jogurcik naturalny i duuuuużo zupki, najlepiej z makaronem!
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Śro lip 06, 2011 8:09 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

Moha pisze: A że skubaniec jest cholernie mądry i sprytny to sobie skojarzył, że jeść = boleć i nawet jak leki zaczęły działać to uciekał na widok miseczki pod łóżko. Dopiero moja siostra wpadła na jakże skuteczny choć banalny sposób, tj zmianę miski! O dziwo - pomogło.

Niesamowite... Mój kić zakojarzył sobie, że jak rano zbieram się do wyjścia, to będzie zakraplanie oczu. No i teraz choć już nie zakraplam, jak wychodzę to daje dyla. Ciekawe co mogę zmienić żeby przestał... Wiem, rzucę robotę!

emkamara

Od: Śro sty 19, 2011 17:26

Post » Śro lip 06, 2011 18:21 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

Moha, jak juz jestes takim ekspertem z doswiadczeniem w zaspokajaniu kaprysow wybrednych kocich księciuniów, to moze otworzysz firme cateringową? Menu full opcja!
Nie wiesz co Twemu kotu przyjemnosc sprawi? Koci katering u Mohy z problemu Cie wybawi !
i zdjecie Manka z glowa w garnku z zupą :mrgreen:

ef25

Od: Śro gru 22, 2010 11:04

Post » Śro lip 06, 2011 18:25 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

I z nogamy! :mrgreen:
Ostatnio edytowano Śro lip 06, 2011 18:27 przez magaaaa, łącznie edytowano 1 raz

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Śro lip 06, 2011 18:26 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

Ja już tak sobie dzisiaj myślałam, gotując pomidorową na wołowince, że jak mnie robota wkurzy to otworzę Bar u Mańka z domowymi obiadkami :mrgreen: Mieszkam w centrum stolycy, wokoło coraz więcej biurowców, to klientela na catering się znajdzie... W końcu minie moda na sałatki i Mc Donaldy, a wtedy na rynek wejdę ja i mój osobisty Gessler - Maniek!
Obrazek Obrazek

Moha

Post » Śro lip 06, 2011 18:26 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

A dla "kociarzy" - rabacik od firmy :mrgreen:
Obrazek Obrazek

Moha

Post » Śro lip 06, 2011 19:12 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

A OTO FOTOSTORY: PRACOWITY DZIEŃ MAŃKA
Obrazek
"Przecież mnie tu wcale nie ma, gotuj sobie, ja ci nie będę przeszkadzał..."
Obrazek
"No dobra, jestem, i co z tego? Lepiej zajmij się garami, kobieto!"
Obrazek
"Ooo... tak jak lubię... Wołowinka, marcheweczka, makaronik... Pomidorka palce lizać!"
Obrazek
"Teraz z kumplem poleżymy i popatrzymy, jak sprzątasz, kobieto"
Obrazek
Tak teraz sypia Maniuś, król ulicy... Na pierwszym planie przekąska, w razie gdyby obudził go mały głód...
Obrazek
A tak wkuwa wiedzę w zastępstwie swojej pani, która ma dyżur przy garach :evil:
CAŁUSKI OD MANIUSIA DLA WSZYSTKICH JEGO PRZYJACIÓŁ :1luvu:
Obrazek Obrazek

Moha

Post » Sob lip 09, 2011 21:02 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

I buziaki od wielbicielek dla księciunia :1luvu:
Obrazek Obrazek

bubula

Od: Nie sty 02, 2011 21:25

Post » Sob lip 09, 2011 21:05 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

Maniusiu przesłodki :1luvu: :1luvu: :1luvu: Buziaczki skarbie :love: :love: :love:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Sob lip 09, 2011 21:06 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

Tak patrzę na futro Maniusia - błyszczy się i świeci, podejrzewam, że w świetle słońca i mieni.
Jak pomyślę o tym, co było w schronie - skołtuniony, przetłuszczony, pobrudzony....
Jednym słowem czary, największe na świecie czary :)
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Sob lip 09, 2011 21:08 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

Pozwolę sobie coś dodać ode mnie :oops: Nie czary, ale kochający, bardzo kochający dom :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

bulba

Post » Sob lip 09, 2011 21:12 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

bulba pisze:Pozwolę sobie coś dodać ode mnie :oops: Nie czary, ale kochający, bardzo kochający dom :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

No wiadomo, że chodzi o magię miłości :D Nie chciałam tego pisać dla Mohy bezpośrednio, aby się nie zepsuła - np. przestała gotować zupki i innych obiadków.
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Sob lip 09, 2011 21:33 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

naline pisze:
bulba pisze:Pozwolę sobie coś dodać ode mnie :oops: Nie czary, ale kochający, bardzo kochający dom :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

No wiadomo, że chodzi o magię miłości :D Nie chciałam tego pisać dla Mohy bezpośrednio, aby się nie zepsuła - np. przestała gotować zupki i innych obiadków.

:wink: :lol:
Obrazek

bulba

Post » Nie lip 10, 2011 20:27 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

Jak tu nie gotować jak Maniuś tak zasmakował w domowej kuchni :mrgreen: Swoją drogą co ten kocina jadał na tzw wolności, że jest w stanie rzucić się na stary, skwaśniały krupnik naszykowany do opuszczenia domu rurą wylotową od sedesu :evil: Maniuś niestety na antybiotyku :cry: , takie mamy piękne lato, że mój stary pryk kaszle i kicha, osłuchowo są zmiany. No i ząbki podobno fatalne, raptem 3 czy 4 miesiące temu były czyszczone. Ale póki co apetyt wrócił, a Maniek osiągnął wagę 4.900 :piwa:
Obrazek Obrazek

Moha

Post » Śro lip 20, 2011 14:41 Re: MANIUŚ FIV+, najukochańszy koci senior - DS u Mohy :)

Gdzie jest Maniek?!!! :D (pewnie siedzi z głową w garnku i mama Moha przez pilnowanie Księciunia nie ma czasu nic napisać ;) )
Obrazek Obrazek

bubula

Od: Nie sty 02, 2011 21:25

[poprzednia][następna]