wspólne życie - wątek optymistyczny - Euzebiusz :-) str. 99

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 05, 2011 9:30 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny: Amelka i Omi - operacja

kamari pisze:I sądząc po tych poduszeczkach i kołderce chyba też rozpieszczane :1luvu:

No Kamari miłosć = rozpieszczanie :1luvu:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto lip 05, 2011 10:19 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny: Amelka i Omi - operacja

Dorota Wojciechowska pisze:
kamari pisze:I sądząc po tych poduszeczkach i kołderce chyba też rozpieszczane :1luvu:

No Kamari miłosć = rozpieszczanie :1luvu:

Nie zawsze :D czasem to codzienne męczenie kota :roll:
Właśnie skończyłam kąpiel i opatrywanie Niusi. Jak ona tego nie lubi, szczególnie kąpieli :evil: A musimy to robic przynajmniej raz dziennie.
Na szczęście już przy suszeniu znowu się kochamy :D
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Wto lip 05, 2011 10:38 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny: Amelka i Omi - operacja

Kochana Mario, mam kilka pytań związanych z kąpielą kotków (przepraszam, że aż tyle :oops: , ale chcę się poradzić osoby z doświadczeniem)

Czy z jakichś szczególnych względów (domyślam się, że zdrowotnych) musi być kąpana codziennie ?
Jakiego szamponu używasz do kąpieli Niusi ?
Czy suszysz ją w sposób naturalny, czy inaczej ?

Pytam, ponieważ przymierzam się do wykąpania mojego nestora Guffiego...
Zaczekam jednak na upalny dzień, aby się biedak nie przeziębił.

Pozdrawiam z całego serca :1luvu:
Obrazek

KasiaF

Od: Sob sie 14, 2010 19:15

Post » Wto lip 05, 2011 10:50 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny: Amelka i Omi - operacja

Niusia niezależnie od tego czy jest w pampersie czy na golasa musi być myta od pasa w dół z moczu. W ciągu dnia używam do tego wilgotnych chusteczek i pianki Seni Care. Ale raz dziennie kąpię ją od pasa w dół, bo wytrzeć dokładnie sierści z moczu się nie udaje (mimo, że sierść jest poprzycinana).
Do kąpieli daję nadmanganian potasu (odkaża) i Seni Care. Szamponów nie używam.

Suszę ją wycierając ręcznikiem, robimy przy tym masaż łapek.

Zauważyłam, że i Niusia i Ominia (z nią robimy takie same kąpiele, tylko rzadziej), mniej się denerwują, kiedy kąpiel odbywa się w małej i głębokiej miednicy. Czepiają się mocno łapkami krawędzi i jakoś to idzie :ok: Ominia ma na stałe założone szelki, bez nich bym ją w kąpieli nie utrzymała :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Wto lip 05, 2011 11:38 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny: Amelka i Omi - operacja

kamari pisze:Niusia niezależnie od tego czy jest w pampersie czy na golasa musi być myta od pasa w dół z moczu.
W ciągu dnia używam do tego wilgotnych chusteczek i pianki Seni Care. Ale raz dziennie kąpię ją od pasa w dół,
bo wytrzeć dokładnie sierści z moczu się nie udaje (mimo, że sierść jest poprzycinana).
Do kąpieli daję nadmanganian potasu (odkaża) i Seni Care. Szamponów nie używam.

Suszę ją wycierając ręcznikiem, robimy przy tym masaż łapek.

Zauważyłam, że i Niusia i Ominia (z nią robimy takie same kąpiele, tylko rzadziej), mniej się denerwują,
kiedy kąpiel odbywa się w małej i głębokiej miednicy. Czepiają się mocno łapkami krawędzi i jakoś to idzie :ok:
Ominia ma na stałe założone szelki, bez nich bym ją w kąpieli nie utrzymała :mrgreen:

Dziękuję bardzo za info :1luvu:
Obrazek

KasiaF

Post » Wto lip 05, 2011 13:42 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny: Amelka i Omi - operacja

Myśmy się dzisiaj z Niusią tak późno picowały, bo miałyśmy umówioną sesję zdjęciową u doktora i chciałyśmy błysnąć czystą pupą na wejściu :kotek:

Doniesienia po sesji mamy .... :dance: ...świetne :D :D :D
Po długiej i bardzo ciężkiej dla Niusi rehabilitacji, ze źle zrastającej się, potrzaskanej miednicy na początku, dzisiaj mamy...idealnie zrośniętą miednicę i idealnie ukształtowane bioderka.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Wto lip 05, 2011 13:47 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny --- NIUSIA :-) :-) :-)

no naprawdę wielkie fanfary dla was dziewczyny, dla męczącej :1luvu: i męczonej :kotek:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto lip 05, 2011 14:00 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny --- NIUSIA :-) :-) :-)

Brawo :piwa: :piwa:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto lip 05, 2011 14:06 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny: Amelka i Omi - operacja

kamari pisze:Myśmy się dzisiaj z Niusią tak późno picowały, bo miałyśmy umówioną sesję zdjęciową u doktora i chciałyśmy błysnąć czystą pupą na wejściu :kotek:

Doniesienia po sesji mamy .... :dance: ...świetne :D :D :D
Po długiej i bardzo ciężkiej dla Niusi rehabilitacji, ze źle zrastającej się, potrzaskanej miednicy na początku, dzisiaj mamy...
idealnie zrośniętą miednicę
i idealnie ukształtowane bioderka.
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Cudowna wiadomość :love: :smiech3: :love: :spin2: :love:
Czy pokażesz nam jakieś fotki ?

Jejku, jak dobrze, że wtedy zaszło to małe nieporozumienie i Niusia trafiła do Ciebie... :love:
Wygrała Los na Loterii! Podobnie, jak każde stworzonko, które trafia pod Twoje anielskie skrzydła :love:

Buziaki dla Ciebie i kochanych kociaków :1luvu:
Ostatnio edytowano Wto lip 05, 2011 14:07 przez KasiaF, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

KasiaF

Post » Wto lip 05, 2011 14:07 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny --- NIUSIA :-) :-) :-)

Wspaniale :D Tak się cieszę :dance: :dance2: :dance: :balony:
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

Post » Wto lip 05, 2011 14:45 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny --- NIUSIA :-) :-) :-)

Ja też się bardzo cieszę :piwa: :1luvu:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Wto lip 05, 2011 14:51 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny --- NIUSIA :-) :-) :-)

Musiałam sobie trochę pochlipać ze szczęścia :oops:
Teraz muszę opracować plan treningu siłowego mięśni, bo już nie ma żadnych przeciwskazań, żeby Niusia nie miała normalnie chodzić, biegać, skakać albo i tańczyć jak jej przyjdzie ochota :ok:
Ale to już jutro, dzisiaj należy się nam przerwa w ćwiczeniach :mrgreen: No i jakieś świętowanie wieczorem :piwa:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Wto lip 05, 2011 15:45 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny --- NIUSIA :-) :-) :-)

kamari pisze:Musiałam sobie trochę pochlipać ze szczęścia :oops:
Teraz muszę opracować plan treningu siłowego mięśni, bo już nie ma żadnych przeciwskazań, żeby Niusia nie miała normalnie chodzić,
biegać, skakać albo i tańczyć jak jej przyjdzie ochota :ok:
Ale to już jutro, dzisiaj należy się nam przerwa w ćwiczeniach :mrgreen: No i jakieś świętowanie wieczorem :piwa:

Za zdrowie Niusieńki :piwa:
Obrazek

KasiaF

Post » Wto lip 05, 2011 16:12 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny --- NIUSIA :-) :-) :-)

aż mi łzy w oczach stanęły. strasznie się cieszę :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
i trzymam kciuki za czterołapkowe spacery :1luvu: :1luvu: :1luvu:

gertaaa

Od: Śro lip 14, 2010 17:12

Post » Wto lip 05, 2011 17:10 Re: wspólne życie - wątek optymistyczny --- NIUSIA :-) :-) :-)

Jejku :D ja też się wzruszyłam :1luvu:
KAMARI I NIUSIA JESTEŚCIE W I E L K I E :piwa: :1luvu: :kotek:
Świętujcie :piwa: bo taki sukces musi mieć godną oprawę :1luvu: :piwa:

Farcia

Od: Pon lis 22, 2010 14:18

[poprzednia][następna]