Fundacja PJD, Vegas ma swój dom! :-)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 04, 2011 17:16 Re: Fundacja PJD, ZOE MA DOM!!! :))

grrr... pisze:
mb pisze:A Tajemnicza Biało-Ruda Łapa czyja jest :?:

Cioci Betki zapewne. :wink:

Faktycznie, że ciocia ( :lol: ) Betka ma na sobie jakieś rudości.

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Pon lip 04, 2011 17:23 Re: Fundacja PJD, ZOE MA DOM!!! :))

A jak tam Bezu malutki?

fonja

Od: Sob kwi 11, 2009 9:22

Post » Pon lip 04, 2011 21:44 Re: Fundacja PJD, ZOE MA DOM!!! :))

Bezik miał dzisiaj bardzo miłe odwiedziny - teraz jeszcze mamy czas na namysły, ale istnieje pewna szansa, że Bezik niedługo przeprowadzi się do siebie! :ok: :ok: :ok:
Trzeba przyznać, że zachowywał się dzisiaj wyjątkowo grzecznie, a także położył grzecznie tuż obok nowo poznanej Pani, po czym dał się wygłaskać, po czym zasnął tuż obok. Flirciarz! :).

Za to Mojito ma się bardzo dobrze, broi strasznie i sam przychodzi na kolana :!: O mruczeniu, tuleniu, brykaniu i wystawianiu brzuszka już nie wspomnę ;p.
"Wykuj własny szlak przez kraj dziki i surowy..."

luelka

Od: Sob cze 30, 2007 8:14

Post » Wto lip 05, 2011 10:39 Re: Fundacja PJD, ZOE MA DOM!!! :))

U nas od wczoraj na tymczasie też jest jeden kociak z rodzeństwa, a właściwie kociczka. Zgodnie z trendem alkoholowym nazwaliśmy ją Rakija. Jak na razie jest bardzo grzeczna, problem mamy tylko z jej donośnym miauczeniem - w nocy baliśmy się, że sąsiedzi będą robić nam problemy, więc żeby nie miauczała... wzięliśmy ją do łóżka. Rano obudziło mnie lizanie po twarzy i uchu :)
Problem jest tylko z Grzanką, bo bardzo nie lubi nowej koleżanki. Mam jednak nadzieję, że dziewczyny szybko się dogadają!

grzanka.ch

Od: Pt sie 06, 2010 21:44

Post » Wto lip 05, 2011 15:56 Re: Fundacja PJD, ZOE MA DOM!!! :))

Pierwszego dnia musi pomarudzić i pokazać, kto jest Najważniejszym Kotem w Mieszkaniu! U mnie Mojito dosyć szybko zaskarbił sobie sympatię pozostałych kotów. O zgrozo ten malec nauczył już paru sztuczek bardzo grzecznego jak dotąd Bezika ;p.

Kciuki za małą Rakiję!

A u Ani kocurki też już mają imiona... jeden nazywa się Jack... a drugi Daniels! :ryk:

luelka

Post » Wto lip 05, 2011 16:40 Re: Fundacja PJD, ZOE MA DOM!!! :))

luelka pisze:A u Ani kocurki też już mają imiona... jeden nazywa się Jack... a drugi Daniels! :ryk:

Doskonałe :lol:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Wto lip 05, 2011 18:16 Re: Fundacja PJD, ZOE MA DOM!!! :))

mam do Was pytanie w jakim wieku kociąt można zacząć dawać im "domowe" jedzenie, czyli mięso gotowane z marchewką itd, itp ?? chodzi mi o 2 kociąt 6,5 tygodniowych :) Teraz dostają Royala Babycat.

Ziółko

Od: Nie lis 30, 2008 16:17

Post » Wto lip 05, 2011 20:10 Re: Fundacja PJD, ZOE MA DOM!!! :))

Kurczaka albo indyka z marchewką możesz podawać kociakom odkąd tylko zechcą go jeść. Ja np. dla Mojito rozdrabniam indyka drobno, ale mam wrażenie, że z większymi kawałkami całkiem dzielnie by też sobie poradził ;p.

luelka

Post » Wto lip 12, 2011 14:05 Re: Fundacja PJD, ZOE MA DOM!!! :))

Zrobiłam bazarek: viewtopic.php?f=20&t=130248 :)

grzanka.ch

Od: Pt sie 06, 2010 21:44

Post » Wto lip 12, 2011 18:22 Re: Fundacja PJD, ZOE MA DOM!!! :))

Grzanka :1luvu: . A ja chciałabym napisać, że Bezik... zamieszkał u siebie! Przed chwileczką pojechał do swojego Domu. Jego nowa Opiekunka jest harcerzem i studentką fizyki. Zabezpieczyła już dla Bezika okna, żeby był bezpieczny, i w ogóle bardzo poważnie podeszła do przygotowań do adopcji.

Czekam niecierpliwie na wieści z nowego domu! :piwa: :balony: :balony: :balony:

luelka

Post » Pt lip 15, 2011 19:45 Re: Fundacja PJD, ZOE MA DOM!!! :))

Bezik mi zaimponował, jeśli chodzi o czas adaptacji w nowym miejscu. Nie raczył nawet się schować na początku, a po godzinie w nowym Domu gonił już swój ogon, wchodził na kolana mrucząc i w ogóle był słodki jak zwykle.

U mnie za to zamieszkał Malibu - ze względu na chorobę Betki, naszej dawnej podopiecznej, a obecnie Pierwszego Kota Foczki.skoczki, Malibu przeniósł się do mnie, a MaiTai do Stachurki.

Przy okazji - zaprzyjaźniona firma informatyczna zorganizowała dzisiaj dla swoich pracowników imprezę fundraisingową na rzecz PJD - jej honorowym gościem był dzisiaj Mojito :wink: . Wpadł ze mną tylko na chwilę,bo bałam się, że będzie się stresował, on jednak przywitał wszystkich mruczeniem i pokazywaniem brzuszka. Trzymamy kciuki za to, żeby uczestnicy dobrze się bawili - fundusze są nam teraz bardzo, bardzo potrzebne :!:

luelka

Post » Pt lip 15, 2011 20:14 Re: Fundacja PJD, ZOE MA DOM!!! :))

ryśko specjalnie dla Ciebie:

http://www.youtube.com/watch?v=yytIY4_zrE4

Gizmo "tatuś" i dwa kociaki :ryk: następnego dnia od kiedy się u nas pojawiły :D

Ziółko

Od: Nie lis 30, 2008 16:17

Post » Pt lip 15, 2011 20:24 Re: Fundacja PJD, ZOE MA DOM!!! :))

Impreza wciąż trwa. Prawa do zamieszkania w pokoju szefa na tydzień zostały sprzedane za 150 zł!
Obrazek

njord

Od: Pon cze 08, 2009 14:11

Post » Pt lip 15, 2011 20:29 Re: Fundacja PJD, ZOE MA DOM!!! :))

njord pisze:Impreza wciąż trwa. Prawa do zamieszkania w pokoju szefa na tydzień zostały sprzedane za 150 zł!

:piwa: :mrgreen: :1luvu:

luelka

Post » Wto lip 19, 2011 7:42 Re: Fundacja PJD, ZOE MA DOM!!! :))

Ziółko pisze:ryśko specjalnie dla Ciebie:

http://www.youtube.com/watch?v=yytIY4_zrE4

Gizmo "tatuś" i dwa kociaki :ryk: następnego dnia od kiedy się u nas pojawiły :D

:1luvu: Dziękuję! Uwielbiam takie koty - gotowe opiekować się malcami.
Obrazek

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

[poprzednia][następna]