Legnica...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 04, 2011 13:56 Re: Legnica.Przedszkole.

Lilu

niesprawna łapka,w czasie kiedy kocinka leży, wciąz jest ułożona mniej wiecej symetrycznie względem drugiej łapki,zdrowej,wciąż widać czubek łapki tak jak i tej zdrowej.Pewnosci jednak nie ma czy to jakiś znak poprawy,bo w czasie pierwszych dni,była tak przestraszona ze i komfort leżenia mógł być dla niej mniej istotny,byle tylko być nie widoczna.Zapytam dzis poprzednich opiekunów czy coś podobnego zauważyli.

Ale na pewno jest cos innego :D duuuuuuuże hałdy przerzuconego zwiru w kuwecie,takie wiecie?duże doły gdzie niegdzie i duze kopy usypanego zwiru.
Tego wcześniej nie było na pewno.
Tylko przyuważyć jak ona to ukopuje nie mogę,bo dyskretnie do kuwetki zachodzi,kiedy nikogo nie ma.
Legnica

Post » Pon lip 04, 2011 14:04 Re: Legnica.Przedszkole.

:ok:
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Pon lip 04, 2011 14:05 Re: Legnica.Przedszkole.

Ale raczej mało możliwe aby ta łapka tak sie za każdym razem sama z siebie układała w miarę podobnie jak zdrowa,kiedy kocina leży...
A jeśli ona ją tak stara sie układać,to jakoś daje radę nią poruszać,choćby nieznacznie podciagać/przysuwać...
Sorry ze tak smęcę.Jak napisze,to jutro/pojutrze mi nie umknie(a ja zakrecona bywam okrutnie).
Legnica

Post » Pon lip 04, 2011 17:23 Re: Legnica.Przedszkole.

Lilu po wizycie kontrolnej pysia(i łapki też).
Pysiek ok,nic nie ropieje,nie paprze sie,ale jednak z tymi drutami to kocinka jeszcze troche pobędzie.
Wcześniej dolna szczeka jakby wystawała zbyt do przodu,była dłuzsza od górnej,teraz jakby sie dopasowała i buzialek wyglada znacznie lepiej.Tylko opuchniety jest niestety.Czasu trzeba.
Pan dok.mówi ze kocinka lepiej reaguje na bodźce tą łapką!
No i jeszcze że sierść jej sie zmieniła,jest dużo ładniejsza!!!
:D
Legnica

Post » Pon lip 04, 2011 17:25 Re: Legnica.Przedszkole.

Trudny i niewdzięczny temat o Bogusławie i Czarku pozostawmy bez wnikania w szczegóły :evil: przynajmniej dzisiaj.
Legnica

Post » Pon lip 04, 2011 21:09 Re: Legnica.Przedszkole.

Temat jednak powraca,w innym futerku 8)
Legnica

Post » Pon lip 04, 2011 21:17 Re: Legnica.Przedszkole.

[img=http://images8.fotosik.pl/2256/fdbad2e271b91425m.jpg]
Obrazek

dziewczynka,ostatni teatralny malec,została matka,zresztą bardzo dobra matka,to ta z wygojonymi ranami na szyi,czarna,za Bogusia rozwaliła mi rekę,dzisiaj szła za moimi plecami do samego ogrodzenia(w transporterze była kociczka).Mam nie więcej niż trzy miesiące na jej sterylkę inaczej jesienia będzie tu powtórka z rozrywki.

Burego maluszka i czarnej kotki bez ran wciąż nie widać.Moze sie tylko gdzieś przenieśli.
Legnica

Post » Pon lip 04, 2011 21:41 Re: Legnica.Przedszkole.

:1luvu:
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Post » Pon lip 04, 2011 22:46 Re: Legnica.Przedszkole.

Nie odzywam się, ale cały czas kibicuję maluchom. Są śliczne - moja Sonka zakochała się w czarnuszkach a ja całe życie marzyłam o takim syjamczyku :) Chyb będziesz musiała się pogodzić z tym, że Cię nawiedzimy kiedyś :)

Marudka

Od: Sob maja 03, 2008 15:22

Post » Pon lip 04, 2011 22:58 Re: Legnica.Przedszkole.

Zapraszam :D tylko pamiętasz że od czwartku jestem wyjechana,a sroda to dzień wizytacji?
Jutro więc jest najlepszy dzień na odwiedzinki :wink:
Legnica

Post » Pon lip 04, 2011 23:32 Re: Legnica.Przedszkole.

Coś niecos już chyba można o przedszkolakach napisać:
Bogusław :roll: -łobuz,cwaniak i zadzior
Czaruś-jest czarujący,serio,dużo mniejszy od brata(chyba brata)delikatniejszy,troche bardziej sie dziczy,ale to tylko tak na wszelki wypadek,bardzo nie chce zostawać sam,od razy miauczy w niebo głosy,spokojniejszy na pewno,jeśli oni są od jednej matki,to z pewnoscia po innym ojcu
A dzisiejsza dziewczynka to po prostu aniołek,cichusia,grzeczniusia,ani nie fucha,ani nie drapie,ani nawet nie gryzie,wcale sie nie wyrywa z rąk,grzecznie przeczekała aż skończe ją spryskiwać(pchły)dopiero kiedy włożyłam ja do koszyka,fuchneła ale to pewnie tak dla zachowania tradycji.Leży tam sobie przestraszona,nie skacze po kaloryferze,nie drze pysia choc jest samiutka,nic z nikąd nie spada,nawet ona sama.Ona to juz całkiem sie w tą rodzine nie wdała.
:lol:
Legnica

Post » Wto lip 05, 2011 0:06 Re: Legnica.Przedszkole.

Legnica pisze:Zapraszam :D tylko pamiętasz że od czwartku jestem wyjechana,a sroda to dzień wizytacji?
Jutro więc jest najlepszy dzień na odwiedzinki :wink:

Wiesiu, ja to pewnie dotrę już po Waszym powrocie :lol:

Twój opis maluszków potwierdza tezę, że każde dziecko jest inne :lol: niepowtarzalne.

Marudka

Od: Sob maja 03, 2008 15:22

Post » Wto lip 05, 2011 0:18 Re: Legnica.Przedszkole.

Szkoda.
Bo wiesz,ja nie wiem czy będe miała gdzie wracać.
Młodzież+przedszkolaki i to wszystko bez nadzoru...
Przyjedź jutro,jutro jeszcze będę miała mieszkanie,meble,drzwi,okna i te inne.
Legnica

Post » Wto lip 05, 2011 2:21 Re: Legnica.Przedszkole.

Przypilnowałam w końcu Lilu w kuwecie.
Niestety zadnych rewelacji z łapką nie ma.Ona nauczyła sie po prostu stać na dwóch tylnych i kopać w zwirku przednia zdrowa.
Legnica

Post » Wto lip 05, 2011 7:07 Re: Legnica.Przedszkole.

ale to chociaż znak, że sobie dziewuszka radzi. :ok:
Obrazek Obrazek

Thorkatt

[poprzednia][następna]