Propozycja wątku akcji adopcji kotów i komunikatów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 04, 2011 18:18 Propozycja wątku akcji adopcji kotów i komunikatów

Witajcie ...

Chciałbym nieśmiało zaproponować by namówić modów na podwieszony wątek organizowanych akcji adopcyjnych w Polsce.
Dlaczego?

Chociażby dla portali internetowych (między innymi nas) by nie musieli szukać wśród tysięcy postów zdania o takich akcjach.
Bardzo ciężko to wychwycić, a jednak takie niusy o akcjach są poszukiwane na portalach. Jednak znaleźć gdzieś w internecie o nich info graniczy z cudem.

Myślę, że dałoby się poświęcić miejsce na forum miał na tego typu informacje, bez dyskusji - tylko same fakty, termin, organizatorzy - link do szczegółów.

Co Wy na to?
Ostatnio edytowano Wto lip 05, 2011 7:17 przez eju, łącznie edytowano 1 raz

eju

Od: Pt cze 19, 2009 19:04

Post » Pon lip 04, 2011 19:48 Re: Propozycja wątku akcji adopcji kotów

Czy naprawdę nikogo ten temat nie zainteresował?

W sumie potwierdza to fakt, iż informacji na portalach o akcjach adopcyjnych jest na lekarstwo.

Ale skąd to się bierze?

Nie dlatego, że portale nie chcą (po mino próźb czytelników) publikować tego typu infa - lecz brak nam informacji!

Mi udaje się wyłowić (czasami) info o akcjach w Tychach, Silesii K0ce, i Krakowie.
Jednak z uwagi na odbiorców z całego kraju chętnie pisalibyśmy o akcjach z innych miejsc.

Jednak bez wiadomości o tego typu akcjach ... ciężko ...

:(

eju

Post » Pon lip 04, 2011 20:11 Re: Propozycja wątku akcji adopcji kotów

Technicznie - widzę taka możliwość. Jednak musiałaby być przynajmniej jedna osoba do koordynacji i prowadzenia tego wątku.
Myślę, że najodpowiedniejszym miejscem do podwieszenia takiego wątku byłoby podforum Kociarnia...

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Pon lip 04, 2011 20:31 Re: Propozycja wątku akcji adopcji kotów

Olat - Twoje info - to już coś!

Może wątek zapodałem we złym miejscu, i dlatego małe zainteresowanie - jeśli możesz - przeżuć.

Osobiście bardzo liczę na ogólnopolską koordynację akcji adopcyjnych.

:ok:

eju

Post » Pon lip 04, 2011 20:37 Re: Propozycja wątku akcji adopcji kotów

Myślę, że większy odzew może być na Kotach albo na Kociarni. Tam najczęsciej bywają osoby zaangażowane w adopcje.
Masz jakieś preferencje? Znaczy, docelowo, jesli taki watek powstanie- powinien, IMO, być przyklejony w Kociarni.
Ale ten wątek, dyskusyjny, mogę Ci przenieść gdzie wolisz.

Olat

Post » Pon lip 04, 2011 20:46 Re: Propozycja wątku akcji adopcji kotów

Olat - daję ci wolną rękę jeśli chodzi o przenosiny ...

Chodzi mi tylko o to by w końcu był otwarty taki wątek. Kiedyś próbowałem to wyprosić .... i umarło.

A jednak uparcie twierdzę, że skoro miau jest nr1 - to niech będzie skarbnicą wiedzy.

Możemy (jako portale) szukać informacji o kotach rasowych, wystawach itp
to dlaczego nie można podobnie znaleźć info o kotach bezdomnych?

Podobno jest multum stowarzyszeń, fundacji, osób prywatnych - a jakoś nikt nie potrafi wypromować bezpańskich kotów.

Ogłoszenia to nie wszytko!!!!!

Akcje adopcyjne powinny być nagłośnione !!! A jakoś nawet na stronach fundacji/stowarzyszeń bywają puszczane z opóźnieniem (albo wcale).

No to jak mamy dać info czytelnikom w Polsce?

GreGoR

eju

Post » Pon lip 04, 2011 21:17 Re: Propozycja wątku akcji adopcji kotów

Pewno się skompromituję :oops: , ale o jakie akcje chodzi?
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon lip 04, 2011 21:37 Re: Propozycja wątku akcji adopcji kotów

eju pisze:Czy naprawdę nikogo ten temat nie zainteresował?
....

Mnie osobiście zainteresowało jedynie jaką kolejna akcję promocyjno-martketingową wymyśłiłeś - bo jedynie z tym kojarzę twój nick. Wybacz.

P.S> Właśnie uświadomiłem sobie, że lubię niniejsze forum dlatego, że nie daje (...) rozmaitym marketoidom. Myślę, że tobie też nie da - przynajmniej do czasu, gdy jasno nie nakreślisz, o co chodzi i jaki tym razem masz w tym interes. Wówczas można bez wysiłku dokonać rachunku zysków i strat. Takie jest moje zdanie lecz nie ja będę decydować, więc nie musisz mi odpowiadać.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Pon lip 04, 2011 22:45 Re: Propozycja wątku akcji adopcji kotów

Nie wiem czy dobrze zrozumiałam.
Chodzi o zawiadomienia o terminie akcji adopcyjnej takiej np jak comiesięczna dwudniowa, weekendowa akcja w Silesia City Center?

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto lip 05, 2011 0:22 Re: Propozycja wątku akcji adopcji kotów

PcimOlki pisze:
eju pisze:Czy naprawdę nikogo ten temat nie zainteresował?
....

Mnie osobiście zainteresowało jedynie jaką kolejna akcję promocyjno-martketingową wymyśłiłeś - bo jedynie z tym kojarzę twój nick. Wybacz.

P.S> Właśnie uświadomiłem sobie, że lubię niniejsze forum dlatego, że nie daje (...) rozmaitym marketoidom. Myślę, że tobie też nie da - przynajmniej do czasu, gdy jasno nie nakreślisz, o co chodzi i jaki tym razem masz w tym interes. Wówczas można bez wysiłku dokonać rachunku zysków i strat. Takie jest moje zdanie lecz nie ja będę decydować, więc nie musisz mi odpowiadać.

No spokojnie.
Jeśli eju podejmie się koordynować i prowadzić wątek akcji adopcyjnych- to super! Fakt, jest to poważne zobowiązanie i sporo pracy, bo trzeba takie akcje wyszukiwać, wątek ciągle uaktualniać, ewentualne wyniki przedstawiać. Ale, przy rozsądnym i konsekwentnym działaniu, cel jest szczytny i kotom pożyteczny.

Olat

Post » Wto lip 05, 2011 0:33 Re: Propozycja wątku akcji adopcji kotów

Lidka pisze:Nie wiem czy dobrze zrozumiałam.
Chodzi o zawiadomienia o terminie akcji adopcyjnej takiej np jak comiesięczna dwudniowa, weekendowa akcja w Silesia City Center?

To już jakiś trop do wyjaśnienia co oznacza "akcja adopcyjna" 8) :D
Bo ja nie mam bladego pojęcia o co chodzi ;)
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Wto lip 05, 2011 0:36 Re: Propozycja wątku akcji adopcji kotów

Ano. W takim razie prośba do eju o wyjaśnienie co dokładnie miałby postulowany wątek przedstawiać :)

Olat

Post » Wto lip 05, 2011 6:58 Re: Propozycja wątku akcji adopcji kotów

Witajcie ...
A więc wyjaśniam :wink: .

Akcje adopcyjne - dokładnie o to mi chodziło o czym wspomina Lidka.

W wielu miejscach w Polsce są organizowane tego typu imprezy z myślą o zwierzakach.
Polegają na uświadamianiu ludzi, zbiórce funduszy oraz co najmilsze - znalezieniu nowych domów dla kotów.

Może podam parę przykładów (łatwiej pokazać jak opisać :wink: ):
http://www.domowe-tygrysy.info/nowosci, ... t,165.html
http://www.domowe-tygrysy.info/nowosci, ... _,177.html
http://www.domowe-tygrysy.info/nowosci, ... k,176.html

Oczywiście można by też podpiąć pod taki wątek inne komunikaty, np. dni otwarte schroniska, inne imprezy z myślą o zwierzakach itp
przyklady:
http://www.domowe-tygrysy.info/nowosci, ... o,143.html
http://www.domowe-tygrysy.info/nowosci, ... n,147.html
http://www.domowe-tygrysy.info/nowosci, ... y,138.html

Myślę że po powyższych przykładach, każdy już wie o co chodzi.

U nas, na Domowych Tygrysach tego typu komunikaty zamieszczamy w dziale Nowości, > Akcje, adopcje, kocie SOS. I cieszą się sporym zainteresowaniem.
Podobne komunikaty widuję też na kocich sprawach, koty.pl, zwierzaku i paru innych portalach. Im więcej osób wie - tym większa szansa na sukces tego typu działań.
Jednak wyłowić je w internecie jest naprawdę nam ciężko.

Dlatego moja propozycja ...
Nie chciałbym też, by był to kolejny wątek dyskusyjny - a tylko typowo informacyjny, by nie trzeba było przechadzać się przez gąszcz dyskusji by znaleźć konkretną informację,
czyli:
Miasto, data, godziny
kto organizuje
opis ,,imprezy''
link do plakatu

i tyle ... :wink:

eju

Post » Wto lip 05, 2011 9:56 Re: Propozycja wątku akcji adopcji kotów i komunikatów

a czemu by nie? :wink:
W Katowickim SilesiaCenter są takie akcje organizowane comiesięcznie
Co jakis czas są tez np. Dni Otwarte schroniska, tudzież inna impreza przyschroniskowa
Możnaby wklejać info gdzie są jakies marsze niemilczenia , pogadanki itd
Potem powklejać fotorelacje, popowiadać jak było.

ja mogę wklejać tu informacje o takich akcjach w których uczestniczymy jako niekochane

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Wto lip 05, 2011 11:34 Re: Propozycja wątku akcji adopcji kotów i komunikatów

Spróbować warto :ok: :ok: :ok:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17