/NIEAKTUALNE/ - Wszystkie kociaki mają DS :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lip 04, 2011 14:53 /NIEAKTUALNE/ - Wszystkie kociaki mają DS :)

EDIT: Oba maluchy i mamusia mają Domek Stały :) Szczegóły na str. 4.

Szukam domku dla cudownego malucha (edit: drugi maluch i mama znalazły już razem DS, stąd zmieniam treść pierwszego posta). Kotka ma 8 tygodni, urodziła się w weekend majowy – ma książeczkę zdrowia, jest zdrowa i odrobaczona. Jest też samodzielna – je karmę, załatwia się do kuwetki.

WAŻNE: Kotki są obecnie u mnie pod Krakowem, ale mogę dowieźć je w dowolne miejsce w Polsce, o ile domek będzie tego warty i zdecydowany.

1. Trikolorek (kotka)
Prześliczny kociak – biało-czarno-rudy z dwukolorowym noskiem i poduszeczkami (na dwóch łapkach duża poduszeczka jest prawie cała czarna, paluszki różowe – świetnie to wygląda, pozostałe łapki całe różowe). Do tego ma świetny charakterek: jest bardzo radosny, uwielbia ganiać za myszkami, a przy tym jest strasznym przytulaskiem. Jak się zmęczy najchętniej śpi obok/na człowieku i mruczy. Kocha myszki, urodzony łowca :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Cudne, dwukolorowe podusie.

2. Czarny z rudymi łatkami (kotka) - będzie miała DS u p. Ani w Zabrzu
Bardzo oryginalne futerko – czarny z rudymi plamkami i refleksami, też ma dwukolorowe łapki (większość czarna, ale część podusi różowych). Mały zadziorek, jest bardziej niezależny niż tri kolorek – większość dnia spędza na harcach, woli piłeczki, ale myszki też go absorbują. Fajny do dokocenia do starszych kotów (pod warunkiem, że są one dobrze nastawione do maluchów), ponieważ szybko się z nimi zapoznaje i jest bardzo otwarty.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Tu również rewelacyjne dwukolorowe podusie.

3. Złotooka piękność (kotka)- będzie miała DS u p. Ani w Zabrzu
Koci ideał. Jeden z ładniejszych kotów jakie spotkałam, w dodatku o świetnym charakterze – spokojna, delikatna. Przy tym mruczek i pieszczoch straszny, o ile ktoś jej okaże serducho. Wydaje się płocha i delikatna, ale w obronie maluchów przegoniła moje 2 dorosłe kocury (6-7kg). Kotka ma półdługą, jedwabistą sierść i piękną puchatą kitę. Jest bardzo grzeczna i spokojna, nie brudzi w domu, potrafi być niemal bezszelestna, ale zawołana łasi się jak mały kociak.

Obrazek Obrazek

Maluchy są dobrze odżywione - jedzą bytówki dla kociaków (Hills, Royal Canin + odrobinkę Orijena). Uczę je różnych smaków żeby później nie były wybredne, także dostają też parzone i gotowane mięsko, czasami Gerberka itp. Od 2 lat zajmuje się konsultacjami behawioralnymi kotów (mam zarówno praktykę, jak i wiedzę teoretyczną z kursów), także każdy kociak ma gwarantowane bezpłatne i dożywotnie konsultacje – jeżeli nowi właściciele będą sobie tego życzyli to pomogę wybrać karmę, kupić wyprawkę, odpowiednie, bezpieczne zabawki oraz podpowiem jak zapewnić małemu aktywność żeby bawił się i rozwijał jak najlepiej z jak najmniejszymi stratami w domu. Żeby była jasność: Pomagam w znalezieniu domów sąsiadce. Od początku (a wprowadziłam się niedawno) nalegałam na sterylkę, a później na sterylkę aborcyjną (tak, pomimo kontrowersji uważam, że jest to lepsze niż sprowadzanie na świat nowych kociąt), ale nie doszły do skutku. Sama mam 1 futerko z kociarni na miau.pl. Małe są u mnie w domu, pomimo tego, że sama mam już 2 koty, a jeden z trójki (są 3 maluchy) zostanie u mnie (największa sierotka życiowa – wole nad nim sama popracować niż szukać mu domu). Uczę kociaki dobrych kontaktów z innymi kotami, ludźmi, ciekawości i otwartości, eksplorowania nowości itp. Staram się dbać o nie jak mogę i mam nadzieję, że zaprocentuje to w ich fajnych charakterkach.

PS. Konto na kociarni założyłam nowe, ponieważ kociaka stąd adoptowałam 5 lat temu i niestety nie pamiętam ani hasła, ani też nie mam już maila z tamtego okresu.
Ostatnio edytowano Sob lip 09, 2011 10:26 przez Agouti, łącznie edytowano 3 razy

Agouti

Od: Pon lip 04, 2011 11:40

Post » Pon lip 04, 2011 15:01 Re: Ruda kicia z półdługą sierścią+ maluchy (trikolor i cz-rudy)

Jakie cudne :1luvu: :1luvu: :1luvu: Tri to na pewno kocurek? Chyba szylkretowe kocurki są raz na milion.Kocia mamusia jest przepiękna, podobna do mojego Czarusia.Chyba trzeba koniecznie ją wysterylizować.Może już być w ciąży.
Ogłoś je, domki będą się ustawiać w kolejce! Szczególnie po mamusię.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon lip 04, 2011 15:33 Re: Ruda kicia z półdługą sierścią+ maluchy (trikolor i cz-rudy)

Piękne!
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Pon lip 04, 2011 16:50 Re: Ruda kicia z półdługą sierścią+ maluchy (trikolor i cz-rudy)

Gdybym nie miała tri Bejbi to bym ją chętnie adoptowała,jest śliczna i mamunia też :P
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Pon lip 04, 2011 18:46 Re: Ruda kicia z półdługą sierścią+ maluchy (trikolor i cz-rudy)

Ewar - tri to koteczka. Pisząc ogłoszenie nie uwzględniłam płci, stąd później dodałam w nawiasach. A mama-kotka jest tak piękna, że sama się zastanawiałam czy jej nie wziąć, ale mieszkam dom obok właścicieli więc zmiana byłaby pozorna - i tak chodziłaby "do siebie". Poza tym przy swoich 2 zdecydowaliśmy się na jednego z maluchów (narazie i tak nie dałabym go do innego domu - słabeuszek), a 4 kot... :roll: Jutro będę rozmawiała o sterylce kotki i szczepieniach maluchów, mam pewien plan co do partycypowania w kosztach, ale narazie ciii... nie zapeszam :) Na pierwszy strzał pójdzie domniemany tatuś całej ferajny, ponieważ jest oswojonym bezdomniaczkiem i tu nie muszę negocjować. Jest już po tablecie na robale, w przyszłym tygodniu szczepimy, a później kastrujemy.

Tak wyglądały maluchy w komplecie, jeszcze w swoim kojcu:
Obrazek
Rudy i rudo-biały zostały wydane przez właścicieli troche za wcześnie (ok 6 tygodnia), ale ponoć mają dobre domki i mają się dobrze.

A tak wygląda pozostała ekipa już u mnie:
Obrazek
To najmniejsze chucherko (czarne bez łatki) zostaje u nas raczej na stałe.

Agouti

Post » Pon lip 04, 2011 18:51 Re: Ruda kicia z półdługą sierścią+ maluchy (trikolor i cz-rudy)

przepiękna ekipa:) :D za domki :ok: :ok: :ok: :ok:

JOOAŚKA

Od: Sob lis 27, 2010 8:45

Post » Pon lip 04, 2011 19:04 Re: Ruda kicia z półdługą sierścią+ maluchy (trikolor i cz-rudy)

Matko!! Ta mamuśka to prawie jak moja koteczka... Widać ją u mnie w podpisie.
Przecudna.
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Pon lip 04, 2011 19:05 Re: Ruda kicia z półdługą sierścią+ maluchy (trikolor i cz-rudy)

Agouti pisze:Ewar - tri to koteczka. Pisząc ogłoszenie nie uwzględniłam płci, stąd później dodałam w nawiasach. A mama-kotka jest tak piękna, że sama się zastanawiałam czy jej nie wziąć, ale mieszkam dom obok właścicieli więc zmiana byłaby pozorna - i tak chodziłaby "do siebie". Poza tym przy swoich 2 zdecydowaliśmy się na jednego z maluchów (narazie i tak nie dałabym go do innego domu - słabeuszek), a 4 kot... :roll: Jutro będę rozmawiała o sterylce kotki i szczepieniach maluchów, mam pewien plan co do partycypowania w kosztach, ale narazie ciii... nie zapeszam :) Na pierwszy strzał pójdzie domniemany tatuś całej ferajny, ponieważ jest oswojonym bezdomniaczkiem i tu nie muszę negocjować. Jest już po tablecie na robale, w przyszłym tygodniu szczepimy, a później kastrujemy.

Tak wyglądały maluchy w komplecie, jeszcze w swoim kojcu:
Obrazek
Rudy i rudo-biały zostały wydane przez właścicieli troche za wcześnie (ok 6 tygodnia), ale ponoć mają dobre domki i mają się dobrze.

A tak wygląda pozostała ekipa już u mnie:
Obrazek
To najmniejsze chucherko (czarne bez łatki) zostaje u nas raczej na stałe.

:P Ta tri wygląda jak maleńka Bejbi na tym zdjęciu :P
Obrazek ,

vailet

Post » Pon lip 04, 2011 19:07 Re: Ruda kicia z półdługą sierścią+ maluchy (trikolor i cz-rudy)

A Ci właściciele mają kotkę z rodowodem czy nawet nie wiesz? A może wiesz w jakim wieku jest? Jest mocno na tych zdjęciach podobna do mojej rasowej kotki.
ObrazekObrazek

naline

Post » Pon lip 04, 2011 19:27 Re: Ruda kicia z półdługą sierścią+ maluchy (trikolor i cz-rudy)

Jakie cuda, a szylkrecia :1luvu:
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Pon lip 04, 2011 19:38 Re: Ruda kicia z półdługą sierścią+ maluchy (trikolor i cz-rudy)

Kotka ma 2 lata i nie ma rodowodu, a wygląda wprost zjawiskowo. Do tego ma wyjątkowo jedwabistą sierść.

naline jakiej rasy masz kotke?

Agouti

Post » Pon lip 04, 2011 19:43 Re: Ruda kicia z półdługą sierścią+ maluchy (trikolor i cz-rudy)

Syberyjską.
Podejrzewam, że w żyłach tej koteczki płynie gdzieś krew syberyjska lub innego półdługowłosego kota.
ObrazekObrazek

naline

Post » Pon lip 04, 2011 19:47 Re: Ruda kicia z półdługą sierścią+ maluchy (trikolor i cz-rudy)

Owszem, przypomina trochę syberyjczyka.
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Pon lip 04, 2011 20:00 Re: Ruda kicia z półdługą sierścią+ maluchy (trikolor i cz-rudy)

Agulas74 pisze:Owszem, przypomina trochę syberyjczyka.

Bardzo,może nie całkowicie,ale 80% :?:
Obrazek ,

vailet

Post » Pon lip 04, 2011 20:22 Re: Ruda kicia z półdługą sierścią+ maluchy (trikolor i cz-rudy)

Też mi się tak wydaje, mam 2 syberyjskie leśne :D... ale ze zdjęć trudno ocenić w 100%... Wydaje mi się, że grzywę ma jakby mniejszą?

Piękna jest jakby nie było:D...
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

[następna]