kolejna REWOLUCJA, czyli koniec normalności

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 27, 2011 18:00 Re: Kota i ja: wreszcie razem :)nasz pierwszy kocur łoomatulu!!

Dimka sprawia czasem wrażenie, że cieszy się na nasz widok :roll: a później przypomina mu się, że może niekoniecznie :roll:
bardzo przywiązał się do koszyczka.
wszystkie kocice na mieszkaniu (tzn. nie w tapczanie, nie w pawlaczu itp.), snują się - to już coś!
niebieski język[/b] zaprasza na fb https://www.facebook.com/tiliqua.ceramika

ezzme

Od: Sob sty 08, 2011 16:53

Post » Pon cze 27, 2011 19:18 Re: Kota i ja: wreszcie razem :)nasz pierwszy kocur łoomatulu!!

:ok: Super ,że zmiany idą w dobrym kierunku. :kotek: Oby tak dalej.

KOTEK1988

Od: Sob mar 01, 2008 15:30

Post » Śro cze 29, 2011 13:08 Re: Kota i ja: wreszcie razem :)nasz pierwszy kocur łoomatulu!!

Dimka przeniósł się z parapetów do transportera, który stoi w przedpokoju. wczoraj chciałam go zamknąć na noc w pokoju, co by się kociska nie pozabijały, ale Księciunio rozpaczał, że sam został, to robiłam przetasowanie i całkiem się rozbudziłam :|
Miziak syczy, burcz i zwiewa do pawlacza, Tekla podobnie. Lulka syczy i chce się bić, ale dziś się wąchały całkiem spokojnie.
kupiłam dziś pastę odkłaczającą, zjadły ze smakiem :D

ezzme

Post » Pt lip 01, 2011 9:18 Re: Kota i ja: wreszcie razem :)nasz pierwszy kocur łoomatulu!!

trochę się uspokoiło, trochę :wink: w każdym razie można spotkać już wszystkie kocice, przynajmniej czasem, oczywiście jeszcze syki i burczenie. Miziula jak się obudzi to domaga się uwagi, czasem mruczy nawet, na kocura burczy.
Dimka też lepiej: apetyt zdecydowanie dopisuje 8) na marudzenie kocic nie specjalnie zwraca uwagę. fajnie się bawi, jak się bawi. śpi w różnych miejscach - w tej chwili na stole przy laptopie, chyba lubi być gdzieś niedaleko człowieka. w nocy przyszedł do mnie na łóżko, przy okazji przegonił Lulkę, pougniatał trochę i zamruczał 8O (może mi się śniło), w nocy łaził, przyszedł znów rano. tak normalnie jeszcze nie mruczy :|
dziś przyjeżdża mój Luby to się okaże jak Dimka reaguje na nowych ludzi :roll: jutro jedziemy na wesele to mama zostanie z kotami sama.

na perskim forum dyskutujemy o kolorze Miźki :D po weekendzie będę chyba robiła jakieś nowe zdjęcia to tu też wrzucę

ezzme

Post » Pt lip 01, 2011 18:49 Re: Kota i ja: wreszcie razem :)nasz pierwszy kocur łoomatulu!!

Z każdym dniem coraz lepiej :kotek: .A kolorek futerka ma śliczny :1luvu:

KOTEK1988

Od: Sob mar 01, 2008 15:30

Post » Nie lip 03, 2011 20:12 Re: Kota i ja: wreszcie razem :)nasz pierwszy kocur łoomatulu!!

Nareszcie dorwałam net!
Miło się czyta o udanym dokoceniu:)
My za tydzień...aż trudno w to uwierzyć tutaj,w temperaturze 35 stopni...

Pozdrawiamy kocistych i Dużych!

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Nie lip 03, 2011 20:27 Re: Kota i ja: wreszcie razem :)nasz pierwszy kocur łoomatulu!!

Podaj mi link na to persie forum proszę!

kotkins

Post » Pon lip 04, 2011 9:47 Re: Kota i ja: wreszcie razem :)nasz pierwszy kocur łoomatulu!!

kotkins pisze:Nareszcie dorwałam net!
Miło się czyta o udanym dokoceniu:)
My za tydzień...aż trudno w to uwierzyć tutaj,w temperaturze 35 stopni...

Pozdrawiamy kocistych i Dużych!

może to lepiej, że będzie gorąco: koty będą ospałe to mniej będą marudzić ;)
kotkins pisze:Podaj mi link na to persie forum proszę!

sil wu ple: http://planetapersja.pl/ tam mam nick: mabuya

z wieści na szybko:
TŻ bardzo polubił Dimkę! :D uczy go żebrać przy stole :twisted: mówi do niego pieszczotliwie, powiedział też: ty masz swojego kota, a ja swojego (czy jakoś tak, w każdym razie taki był sens), i że kociarza z niego zrobią :mrgreen:
Dimka czuje się już jak u siebie, szaleje, goni koty, ale może chce się bawić, wieczorem przychodzi na kanapę i czasem zamruczy!
generalnie jest lepiej :) w czwartek albo w piątek jadę z Miziakiem, Dimką i Balbiną do NYsy i zobaczymy jak tam się dogadają.

ezzme

Post » Pon lip 04, 2011 9:54 Re: Kota i ja: wreszcie razem :)nasz pierwszy kocur łoomatulu!!

Wakacje niestety bez kotów:),ale one wolą zostawać w domu.Podobno jedzą na potęgę a mój Fel pogryzł opiekuna ...czyli wszystko w normie! :D
Jak zimno to koty spokojne bo ŚPIĄ.
Jak gorącao to też spokojne (ŚPIĄ!)
Są przewidywalne:)

Oj zazdroszczę,że tak łatwo poszło dokocenie...

A Dimka goni bo pewnie będzie "pierwszym kotem" i pracuje nad tą pozycją.
Choć kastraty niby są ostsnie w kociej kolejności( u mnie tak nie jest,dominuje jamnik,potem jest Felix kastrat a na końcu persia...ale jej to "rybka" bo ona nie wie ,że jest na końcu:))

kotkins

Post » Pon lip 04, 2011 11:24 Re: Kota i ja: wreszcie razem :)nasz pierwszy kocur łoomatulu!!

nie wiem jak to jest z kastratami vs. inne, bo u mnie wszystkie już po, ale Dimka kastrację miał 20kwietnia to chyba mogą mu się jeszcze jakieś hormony panoszyć? z pozycją "pierwszego kota" też może być problem, bo dotychczas Mizia miała pozycję królowej i nie sądzę, żeby chciała z niej zrezygnować :) burczy na niego cały czas.
jak będziemy już w nysie to się okaże jak się dogadają, uznam za sukces jeśli będą mogli żyć sobie spokojnie obok siebie :)

ezzme

Post » Pon lip 04, 2011 17:12 Re: Kota i ja: wreszcie razem :)nasz pierwszy kocur łoomatulu!!

zdjęcia
Wielka Paszczęka
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
cudny szczerbaty koteczek
Obrazek właśnie mówiłam mamie, że gdyby nie Lulka mogłybyśmy spędzić całe życie z kotami nie wiedząc o takich cudnych koteczkach jak ona :1luvu:

Księciunio w kolorze blue
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ezzme

Post » Pon lip 04, 2011 17:30 Re: Kota i ja: wreszcie razem i Dimitr Samozwaniec (foto)

ślicznie :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

Wątek: viewtopic.php?f=1&t=128136
Nigdy nie polemizuj z idiotą – najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później zniszczy doświadczeniem

nikaxx

Od: Śro wrz 08, 2010 10:58

Post » Pon lip 04, 2011 17:37 Re: Kota i ja: wreszcie razem i Dimitr Samozwaniec (foto)

Kota Pocztą Polską wysyłać ? Wstyd :twisted: :twisted:
Obrazek Obrazek

evalla

Od: Pon lis 05, 2007 19:46

Post » Pon lip 04, 2011 17:58 Re: Kota i ja: wreszcie razem i Dimitr Samozwaniec (foto)

evalla pisze:Kota Pocztą Polską wysyłać ? Wstyd :twisted: :twisted:

sam się zapakował i jeszcze bronił swojej twierdzy!

nikaxx właśnie się zastanawiałam co u Was? cicho coś ostatnio?

ezzme

Post » Pon lip 04, 2011 18:13 Re: Kota i ja: wreszcie razem i Dimitr Samozwaniec (foto)

Zostały mi ostatki pracy którą muszę wykonać sumiennie i szybko.Mam nadzieję, że do środy się ogarnę a później mój wątek odkurzę.
U nas okej sielanka miłość spokój i cała kuchnia uświniona wątróbką bo najlepiej się ją zjada z podłogi nie z miseczki.Najlepiej jak wątróbka przewędruje po całej kuchni wtedy jest pyszna inaczej nie ma szans :wink:

Dziękujemy za zainteresowanie. :oops:
ObrazekObrazekObrazek

Wątek: viewtopic.php?f=1&t=128136
Nigdy nie polemizuj z idiotą – najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później zniszczy doświadczeniem

nikaxx

Od: Śro wrz 08, 2010 10:58

[poprzednia][następna]