Młody, rudy, kocurek.Nektar w swoim domku, już nie wychodzi?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 03, 2011 7:05 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar w nowym DT!

Witaj na forum, Kasiu! Fajnie, że się zalogowałaś.Czekamy na zdjęcia, jak wrócicie do domu.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Nie lip 03, 2011 9:09 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar w nowym DT!

Katalina pisze:To ja wiozłam Nektarka do Joasi. Jest naprawdę cudowny. Po początkowym stresie wylegiwał się spokojnie i tylko pojedynczymi miałknieńciami komentował polskie drogi przy większych wertepach. Głaskałam go przez kratkę po główce, a on wtedy przymykał oczka i zasypiał. Widać, że lubi kontakt z człowiekiem - nawet takim którego widzi pierwszy raz w życiu:) Cudny kot...zakochaliśmy się w nim oboje i najchętniej wróciłabym po niego i zabrała do siebie! Nie mam teraz możliwości zrzucenia zdjęć z podróży. Może jutro się uda. Trzymam kciuki za wspaniały dom dla niego.

:D
Lonia i Blanka viewtopic.php?f=1&t=106485

"Obcując z kotem, człowiek ryzykuje jedynie to, że stanie się wewnętrznie bogatszy."
Colette

Dorotea82

Od: Sob sty 02, 2010 0:59

Post » Nie lip 03, 2011 12:52 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar w nowym DT!

Vega013 jest jutro umówiona na wizytę przedadopcyjną.Haniu, wielkie dzięki :1luvu: Pani zrobiła dobre wrażenie również na Hani, okolica jest naprawdę bezpieczna, obok jest dobra lecznica, no i Hania mieszka kilka domów dalej.Czyż może być lepiej? :dance: :dance2:

ewar

Post » Nie lip 03, 2011 13:13 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar w nowym DT!

ewar pisze:Vega013 jest jutro umówiona na wizytę przedadopcyjną.Haniu, wielkie dzięki :1luvu: Pani zrobiła dobre wrażenie również na Hani, okolica jest naprawdę bezpieczna, obok jest dobra lecznica, no i Hania mieszka kilka domów dalej.Czyż może być lepiej? :dance: :dance2:

:dance2: :dance2: :ok: bardzo się cieszę i czekam na wieści

"Obcując z kotem, człowiek ryzykuje jedynie to, że stanie się wewnętrznie bogatszy."
Colette

Dorotea82

Post » Nie lip 03, 2011 13:27 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar w nowym DT!

Dorotea82 pisze:
ewar pisze:Vega013 jest jutro umówiona na wizytę przedadopcyjną.Haniu, wielkie dzięki :1luvu: Pani zrobiła dobre wrażenie również na Hani, okolica jest naprawdę bezpieczna, obok jest dobra lecznica, no i Hania mieszka kilka domów dalej.Czyż może być lepiej? :dance: :dance2:

:dance2: :dance2: :ok: bardzo się cieszę i czekam na wieści

Ja też! Chciałabym, aby było tak, jak lubię.Jeden telefon i to TEN domek.Zwykle tak się dzieje w przypadku moich kotów. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

ewar

Post » Pon lip 04, 2011 12:10 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar w nowym DT!

Wieści z DT! Nektar zakumplował z jednym kocurkiem, z kotką jednak stosunki napięte, ale Joasia twierdzi,że to kotka ma jakieś problemy, bo z innymi kotami też nie bardzo się lubi.Na razie koty są w domu, bo pogoda fatalna.Nektar tęsknym wzrokiem wygląda przez okno, ale jakoś nie ma z tym problemu,że wyjść musi.Bawi się pięknie, bardzo wysoko skacze,kuwetka OK.Od kiedy jest z innymi kotami, tak bardzo do ludzi się nie garnie.Owszem, przyjdzie, da się pogłaskać, ale na kolanach spać nie będzie.Pewno nie ma czasu :wink: Dostaje witaminki, bo sierść jeszcze nie taka ładna, ale przecież on był zaniedbany, to musi potrwać.
Czekamy na wieści z potencjalnego domku.Dziś wizyta przedadopcyjna! :ok: :ok: :ok: :ok:

ewar

Post » Pon lip 04, 2011 13:52 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar w nowym DT!

ewar pisze:Wieści z DT! Nektar zakumplował z jednym kocurkiem, z kotką jednak stosunki napięte, ale Joasia twierdzi,że to kotka ma jakieś problemy, bo z innymi kotami też nie bardzo się lubi.Na razie koty są w domu, bo pogoda fatalna.Nektar tęsknym wzrokiem wygląda przez okno, ale jakoś nie ma z tym problemu,że wyjść musi.Bawi się pięknie, bardzo wysoko skacze,kuwetka OK.Od kiedy jest z innymi kotami, tak bardzo do ludzi się nie garnie.Owszem, przyjdzie, da się pogłaskać, ale na kolanach spać nie będzie.Pewno nie ma czasu :wink: Dostaje witaminki, bo sierść jeszcze nie taka ładna, ale przecież on był zaniedbany, to musi potrwać.
Czekamy na wieści z potencjalnego domku.Dziś wizyta przedadopcyjna! :ok: :ok: :ok: :ok:

:ok: :ok: :ok:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Pon lip 04, 2011 19:44 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar w nowym DT!

Również trzymam kciuki za udaną adopcję. Ten kot naprawdę zasługuje na najlepsze :)
A póki co, tak jak obiecałam przesyłam kilka zdjęć z podróży.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

Post » Pon lip 04, 2011 21:02 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar w nowym DT!

Śliczne! Dzięki, Kasiu! :1luvu:
Otóż, donoszę, co następuje.Hania odbyła wizytę ( Haniu, :1luvu: :1luvu: :1luvu: ) i jest zachwycona domkiem.Ludzie fajni, zwierzęcolubni, kot i pies mają pełne prawa domowników.Dom w bezpiecznej okolicy, wszystko OK.Przy okazji, Hania z TŻ-em już się zaprzyjaźnili z przyszłymi Dużymi Nektara, są sąsiadami, a wiec będą wieści i zdjęcia na bieżąco.Po 14-ym Nektar więc zamieszka w Radości. :dance: Duzi wyjeżdżają teraz , a nie chcą zostawiać kota samego z Rodzicami na samym początku, co dobrze o nich świadczy.Dzwoniłam do Joasi, zachwycona nie była, bo polubiła Nektara i już miała nadzieję, że go zatrzyma.Ponoć z kotką już się lepiej dogaduje, lubi inne koty i Joasia spróbuje namówić na drugiego do towarzystwa dla Nektara.Fajnie by było, ale i tak jest mała, ruda sunia, więc towarzystwo będzie miał, tak, czy inaczej.Z transportem nie będzie problemu, bo i Duzi chcą po niego pojechać, Hania tez zaproponowała, że go przywiezie, ale chyba Joasia będzie chciała go odwieźć osobiście, tak więc jakoś się dogadają.
To nie koniec wątku, ale chciałam wszystkim podziękować za pomoc Nektarowi.Dorocie, Kasi, Joasi, Hani, wszystkim, którzy "rozpętali burzę " na FB, pomogli mi finansowo i w ogóle bardzo kibicowali temu kotkowi.Wielkie dzięki :1luvu: :1luvu: :1luvu:

ewar

Post » Pon lip 04, 2011 21:13 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar w nowym DT!

Aha, był kolejny telefon w sprawie Nektara.Namówiłam na dwa i zobaczymy :P

ewar

Post » Pon lip 04, 2011 21:18 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar w nowym DT!

Bardzo, bardzo się cieszę, :1luvu: :1luvu:

Ewa dziękuję, za pomoc kiedy Nektar był u mnie :!: Dobrze było się nim zajmować, szkoda tylko, że moja Lonia go nie zaakceptowała tak do końca :twisted: Jak fajnie, że ma domek. Cieszę się, że mogłam odrobinę pomóc.

:ok:

Colette

Dorotea82

Post » Pon lip 04, 2011 21:23 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar w nowym DT!

Ja również dziękuję :1luvu: Tak się cieszę,że tej biedzie się udało. :dance: :dance2: :dance:

ewar

Post » Wto lip 05, 2011 0:01 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar w nowym DT!

Ewuniu, bardzo Ci dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu: Dzięki Tobie zyskaliśmy świetnych znajomych, mieszkających dosłownie kilka domów dalej. Kochają zwierzaki, a ich opowieści można słuchać godzinami. Rzadko spotyka się ludzi tak empatycznie nastawionych do zwierząt i tak dobrych obserwatorów. Co mi się bardzo spodobało - nowi Duzi Nektarka w całości akceptują kocią naturę a różne, czasami dziwne, kocie obyczaje traktują z humorem. Futrzaste będzie karmione świeżutkim mięskiem wołowym i z indyka. Już czeka na niego cała kolekcja saszetek (bo nie wiadomo, co mu przypadnie do gustu). Kotunio będzie miał do dyspozycji duży dom z pięknym ogrodem (również dużym). W ogrodzie gąszcz paproci, w których można się chować, drzewa do wspinania. Oglądając myślałam o tym, jak szczęśliwe by były moje koty, mając tyle zakamarków i taką przestrzeń. Myślałam też, jak pięknie będzie wyglądało rude kociaste na tle zieleni na moich fotkach. No przepraszam, ale mam takie zboczenie (trudno to inaczej nazwać), taki popęd, któremu nie mogę się oprzeć. Objętość moich fotek przekracza 20 gigabajtów, a jest ich już ponad 13.000 sztuk. Będą więc relacje, fotorelacje, i to w dużych ilościach.

Dzięki Ewuni wszyscy się cieszą:
- Duzi, bo będą mieli fantastycznego kota,
- Nektarek, bo będzie miał świetny domek, w którym czeka go mnóstwo szczęścia,
- my, bo zyskaliśmy fajnych znajomych.

Ewuniu, jesteś cudowna! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Wto lip 05, 2011 7:37 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar w nowym DT!

Haniu, :oops: :oops: ,zawstydzasz mnie.Dziękuję :1luvu: Po prostu udało się, splot okoliczności i taki happy end. :dance: :dance2: Tyle osób pomagało, musiało się więc udać!
Bardzo się cieszę, że będziecie mieć fajnych znajomych i to tak bliziutko.No i oni też zyskali fajnego kota i miłych sąsiadów, czyż nie? :lol:

ewar

Post » Wto lip 05, 2011 7:50 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar w nowym DT!

Ogromnie się cieszę, że Nektarkowi się udało :D i niech mu się szczęści dalej :ok: A dla Was Dziewczyny - wielko szacun za całą akcję pomocy i szukania domku dla kiciusia :1luvu:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

[poprzednia][następna]