Działki w Otwocku- sytuacja opanowana, koty szczęśliwe ! :))

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro maja 25, 2011 21:35 Re: Działki w Otwocku- 4 panowie zostają tu na zawsze.

aa już rozumiem... jakoś nie chce mi się w to wierzyć- ale ludzie są zdolni do wszystkiego, więc w sumie co tu się dziwić- nawet psa skatują i w stanie agonalnym wyrzucą na śmietnik- tak jak to było kilka dni temu w Śródborowie.
Ok, będę monitorowała sytuację na bieżąco.

Też trzymam kciuki i jednak mam wyrzuty sumienia..
http://www.otwock.toz.pl
Oficjalna strona internetowa Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami w Polsce Oddział w Otwocku. Serdecznie zapraszamy!

AnnaM

Od: Nie wrz 05, 2010 21:32

Post » Śro maja 25, 2011 21:38 Re: Działki w Otwocku- 4 panowie zostają tu na zawsze.

Aniu, nigdy nie wożę dzikunów do Otwocka.Miałam 2 (na pól oswojone) i wystarczy.Na samym poczatku jak jeszcze nie wiedziałam z czym to się je.I nikt nie powiedział mi co i jak.Bo nikogo nie znałam.Ale wtedy był fajny praktykant,który jakoś sobie z kotami poradził.Ale gabinet i nas jedna mocno zdemolowała.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon cze 06, 2011 16:23 Re: Działki w Otwocku- 4 panowie zostają tu na zawsze.

Kicia już z powrotem na działkach... ma się całkiem dobrze, kupiłam jej parę rarytasów do jedzenia, żeby może się bardziej do ludzi przekonała:P

Łysy i Krecik- dwa czarne chudzielce, nie chcą się za nic przenieść bliżej mojej działki, gdzie zawsze stoi jedzenie, tylko zawzięcie urzędują przy żółtym domku- a tam wcale nie są mile widziane. No ale co zrobić.. ich wybór.

Rudego ostatnio przyłapałam, że lubi sobie spać na moich domkach ze styropianu- ale jak tylko zobaczy, że ktoś idzie- od razu zmyka ile sił w łapach. Ech te rudzielce- chyba już nigdy się nie oswoją.
Oficjalna strona internetowa Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami w Polsce Oddział w Otwocku. Serdecznie zapraszamy!

AnnaM

Post » Pon cze 06, 2011 18:40 Re: Działki w Otwocku- 4 panowie zostają tu na zawsze.

Oni moze urzędują tama le an jedzenie przychodzą do ciebie? Jesli nie to nie karm ich tam.Zostawiaj u siebie w różnych miejscach miski bo może nie dogadują się a innymi.A moze inni je dokarmiają.Już wiele osób spędza weekendy na działkach.
Obrazek

ASK@

Post » Pon cze 06, 2011 19:00 Re: Działki w Otwocku- 4 panowie zostają tu na zawsze.

Może i przychodzą w nocy, ale odkąd przestałam im zanosić tam jedzenie- to jakoś tak zmizerniały...
W sobotę prawie rzucały się na jedzenie- jakby nie jadły przez tydzień, a Łysy, nie dość, że jest łysy- to normalnie sama skóra i kości.

AnnaM

Post » Pon cze 06, 2011 19:03 Re: Działki w Otwocku- 4 panowie zostają tu na zawsze.

AnnaM pisze:Może i przychodzą w nocy, ale odkąd przestałam im zanosić tam jedzenie- to jakoś tak zmizerniały...
W sobotę prawie rzucały się na jedzenie- jakby nie jadły przez tydzień, a Łysy, nie dość, że jest łysy- to normalnie sama skóra i kości.

to nie przychodzą lub inne koty ich odganiaja.I dlatego trzymaja sie tego tereytorium.Musisz cichcem podrzucać jak widac.I przesuwac jedzenie dalej.Nie ma blisko pustej działki by tam im stawiać?
Obrazek

ASK@

Post » Pon cze 06, 2011 19:12 Re: Działki w Otwocku- 4 panowie zostają tu na zawsze.

Jest jedna taka zaniedbana, chyba nikt tam nie przyjeżdża. To tam spróbuję.
a ile na działkach jest kleszczy... i koty je mają i ja już miałam 3 na sobie, ale zdążyłam je zabić zanim one zdążyły mnie zjeść :P

AnnaM

Post » Pon cze 06, 2011 19:54 Re: Działki w Otwocku- 4 panowie zostają tu na zawsze.

AnnaM pisze:Jest jedna taka zaniedbana, chyba nikt tam nie przyjeżdża. To tam spróbuję.
a ile na działkach jest kleszczy... i koty je mają i ja już miałam 3 na sobie, ale zdążyłam je zabić zanim one zdążyły mnie zjeść :P

podobno by kleszcze nas nie pożarły należy się ubierać w jaskrawe kolory. Ale zawsze możesz sobie stranghold an kark zaaplikować :mrgreen:
Obrazek

ASK@

Post » Pon cze 06, 2011 20:01 Re: Działki w Otwocku- 4 panowie zostają tu na zawsze.

Dobry pomysł! :D chyba muszę spróbować, bo nawet mam kupiony- ale to dla Łysolca, tylko jak ja mu to zaaplikuje, jak on nie da się do siebie zbliżyć... :mrgreen: Jak on nie chce, to ja sobie wezmę:P

AnnaM

Post » Nie cze 19, 2011 5:57 Re: Działki w Otwocku- 4 panowie zostają tu na zawsze.

puściłam dziś troche ogłoszen Basi.Na kocich portalach przede wszystkim.
Aniu w twoich nie ma zaznaczenia jaki to dom (wychodzacy czy nie),czy podpisywana będzie umowa,jak z dowozem...Porządziłam sie i w swoich dodałam.
Kciuki za domki :ok:
Obrazek

ASK@

Post » Nie cze 19, 2011 10:08 Re: Działki w Otwocku- 4 panowie zostają tu na zawsze.

Asiu bardzo Ci dziękuję za pomoc! :)
W swoich tego nigdy nie piszę, a o szczegółach informuję w mailu już konkretnie zainteresowane osoby.

Ps: Czarna- zniknęła na działkach bez śladu po tej sterylizacji, to już druga kotka która przepadła po wypuszczeniu jak kamień w wodę. Za to cztery kocury dzielnie strzegą terenu- czy mogli ją przepędzić?

AnnaM

Post » Nie cze 19, 2011 11:44 Re: Działki w Otwocku- 4 panowie zostają tu na zawsze.

Wróci.Albo nie pokazuje się. Teraz na działkach dużo karmy jest bo działkowicze zostawiają. Poczuła się skrzywdzona.Trochę przeszła.Więcej niż należało dzikiemu kotu zafundować.Możesz ja nie widzieć całe lato.Pokaże się na zimę.
Mam takie koty co tylko późną jesienią do wiosny widzę.

Co do Basi.Wszelkie zarządzenia ogłoszeniami są na mnie.Bo moje hasła.Jednak ogłoszenia są.A namiary na ciebie.Wszelkie osoby, które zgłoszą sie do mnie odeślę.

Zawsze wpisuje swoje wymagania. Ale kaądy robi jak uważa.
Myślę, że ludzie od razu powinni wiedzieć co i jak.To naturalna przesiewka. Potem jak są pretensje ,to rozmowa jest krótka.Jest podane w ogłoszeniu wiec nie ma powodu do dyskusji.Choć to nie wyklucza "dziwnych" telefonów i maili.O transporcie także zaznaczyłam tzn że w kwestii dogadania się.Jakby ktoś z okolic Polski sie zgłosił to bez wizyty przed nie wydawaj kota. Ostatnio dziwne sprawy nawet z "forumiakami" się dzieją.

Trzymam kciuki za dziewczynkę. :ok:
Obrazek

ASK@

Post » Pon lip 04, 2011 11:37 Re: Działki w Otwocku- 4 panowie zostają tu na zawsze.

Uff Czarna mi się wczoraj pokazała na działkach- pierwszy raz od 6 czerwca po wypuszczeniu.
Nie było nikogo na działkach oprócz mnie- padał deszcz, a ja wołałam i szeleściłam torebką :P
W końcu patrzę, coś czarnego do mnie biegnie galopem:D Krzywy ogonek, puchata sierść, obcięte ucho- nie no to musi być Czarna:P Ucieszyłam się, że nic jej nie jest, ale zachowywała się jakby miała adhd, była nadzwyczaj czujna, a gdy później biegła obok mnie, to raz wolniej, a raz się zrywała jakby ktoś ją gonił.

Monitoruję cały czas sytuację i wczoraj pierwszy raz zauważyłam nowego kota na działkach.
Duży, czarny, krótka, lśniąca sierść, niebieskie, duże oczy i biała plamka na szyi. Trochę płochliwy, ale pogadał sobie ze mną i nawet skusił się na kawałek szynki- nie mam pojęcia czy to kot czy kotka, ale mam nadzieję, że jest z tych bloków obok- za ładnie wyglądał... no chyba, że dopiero co ktoś go wyrzucił.

AnnaM

Post » Pon lip 04, 2011 12:06 Re: Działki w Otwocku- 4 panowie zostają tu na zawsze.

Jak starci pański wygląd to będziesz wiedziała co i jak. :cry: Sezon sie zaczął.

Cieszę się,ze Czarna przygalopowała. :lol: Ma jakąś meliną jedzeniową. Było łądnie to i ludzie siedzieli. Pojechali to na katering przyszła.
Obrazek

ASK@

Post » Pon lip 04, 2011 13:49 Re: Działki w Otwocku- 4 panowie zostają tu na zawsze.

Będę robiła dokładny obchód co tydzień- zobaczymy jak się sytuacja rozwinie.

Chyba powinnam to dać na piśmie i jeszcze podpisać- mama powiedziała, że przed zimą "weźmiemy Czarną do domu i będziemy szukać jej domu stałego". Trzymam za słowo.

PS: Asiu jeśli możesz, to wykasuj już ogłoszenie Basi z miau.pl, żeby nikogo nie myliło jbc.

AnnaM

[poprzednia][następna]