= PIĘTASZKA w domu....rozpoczęła nowe życie.!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 03, 2011 20:51 Re: <>Kotka z meliny na cito DT !!nie ma co z nią zrobić!! str36

Może ktoś wspomóc , aby można zrobić ogłoszenia Basieńce.
CatAngel robi...
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Pon lip 04, 2011 8:12 Re: <>Kotka z meliny na cito DT !!nie ma co z nią zrobić!! str36

Basieńka wkurzona, ale Piętaszka bez domu :cry:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pon lip 04, 2011 11:22 Re: <>Kotka z meliny na cito DT !!nie ma co z nią zrobić!! str36

Alienor pisze:Przepraszam, że dopiero teraz, ale musiałam się trochę pozbierać, żeby to napisać - Mei Li [*] jest już za TM.
Gdy wróciłam do domu, leżała już sztywna w leżaczku w łazience. Miseczka z jedzeniem była wywrócona, w kuwecie ślady wymiocin... Nie wiem, co ją zabiło, nie wiem, co mogło ją tak szybko zabrać z tego świata :crying: . Rano wyglądała ok, leżała i mruczała na mój widok, ocierała się o mnie i domagała pieszczot. Grzecznie połknęła tabletkę i zaczęła jeść mokre. Próbowała zwiać na pokój, ale jej nie pozwoliłam, bo bałam się o malucha u cyca, którego tymczasuję.
Nie wiem, czy powinnam zanieść ją na sekcję, czy po prostu pochować - proszę, doradźcie, bo nie jestem w stanie myśleć. Ryczę jak głupia i nie mogę uwierzyć, że śliczna mała Mei Li nie żyje - przecież miała iść do domku w przyszłym tygodniu, miała długo i szczęśliwie żyć. :cry:

boże !!!!!!!
jak to? nie tak miało być :placz:
słonko kochane...
weszłam, żeby zobaczyć jak ci jest w nowym domu :cry:
malutki, kochany kotku :cry: :cry:

mam nadzieję, że tam, gdzie jesteś jest ci lepiej. jakie to cholernie niesprawiedliwe !
do zobaczenia, słonko śliczne :cry:
Obrazek

black_lodge

Od: Sob wrz 04, 2010 18:14

Post » Pon lip 04, 2011 13:17 Re: <>Kotka z meliny na cito DT !!nie ma co z nią zrobić!! str36

morelowa pisze:Basieńka wkurzona, ale Piętaszka bez domu :cry:

PIĘTASZKA NADAL BEZ DOMU.
Obrazek

cypisek

Post » Pon lip 04, 2011 15:53 Re: <>Kotka z meliny na cito DT !!nie ma co z nią zrobić!! str36

Piętaszka jest z tego samego miejsca co Mei Li?
Bo sie pogubiłam..
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pon lip 04, 2011 19:57 Re: <>Kotka z meliny na cito DT !!nie ma co z nią zrobić!! str36

morelowa, Tak Piętaszka jest z tej samej meliny. Kotka jest przemiła, kontaktowa. Przytyła, bo wcześniej wyglądała jak zagłodzona polna mysz.

[b]{} PILNIE DOMEK potrzebny. Nie ma co z Piętaszką zrobić.!!!{}.[/b]
Obrazek

cypisek

Post » Wto lip 05, 2011 19:08 Re: <>Kotka z meliny na cito DT !!nie ma co z nią zrobić!! str36

Jak tam Basieńka, uspokoiła się ..... :ok:
Obrazek

cypisek

Post » Wto lip 05, 2011 20:13 Re: <>Kotka z meliny na cito DT !!nie ma co z nią zrobić!! str36

Baśka jak nie widzi innych kotów to prawie aniołek 8) , focha to każda księżniczka przecież musi zrobić przynajmniej raz dziennie :wink: więc jej nie wymawiamy gryzienia bezzębna paszczą :lol:
Obrazek
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Wto lip 05, 2011 20:32 Re: <>Kotka z meliny na cito DT !!nie ma co z nią zrobić!! str36

iwcia pisze:Baśka jak nie widzi innych kotów to prawie aniołek 8) , focha to każda księżniczka przecież musi zrobić przynajmniej raz dziennie :wink: więc jej nie wymawiamy gryzienia bezzębna paszczą :lol:
Obrazek

Bezzębną paszczą :ryk: biedulka. Basieńka normalnie wstyd przynosi swoim zachowaniem.. :roll:
dalej łazienkowa??

Piętaszka się przypomina...

to jest naprawdę koci aniołek....nawet ma zęby... :mrgreen: nie gryzie.
Obrazek

cypisek

Post » Wto lip 05, 2011 20:38 Re: <>Kotka z meliny na cito DT !!nie ma co z nią zrobić!! str36

Obrazek
ciężko pogodzić mi się z jej odejściem....przeszła taką metamorfozę....
Obrazek

cypisek

Post » Wto lip 05, 2011 21:08 Re: <>Kotka z meliny na cito DT !!nie ma co z nią zrobić!! str36

Nawet nie wiesz jak wielką :cry: Była tak kochaną, cudną kicią - pod koniec pobytu nie przypominała tego bojącego się nieco ludzkiej ręki koteczka, tylko śmiało przychodziła po głaski... Nie dawała się Julince - jak miała dość zabawy to bez gryzienia potrafiła to szalone ADHD przekonać, że to koniec zabawy. Jak Ala zrzuci zdjęcia ze swojej komórki do kompa (szukamy kabelka o nie mam), to wreszcie wkleję je na wątek - jeśli chcecie. Ale to dopiero jak wrócimy z Grunwaldu. To takie niesprawiedliwe, co ją spotkało - przecież wszystko już było ustalone :cry:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro lip 06, 2011 11:48 Re: <>Kotka z meliny na cito DT !!nie ma co z nią zrobić!! str36

Niestety Baśka dalej łazienkowa, ale jest mały postęp nie rzuca się do drzwi a tym samym na koty stojące za moimi nogami, gdy do niej wchodzę.
Leży sobie na swoim posłanku i tylko ostrzegawczo prychnie, więc znów łatwiej wchodzić do łazienki.
Ona nie lubi innych kotów, może tam na melinie mieszkała z innym, bo nie miała wyjścia, a teraz gdy zobaczyła jak to fajnie być jedynakiem, to uznała, że nie namówi się na innych lokatorów.
Będę musiała jej szukać domu bez innych kotów, nie zaryzykuje oddania jej do domu z innym kotem, bo jak rezydent wyjątkowo bardzo jej się nie spodoba to nie da mu żyć, będzie go biła.
Swoją droga to ciekawe skąd się bierze taka siła w tak małym futerku, Basieńka jest drobniutka i malutka, taki mini kotek ;)
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Śro lip 06, 2011 13:12 Re: <>Kotka z meliny na cito DT !!nie ma co z nią zrobić!! str36

Kochana ja przez lata miałam koteczkę - tylko 4 kg. wagi - której cała dzielnica się bała :mrgreen: . Ona ustawiła sobie nie tylko inne koty ale i psy i najważniejsze ludzi... Nikt do mnie do domu nie wszedł jak ona nie była zamknięta... Cudowna kotka!!!!!!! A tak na marginesie - wiesz jak miała na imię? Basia :1luvu:
Obrazek Obrazek

AlfaLS

Od: Pon sie 10, 2009 22:07

Post » Śro lip 06, 2011 17:34 Re: <>Kotka z meliny na cito DT !!nie ma co z nią zrobić!! str36

Alienor, pewnie ,że chcemy...kotka była nam tu bardzo bliska...w końcu to dla nich narażałyśmy się na melinie....

Piętaszka nabrała manier, siada na kolana, uwielbia się miziać....jet problem tam gdzie jest nie może zostać.....nie wiemy co z nią zrobić...
Obrazek

cypisek

Post » Czw lip 07, 2011 19:04 Re: <>Kotka z meliny na cito DT !!nie ma co z nią zrobić!! str36

Piętaszka szuka domu, potrzebny DT!!!!!

co mamy powiedzieć tym proszącym o domek oczom....

Obrazek
Obrazek
Obrazek

cypisek

[poprzednia][następna]