Łatka - nasza królowa osiedla wróciła :-))))))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 27, 2011 17:24 Łatka - nasza królowa osiedla wróciła :-))))))

Nie ma jej już od blisko tygodnia i wszystko wskazuje na to, że już nie wróci
Obrazek
Miała 8 lat, po śmierci Hrabiego, Skarpetki i Burki, była najstarszym osiedlowym kotem. Była cudowną, przyjazną, kochaną koteczką, od 3 lat wysterylizowaną. Miałam u siebie dwoje spośród jej dzieci - Maćka i Kinię - i znalazłam im kochające domy. Ona - żyła na podwórzu, tak jak jej matka, która zginęła pod kołami samochodu. Możliwe, że i ją spotkał taki los.
Nigdy się nie dowiemy dlaczego zniknęła, pozostaną tylko domysły i smutek... Choć może jeszcze wróci? Ale od czasu sterylizacji nigdy nie znikała ze swojego terenu, gdzie była regularnie karmiona, miała swoje kryjówki i przyjaciół.
Jakie to przykre :(
Ostatnio edytowano Sob lip 02, 2011 13:11 przez Lisabeth, łącznie edytowano 1 raz

Lisabeth

Od: Śro wrz 21, 2005 20:24

Post » Pon cze 27, 2011 17:58 Re: Zaginęła nam Łatka - nasza królowa osiedla :-(

To nie tylko przykre. Okropne, bardzo smutne. Biedactwo kochane. Może się znajdzie, może wróci :(
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Wto cze 28, 2011 10:25 Re: Zaginęła nam Łatka - nasza królowa osiedla :-(

Smutno strasznie... Parszywe to życie kocie wśród bezdusznych ludzi :(
"Niektórym ludziom aż chce się przybić piątkę! ...W twarz. ... Krzesłem."
Obrazek
Obrazek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ludmiłku... [*] żegnaj Najukochańszy Przyjacielu...30.12.2011r.
Mikusiu... [*] Ty też...17.04.2013r.
Obrazek

Szejbal

Od: Czw maja 08, 2008 23:16

Post » Wto cze 28, 2011 10:58 Re: Zaginęła nam Łatka - nasza królowa osiedla :-(

Takie jest życie podwórkowców :(

Ja też jak do pracy przychodzę to zawsze sprawdzam czy nasze wszystkie dokarmiane stawiły się na śniadanku, a jak któegoś nie ma to na później czeka na niego jedzonko. Bo najcześciej się pojawia.

Ale mieliśmy już sytuację, że jedna z naszych kocic ponad tydzień się nie pokazywała i też mysleliśmy już, że wiecej jej nie zobaczymy. Tym bardziej, że to wieś, a one "mieszkają" w dużym gospodarstwie mlecznym, wśród krów. Przyszła po chyba 10 dniach i niestety miała wypadek, bo łapka była złamana, a ona sama chuda okropnie. Musiała chyba gdzieś się schować i sama leczyć. Ale wróciła więc i może Twoja przyjdzie jeszcze :ok: :ok: :ok:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Wto cze 28, 2011 11:03 Re: Zaginęła nam Łatka - nasza królowa osiedla :-(

Dziękuję za zainteresowanie wątkiem naszej królowej. Osiedle bez niej tchnie pustką i smutkiem. Bardzo brakuje figlarnej, rozbrykanej pulchniutkiej buraski, która pomimo brzemienia wieku i ciężkich przeżyć - bawiła się jak małe kociątko i nie było osoby która nie uśmiechnęłaby się na widok jej harców.
Wciąż mamy nadzieję, choć jej coraz mniej, dziś mija tydzień odkąd Łatka była widziana po raz ostatni przez karmicielkę. Wtedy zachowywała się nietypowo - nie chciała jeść, nawet nie podeszła do miski, gdy zwykle była pierwsza "przy stole". A posuniętą jej pod pyszczek miseczkę... zakopała, tak jakby chciała odłożyć jedzenie na potem. Następnego dnia rankiem miałyśmy ją łapać, by zanieść do lecznicy na badania. Ale niestety - na poranne karmienie już nie przyszła.
I nikt jej nie widział :-(

Lisabeth

Post » Wto cze 28, 2011 11:06 Re: Zaginęła nam Łatka - nasza królowa osiedla :-(

AgaPap pisze: Musiała chyba gdzieś się schować i sama leczyć. Ale wróciła więc i może Twoja przyjdzie jeszcze :ok: :ok: :ok:

Oby tak się stało, dziękuję za wsparcie. Pani Danusia - karmicielka dzwoni do mnie codziennie rano i serce mi skacze, bo oczekuję wiadomości - "Jest, przyszła, proszę zejść na dół - łapiemy!"
:-( A tu wciąż nic...

Lisabeth

Post » Wto cze 28, 2011 11:16 Re: Zaginęła nam Łatka - nasza królowa osiedla :-(

:cry: Może się pojawi...
Ech to kocie zycie :(
Gunia i Zulka&Fruzia
Obrazek Obrazek

GuniaP

Od: Czw sie 05, 2004 20:34

Post » Czw cze 30, 2011 11:16 Re: Zaginęła nam Łatka - nasza królowa osiedla :-(

Mamy niestety powody podejrzewać, że pewna bardzo zła i przepełniona nienawiścią do kotów kobieta otruła nam Łatkę :-(
Są świadkowie, jak publicznie odgrażała się, że ma już dość kotów, a szczególnie "tego" i trzeba w końcu zrobić z nimi porządek...
Na strychach jest porozkładana przez spółdzielnię trutka na szczury, Łateczka słynęła z łakomstwa.
Dalej nie chcę nawet myśleć.
Z ponad 20 kotów, które niegdyś żyły na naszym osiedlu, obecnie zostały 3, a bez Łatki - 2. I nawet te dwie śliczne kicie są solą w oku potworowi udającemu człowieka :-(
Życzę tej babie wszystkiego najgorszego - przeszkadzało jej to, że kociczki wylegują się na kwietniku pod jej oknem. Łatka była już seniorką, lubiła sobie poleżeć w słonku.
:(

Lisabeth

Post » Czw cze 30, 2011 12:30 Re: Zaginęła nam Łatka - nasza królowa osiedla :-(

Niestety ludzie potrafią być okropni :( :( :(
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko

AgaPap

Post » Sob lip 02, 2011 13:14 Re: Łatka - nasza królowa osiedla wróciła :-))))))

Wczoraj wróciła, jak gdyby nigdy nic. Pani Danusia, która ją od lat karmi twierdzi, że wygląda całkowicie normalnie. Podejrzewamy, że mogła zostać uprowadzona - znana jest jej skuteczność w tępieniu szczurów, wielokrotnie widziano ją w akcji i nawet panie były pytane czy można by tego kota złapać :evil:
No i albo wykonała misję i została oddana, albo zwiała i wróciła.
Nigdy nie znikała na tak długo, jest wysterylizowana, osiedle to jej rewir, młodsze koty schodzą jej z drogi. Bardzo tajemnicza historia.
Jutro rano ja karmię koty, przyjrzę się jej dokładnie, mam nadzieję, że pojawi się na śniadaniu.

Lisabeth

Post » Nie lip 03, 2011 17:54 Re: Łatka - nasza królowa osiedla wróciła :-))))))

Bardzo się cieszę :ok:

AgaPap

Post » Nie lip 03, 2011 18:06 Re: Łatka - nasza królowa osiedla wróciła :-))))))

Ja też sie cieszę, zameldowała się o poranku w kociej stołówce, obsyczała Kropkę, która ośmieliła się zbytnio zbliżyć do jej miseczki. Zjadła niewiele, raczej saszetki ją interesowały, niż surowe mięsko. Dała się pogłaskać. Pysio trochę mi się smutny wydawał, ale oczka czyste, futerko błyszczące i gładkie.
:-)

Lisabeth