kociak bez łapki ma DT, potrzebne DT dla reszty!!! POZNAN

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lip 01, 2011 19:40 Re: Bezdomny kociak bez łapki z kocim katarem POZNAN

ja mogę pożyczyć transporter, ale ktos by musiał po niego przyjechać do swarzędza..
Obrazek

monika Mojsak

Od: Śro paź 08, 2008 12:52

Post » Pt lip 01, 2011 20:16 Re: Bezdomny kociak bez łapki z kocim katarem POZNAN

KMagda pisze:Podnoszę - potrzebne dwa transportery z dostawą w okolice Wilsona !

Napiszcie też w wątku Kociego Pazura i wolontariuszek z dworca PKP w Poznaniu.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pt lip 01, 2011 20:55 Re: Bezdomny kociak bez łapki z kocim katarem POZNAN

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za resztę kociastych

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt lip 01, 2011 21:03 Re: Bezdomny kociak bez łapki z kocim katarem POZNAN

monika Mojsak pisze:ja mogę pożyczyć transporter, ale ktos by musiał po niego przyjechać do swarzędza..

Wielkie dzięki za propozycję, ale ostatecznie okazało się, że jutro będzie łapany tylko bezłapek, a reszta kotów za tydzień.
Problem to okazja w przebraniu.

KMagda

Od: Śro kwi 28, 2010 10:36

Post » Pt lip 01, 2011 21:12 Re: Bezdomny kociak bez łapki z kocim katarem POZNAN

Kotka po sterylce prawdopodobnie wróci na stare śmieci, ale wciąż poszukiwany jest dt dla dwóch kociaków, które mają być łapane za parę dni. Nie zapominajmy o nich tylko dlatego, że mają po 4 łapki.

KMagda

Post » Pt lip 01, 2011 21:23 Re: Bezdomny kociak bez łapki z kocim katarem POZNAN

Magda mogę pożyczyć transporter ale ktoś musiałby po niego do mnie podjechać.

Tak się składa, że w ostatni weekend byłam w Będlewie - zbieg okoliczności, dopiero dziś czytam watek - i widziałam kociaki - dwa pozostałe, tego bez łapki nie było. Kociaki mają max 2,5 miesiąca, kotka je jeszcze karmi, ma pokarm, kocica jest czarna i także wygląda na chorą. Oprócz niej po terenie (ośrodka wypocz.) chodzi też dość wychudzony dorosły bury kot, ale widziałam go tylko z daleka. Kociaki wraz z matką mieszkają w budynku gospodarczym zamkniętym na kłódkę,nie można się dostać do środka. Obsługa recepcji wie o kociakach, w tym także o tym bez łapki.

koconek

Od: Sob sie 08, 2009 15:41

Post » Pt lip 01, 2011 21:36 Re: Bezdomny kociak bez łapki z kocim katarem POZNAN

koconek pisze:Magda mogę pożyczyć transporter ale ktoś musiałby po niego do mnie podjechać.

Tak się składa, że w ostatni weekend byłam w Będlewie - zbieg okoliczności, dopiero dziś czytam watek - i widziałam kociaki - dwa pozostałe, tego bez łapki nie było. Kociaki mają max 2,5 miesiąca, kotka je jeszcze karmi, ma pokarm, kocica jest czarna i także wygląda na chorą. Oprócz niej po terenie (ośrodka wypocz.) chodzi też dość wychudzony dorosły bury kot, ale widziałam go tylko z daleka. Kociaki wraz z matką mieszkają w budynku gospodarczym zamkniętym na kłódkę,nie można się dostać do środka. Obsługa recepcji wie o kociakach, w tym także o tym bez łapki.

Dzięki, ale jutro dowiozę już tylko na dworzec swój transporter dla tego kociaka bez łapki, żeby można go było przewieźć do Warszawy pociągiem, a łapanka reszty odbędzie się jakoś za tydzień, jak zorganizuję transport, łapkę, etc. Uznaliśmy, że nie ma sensu ryzykować teraz łapania tych kotów w ręce, bo pewnie tylko by się wypłoszyły i sytuacja byłaby jeszcze gorsza. Pierwotnie zakładałam, że da się jutro wyłapać wszystkie kociaki, a po kotkę wrócić później, no ale właśnie okazało się, że jeszcze karmi, więc nie można jej zabrać wszystkich kociaków. Mam nadzieję, że przez ten tydzień nic złego się nie wydarzy i kocia rodzinka w całości doczeka łapanki. A obsługa recepcji podobno bardzo się ucieszyła, że ktoś chce zaopiekować się kotami, więc nie powinno być chociaż od tej strony problemów. Mam nadzieję, że może po sterylce/kastracji kocur i kotka będą mogli tam wrócić, no ale to się okaże w swoim czasie.

KMagda

Post » Pt lip 01, 2011 22:12 Re: kociak bez łapki ma DT, potrzebne DT dla reszty!!! POZNAN

zmienilam tytul watku
Obrazek

yosia

Od: Wto lis 25, 2008 21:44

Post » Pt lip 01, 2011 22:31 Re: kociak bez łapki ma DT, potrzebne DT dla reszty!!! POZNAN

yosia pisze:zmienilam tytul watku

O super, dzięki :)

KMagda

Post » Sob lip 02, 2011 11:02 Re: kociak bez łapki ma DT, potrzebne DT dla reszty!!! POZNAN

Kotek będzie dziś łapany?
Do kogo jedzie na DT?

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Sob lip 02, 2011 11:54 Re: kociak bez łapki ma DT, potrzebne DT dla reszty!!! POZNAN

Kotek jest już złapany, przejazdem był w Poznaniu :) Widziałam go na dworcu, pożyczyłam transporter, żeby wygodniej mu było w pociągu. Jedzie na dt do Warszawy. Kotek jest śliczny, puchaty i całkowicie oswojony. Brak łapki chyba nie bardzo mu przeszkadza, natomiast ma spory katar i podobno świerzb w uszach, na szczęście w dt nie powinno być problemów z wyleczeniem malucha. Ja niestety nie pomyślałam i nie zrobiłam mu żadnych zdjęć :roll: , ale poproszę dt żeby umieścił jakieś tu na wątku.

KMagda

Post » Sob lip 02, 2011 11:56 Re: kociak bez łapki ma DT, potrzebne DT dla reszty!!! POZNAN

Na miejscu w Będlewie zostały natomiast jeszcze 2 kociaki z matką i kocur, mam nadzieję, że za parę dni uda się i je złapać i umieścić w jakimś bezpiecznym miejscu. Czyli wciąż szukamy dt/ds dla dwóch kociaków!! I wszelkie deklaracje wsparcia finansowego też mile widziane ;)

KMagda

Post » Sob lip 02, 2011 22:50 Re: kociak bez łapki ma DT, potrzebne DT dla reszty!!! POZNAN

dobrze ze maluszek zlapany
czekamy na jakies wiesci

pilnie DT dla pozostałych maluchow :!:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Nie lip 03, 2011 18:01 Re: kociak bez łapki ma DT, potrzebne DT dla reszty!!! POZNAN

pilnie potzrebny DT :!:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Nie lip 03, 2011 18:41 Re: kociak bez łapki ma DT, potrzebne DT dla reszty!!! POZNAN

Dostałam informację od dt kociaka bez łapki, że jest już po przeglądzie weterynaryjnym, rozpoczęte jest leczenie kataru, łapka jest w stanie zadowalającym, kociak jest już odpchlony, jutro dalszy ciąg odrobaczania. I tak jak mówiła Sylwia, co zresztą i ja miałam okazję zaobserwować na dworcu, kot jest wielkim miziakiem, jest zupełnie oswojony i proludzki. Czyli w jego przypadku można uznać, że wszystko dobrze się skończyło :) :) :) Poprosiłam dt o jakieś zdjęcia maluszka i zaprosiłam tutaj na wątek.

Miejmy nadzieję, że uda się także pomóc pozostałym kotom - z tego co na razie wiemy jest tam jeszcze czwórka - 2 kociaki, matka i kocur.

KMagda

[poprzednia][następna]