Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 02, 2011 19:38 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Moha pisze:O to to! Siostra usłyszała wprawdzie "Lekowski" :twisted: ale chodzi pewnie o tę samą osobę. Opinię, że to guru enterogastrologii usłyszałyśmy od wetów naprawdę godnych zaufania.

Moja wetka już raz Małego konsultowała z profesorem telefonicznie ... Chyba wszyscy weci uważają go za guru ... tak jak prof. Galantego ... Moja pierwsza myśl co do konsultacji to właśnie prof. Lechowski ...
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Sob lip 02, 2011 19:44 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Bianka 4 pisze:Skoro Twój kot z pnn najbardziej lubi mięcho, to polecam Ci lekturę http://chatul.pl/viewtopic.php?t=564&start=0 To forum to kopalnia wiedzy jeżeli chodzi o żywienie kotów BARFem. :ok:

:mrgreen: niestety ... mięcho ma być "bez niczego" ...tzn. bez żadnych dodatków ...Jedyne, co udawało mi się z mięchem wepchnąć, to była żurawina (jak sobie zapalenie pęcherza załatwił na wiosnę) ... Póki co, to kreatyninę ma w normie, mocznik w górnych granicach normy (ewentualnie niewiele ponad normę), ciśnienie też ok, torbiele prawie nie rosną, albo bardzo powoli ... No i jest kotem alfa w domu ... o czym nie omieszkuje przypomnieć pozostałym od czasu do czasu :twisted: Od razu widać po jego minie, że szykuje się akcja "komu by tutaj wpier...." :mrgreen:
Obrazek

katarzyna1207

Post » Sob lip 02, 2011 20:04 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Słodziak jeden, pan domu pełną gębą :mrgreen: Możesz jednak spróbować skontaktować się na chatul.pl z osobą o nicku Dagnes. Ona jest alfą i omegą odnośnie BARFa i "namawiania" kotów do jedzenia mięcha z suplementami
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Sob lip 02, 2011 20:13 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Dzięki ... spróbuję ..

Edit: zapomniałam napisać - Ziabolek dostał pierwszą dawkę enrofloksacyny ... i jakiś mocno przymulony po niej jest ... :cry: Rano był paw z wielkim, zbitym kłębem kłaków..Z jednej strony dobrze, że wyszło to z niego tą stroną, bo przy tym zwężonym świetle dwunastnicy mogłoby go całkiem zatkać ... ale to znaczy, że glut z siemienia niewiele już pomaga na "poślizg"... :cry: qrde ... nie wiem...może parafiny spróbować? ale on kupale robi ... i to całkiem sporych rozmiarów... dzisiaj rano polowałam na siku Zuźki, a zamiast tego zdobyłam cały pojemnik kupska Ziabolka ...
Obrazek

katarzyna1207

Post » Sob lip 02, 2011 21:36 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Parafina daje poślizg, tylko czy Ziabolek tego nie "cofnie" :?
Kochany, dzielny maluszek :ok: :love:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob lip 02, 2011 21:56 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Erin pisze:Parafina daje poślizg, tylko czy Ziabolek tego nie "cofnie" :?
Kochany, dzielny maluszek :ok: :love:

Ja w przypadku Pokerka odradzam parafinę bo on ma bardzo chorą dwunastnicę i nawet może się otruć jak ma rany i różne takie to się niestety wchłonie :( Zdrowy przewód to jaknajbardziej.
Moja Aisha bardzo źle się czuła po parafinie bo miała tak silne zapalenie jelita cienkiego.Dwunastnica i jelito cienkie to główne narządy do wchłaniania witamin,minerałów itd.i toxyn jak są nadżerki i ranki.
Ostatnio edytowano Sob lip 02, 2011 21:57 przez vailet, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Sob lip 02, 2011 21:57 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Hmm, to co tu zrobić, żeby się maluszek nie kłaczył?

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob lip 02, 2011 22:01 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Erin pisze:Hmm, to co tu zrobić, żeby się maluszek nie kłaczył?

Też mam ten problem bo nawet po paście odkłaczającej Bejbi śmierdzi z pysia,bez pasty tak nie.Ona nie ma takich długich włosów.Nie mam pojęcia co bym zrobiła :(
Obrazek ,

vailet

Post » Pon lip 04, 2011 12:05 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Oliwa z oliwek?
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon lip 04, 2011 12:30 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Gibutkowa pisze:Oliwa z oliwek?

Zabronił wet wszystkiego co tłuste :(
Obrazek ,

vailet

Post » Pon lip 04, 2011 16:43 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Jak tam sprawuje się Ziabolek? Lepiej reaguje na leczenie czy dalej "dętka"?
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Pon lip 04, 2011 16:48 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

no właśnie, jak tam Pokerek?
:ok: :ok: :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pon lip 04, 2011 18:06 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Dzisiaj zdecydowanie lepiej się czuje ... pytałam wetki, czy po zylexisie mógł być taki bylejaki ...i potwierdziła...Dzisiaj druga dawka (o ile dowiozą z hurtowni)...mam nadzieję, że tak ... Pawika nie było...Od dzisiaj włączamy dodatkowo omeprazol ... nie wiem, jak ja to podzielę :strach: :strach: będę chyba "dziubać" po ziarenku (to są kapsułki). Ziabolek przekąsił i gania dziewczyny ... :wink:
Obrazek

katarzyna1207

Post » Pon lip 04, 2011 18:25 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Oj to super :piwa: Pokerku, nie daj się! Musisz koniecznie wyzdrowieć :1luvu:
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Pon lip 04, 2011 19:33 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Pokerku, trzymaj się :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

[poprzednia][następna]