Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 01, 2011 19:13 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

caldien pisze:Trzy piękne kocice :1luvu: Aż nie wiem gdzie oczy podziać :oops:

W nas się wpatruj, w nas!
Inka i Kulka

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Sob lip 02, 2011 5:26 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

Cześć.
Zjadłam śniadanie, leżę sobie na miejscówce fotel. Na szczęście nie pada, ale nie ma upału. W związku z tym balkon nie jest dostępny :?
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Sob lip 02, 2011 6:13 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

Sniadanko skromne :evil:
Leje :evil:

Mru
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Sob lip 02, 2011 8:16 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

Dorota pisze:Sniadanko skromne :evil:
Leje :evil:

Mru

U nas 15 stopni i wiatr. Dlatego duża, która bała się wieźć dziewczyny do gabinetu, bo sama źle się czuje, ale nie chciała im darować, darowała, bo już są dwi sprawy przeciw. Nadrobią w tygodniu.
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob lip 02, 2011 11:15 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

MalgWroclaw pisze:Duża ma dwa nasze nowe zdjęcia, ale wczoraj nie udało mi się jej zmusić do wrzucenia, bo za dużo było do roboty.

To ja, śpię i niczym się nie przejmuję
Obrazek

A tu Frania pilnuje swojej ulubionej miski z wodą, a Florka wygrzewa się się na słońcu
Obrazek

Fasolka

Cudowne kotbietki z Was. Ty Fasolko najcudniejsza oczywiście!!! Bolkowi na pewno spodobała by się Frania. A tak na marginesie to Florka chyba tak jak ja próbuje uzyskać kształt perfekcyjnej kuli :twisted:
TygRYch
I myself think that to have a cat is more important than to have a Bible.— R. H. Blyth
A ja jestem tu- viewtopic.php?f=1&t=126453 Obrazek
Obrazek

urwiniu

Od: Nie lut 20, 2011 16:37

Post » Sob lip 02, 2011 13:43 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

TygRysiu, Florki i jej kształtów nikt nie śmie krytykować, bo normalnie duża nic nie pozwala na Florkę powiedzieć :roll: . Ale panie doktor to rozumieją, jedna mówi, że Florka taka jest, ona długo przebiedowała w życiu. Florka wcale nie je dużo, ale nie lubi biegać i się bawić. Najbardziej lubi przytulać się do dużej, albo spać na miejscówce dużej, jak dużej nie ma.
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob lip 02, 2011 13:50 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

Witaj, Fasoleczko :) Duża mi ogranicza jedzenie :placz:
Inka

Na każdy posiłek rozkładam 1 saszetkę na 2 talerzyki, Kulka niespecjalnie ma apetyt, więc nie zjada całej swojej porcji. Inka (po sterydzie) zjada swoje, dopycha tym, co zostawiła Kulka i woła o jeszcze. Obie dziewczynki mają AZS, Inka w niedzielę dostała steryd, z Kulką wte chciał poczekać, ale wyraźnie jej się zaczyna atak AZS. Skąpię Ince, bo ona byłaby teraz w stanie zjeść 6 saszetek dziennie i pogryźć to suchym.
Duża

MaryLux

Post » Sob lip 02, 2011 13:53 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

MaryLux pisze:Na każdy posiłek rozkładam 1 saszetkę na 2 talerzyki, Kulka niespecjalnie ma apetyt, więc nie zjada całej swojej porcji. Inka (po sterydzie) zjada swoje, dopycha tym, co zostawiła Kulka i woła o jeszcze. Obie dziewczynki mają AZS, Inka w niedzielę dostała steryd, z Kulką wte chciał poczekać, ale wyraźnie jej się zaczyna atak AZS. Skąpię Ince, bo ona byłaby teraz w stanie zjeść 6 saszetek dziennie i pogryźć to suchym.
Duża

Skąd im się to bierze? Stres?
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob lip 02, 2011 13:59 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

MalgWroclaw pisze:
MaryLux pisze:Na każdy posiłek rozkładam 1 saszetkę na 2 talerzyki, Kulka niespecjalnie ma apetyt, więc nie zjada całej swojej porcji. Inka (po sterydzie) zjada swoje, dopycha tym, co zostawiła Kulka i woła o jeszcze. Obie dziewczynki mają AZS, Inka w niedzielę dostała steryd, z Kulką wte chciał poczekać, ale wyraźnie jej się zaczyna atak AZS. Skąpię Ince, bo ona byłaby teraz w stanie zjeść 6 saszetek dziennie i pogryźć to suchym.
Duża

Skąd im się to bierze? Stres?

Stres lub AZS, a najpewniej mieszanka jednego z drugim. U obu panienek pierwszym objawem ataku alergii jest zdecydowany spadek apetytu (dlatego Kulka przy pierwszym ataku była jakiś czas leczona na coś zupełnie innego), objawy skórne pojawiają się dopiero po kilku-kilkunastu dniach, jeśli wet od razu nie wkroczy ze sterydem (wtedy nie dopuszczamy do świądu i drapania)

MaryLux

Post » Sob lip 02, 2011 14:14 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

Stresów ostatnio nie brakowało bidulkom. :( Trzeba ich pilnować bardzo.
:ok:
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob lip 02, 2011 14:16 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

MalgWroclaw pisze:Stresów ostatnio nie brakowało bidulkom. :( Trzeba ich pilnować bardzo.
:ok:

Ano, 2 razy dziennie dostają tabletkę uspokajającą z Labofarmu (to mieszanka ziołowa, nie ogłupia).

MaryLux

Post » Sob lip 02, 2011 16:34 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

Przepraszam za idiotyczne pytanie, ale co to AZS? :oops:

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Sob lip 02, 2011 21:17 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

Alyaa pisze:Przepraszam za idiotyczne pytanie, ale co to AZS? :oops:

Atopowe zapalenie skóry. Ludzie też to mają, a pytanie nie jest idiotyczne, lepiej nie wiedzieć, bo znaczy, że się nie miało.
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob lip 02, 2011 21:19 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

Florka dzisiaj mnie myła. Duża zawsze mówi, że Florka jest najlepsza na świecie. To dobra kotka. Idziemy na kolację :D
Fasolka
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Post » Sob lip 02, 2011 22:05 Re: Fasolki wątek optymistyczno-pokojowy :))) część 2.

MalgWroclaw pisze:
Alyaa pisze:Przepraszam za idiotyczne pytanie, ale co to AZS? :oops:

Atopowe zapalenie skóry. Ludzie też to mają, a pytanie nie jest idiotyczne, lepiej nie wiedzieć, bo znaczy, że się nie miało.

Podejrzewałam, że o to chodzi, ale wolałam się dopytać :oops:

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

[poprzednia][następna]