Młody, rudy, kocurek.Nektar w swoim domku, już nie wychodzi?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 01, 2011 11:02 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar jedzie do nowego DT.

Nektar już u Joasi, TŻ Kasi się w nim zakochał i chciał brać z powrotem, ale oni będą mieć maluchy ze wsi, dwa do adopcji, a jednego sobie zostawią.Widziałam zdjęcia.Cuda :1luvu:
Joasia mówiła mi przez telefon, że Nektar jest super.Najmilszy ze wszystkich kotów, jakie ma. :ryk: :ryk: Na razie ma osobny pokój, żeby się oswoił z nowym miejscem, a potem nastąpi integracja.Bardzo mnie ucieszyła taka opinia o kotku.On jest bardzo proludzki, spragniony pieszczot.Kcuki, aby się dogadał z innymi futrami i nie chciał wiać :ok: :ok: :ok: :ok:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pt lip 01, 2011 11:38 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar jedzie do nowego DT.

Był telefon w sprawie domku dla Nektara.Domek z ogródkiem w Warszawie.Podałam telefon do Joasi.To już ona decyduje, czy domek dobry.

ewar

Post » Pt lip 01, 2011 11:51 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar jedzie do nowego DT.

ewar pisze:Nektar już u Joasi, TŻ Kasi się w nim zakochał i chciał brać z powrotem, ale oni będą mieć maluchy ze wsi, dwa do adopcji, a jednego sobie zostawią.Widziałam zdjęcia.Cuda :1luvu:
Joasia mówiła mi przez telefon, że Nektar jest super.Najmilszy ze wszystkich kotów, jakie ma. :ryk: :ryk: Na razie ma osobny pokój, żeby się oswoił z nowym miejscem, a potem nastąpi integracja.Bardzo mnie ucieszyła taka opinia o kotku.On jest bardzo proludzki, spragniony pieszczot.Kcuki, aby się dogadał z innymi futrami i nie chciał wiać :ok: :ok: :ok: :ok:

ewar pisze:Był telefon w sprawie domku dla Nektara.Domek z ogródkiem w Warszawie.Podałam telefon do Joasi.To już ona decyduje, czy domek dobry.

Dobre wieści :D
Mam nadzieję, że Nektarkowi się poszczęści i będzie mial super domek :ok:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Pt lip 01, 2011 12:04 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar jedzie do nowego DT.

Beasia pisze:
ewar pisze:Nektar już u Joasi, TŻ Kasi się w nim zakochał i chciał brać z powrotem, ale oni będą mieć maluchy ze wsi, dwa do adopcji, a jednego sobie zostawią.Widziałam zdjęcia.Cuda :1luvu:

ewar pisze:Był telefon w sprawie domku dla Nektara.Domek z ogródkiem w Warszawie.Podałam telefon do Joasi.To już ona decyduje, czy domek dobry.

Dobre wieści :D
Mam nadzieję, że Nektarkowi się poszczęści i będzie mial super domek :ok:

:ok: :ok: cieszę się bardzo :1luvu: :1luvu:
Lonia i Blanka viewtopic.php?f=1&t=106485

"Obcując z kotem, człowiek ryzykuje jedynie to, że stanie się wewnętrznie bogatszy."
Colette

Dorotea82

Od: Sob sty 02, 2010 0:59

Post » Pt lip 01, 2011 13:01 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar w nowym DT!

Joasia zaskoczona, chciała go zostawić,gdyby dogadywał się z innymi kotami.Skoro jednak jest domek, a wygląda nieźle to niech tam idzie, a Joasia będzie mieć miejsce dla jakiegoś innego w potrzebie.Domek oczywiście trzeba będzie sprawdzić, podpisać umowę adopcyjną, bez pośpiechu jednak.Domek w Radości, a więc pod Warszawą, dorośli ludzie, zawsze ktoś jest w domu.Obok jest tylko droga osiedlowa, nie ma ruchliwej ulicy.Ale to domek wychodzący, gwarancji nikt nie da, że kot będzie 100% bezpieczny.Coś za coś.

ewar

Post » Pt lip 01, 2011 18:26 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar w nowym DT!

I jak tam Nektarek w nowym DT, bardzo jestem ciekawa i czekam na wieści. Cieszę się, że spokojnie zniósł podróż :ok:

"Obcując z kotem, człowiek ryzykuje jedynie to, że stanie się wewnętrznie bogatszy."
Colette

Dorotea82

Post » Pt lip 01, 2011 18:31 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar w nowym DT!

Same pozytywne wiadomości :) Nektar ma powodzenie, no, ale to świetny kot jest :ok:
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Pt lip 01, 2011 18:40 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar w nowym DT!

Na razie Nektar jest w swoim pokoju, Joasia ma go wypuścić dzisiaj wieczorem, czy jakoś tam.Boi się reakcji innych kotów, chce to zrobić powoli.Nektar jest jednak kotem towarzyskim, on kocha ludzi, wolałby ruszyć "na pokoje".Próbował otworzyć okno, on nie lubi zamknięcia.Zobaczymy.Czekam na pw w sprawie wizyty.Wydaje mi się,że ten domek byłby dobry.

ewar

Post » Sob lip 02, 2011 10:15 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar w nowym DT!

Nie mogę się dodzwonić do Joasi :cry: Nie wiem, jak Nektar.

ewar

Post » Sob lip 02, 2011 11:52 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar w nowym DT!

Dostałam SMS-a. Było zapoznanie z kotami, były syki i warkoty, więc na noc Nektar wrócił do pokoju, ale teraz znów są razem.Syki są, ale Nektar je ignoruje, widać też,ze chciałby się zaprzyjaźnić.

ewar

Post » Sob lip 02, 2011 12:05 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar w nowym DT!

kciuki cały czas trzymam za całokształt :ok: :kotek:

Nekuś szczęściarzu - bądź mega, mega szczęsliwy :1luvu: :1luvu:
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Sob lip 02, 2011 12:46 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar w nowym DT!

Rozmawiałam z Joasią, Nektar ma się dobrze, bawi się, pięknie korzysta z kuwetki i swojej i pozostałych kotów.Nie zaczepia kotów, widać,że je lubi, ale one są z tych syczących.Mam nadzieję,że domek okaże się dobry, jest tam mały piesek, co akurat jest dla mnie zaletą, bo będzie towarzysz zabaw, no i piesek może pilnować kota.

ewar

Post » Sob lip 02, 2011 17:35 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar w nowym DT!

super, że Nekuś się zadomowił :ok: może jakieś zdjęcia :?:

Colette

Dorotea82

Post » Sob lip 02, 2011 18:41 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar w nowym DT!

Chyba na razie nie będzie :cry: Tam są problemy z netem.Z komórki można rozmawiać tylko, jeśli wyjdzie się na zewnątrz i to nie w każdym miejscu.

ewar

Post » Sob lip 02, 2011 22:51 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar w nowym DT!

To ja wiozłam Nektarka do Joasi. Jest naprawdę cudowny. Po początkowym stresie wylegiwał się spokojnie i tylko pojedynczymi miałknieńciami komentował polskie drogi przy większych wertepach. Głaskałam go przez kratkę po główce, a on wtedy przymykał oczka i zasypiał. Widać, że lubi kontakt z człowiekiem - nawet takim którego widzi pierwszy raz w życiu:) Cudny kot...zakochaliśmy się w nim oboje i najchętniej wróciłabym po niego i zabrała do siebie! Nie mam teraz możliwości zrzucenia zdjęć z podróży. Może jutro się uda. Trzymam kciuki za wspaniały dom dla niego.
Obrazek

Katalina

Od: Śro cze 22, 2011 10:08

[poprzednia][następna]