Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 01, 2011 13:13 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

kasia_5000 pisze:KMagda zaproponowała - w porozumieniu z fundacją Animalia - zorganizowanie kiermaszu i zbiórki na dworcu PKP.
Połowa ewentualnego dochodu z tej zbiórki byłaby przeznaczona na koty z tego wątku.
Magda obiecała zająć się załatwieniem formalności z PKP.
Ale zanim wystosuje oficjalne pismo, musimy wiedzieć, czy są osoby chętne do pomocy przy tej imprezie.
Zbiórka odbyłaby się prawdopodobnie w jakiś piątek - wtedy najwięcej ludzi przewija się przez dworzec - pewnie w godzinach popołudniowych - od 15-tej...(?)
Pomoc polegałaby na kwestowaniu z puszką - na raz muszą być 2 osoby, żeby nie doszło do jakiś incydentów typu "wyrwanie" puszki przez osobę trzecią.
Taka osoba powinna umieć zachęcić osoby do wrzucenia "złociaka na kociaka" ;)
Inne osoby mogłyby zająć się obsługą kiermaszu - tutaj byłyby jakieś drobne rzeczy, np. podkładki pod kubki, biżuteria, itp... do ustalenia.

Chętnych do udziału zapraszam do zgłaszania się w wątku!

Kasiu, kiedy chcecie zrobić kiermasz? Mogę ofiarować trochę mojej biżuterii (cały czas próbuję się ogarnąć i zrobić bazarek, ale ciągle mam deficyt czasu :oops: ), a nawet dorobić specjalnie jakichś prostych koralikowych kolczyków, żeby były w różnych cenach - proszę o adres, na który mam wysłać fanty i orientacyjny termin.
Obrazek Obrazek Obrazek

alveaenerle

Od: Śro lis 10, 2010 19:20

Post » Pt lip 01, 2011 13:17 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

To transporterek idzie do MagdyK :)

A co do tego kiermaszu- to może warto dać też książki? Wiadomo, że podróżni czytają po drodze czy to gazety, czy książki. :D

Depka

Od: Czw cze 21, 2007 17:24

Post » Pt lip 01, 2011 13:27 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

alveaenerle pisze:
kasia_5000 pisze:KMagda zaproponowała - w porozumieniu z fundacją Animalia - zorganizowanie kiermaszu i zbiórki na dworcu PKP.
Połowa ewentualnego dochodu z tej zbiórki byłaby przeznaczona na koty z tego wątku.
Magda obiecała zająć się załatwieniem formalności z PKP.
Ale zanim wystosuje oficjalne pismo, musimy wiedzieć, czy są osoby chętne do pomocy przy tej imprezie.
Zbiórka odbyłaby się prawdopodobnie w jakiś piątek - wtedy najwięcej ludzi przewija się przez dworzec - pewnie w godzinach popołudniowych - od 15-tej...(?)
Pomoc polegałaby na kwestowaniu z puszką - na raz muszą być 2 osoby, żeby nie doszło do jakiś incydentów typu "wyrwanie" puszki przez osobę trzecią.
Taka osoba powinna umieć zachęcić osoby do wrzucenia "złociaka na kociaka" ;)
Inne osoby mogłyby zająć się obsługą kiermaszu - tutaj byłyby jakieś drobne rzeczy, np. podkładki pod kubki, biżuteria, itp... do ustalenia.

Chętnych do udziału zapraszam do zgłaszania się w wątku!

Kasiu, kiedy chcecie zrobić kiermasz? Mogę ofiarować trochę mojej biżuterii (cały czas próbuję się ogarnąć i zrobić bazarek, ale ciągle mam deficyt czasu :oops: ), a nawet dorobić specjalnie jakichś prostych koralikowych kolczyków, żeby były w różnych cenach - proszę o adres, na który mam wysłać fanty i orientacyjny termin.

Na razie nie ma jeszcze terminu - na pewno nie wcześniej niż za 2tyg.
Jednak z góry dzięki!
Twoja biżuteria przykuwa wzrok:)
Jak już będzie wiadomo, czy ta akcja dojdzie do skutku (na razie szukam chętnych do pomocy...), wtedy zgłoszę się do Ciebie :)

Depka pisze:To transporterek idzie do MagdyK :)

A co do tego kiermaszu- to może warto dać też książki? Wiadomo, że podróżni czytają po drodze czy to gazety, czy książki. :D

Dobry pomysł :)

kasia_5000

Od: Czw mar 23, 2006 21:51

Post » Pt lip 01, 2011 14:17 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

kasia_5000 pisze:
kasia90 pisze:Byłam na pkp i poczcie. Dostały sporo suchego, podajnik jest pełen. Z mokrego dałam bozite, animonde carny i jakąś puche no-name. Tylko dwa wyszły- czarny i biały z burym ogonkiem, reszta schowana w budkach. W graciarni i przy poczcie nie widziałam żadnego.

No to Sierściuchy miały wyżerkę :)
Pewnie na razie się Ciebie boją, dlatego nie wyszły.
Albo pogoda nie zachęcała do wychodzenia z budek...

Przy okazji - tak sobie myślę, że warto byłoby wymienić te polarki i siano w środku.
Prawdopodobnie uda mi się załatwić w sierpniu świeże sianko, wtedy potrzebowałabym pomocy z wymianą.
Ale to będę wtedy pisać na forum.

Lało jak z cebra :( ale też pewnie się bały. Co do sianka to może uda mi się załatwić wcześniej, pogadam z TŻ, może się podejmie wymiany.

A co do kiermaszu to świetny pomysł :ok: jeśli kiermasz miałby się odbyć po tym weekendzie 9-10.07 to mogę pomóc.

A na PKP / pocztę mogę podejść w któryś wolny dzień, obojętnie który. :)
Kasia i Molly :)
Obrazek Obrazek

Szukam pilnie pracy w Poznaniu! :)

kasia90

Od: Nie gru 05, 2010 22:51

Post » Pt lip 01, 2011 14:57 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

Dziś na łączce były tylko cztery koty - trzy czarne i ten sfatygowany burasek. Zaglądałam do budek, ale wydawało mi sie, ze puste. Deszcz nie padał. A kiedy ostatnio widziałyście komplet?
W graciarni pusto, przy poczcie też - zniknął niestety stamtąd kontener na śmieci, a bardzo był poręczny.
Jeśli chodzi o kiermasz, to w lipcu mogłabym pomóc (mogę chodzić z puszką, mam też książki na zbyciu, jakieś inne fanty też by się znalazły). W sierpniu nie będzie mnie w Poznaniu.
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Pt lip 01, 2011 15:01 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

Super co do sianka, pomocy przy kiermaszu i karmienia:)
Dzięki!

W takim razie wpisuję Cię na pn.

kasia_5000 pisze:Grafik na przyszły tydz. Szukam chętnych!
Ja w przyszłym tyg. niestety jestem poza Poznaniem, więc nie dam rady nakarmić Sierściuchów :(

GRAFIK 04.07-10.07

PKP + poczta (jeśli ktoś da radę)
pn. - kasia90
wt. -
śr. -
czw. -
pt. - Jarka (stały dyżur)
sob. - merka_85 (stały dyżur)
ndz. -

Składowa
pn. - Kasia P. (stały dyż.)
wt. -
śr. -
czw. -
pt. - KMagda (stały dyżur)
sob. - TŻ MartyK (stały dyżur)
ndz. - KMagda (stały dyżur)

kasia_5000

Post » Pt lip 01, 2011 15:05 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

Jarka pisze:Dziś na łączce były tylko cztery koty - trzy czarne i ten sfatygowany burasek. Zaglądałam do budek, ale wydawało mi sie, ze puste. Deszcz nie padał. A kiedy ostatnio widziałyście komplet?
W graciarni pusto, przy poczcie też - zniknął niestety stamtąd kontener na śmieci, a bardzo był poręczny.
Jeśli chodzi o kiermasz, to w lipcu mogłabym pomóc (mogę chodzić z puszką, mam też książki na zbyciu, jakieś inne fanty też by się znalazły). W sierpniu nie będzie mnie w Poznaniu.

Ja w pn byłam rano (ok 9-tej) - było 9 kotów.

Co do kiermaszu - dzięki.
W takim razie gdyby był w lipcu, to na razie chętni:

KMagda
kasia90
Jarka
kasia_5000
...

kasia_5000

Post » Pt lip 01, 2011 16:32 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

GRAFIK 04.07-10.07

pn. - itaka
wt. -
śr. -
czw. -
ndz. -

Składowa
wt. -
śr. -
czw. -

Ja chcę poniedziałek bo później wyjeżdżam, a jak Kasi pasuje jakikolwiek dzień to może środa ? bo nie wiadomo czy będą chętni na inne dni tygodnia a tak by chociaż co drugi dzień koty dostały ??

I po 10.07 to ja jestem chętna na akcję na dworcu. Też coś z szaf może uda mi się wyszperać :)

W środę na łące był komplet plus koty z graciarni. Przy poczcie nie było ale one często w nocy przychodzą.
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pt lip 01, 2011 16:53 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

itaka pisze:GRAFIK 04.07-10.07

pn. - itaka
wt. -
śr. -
czw. -
ndz. -

Składowa
wt. -
śr. -
czw. -

Ja chcę poniedziałek bo później wyjeżdżam, a jak Kasi pasuje jakikolwiek dzień to może środa ? bo nie wiadomo czy będą chętni na inne dni tygodnia a tak by chociaż co drugi dzień koty dostały ??

I po 10.07 to ja jestem chętna na akcję na dworcu. Też coś z szaf może uda mi się wyszperać :)

W środę na łące był komplet plus koty z graciarni. Przy poczcie nie było ale one często w nocy przychodzą.

Mi obojętnie więc nie wpisałam dnia :) możecie mnie przerzucić na środę :)
Kasia i Molly :)
Obrazek Obrazek

Szukam pilnie pracy w Poznaniu! :)

kasia90

Od: Nie gru 05, 2010 22:51

Post » Pt lip 01, 2011 17:14 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

W takim razie update :)

GRAFIK 04.07-10.07

pn. - itaka
wt. -
śr. - kasia90
czw. -
ndz. -

Składowa
wt. -
śr. -
czw. -

itaka - dzięki za deklarację pomocy przy kiermaszu.

Do tej pory chętni (razem z deklaracjami na PW):

1) KMagda
2) kasia90
3) Jarka
4) kasia_5000
5) itaka
6) jerzykowka

kasia_5000

Post » Pt lip 01, 2011 20:41 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

A gdzie teraz jest Pan Poważna Minka vel Wacuś?

Jarka

Post » Pt lip 01, 2011 20:44 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

W jakich godz planujecie kiermasz, tzn do której?
Mogę stanąć na stoisku, dołożę też trochę fantów (jakieś świeczki np) , ale w piątek nie wcześniej niż o 17.
Mogę przyjść z psem/psami jeśli się przydadzą (do ochrony zbierających do puszek, albo do przyciągania uwagi ludzi) ;)

Ori

Od: Czw sty 13, 2011 23:11

Post » Pt lip 01, 2011 21:10 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

Ori pisze:W jakich godz planujecie kiermasz, tzn do której?
Mogę stanąć na stoisku, dołożę też trochę fantów (jakieś świeczki np) , ale w piątek nie wcześniej niż o 17.
Mogę przyjść z psem/psami jeśli się przydadzą (do ochrony zbierających do puszek, albo do przyciągania uwagi ludzi) ;)

Szczegółów jeszcze nie mamy dopracowanych, myślę, że wszystko wyklaruje się w ciągu najbliższych 3-4 dni, psy będą bardzo mile widziane :)

A Pan Poważna Minka jest u mnie na dt i strasznie hałasuje nocami :twisted: :wink:
Problem to okazja w przebraniu.

KMagda

Od: Śro kwi 28, 2010 10:36

Post » Pt lip 01, 2011 21:25 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

KMagda pisze:A Pan Poważna Minka jest u mnie na dt i strasznie hałasuje nocami :twisted: :wink:

A on ma ogłoszenia? Może nowe zdjęcia by mu zrobić?

Jarka

Post » Pt lip 01, 2011 21:28 Re: Poznań Główny - koty i kocięta / Super-pilne DT!!! - str 80

Jarka pisze:
KMagda pisze:A Pan Poważna Minka jest u mnie na dt i strasznie hałasuje nocami :twisted: :wink:

A on ma ogłoszenia? Może nowe zdjęcia by mu zrobić?

Nawet nie wiem czy ma teraz jakieś ogłoszenia, ale moim zdaniem on na razie do adopcji się nie nadaje, jest bardzo strachliwy i wycofany, a nie chciałabym mu fundować zwrotu z adopcji "bo nie przychodzi na kolanka" :roll:
Problem to okazja w przebraniu.

KMagda

Od: Śro kwi 28, 2010 10:36

[poprzednia][następna]