Prześliczna, dzielna Edytka zamieszkała w Krakowie z Ktosiem

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro cze 29, 2011 11:02 Re: Dt jest! :) Maluch spod maski samochodu!

Cudowna kocinka z niej. :1luvu:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Śro cze 29, 2011 13:15 Re: Maleńka, prześliczna, dzielna Edytka szuka ds!

To prawda, aprawdę cudna i wyjątkowa :) I jest jej już prawie kilogram ;)
I jeszcze pieszczocha! Swoją drogą - taki był z niej dziki dzik :lol:

Zmieniłam tytuł i pierwszy post i poprosiłam o przeniesienie na kociarnię, oby tam ktoś wypatrzył to maleńkie cudo :)
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Czw cze 30, 2011 7:37 Re: Maleńka, prześliczna, dzielna Edytka szuka ds!

Liwia_ pisze:............
Swoją drogą - taki był z niej dziki dzik :lol:

.........

Teraz już z dzikuna nie został ślad :wink:
Jedynie kiedy Edytka tak biega i bawi się, to robi to tak sprawnie i szybko, że nie sposób jej złapać. Ale zawsze da się skusić jedzonkiem albo szczególnie interesująca zabawką :)
Kiedy już zacznie się ją głaskać to mruczy niesamowicie głośno.
Dzisiaj w nocy obudziła nawet Tż-ta 8O Dokładnie i z bardzo bliska oglądała jego twarz łaskocząc wąsikami i szperała mu we włosach :lol:
Ja natomiast budzę się codziennie rano z piłeczką na poduszce :D Rozumiem, że jest to zaproszenie do zabawy i sugestia, że dzień się już dawno zaczął i coś trzeba z tym zrobić :mrgreen:
Mała zlokalizowała i opanowała już korzystanie ze wszystkich kuwet w domu - nie ma z tym najmniejszego problemu :ok:
Coraz częściej odwiedza dół domu - schodzi sama po stromych schodkach i nie ucieka już w panice na widok psa :wink: No - może jeszcze nie jest to wielka przyjaźń ale za kilka dni pewnie będzie siedziała psu na głowie :twisted:
Fotki zrobię ale na razie brakuje mi czasu...zwariowany ten tydzień :roll:

Edytce szukamy domu najchętniej z innym kotkiem, żeby miała towarzystwo. Przy jej ruchliwości i łatwości w nawiązywaniu kontaktów kocie towarzystwo jest bardzo wskazane :)

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Czw cze 30, 2011 8:33 Re: Maleńka, prześliczna, dzielna Edytka szuka ds!

Poprosiłam o banerek dla Edytki :)

mahob

Post » Czw cze 30, 2011 10:24 Re: Maleńka, prześliczna, dzielna Edytka szuka ds!

Kochana słodzinka...
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Czw cze 30, 2011 10:28 Re: Maleńka, prześliczna, dzielna Edytka szuka ds!

Jaka śliczna krówka! :1luvu: Nawet uszka ma jak małe różki :mrgreen:

Jouluatto

Od: Wto mar 03, 2009 14:38

Post » Czw cze 30, 2011 10:48 Re: Maleńka, prześliczna, dzielna Edytka szuka ds!

Jouluatto pisze:Jaka śliczna krówka! :1luvu: Nawet uszka ma jak małe różki :mrgreen:

A to dobre :lol:

A uszka Edytka ma śmieszne, bo są pokryte czarną sierścią ale na końcach przypruszone białymi włoskami :) Może to jeszcze się zmienić, bo kotkom kolorystyka się czasem zmienia z wiekiem. Ale jeśli tak zostanie to będzie to troszkę nietypowe :)
Może mi się uda to jakoś na zdjęciu uchwycić to pokażę :wink:

mahob

Post » Czw cze 30, 2011 14:47 Re: Maleńka, prześliczna, dzielna Edytka szuka ds!

Ja się tymi uszkami też zachwycałam ;) Wygląda to ślicznie - czarne uszęta z białym obramowaniem i pędzelkami :1luvu:
Miałam już pierwsze zapytanie o malutką :)

Liwia_

Post » Czw cze 30, 2011 17:25 Re: Maleńka, prześliczna, dzielna Edytka szuka ds!

Banerek dla Edytki :1luvu: :D

Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://tiny.pl/hf2hk][IMG]http://i.imgur.com/vKgfN.gif[/IMG][/url]

za domek :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pt lip 01, 2011 7:27 Re: Maleńka, prześliczna, dzielna Edytka szuka ds!

Amyszko - dziękujemy za piękny banerek :D :1luvu:

Liwia_ pisze:Miałam już pierwsze zapytanie o malutką

Super :D

Tak sobie pomyślałam, że taki słodki kotek powinien być w swoim domku jak najszybciej. Bo ten okres dziecięcy-kocięcy jest taki uroczy, że domek powinien też móc zaznać tej słodyczy :wink: A to ucieka szybko...kotek rośnie, dorośleje i z każdym tygodniem będzie już inaczej.
Oczywiście każdy kotek zasługuje na dobry, odpowiedzialny dom, dlatego też nie będziemy się tu jakoś szczególnie spieszyć - musi się zgłosić ten najlepszy domek, który zakocha się w małej Edytce :) Ale chciałabym, żeby ktoś z kim zostanie już na zawsze mógł zakochać się w niej w tym uroczym okresie.

Edytka jest coraz odważniejsza - opanowała już prawie wszystkie pomieszczenia w domu. Najmniej pewnie czuje się w pokoju, w którym z reguły przebywa pies. Ale i to już powoli się zmienia :)
Dzisiaj nad ranem przynosiła nam do łóżka zabawki - kiedy zaścielałam rano naliczyłam aż cztery :lol: Dała się na szczęście przebłagać wczesnym śniadaniem i pozwoliła nam dospać jeszcze do momentu właściwego naszego wstawania :wink:
Lubi spać na poduszce, obok głowy. Wieczorami przychodzi się poprzytulać i rozdaje pocałunki zimnym noskiem a łepetynką barankuje mocno :1luvu: Pięknie jest móc dotknąć policzkiem ciepłego futerka. Wciąż jeszcze ma takie puchate futerko kocięce.

Edytka nie bardzo chce jeść chrupki. Muszę jakoś ją do nich przekonać, bo jednak powinna to umieć. Kiedy jest głodna i krzyczy o jedzenie podsuwam jej miseczkę z chrupkami ale nie - nie chce ich. Może ją rozpuściłam... :roll:
Próbowałam trochę namaczać, żeby były miękkie ale też nie chciała.
Może spróbuję wymieszać trochę z mokra karmą? Żeby nauczyła się smaku i konsystencji. Może załapie w ten sposób.

mahob

Post » Pt lip 01, 2011 9:16 Re: Maleńka, prześliczna, dzielna Edytka szuka ds!

Możliwe, że wymieszanie pomoże.
Bardzo lubię czytać o Edytce. :D
Obrazek Obrazek

anita5

Post » Pt lip 01, 2011 11:27 Re: Maleńka, prześliczna, dzielna Edytka szuka ds!

Ja też uwielbiam :) Tym bardziej, że mahob tak fajnie pisze...
Przyszły dom Edytki będzie miał cudownego kotka - kocham takich poduszkowych przytulaków :1luvu:

Liwia_

Post » Pt lip 01, 2011 12:24 Re: Maleńka, prześliczna, dzielna Edytka szuka ds!

Nie chcę nic mówić ale mój Gutek nigdy nie zjadł ani jednej chrupki :oops:
Nie i już :evil: Próbowałam wszystkiego ,woli z głodu umrzeć :(
Chrupki obok a ten drze japę że głodny ... 8)
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Pt lip 01, 2011 12:37 Re: Maleńka, prześliczna, dzielna Edytka szuka ds!

amyszka pisze:Nie chcę nic mówić ale mój Gutek nigdy nie zjadł ani jednej chrupki :oops:
Nie i już :evil: Próbowałam wszystkiego ,woli z głodu umrzeć :(
Chrupki obok a ten drze japę że głodny ... 8)

Tak, bywają takie cięższe przypadki :twisted: :wink:
Ja osobiście nie mam nic przeciwko - uważam, że mokra karma jest korzystniejsza dla kotów. Moje koty jedzą teraz więcej mokrego.
Ale jednak dobrze jest jak kot umie jeść wszystko, bo różne sytuacje się zdarzają i czasem to po prostu konieczność.
Poza tym w czasie kiedy jesteśmy w pracy mogłaby sobie pojadać te chrupki. Zostawianie mokrej karmy w misce na zapas nie jest fajne, zwłaszcza w czasie upałów :roll:
A ona mała jeszcze jest, powinna jeść kilka razy dziennie i bez takich długich przerw.
Mam tylko nadzieję, że gdyby była tak naprawdę głodna, to jednak by się za chrupki złapała :wink:

mahob

Post » Sob lip 02, 2011 14:45 Re: Maleńka, prześliczna, dzielna Edytka szuka ds!

Ciekawe jak tam trening chrupkowy? :D
Obrazek Obrazek

anita5

[poprzednia][następna]