KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 30, 2011 18:40 Re: KOCIA CHATKA KOCIA IMPREZA 02.LIPCA zapraszamy...

Witam Wszystkich :1luvu:
Dziś byłam w chatce chociaż popatrzeć na kociaste :1luvu: i trzymam za nie kciuki :ok:
Smoła to wygląda jak kot z filmu ,,Koralina i tajemnicze drzwi"

Bona44

Od: Nie lut 07, 2010 14:45

Post » Czw cze 30, 2011 19:04 Re: KOCIA CHATKA KOCIA IMPREZA 02.LIPCA zapraszamy...

jadziaII pisze:Mara no uschnieta taki patyczek jak bedziesz na Kch to zobacz ona sobie pozwoli, troche sie tylko boi.
Pani dr dzis mi powiedziala ze trg nie ma co robic bo i tak nic z tego to nie jest do uratowania.
A amputowac nie ma sensu bo ona jedna sie troszke nia podpiera wiec niech tak juz ma..

Domyślam się jak to wygląda tylko zastanawiam się jak to się fachowo medycznie nazywa :wink:

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw cze 30, 2011 19:17 Re: KOCIA CHATKA KOCIA IMPREZA 02.LIPCA zapraszamy...

Mara S pisze:
jadziaII pisze:Mara no uschnieta taki patyczek jak bedziesz na Kch to zobacz ona sobie pozwoli, troche sie tylko boi.
Pani dr dzis mi powiedziala ze trg nie ma co robic bo i tak nic z tego to nie jest do uratowania.
A amputowac nie ma sensu bo ona jedna sie troszke nia podpiera wiec niech tak juz ma..

Domyślam się jak to wygląda tylko zastanawiam się jak to się fachowo medycznie nazywa :wink:

Nie wiem czy to fachowe okreslenie medyczne wg mnie tak to nazwalam nalepiej sama zobacz moze Ty okreslisz to inaczej dla mnie to tak wyglada.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Czw cze 30, 2011 20:11 Re: KOCIA CHATKA KOCIA IMPREZA 02.LIPCA zapraszamy...

jadziaII pisze:Marzena te kapsulki to sa tylko dla Longera i to nie jest za zadne robaki tylko probiotyk ktory ma brac 1xdz. na te jego zaladkowo - jelitowe sprawy..

Jakoś mi się wydawało, że pani Wiesia o ten probiotyk się pytała gdzie jest :) Bo pastylka dla Ines w podajniku w szafie z lekami na zdrowej.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw cze 30, 2011 20:20 Re: KOCIA CHATKA KOCIA IMPREZA 02.LIPCA zapraszamy...

Dziś na dyżurze w miarę spokojnie - na zdrowej wszystko ok podałam tabletkę na odrobaczenie Ines :D
Maluchy biegają, bawią się skaczą - jest spokojnie.
Ocząt Gremlinom nie zakrapiałam te krople już są przezroczyste były czerwone więc moim zdaniem straciły raczej swoje właściwości.
KWARANTANNA
1. Miodek ok bawi się biega nawet z tą zagipsowaną nogą , puściłam mu dziś Zenka normalnie się mordowali :D
2. Zenek jest zajebisty :mrgreen: lizał mnie po twarzy potem ugryzł mnie w wargę, a potem chciał mo odryźć nos :ryk:
3. Smoła dalej chudzina, do innych kotów nie bardzo, ale na szczęście zlazły jej te strupy został jeden, nowe się nie pojawiają.
4. Nela spokojna pojadła - myślę że w przyszłym tygodniu trzeba ją zawieźć do lecznicy w celu obejrzenia zębów - ma potworny kamień na zębach, a i dziąsła też zaczerwieniowe - ogólnie niezbyt to ładnie wygląda :(
5. Lea ok spokojna, choć jak przychodzi do czyszczenia uszków to nie za bardzo to lubi, bardzo ładnie je.
6. Westa też ok - ale dopiero dziś zobaczyłam jej nóżkę - faktycznie wygląda jak uschnięta gałązka, Jadziu nie wiem czy ona nadaje się na wypuszczenie - co tam łapka przecież nie takie koty domki znajdowały.
7. mamuśka z brzdącami ok ale coś mi się wydaje że chyba powolutku zaczyna mieć ruję - zaczyna zawodzić i śpiewać jak zobaczy Klimka lub Longera :(
8. i na koniec Klimek i Longer - jak oni nie puszczą boksów to szczerze mówiąc dostaną pierdolca 8O Klimka trzeba wykastrować i to jak najszybcie zawodzi i grucholi niemiłosiernie 8O

Trzeba się zastanowić nad tym żeby zaszczepić Miodka i Smołę - chyba nie ma żadnych przeciwskazań i wszyskie kociaki które są na zewnątrz tzn Smołę, Miodka, Nelą przenieść na zdrową kociarnię.
Klimka i Longera puścić na zewnatrz - jedzą to samo czyli weterynaryjne jedzenie więc nie byłoby kłopotu z upilnowaniem.
A i u Longera dziś wieczorem kupy nie było, natomiast Klimek miał elegancko wzorcową :ryk:
Kapsułkę Longerowi podałam została tylko chyba jedna albo dwie tego pro biotyku .

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw cze 30, 2011 20:28 Re: KOCIA CHATKA KOCIA IMPREZA 02.LIPCA zapraszamy...

Ale ja dałam rano :o i wpisałam w ewidencję. A mamuśka maluchów to ma taką ruję jak trza - wypuszczona z klatki szoruje brzuchem po ziemi, wygina się i wypina tyłek niemiłosiernie zawodząc - to jest to, co mi rano z głowy wyleciało :idea:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw cze 30, 2011 20:41 Re: KOCIA CHATKA KOCIA IMPREZA 02.LIPCA zapraszamy...

No to Longer w takim razie dostal dzi 2x probiotyk a ma dostawac 1xdz.
Uzgodnijmy ze niech mu bedzie podawany tylko rano.
Skoro jest juz tak malo to cos nie tak widocznie bierze po 2 zwrocie uwage.
Z Miodkiem mamy jechac w poniedz.jutro zadzwonie i uzgodnie godz. i zapytam czy moga go zaszczepic czy nie ma przeciwskazan. /a czy sa nasze szczepionki w Almawecie/?
Co do Smoly to moze poczekac ze szczepieniem az jej te strupy zleza i dopiero no nie wiem.
No rzeczywiscie te dwa czyli Klimek i Longer to za chwile dostana jobla w tych boksach trzeba pomyslec.
Klimka ciachniemy po niedzieli.
Zenek defakto tez nie musi siedziec w boksie on jest zdrowy zaszcepiony 2-krotnie wiec tak jutro np. mozna go dac do tej bandy na zdrowa.
Ewa chciala od razu ale ja mu dalam na 3 dni boks zeby tam sie uspokoilo no i on po szcepieniu tak od razu nie poszedl na szeroka wode :lol: do tej bandy zeby mu nie dokuczaly trzeba zaobserwowac jak z aklimatyzacja.

jadziaII

Post » Czw cze 30, 2011 20:45 Re: KOCIA CHATKA KOCIA IMPREZA 02.LIPCA zapraszamy...

wiesiak pisze:Zabrałam 2 przypinki i wrzuciłam do woreczka 7zł a karteczkę niestety spakowałam ze ściągą o kupach od Alienor.
wzięłam też trochę ulotek .Rozdawałam znajomym skserowane a to niezbyt ładnie wygląda.Rozdaję ulotkę z listem z prośbą o wsparcie + nagraną płytkę CD z Banerkiem tym wyciskaczem łez i skopiowane wiadomości ze str internetowej Nadzieja Na Dom ,gdyż nie każdy ma internet lub nie ma czasu na szukanie strony.

Pani Wiesiu serdecznie dziękuję :1luvu: ulotki są i nawet dużo tylko są schowane w dziwnym miejscu - w przszklonej witrynce jak się ją otworzy to na samym dole po bokach są taki dwie malutkie półeczki i tam są jeszcze ulotki jeśli Pani chce przyniosę jakąś partię na kocią imrezę w sobotę - choć pogoda chyba szykuje nam się nieciekawa :cry: kurcze cały czerwiec był taki ładny a teraz zapowiadają jakieś deszcze i temperatura 14 stopni - kurcze mam nadzieję że choć troszkę się mylą z temperaturą damy radę ale deszcz jest beeee :(

terenia1

Post » Czw cze 30, 2011 20:49 Re: KOCIA CHATKA KOCIA IMPREZA 02.LIPCA zapraszamy...

terenia1 pisze:6. Westa też ok - ale dopiero dziś zobaczyłam jej nóżkę - faktycznie wygląda jak uschnięta gałązka, Jadziu nie wiem czy ona nadaje się na wypuszczenie - co tam łapka przecież nie takie koty domki znajdowały

Też tak uważam tylko trzebaby wpierw lepiej poznać stopień jej dzikości i podejście do innych kotów bo na razie mało co wiadomo

terenia1 pisze:7. mamuśka z brzdącami ok ale coś mi się wydaje że chyba powolutku zaczyna mieć ruję - zaczyna zawodzić i śpiewać jak zobaczy Klimka lub Longera :(
biotyku .

Powolutku :D to ona zaczynała jak pisałam o tym we wtorek - teraz to ruja w pełni

Co do ulotek to jedna ta przegródka z nimi jest na pewno pusta :(

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw cze 30, 2011 20:53 Re: KOCIA CHATKA KOCIA IMPREZA 02.LIPCA zapraszamy...

jadziaII pisze:No to Longer w takim razie dostal dzi 2x probiotyk a ma dostawac 1xdz.
Uzgodnijmy ze niech mu bedzie podawany tylko rano.
Skoro jest juz tak malo to cos nie tak widocznie bierze po 2 zwrocie uwage.
Z Miodkiem mamy jechac w poniedz.jutro zadzwonie i uzgodnie godz. i zapytam czy moga go zaszczepic czy nie ma przeciwskazan. /a czy sa nasze szczepionki w Almawecie/?
Co do Smoly to moze poczekac ze szczepieniem az jej te strupy zleza i dopiero no nie wiem.

Co do Longera dziś jest 30 nie widziałam żeby było w ewidencji zaznaczone :( więc dałam, ale to jest pro biotyk więc chyba mu nie zaszkodzi nawet jeśli został podany 2 razy.
Jadziu proszę zadzwoń i zorientuj się co i jak, co do Smoły strup został tylko jeden jeśli Pani Doktor nie będzie widziła przeciwskazań trzeba szczepić.
Zamówiłąm 10 szczepionek dla Kociej Chatki więc powinny już być, w dalszej kolejności trzeba zaszczepić Westę, Leę - ona też spokojnie może iść na zdrową, maluszki jeszcze za małe.
Proszę obserwujcie czy Mania jeszcze karmi - małe już same jedzą - ale odczekajmy jeszcze jakiś czas co do sterylki, na razie jest z małymi - a z rujką Mani damy radę , kocurów nie ma więc jej nic nie grozi :)

terenia1

Post » Czw cze 30, 2011 21:11 Re: KOCIA CHATKA KOCIA IMPREZA 02.LIPCA zapraszamy...

jadziaII pisze:Przywiozlam 2 f-ry z Lupusa jedna z rozpiska do zaplaty, druga zaplacona gotowka za Weste.
Jutro rowniez spisze stany licznikow bo juz 1 lipiec i moze i poda do biura a jak nie to w pon.podamy.

Jadziu dziękuję faktury zabrałam 8O
No i teraz najbardziej przykra część bo niestety finanowo jesteśmy dosłownie w czarnej dupie :wink: niestety na mnie ciąży ten przykry obowiązek napisania o tym :( czasami się czepiam, że zbyt dużo bierzemy na siebie i musimy wszystkim pomagać :cry: i może się to nie podobać, no ale niestety pewne rzeczy przemawiają za powściągliwością w sprawach pomocy kotom.
Po pierwsze - adopcje w tej chwili kompletnie stanęły, i to w okresie letnim jest normalne - i nie daj Boże oby tak nie było przez całe lato - nie wiem czy uda się jakieś maluchy wyadoptować nie mówię o dorosłych kotach :( bo te dorosłe koty które u nas są pewnie będą do późnej jesieni - a kotów potrzebujących pomocy bedzie przybywać lawinowo :(
Po drugie utzrymujemy kociarnię w całej rozciągłości, i praktycznie utrzymujemy schronisko - łącznie z jedzeniem, szczepionkami i leczeniem. Więc nie jest lekko.
I wracając do rzeczy dziś Jadzia z Lupusa przywiozła 2 faktury:
faktura na 111zł zapłaciła Jadzia z Wiesiem :1luvu:
faktura na 444zł do zapłacenia :(
118ZŁ leczenie Longera wizyta+leki+badanie krwi
55zł Klimek badanie krwi
9zł Gracja Leki
147zł - leczenie Tosi i sterylka
41zł Dixi
32 zł kociaki na DT u Emilki
52zł kociaki ze schroniska

I zaraz zrobię rozliczenie wpływów, wydatków które za chwile trzeba zapłacić i jaki stan konta mamy na dziś.

terenia1

Post » Czw cze 30, 2011 22:24 Re: KOCIA CHATKA KOCIA IMPREZA 02.LIPCA zapraszamy...

Dobrze Teresa zapytam jutro bede dzwonic i umawiac sie na poniedzialek w Almawecie i zapytam czy beda juz te szczepionki.
Ja co to je zabiore czyli Miodka bo i tak i tak, Smole i Weste tak?

jadziaII

Post » Czw cze 30, 2011 22:47 Re: KOCIA CHATKA KOCIA IMPREZA 02.LIPCA zapraszamy...

jadziaII pisze:Dobrze Teresa zapytam jutro bede dzwonic i umawiac sie na poniedzialek w Almawecie i zapytam czy beda juz te szczepionki.
Ja co to je zabiore czyli Miodka bo i tak i tak, Smole i Weste tak?

Tak Jadziu one chyba już mogą być szczepione jeśli oczywiście wetki tak zdecydują :)

terenia1

Post » Czw cze 30, 2011 22:59 Re: KOCIA CHATKA KOCIA IMPREZA 02.LIPCA zapraszamy...

Stan naszego konta na dzień dzisiejszy to 337zł.
zrobiłam wczoraj przelew 379,50zł za usługi księgowe

Do zapłacenia mamy jeszcze właściwie na już :(

97zł lecznica weterynaryjna LUPUS
106,50zł żwirek
444zł Lecznica weteynaryjna LUPUS
---------------------------------------
tą są faktury które już mam

zaraz będzie faktura za czynsz i media w K.CH. minimum 500zł
faktura z Almavetu nie wiem ile ale nie będzie to 5 zł :cry:
czyli generalnie bez dwóch ostatnich faktur jesteśmy na minusie tzn. 286zł
po otrzymaniu pozostałych faktur będziemy na minusie jeszcze dużo więcej :(

terenia1

Post » Pt lip 01, 2011 9:31 Re: KOCIA CHATKA KOCIA IMPREZA 02.LIPCA zapraszamy...

Smutny stan naszego konta jak i smutna pogoda na jutro :(

jadziaII

[poprzednia][następna]