Młody, rudy, kocurek.Nektar w swoim domku, już nie wychodzi?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 27, 2011 21:18 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar na DT z Lonią i Blanką.

ewar pisze:W piątek Nektar wyjeżdża do Warszawy, a właściwie pod Warszawę , na ranczo.Będzie mógł trochę wychodzić, za jakiś czas pojedzie do Warszawy, do bloku ( a może już do DS? :ok: ).W końcu ma ogłoszenia i to sporo.Pojedzie do Joasi :1luvu: :1luvu: :1luvu: , a zawiezie go Kasia , również dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu: .Bardzo liczę na to,że będzie bardzo grzeczny i wstydu nie przyniesie.Tyle dobrego piszę o kotach podkarpackich, nie chcę, aby był wyjątkiem ( odpukać!).

Cieszę się, że Nektar będzie miał przestrzeń, on bardzo potrzebuję się wybiegać. Dziś odrobinę spokojniej, mniej syków i "łapoczynów". Lonka daję do zrozumiernia, ze to jej dom, Nektar nie jest jednak zadziorny i mało odpowiada na zaczepki. Nekuś bardzo lubi drapanie pod brodą i za uchem, no i zabawę myszą, najlepiej, zeby uciekała :wink: Wygląda jak mały tygrysek. I rudzieje, i pięknieje...taki kociak to skarb...i czeka na domek :1luvu: :1luvu:
Lonia i Blanka viewtopic.php?f=1&t=106485

"Obcując z kotem, człowiek ryzykuje jedynie to, że stanie się wewnętrznie bogatszy."
Colette

Dorotea82

Od: Sob sty 02, 2010 0:59

Post » Pon cze 27, 2011 21:28 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar na DT z Lonią i Blanką.

Znajdzie domek! To fajny kotek.To, że biega, że jest energiczny to oznaka zdrowia.Jest młody, musi jakoś wyładować swoją energię.Super by pasował do mojego Czarusia, bo ten ma parę,że tylko pozazdrościć.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto cze 28, 2011 20:29 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar na DT z Lonią i Blanką.

Wróciłam do domu po długim dniu pracy. Kociaki spokojne, zajęte swoimi sprawami :ok: dostały kolację i wypoczywają :1luvu:
:1luvu:

"Obcując z kotem, człowiek ryzykuje jedynie to, że stanie się wewnętrznie bogatszy."
Colette

Dorotea82

Post » Śro cze 29, 2011 5:55 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar na DT z Lonią i Blanką.

Rozumiem, że jest lepiej między Lonią i Nektarem?

ewar

Post » Śro cze 29, 2011 20:13 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar na DT z Lonią i Blanką.

Chyba nie jest :cry:
Odwiedziłam dziś Nektara, ale byłam króciutko.Dałam mu tabletkę na robaki.On się robi takim miziaczkiem :lol: Przytuliłam, wygłaskałam.Słodki kotek! Dorota mówi,że potrafi się pięknie bawić.U mnie tak nie było, widocznie już się zadomowił.Lonia mnie obsyczała, miałam wrażenie,że chce mi powiedzieć "wynoś się, to jest mój dom, ja tu rządzę" :twisted: Naprawdę.

ewar

Post » Śro cze 29, 2011 22:28 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar na DT z Lonią i Blanką.

Nie jest tak źle jak było na początku między Lonią a Nektarem, ale syki pozostały. Lonka broni terytorium cały czas. :twisted:

Nektar coraz więcej się bawi, biega, daję się wygłaskać. Nadal atakuję rolety w oknach i siatkę na balkonie, jakby chciał powiedzieć chcę wyjść pobiegać :roll: widać, że potrzebuję przestrzeni i mam nadzieję, że własnie taki domek znajdzie, a jak już w nim będzie to da Dużym mnóstwo radości :1luvu:

Colette

Dorotea82

Post » Czw cze 30, 2011 9:38 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar na DT z Lonią i Blanką.

Dzisiaj zielona noc Nektara, jutro o świcie wyrusza do Warszawy( a właściwie pod Warszawę).To słodki kocurek, bardzo proludzki, taki miziaczek.Mam nadzieję, że dobrze zniesie podróż, nie będzie miaukolił.Na szczęście będzie jechał samochodem z fajnymi ludźmi, jakoś to zniesie.Będę w kontakcie z Joasią i głęboko wierzę,że Nektar okaże się miłym, kochanym kotkiem i dogada się z pozostałymi kotami :ok: :ok: :ok:

ewar

Post » Czw cze 30, 2011 9:58 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar na DT z Lonią i Blanką.

ewar pisze:Dzisiaj zielona noc Nektara, jutro o świcie wyrusza do Warszawy( a właściwie pod Warszawę).To słodki kocurek, bardzo proludzki, taki miziaczek.Mam nadzieję, że dobrze zniesie podróż, nie będzie miaukolił.Na szczęście będzie jechał samochodem z fajnymi ludźmi, jakoś to zniesie.Będę w kontakcie z Joasią i głęboko wierzę,że Nektar okaże się miłym, kochanym kotkiem i dogada się z pozostałymi kotami :ok: :ok: :ok:

Potrzymamy za to kciuki i pazurki :ok: :ok: :ok:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Czw cze 30, 2011 18:32 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar na DT z Lonią i Blanką.

Tylko niech Dorota przypilnuje, żeby dziewczyny za bardzo z pastą do zębów nie szalały :wink: No chyba że zieloną albo fioletową, przynajmniej by pasowała do pięknego rudego futerka Nektara :)
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Czw cze 30, 2011 20:09 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar na DT z Lonią i Blanką.

Katia80 pisze:Tylko niech Dorota przypilnuje, żeby dziewczyny za bardzo z pastą do zębów nie szalały :wink: No chyba że zieloną albo fioletową, przynajmniej by pasowała do pięknego rudego futerka Nektara :)

będę pilnować :wink: to pewnie kocie harce będą trwały całą noc :1luvu:

Colette

Dorotea82

Post » Pt lip 01, 2011 6:15 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar na DT z Lonią i Blanką.

Nektar w drodze do Joasi.Byłam raniutko u Doroty, Nektar zjadł śniadanko, zrobił grzecznie siusiu i został zapakowany do transporterka.Był bardzo grzeczny, chwilę czekałam na Kasię i jej TŻ-a, a Nektar spokojniutko siedział w transporterku i obserwował przechodzących ludzi.Wcale nie próbował się wydostać.Kasia z TŻ-em stwierdzili, że jest śliczny.Za jakiś czas zadzwonię ( telefon komórkowy to super wynalazek) i zapytam, jak Nektar znosi podróż.

ewar

Post » Pt lip 01, 2011 6:48 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar jedzie do nowego DT.

Dzwoniłam.Na początku kotek troszkę miaukolił, no, ale to pewno jego pierwsza podróż samochodem.Teraz sobie przysypia, jest spokojny.Myślę,że za jakieś 1,5 godziny będzie na miejscu.

ewar

Post » Pt lip 01, 2011 6:59 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar jedzie do nowego DT.

:ok:
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Pt lip 01, 2011 7:59 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar jedzie do nowego DT.

Dzwoniłam znowu, Nektar bardzo grzeczny.Kasia zrobiła mu parę zdjęć komórką, wklei później, już się zalogowała na forum. :lol:

ewar

Post » Pt lip 01, 2011 9:35 Re: Młody, rudy, domowy kocurek.Nektar jedzie do nowego DT.

ewar pisze:Dzwoniłam znowu, Nektar bardzo grzeczny.Kasia zrobiła mu parę zdjęć komórką, wklei później, już się zalogowała na forum. :lol:

super :ok: jestem w pracy i myślę o Nektarze. Ciesze się, że dobrze znosi podróż :1luvu:

Colette

Dorotea82

[poprzednia][następna]