KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 29, 2011 17:09 Re: KOCIA CHATKA KOCIA IMPREZA 02.LIPCA zapraszamy...

jadziaII pisze:Zenek
Obrazek
Mania+2
Obrazek

Obrazek

2-Mania
Obrazek
Miodzio
Obrazek
Nelcia
Obrazek

:)
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Śro cze 29, 2011 19:40 Re: KOCIA CHATKA KOCIA IMPREZA 02.LIPCA zapraszamy...

Dorota Wojciechowska pisze:Mam pytanie co do imprezy 8O
O której planujesz otwarcie chaty :?: Tereniu

No już piszę :D
KOCIA IMPREZA 02.07.11R.
Dorotka w tym roku masz luzik - pan grillowy będzie i może będzie miał jeszcze pomocnika :D
Tak myślę chyba godzina 17 bedzie jak najbardziej sensowna oczywiście jeśli ktoś przybędzie wcześniej nie ma problemu, jeśli ktoś przybędzie później też nie ma problemu :)

Imprezka jak co roku na świerzym powietrzu grillowo-tarasowa mam nadzieję że nie będzie lało żabami z nieba, jak będzie chłodniej też damy radę :)
Szef kuchni serwuje - karczek z grilla już siedzi w lodówce w piątek bedzie w zalewie, kiełbaski i kaszankę z grilla.
Oprócz tego tzatzyki, marynowane grzybki, kiszone ogóry itp przetworki

Każdy przynosi co chce :D jakieś jedzonko plus napitki bezalkoholowe i alkoholowe wg uznania :D

jeśli ktoś ma jakieś pytania proszę dzwonić lub pisać :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro cze 29, 2011 20:42 Re: KOCIA CHATKA KOCIA IMPREZA 02.LIPCA zapraszamy...

[quote="Mara S"]Po dyżurze:

Bardzo prosze założyć Klimkowi jakiś zeszyt kup z podziałem na: fajna, taka sobie, b. rzadka albo coś koło tego.

Wydrukowałam tabelkę dla Klimka z rodzajem stolców i datą na lipiec i sierpień jeżeli jeszcze nikt nie zrobił coś podobnego
to jutro przywiozę i przypnę do boksu.
Klimek ma mieć jutro USG więc ma byc na czczo czy jeszcze jakiś kot ma być rano bez jedzonka ?
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Śro cze 29, 2011 21:16 Re: KOCIA CHATKA KOCIA IMPREZA 02.LIPCA zapraszamy...

Tak, Klimek ma być jutro bez jedzenia a dziś dostał Espumisan i rano Jadzia i Wiesiu go zabiorą wpierw do Lupusa na USG a potem do Almavetu na Fenbendazol i popsikanie Frontlinem.

Wypuszczony Zenek fajnie się bawi z Miodkiem, choć Nela trochę mu dokucza.

Na zdrowej ktoś mnie uprzedził i nakarmił koty więc przez moment się nawet zastanawiałam czy na pewno to ja mam dziś dyżur :?

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Śro cze 29, 2011 21:25 Re: KOCIA CHATKA KOCIA IMPREZA 02.LIPCA zapraszamy...

Dobrze byloby zaobserwowac na zdrowej o ile to mozliwe czy nie ma w kupkach niespodzianek w postaci robali przed wczoraj byly wszystkie odrobaczane. Oprocz Ines z ktora sobie nie poradzili, pastylka w podajniku jest w szafie u nich dla Ines, moze sie komus uda.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Śro cze 29, 2011 21:33 Re: KOCIA CHATKA KOCIA IMPREZA 02.LIPCA zapraszamy...

Mara S pisze:Tak, Klimek ma być jutro bez jedzenia a dziś dostał Espumisan i rano Jadzia i Wiesiu go zabiorą wpierw do Lupusa na USG a potem do Almavetu na Fenbendazol i popsikanie Frontlinem.

Wypuszczony Zenek fajnie się bawi z Miodkiem, choć Nela trochę mu dokucza.

Na zdrowej ktoś mnie uprzedził i nakarmił koty więc przez moment się nawet zastanawiałam czy na pewno to ja mam dziś dyżur :?
mara sorki to ja- miałam napisać ale z powodu natłoku zajęć nie zdążyłam :( przywiozłam trochę puszek do kcha kotki były chętne do jedzenia więc trochę dałam ale to było po 14 tej więc myślałam że do wieczora opchną żarełko !

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Czw cze 30, 2011 9:07 Re: KOCIA CHATKA KOCIA IMPREZA 02.LIPCA zapraszamy...

witaj kocia chatko w cudowny poranek czerwcowy podnoszę nas bośmy okropnie spadli aż na 3 stronę

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Czw cze 30, 2011 10:36 Re: KOCIA CHATKA KOCIA IMPREZA 02.LIPCA zapraszamy...

Nie udało mi się podać Ines tabletki - trzeba by w 2 osoby, a niestety ja wsiadłam do autobusu z którego wysiadła pani Wiesia :) W dodatku Ines przy mnie wymiotowała kłakami i były ślady innego takiego hafta na oknie, więc odkłaczacz trzeba by zapodać a to w 2 osoby -1 trzyma, 2ga podaje :) Więcej wiekopomnych wydarzeń nie pamiętam - na pewno pani Wiesia napisze więcej, bo ona więcej robi - ja tylko kuwety uprzątnęłam, nakarmiłam towarzystwo (Klimka nie :D ) i poleciałam zarabiać na życie :kotek: :kotek:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw cze 30, 2011 12:52 Re: KOCIA CHATKA KOCIA IMPREZA 02.LIPCA zapraszamy...

Zabrałam 2 przypinki i wrzuciłam do woreczka 7zł a karteczkę niestety spakowałam ze ściągą o kupach od Alienor.
wzięłam też trochę ulotek .Rozdawałam znajomym skserowane a to niezbyt ładnie wygląda.Rozdaję ulotkę z listem z prośbą o wsparcie + nagraną płytkę CD z Banerkiem tym wyciskaczem łez i skopiowane wiadomości ze str internetowej Nadzieja Na Dom ,gdyż nie każdy ma internet lub nie ma czasu na szukanie strony.
Zostawiłam w przedsionku na wieszku moją podomkę do sprzątania to proszę jej nie wyrzucać.
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Post » Czw cze 30, 2011 13:15 Re: KOCIA CHATKA KOCIA IMPREZA 02.LIPCA zapraszamy...

Klimek był na USG niestety nie udało się.Kupa w/g ściągi lużna nieuformowana ale nie lejąca.Przypięłam do boksu tabelkę na opis kupy wystarczy zaznaczyć odpowiednią pozycje lub opisac w uwagach,tabelaka na lipiec i sierpień to proszę wpisaywać jak Mara prosiła.
Reszta towarzystwa kupy ok.Smołka dostała krople i convalescence krople w strzykawce drugi lek jadła sama z miseczki.Jest postrachem dla reszty kotow.Longerowi lek podała Alienor przy okazji jak ten lek wygląda lub gdzie jest bo jutro znowu dyżur mam.Longer kupy prawidłowe na tym intensinalu.Wiem e miał zawsze je to samo więc nie podałam Renala a pewnie na nerki by dobrze było mu dać.Klimek nie znalazłam Pro-colinu może juz koniec bo miał do skończenia brać o ile pamiętam.Uszków nie czyściłam bo wisi jakaś kartka że wieczorem nie wiem czy napewno wszystkim.
Umyłam podłogę na kwarantannie i w przedsionku ale koszmar to wyciskanie mopa ciągle sito wpada do środka.
Maluchy od Mani jedzą same puszkę dla maluchów ,piją mleczko i co najlepsze bury pięknie siusiał do kuwety.
Bury to chłopczyk ,czarny dziewczynka więc proponuję imię Laura i Filon.
Na zdrowej krople podalam ale nie było juz soli fdizjologicznej do przemywania.
Małe buraski to chyba dziewczynki,jeszcze pochliwe ale jak złapałam to nie drapały.Myślę że oswoiłyby się na jakies smakołyki podawane z ręki.
Na dyżurku spotkałam Jadzię i Wiesia jak brali koty i jak je przywieżli z lecznicy o tym napewno napisze Jadzia

Mark Twain

wiesiak

Post » Czw cze 30, 2011 13:38 Re: KOCIA CHATKA KOCIA IMPREZA 02.LIPCA zapraszamy...

W witrynce na chorej na prost twarzy - blister z kapsułkami. Je chętnie jak się tym posypie jedzenie. :ok: Aha, robaków nie było widać, choć możliwe, ze były jakieś małe - ale nic się nie wiło więc z moją wadą wzroku mogłam przeoczyć, zwłaszcza, jak przypominały żwirek. :oops:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw cze 30, 2011 14:39 Re: KOCIA CHATKA KOCIA IMPREZA 02.LIPCA zapraszamy...

Marzena te kapsulki to sa tylko dla Longera i to nie jest za zadne robaki tylko probiotyk ktory ma brac 1xdz. na te jego zaladkowo - jelitowe sprawy.
Robali nie ma byla badana kupa dzis wpisaly do ksiazeczki wynik negatywny.

Poza tym dzis z lecznicy: Westa ok juz bez kaftanika, pieknie zagojone, co nia dalej musimy to obgadac. Nozka uschnieta nie do odratowania, zobacze kiedys jak bede moze w sobote jak ona sie porusza na niej. Kotka na ogol lagodna tylko wystraszona.
Uraz nozki stary albo wypadek komunikacyjny, ale w jakie wnyki wpadla i szarpala sie trudno powiedziec.

Tosia - dalej co 2 dz. antyb. bo jeszcze jezyczek chory - czerwony, ale funkcjonuje juz normalnie.
Dixi - nie moze sie wyleczyc z tego kataru co jej troche minie odstawiony antyb. to nawrot, chrypi i ma rozpulchnione w oczkach i w gardziolku, stan.podgoraczkowy - dostala Conwenie
ma brac lizyne i scanamune lub immunodol. wszystko jej podaje to bierze caly czas.
Ale tak to bryka, zaczepia i ma apetyt, na pozor nie widac ze tam cos jej dolega, a jednak.

jadziaII

Post » Czw cze 30, 2011 16:12 Re: KOCIA CHATKA KOCIA IMPREZA 02.LIPCA zapraszamy...

jadziaII pisze: Poza tym dzis z lecznicy: Westa ok juz bez kaftanika, pieknie zagojone, co nia dalej musimy to obgadac. Nozka uschnieta nie do odratowania, zobacze kiedys jak bede moze w sobote jak ona sie porusza na niej. Kotka na ogol lagodna tylko wystraszona.
Uraz nozki stary albo wypadek komunikacyjny, ale w jakie wnyki wpadla i szarpala sie trudno powiedziec.

Co to znaczy nóżka uschnięta? Całkowita martwica? Od którego miejsca jest "uschnięta"? Czy nie powinno się jej amputować?

Dzięki wielkie, że wzieliście Klimka :1luvu:

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Czw cze 30, 2011 16:25 Re: KOCIA CHATKA KOCIA IMPREZA 02.LIPCA zapraszamy...

jadziaII

Post » Czw cze 30, 2011 18:19 Re: KOCIA CHATKA KOCIA IMPREZA 02.LIPCA zapraszamy...

Mara no uschnieta taki patyczek jak bedziesz na Kch to zobacz ona sobie pozwoli, troche sie tylko boi.
Pani dr dzis mi powiedziala ze trg nie ma co robic bo i tak nic z tego to nie jest do uratowania.
A amputowac nie ma sensu bo ona jedna sie troszke nia podpiera wiec niech tak juz ma.
Tylko jest dylemat co dalej z nia czy puscic ja w te okolice z ktorych byla zabrana i narazic kota na dalsze niebezpieczenstwa a na adopcje ten kot nie ma szans, po pierwsze kulawy, po drugie nie bardzo domowy. No pomyslimy narazie nie sobie bedzie.
Bede rozmawiala z tymi paniami ktore ja tam dakarmialy.
Kupilam kilka puszek karmy Kicius nie jest to moze rewelacja ale np. ona sie tym zajada bo to jej dawaly a moze i immym posmakuje, ale glownie jej ta karme dawajcie, np. Whiskasa nie bardzo chce.
Jutro rano Wiesiu dostarczy na Kch jak bedzie u Longera zrobic mu zastrzyk.
Jak braknie to dokupie.
Przywiozlam 2 f-ry z Lupusa jedna z rozpiska do zaplaty, druga zaplacona gotowka za Weste.
Jutro rowniez spisze stany licznikow bo juz 1 lipiec i moze i poda do biura a jak nie to w pon.podamy.

jadziaII

[poprzednia][następna]