*SO-11 lat Mruczek.Chory! Bez szans!W DT u Boo*

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 28, 2011 20:49 Re: *SO-11 lat Mruczek.Pilnie potrzebny DT. Chory! Bez szans!*

A my w jego imieniu!
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Śro cze 29, 2011 14:15 Re: *SO-11 lat Mruczek.Pilnie potrzebny DT. Chory! Bez szans!*

Nie będzie forumowego cudu...

Dlaczego opolaki mają takiego pecha :(
Obrazek

Boo

Post » Śro cze 29, 2011 14:36 Re: *SO-11 lat Mruczek.Pilnie potrzebny DT. Chory! Bez szans!*

a coś wiadomo więcej o nim...? Czy te badania zrobiono w schronisku?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro cze 29, 2011 14:40 Re: *SO-11 lat Mruczek.Pilnie potrzebny DT. Chory! Bez szans!*

Boo pisze:Nie będzie forumowego cudu...

No cóż, jedne wątki (jak chociażby ten) - uginają się od różnych ofert/są podbijane co pięć minut, a jeszcze inne toną w forumowym bagnie.

Szkoda że cierpią na tym koty.

Ja niestety nie mogę pomóc - jeden kot chory, a tymczas nadal się u mnie "kisi"

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Śro cze 29, 2011 14:41 Re: *SO-11 lat Mruczek.Pilnie potrzebny DT. Chory! Bez szans!*

Niestety nie mam żadnych wieści :(
Obrazek

Boo

Post » Śro cze 29, 2011 16:16 Re: *SO-11 lat Mruczek.Pilnie potrzebny DT. Chory! Bez szans!*

Cameo pisze:
Boo pisze:Nie będzie forumowego cudu...

No cóż, jedne wątki (jak chociażby ten) - uginają się od różnych ofert/są podbijane co pięć minut, a jeszcze inne toną w forumowym bagnie.

Szkoda że cierpią na tym koty.

Ja niestety nie mogę pomóc - jeden kot chory, a tymczas nadal się u mnie "kisi"

Dużo bym dała za choć minimalną informację co opolskie schroniskowce zrobiły forumowiczom, że w tej chwili zainteresowanie naszymi sierotami jest żadne :( Nie wiem czy ktoś gdzieś robi nam czarny PR czy co? Naprawdę ciężko się z Hanią zastanawiamy nad sensem zakładania i prowadzenia wątków na forum :( Jest nam cholernie przykro i ciężko.

A prawda jest taka, że nad Mruczkiem coraz ciemniejsze chmury się zbierają...
Obrazek

Boo

Post » Śro cze 29, 2011 17:04 Re: *SO-11 lat Mruczek.Pilnie potrzebny DT. Chory! Bez szans!*

Boo pisze:Dużo bym dała za choć minimalną informację co opolskie schroniskowce zrobiły forumowiczom, że w tej chwili zainteresowanie naszymi sierotami jest żadne :( Nie wiem czy ktoś gdzieś robi nam czarny PR czy co? Naprawdę ciężko się z Hanią zastanawiamy nad sensem zakładania i prowadzenia wątków na forum :( Jest nam cholernie przykro i ciężko.

A prawda jest taka, że nad Mruczkiem coraz ciemniejsze chmury się zbierają...

To chyba nie tak...

Jest Was za mało (mam na myśli wolontariuszy). Praktycznie jesteś tylko Ty i Hania. No i Opole jest przecież małym miastem.

Bo np. Łódzkie schronisko nie ma problemów ze znajdywaniem DT/DS dla tych nawet najbardziej "trudnych" kotów (vide niewidoma Wenecja). Ale tam jest dużo wolontariuszy, więc cóż się dziwić.

Mruczkowi pomogą chyba tylko ogłoszenia - dużo ogłoszeń. Bo na pomoc ze strony forumowiczów, nie ma co liczyć.

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Śro cze 29, 2011 17:17 Re: *SO-11 lat Mruczek.Pilnie potrzebny DT. Chory! Bez szans!*

Cameo, Mruczka się nie da ogłaszać :( Co napiszę w ogłoszeniu? Że kot o niewiadomym stanie zdrowia? Ze strupami na całym ciele, przebarwieniami mogącymi świadczyć o PNN? Jak takiemu koty zrobić ogłoszenie?

Zazdroszczę osobom, które pomartwią się o te koty pomartwią i wracają do swoich zajęć. Do mężów, swoich kotów, swoich domów... "No biedny, bardzo biedny kotek... Co na obiad?". A ja tak nie potrafię. Widok Mruczka siedzącego pod kratą boksu, krzyczącego o uwagę nie wychodzi mi z głowy ani na moment. Świadomość tego, że jak pojedzie na badania to już z nich nie wróci bo nie dopatrzą się u niego nerki/wątroby czy Bóg wie jeszcze czego albo dopatrzą się guzów wielkości arbuzów i on już z tych badań nie wróci. A ja miesiącami będę się czuła winna jego śmierci. Bo nie postawiłam na szali swojego małżeństwa, domu, kotów, chorego serca Baltazara i nie zabrałam go do siebie wbrew wszystkiemu. Dlatego wariuje, dlatego mam depresję, dlatego w końcu wyląduję w wariatkowie :(
Obrazek

Boo

Post » Śro cze 29, 2011 21:16 Re: *SO-11 lat Mruczek.Pilnie potrzebny DT. Chory! Bez szans!*

Ja już pomóc nie mogę...ani adopcyjnie ani finansowo...czytam i modlę się o cud... :oops:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

Post » Śro cze 29, 2011 22:48 Re: *SO-11 lat Mruczek.Pilnie potrzebny DT. Chory! Bez szans!*

Kociu śliczny i smutny..........

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Czw cze 30, 2011 7:54 Re: *SO-11 lat Mruczek.Pilnie potrzebny DT. Chory! Bez szans!*

A czy nie ma żadnej możliwości, żeby jakoś zrobić mu badanie krwi, żeby ewentualny DT/DS mógł się jednak trochę zorientować w sytuacji :?:

Czy w grę wchodzi tylko DT/DS w Opolu i okolicy, czy Mruczek może podróżować dalej :?:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Czw cze 30, 2011 7:57 Re: *SO-11 lat Mruczek.Pilnie potrzebny DT. Chory! Bez szans!*

dobre pytanie...
Obrazek

czarno-czarni

Post » Czw cze 30, 2011 8:56 Re: *SO-11 lat Mruczek.Pilnie potrzebny DT. Chory! Bez szans!*

Boo pisze:Świadomość tego, że jak pojedzie na badania to już z nich nie wróci bo nie dopatrzą się u niego nerki/wątroby czy Bóg wie jeszcze czego albo dopatrzą się guzów wielkości arbuzów i on już z tych badań nie wróci.

To są badania zlecane przez schron?
I jeśli kot nie rokuje (cokolwiek by to miało nie znaczyc) jest usypiany?

Czy kitek ma wyznaczony termin tych badań?

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Czw cze 30, 2011 11:01 Re: *SO-11 lat Mruczek.Pilnie potrzebny DT. Chory! Bez szans!*

Dziewczyny, napiszę dziś do Was PW.
Obrazek

Boo

Post » Czw cze 30, 2011 11:14 Re: *SO-11 lat Mruczek.Pilnie potrzebny DT. Chory! Bez szans!*

ja też poproszę!
Obrazek

czarno-czarni

[poprzednia][następna]