piękna szylkretka Sisi już w DS

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 19, 2011 14:37 Re: piękna szylkretka Sisi już w DS

To takie słodkie, jak się wchodzi do domu, a kochane kotki wychodzą na powitanie, stęsknione i czekają, aby je pogłaskać.
Moja Citka też wychodzi, ale zaraz prowadzi mnie do kuchni do miski, więc potrzebuje mnie pewnie tylko z względu na jedzenie. Czasami budzi mnie w nocy, aby ją pogłaskać i prowadzi do kuchni. Żarłok niesamowity. Na szczęście nie daję się jej. Ona musi przecież schudnąć :)
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

olafen

Od: Pon kwi 07, 2008 14:23

Post » Pon cze 20, 2011 20:06 Re: piękna szylkretka Sisi już w DS

Posiałam mojej Citce trawę w skrzynce balkonowej. Już urosła. Citka podjada sobie między posiłkami, albo blisko skrzyneczki w cieniu trawki leży. :ryk: :ryk: :ryk:
Już bierze dawkę hormonu tarczycy 4 razy większą i czekam, kiedy zacznie chudnąć. Oj bardzo mi z tego powodu niecierpliwie :?

W altance na działce mamy gości. Kilka małych kociąt :)
Chyba wezmę jakąś towarzyszkę dla Cituchny, jeśli jakaś dziewczynka będzie :)

olafen

Post » Wto cze 21, 2011 7:20 Re: piękna szylkretka Sisi już w DS

Cituni będzie weselej z nową młodszą koleżanką. Pusia nauczyła się od Sisi jeść różne kocie potrawy, nawet ostatnio napiła się troszeczkę mleczka. A jeśli chodzi o tuńczyka - to Pusi najlepszy przysmak, oczywiście Sisi też go bardzo lubi. Dwie koteczki maja swoje towarzystwo i mogą razem się ganiać, nie odczuwają też tęsknoty jak właściciela nie ma w domku. A duże już te koteczki - działkowce ??? :1luvu: :1luvu: :1luvu: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

Od: Czw mar 24, 2011 16:39

Post » Wto cze 21, 2011 19:29 Re: piękna szylkretka Sisi już w DS

Jest ich 5 - mają około 2 miesiące :)
Jednego kotka zamówił sobie jeden z panów z Policji, więc pewnie mama wkrótce mu go spre4zentuje, drugi do mnie a 3 pozostałe będę szukać domu.

Mama dziś ogrodziła całą działkę . Kotki są w szopie, ale mają wejście do altanki i tam też mogą sobie siedzieć. Nie wiadomo, gdzie chadza ich mama. Ale, już niedługo pojadę do mamy na dłużej, to wszystko obadam :)

olafen

Post » Śro cze 22, 2011 14:32 Re: piękna szylkretka Sisi już w DS

Dzisiaj odwożę koteczkę czarną z parkingu na nowe lokum. Pani zdecydowała się przyjąć ją też z przychówkiem. Nikt nie chce jej wysterylizować, bedzie więc miała małe kociaci - tylko ciekawe ile?? :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Post » Śro cze 22, 2011 14:35 Re: piękna szylkretka Sisi już w DS

No to będzie co rozdawać :)

olafen

Post » Śro cze 22, 2011 19:05 Re: piękna szylkretka Sisi już w DS

Ale już będą chętni, jeden pan z parkingu dla pani starszej, potem może będzie jeszcze chciał właściciel parkingu. Do 5 szt to nie będzie problemu, domki im znajdziemy, aby tylko ich więcej nie było. :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Zawiozłam ją - dzieci szczęśliwe, zaraz poszła do 12 letniej dziewczynki na kanapę, malutka 2,5 letnia dziewczynka głaskała ją. Tylko przez drogę w torbie mi się zesikała ze strachu, po drodze też miałczała, tak płakała. Ale odzywałam się do niej i te 6 km szybko minęło. Będzie OK, koteczka ma nareszcie swój nowy domek a nie parking samochodowy, jak padał deszcz to chowała się pod auta. Teraz ma cały domek jednorodzinny do zwiedzania, podwórko ogrodzone i za domem ogród też ogrodzony a ponadto będą ją tam wszyscy kochać i przytulać. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Post » Nie cze 26, 2011 16:55 Re: piękna szylkretka Sisi już w DS

Domek idealny. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Pani Jasiu, to może ja nie będę robiła ogłoszeń dla pięciu kotów mojej mamy, które okociły się na działce, tylko Panią poproszę. Pani ma tak ekspresowe tempo w znajdowaniu domków, że jestem pełna podziwu i uznania :)

Na działce mojej mamy jest 5 małych około dwumiesięcznych kociąt. Jeden idzie do siostry pana policjanta z Pajęczna, drugi, chyba do mnie, a dla trzech trzeba domków. W sierpniu zacznę robić ogłoszenia.

Jest jeszcze bezdomna sunia, która ma długie uszy, i też potrzebuje stałego domku na cito, inaczej trafi do schroniska w Łodzi, a tam jest około 2 tysiące takich psiaków. Sunia kilka razy rodziła, jest bardzo łagodna i przychodzi pod blok, gdzie się psy i koty bije, po jedzenie i picie. Ja nie widziałam jej, ale już mi serce pęka ;(

Cieszę się że lato, urlopy, obok mnie remont. Wiertarka chce mi uszy przewiercić, współczuję mojej kochanej Cituchnie, jak ona musi cierpieć w takich warunkach :(

olafen

Post » Nie cze 26, 2011 20:41 Re: piękna szylkretka Sisi już w DS

P. Olu zbytnio proszę na mnie nie liczyć. Poprostu mi się udało, ale nie zawsze tak wychodzi jak chcemy. Czarnulka z "parkingu" też będzie miała małe i nie wiadomo ile ich będzie??. Dla nich też bedę czuła się zobowiązana pomóc znależć dobry domek. :ryk: :ryk: :ryk: :roll: :roll:
Obrazek

jasia0245

Post » Pon cze 27, 2011 19:32 Re: piękna szylkretka Sisi już w DS

Jaka szkoda, pani Jasiu :) A już myślałam, że Pani nam pomoże :)
Ale cóż, damy dużo ogłoszeń, może ktoś się skusi :)
Kotki są bardzo ufne, matki prawie nie widać. Mama ogrodziła całą działkę siatką, więc kotki są w altance póki co, bezpieczne. Ich matka pojawia się i znika, więc moja osobista mama widziała tylko jej szary tyłek. Więcej się nie udało zobaczyć, bo kocica od razu czmychnęła do piwnicy altanki. A nie chcemy jej przestraszyć, aby małych nie zabrała gdzie indziej.

Sisi to faktycznie cwaniara, bardzo inteligentny kotek, ale moja mama w pewnym momencie mogla ją wziąć spokojnie, to i Pani się uda. Dobrze, że ma Pusię. A co u Pusi? Zdrowa, wszystko w porządku ?

olafen

Post » Pon cze 27, 2011 20:20 Re: piękna szylkretka Sisi już w DS

Pusia bardzo mało je, nie zawsze mogę podać to siemie, chociaż ono jest bez smaku to i tak tylko zliże wszystko z góry a resztę to zostawi. Muszę ją zamykać w pokoiku, mówię do Sisi - teraz Pusia ma "karniaka" dopóki nie zje swojej porcji. W tej chwili też jest zamknięta w małym pokoiku - znowu ma karniaka, wypuszczę ją po 22-giej. Cyciuś miękki i chyba bez zmian. Sisi to muszę chyba zacząć wydzielać jedzonko, bo ona wszystko lubi i wszystko zjada. Narazie wydaje mi się , że nie utyła ale boję się żeby w przyszłości nie zrobiła się gruba. Rano taka jest filigranowa, zgrabna ale po jedzonku robi sie bardziej okrąglutka. Pozdrawiam. :1luvu: :1luvu: :1luvu: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek

jasia0245

Post » Pon cze 27, 2011 20:24 Re: piękna szylkretka Sisi już w DS

P. Olu - dzisiaj miałam telefon z Urzędu Miasta w sprawie tej czarnulki z parkingu. Mam jutro o 16-tej jechać lub przedzwonić do Tow.Przyjaciół Zwierząt w tej sprawie, ale ona jest już 6km od parkingu i ponad miesiąc w ciąży. Nie wiem co będzie dalej ??? 8O :roll: :roll: :roll: :roll:
Obrazek

jasia0245

Post » Śro cze 29, 2011 7:14 Re: piękna szylkretka Sisi już w DS

Obrazek Moja kochana Pusia dzisiaj - rano. :1luvu: :1luvu: :1luvu: 8) 8) :lol:
Obrazek

jasia0245

Post » Śro cze 29, 2011 7:18 Re: piękna szylkretka Sisi już w DS

Obrazek Sisulka również kochana podczas dzisiejszej porannej toatety. Czyści futerko. :ryk: :ryk: :ryk: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

jasia0245

Post » Śro cze 29, 2011 18:59 Re: piękna szylkretka Sisi już w DS

Witajcie wszystkie!!! :ryk:
Ależ kotków przybyło z wiosennych amorów 8O
Trzymamy kciuki za dobre domki :1luvu:
Nasze kotki mają mniejszy apetyt niż w chłodniejsze dni, za to uwielbiają pastę odkłaczającą Gimpet, którą kupiłyśmy przeogromną, bo aż 220 gramów! Dużo się liżą i sierści troszkę gubią, więc trzeba dopomóc w trawieniu bez sensacji gastrycznych :) :P

A my same (Mimi i Lolka) czasem się kłócimy, czasem liżemy sobie łebki nawzajem, czasem razem śpimy na parapecie z łapką położoną na futerku drugiej, czasem też się tłuczemy (pazurki ścięte), ale generalnie się lubimy i PATRZYMY W TYM SAMYM KIERUNKU.... :ryk: :ryk: :ok:

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Czasem udaje się nam pospać na stole kuchennym, ale panie wcale nie są z tego zadowolone i z reguły nam nie pozwalają :P :lol:

Obrazek

Ja (Lola) lubię też kamuflaż na czarnym krzesełku - wtedy mnie nie widać ;)
Jeśli torba na nim stoi, mam niewiele miejsca, dupka większa, ale pasek ratuje sytuację - na pewno nie spadnę... ! :ryk:
Obrazek

POZDRAWIAMY !!!!

Mimeta

Od: Pon sty 24, 2011 18:20

[poprzednia][następna]