Mała Bejbi od początku choruje

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 26, 2011 22:50 Re: Mała Bejbi od początku choruje

vailet, nie porównuj Aishy do Bejbi :!: To były zupełnie inne problemy i to co mogło zaszkodzic Aishy, moze pomóc Bejbi.
Mnie parafina do pysia uratowała Kocura, jak miał trzy miesiące i zatkały go robale/
Aisha miała problemy z dolnym odcinkiem układu pokarmowego, Bejbi z górnym. Do górnego chcesz dotrzeć lewatywą z parafiny?
Moze mleko podziała, a próbowałaś już podawać jogurt? To doskonały probiotyk, większośc kotów lubi / Misia nie, a Kocur uwielbiał z dużymi kawałkami owoców, nabijał je na pazur i zjadał /
Co do kupy - półtorej doby nie powód do paniki, im lepsza karma , tym lepiej wchłanialna, czyli kup mniej.
Moja czasem kupy wali grubości kciuka ciężko fizycznie harującego TŻeta, na ogół bardzo suche, bobkowate, mimo picia mleka na okrągło

izka53

Od: Śro wrz 29, 2010 13:54

Post » Nie cze 26, 2011 23:42 Re: Mała Bejbi od początku choruje

izka53 pisze:vailet, nie porównuj Aishy do Bejbi :!: To były zupełnie inne problemy i to co mogło zaszkodzic Aishy, moze pomóc Bejbi.
Mnie parafina do pysia uratowała Kocura, jak miał trzy miesiące i zatkały go robale/
Aisha miała problemy z dolnym odcinkiem układu pokarmowego, Bejbi z górnym. Do górnego chcesz dotrzeć lewatywą z parafiny?
Moze mleko podziała, a próbowałaś już podawać jogurt? To doskonały probiotyk, większośc kotów lubi / Misia nie, a Kocur uwielbiał z dużymi kawałkami owoców, nabijał je na pazur i zjadał /
Co do kupy - półtorej doby nie powód do paniki, im lepsza karma , tym lepiej wchłanialna, czyli kup mniej.
Moja czasem kupy wali grubości kciuka ciężko fizycznie harującego TŻeta, na ogół bardzo suche, bobkowate, mimo picia mleka na okrągło

Bejbi ma cały przewód pokarmowy chory.To nie było półtorej doby.Próbowałam aktimel bez smakowy,ale nie chciała.Pomyliłaś Aisha i z dolnym i górnym miała prawie zarośnięte,a Bejbi rozepchane jelita.Jogurty mają mało tych pozytecznych bakterii pozatym ze sa smaczne,a Aktimel naprawdę działa :ok: Bejbi już jak była mniejsza waliła kupy wielkości mojego kciuka.
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Pon cze 27, 2011 18:26 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Bejbi jakaś mało ruchliwa i dalej marudzi z jedzeniem.Dałam znowu mleko,ale nie tkneła.Może później.Taka nieobecna jakaś,nie bawi się.Pastę też dałam :( To co ona wczoraj zrobiła do kuwety to namiastka tego co ma w brzuszku.Kulę matka mi dała taką po psie do chrupek i troszkę tym nieraz machnie.
Obrazek ,

vailet

Post » Pon cze 27, 2011 19:31 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Dziękuję wszystkim którzy kupili coś z bazarku Bejbi :kotek: :1luvu: :1luvu: ostatnie wpływy z 13.06.11r. to BOŻENAZWIŚNIEWA 45 zł. za karmę RC kitten, perfumiki i nóż do pizzy :D , 14.06.11r.milena88 30 zł.za torebeczkę i wałeczek,27,0611r.od gertaaa 25zł. za szpatułki silikonowe 8O i KasiaF 32zł. za łyżeczki,grająca puszka i nóż do krojenia sera.Wszystko było + koszt przesyłki i każdy wybierał opcję jaką chciał by wysłać.Na razie wpływy leżą na koncie i w razie co będzie można spokojnie iść do weta :D bez obawy że nie starczy :kotek:
akasheni,pozdrawiam Cię i twoje sierściuszki :lol: chociaż im nic nie dolega :wink:
Obrazek ,

vailet

Post » Pon cze 27, 2011 20:13 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Bejbi czasami leżąc lekko pokichuje 8O (ostatnie dni) ziewneła u góry na drapaku i ma czerwone gardło.Czyżby znowu zapalenie gardła :?: Od czego,jest ciepło i karmę mokrą zawsze ogrzewam.Ona boi się sąsiadów :evil: ciągle się drą i rzucają czym popadnie :evil: .Od czasu jak się wprowadzili Bejbi boi się na okno iść i jest strasznie nerwowa.Nie dość że chora to dodatkowy stres.W tej chwili tak bluzgają na siebie że Bejbi pod łóżko uciekła :evil: Z kolei Aisha całe 4 miesiące musiała ciągle słuchać wiertarki udarowej,dzień w dzień :evil: Mnie szlag trafiał bo nawet w niedziele i święta i w nocy :evil: Przestali jak odeszła za TM :cry: Teraz pod nami.Najbardziej boi się jak ten facet wrzeszczy.Ja też się boję że tam się pozabiją :!:
Obrazek ,

vailet

Post » Pon cze 27, 2011 21:26 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Wariaci ucichli i Bejbi złapała w pyszczek na oknie 5 chrząszczy 8O ,one wpadają same do domu
są nieszkodliwe.Jednemu niestety urwała nóżkę :oops: Całe to to do pysia i trzyma :wink: Fajnie wygląda taka podniecona polowaniem :lol:Te ruchy jeszcze nieudolne,pociesznie to wyglada.
Obrazek ,

vailet

Post » Pon cze 27, 2011 23:37 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Na razie kupala nie było,to już doba.Mleko troszkę pije malutko na raz.Jak się położymy spać to ona też.Tak jeszcze trochę posiedzimy i poczekamy choć spać mi się chce.Nie pójdzie teraz to powinna rano.Jak była mała mleko nic na nią nie działało i na Aishę też.Aisha dostawała śmietankę 18% :oops: i wtedy taka fajna okrąglutka była,a potem przestała sama chcieć śmietankę :?:
Obrazek ,

vailet

Post » Wto cze 28, 2011 16:33 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Dziękuję za mizianki dla kociastych - przekazane :wink:
Jak tam Bejbulka? Fajnie, że poluje na chrabąszcze, zawsze to rozrywka dla niej i pożytek dla domowników :mrgreen:

akasheni

Od: Sob lut 13, 2010 11:07

Post » Wto cze 28, 2011 17:30 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Czesc Bejbusiu! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto cze 28, 2011 20:05 Re: Mała Bejbi od początku choruje

akasheni pisze:Dziękuję za mizianki dla kociastych - przekazane :wink:
Jak tam Bejbulka? Fajnie, że poluje na chrabąszcze, zawsze to rozrywka dla niej i pożytek dla domowników :mrgreen:

Bejbi przestała jeść,musiałam oddać tą karmę gastro :( Też słabo dziumdzia coś jej jest na pewno.Rozregulowałam kota 8O w dobrej intencji zmieniłam karmy,a teraz nie chodzi częściej jak raz na półtorej dnia kupę.Wet zalecił by oczyszczała delikatnie jelita.Chyba będę musiała ją zabrać jednak :( Niech mi doradzi jakie karmy może dostawać.Kupa rano 8O 8O 8O jeszcze czegos takiego nie widziałam.Niestety spałam i przysypała drobnym piaskiem.Była jak dwie sklejone razem i kawałek krótki normalnej wielkości.Jak to z niej wyszło :?: :!: Później obudził mnie jej płacz już po kupie :( Dostała kilka razy siemię lnu bo co ja mogę,jedynie zaszkodzić :cry:
Obrazek ,

vailet

Post » Wto cze 28, 2011 20:09 Re: Mała Bejbi od początku choruje

kalair pisze:Czesc Bejbusiu! :D

Cześć kalair :kotek: Duża mi coś zrobiła bo boli mnie cały brzuszek i nie mogę jeść.Dawała karmy bez konsultacji z wetem :kotek:
Obrazek ,

vailet

Post » Wto cze 28, 2011 20:17 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Skonsultuj jak najbardziej - nie ma co mieszać zbyt wielu karm choćby z tego powodu, że nie widać, po której Bejbi lepiej się czuje, a po której nie.
Kupal rzeczywiście dziwny, ale i tak się cieszę, że ujrzał swiatło dzienne :mrgreen:

akasheni

Post » Wto cze 28, 2011 20:23 Re: Mała Bejbi od początku choruje

akasheni pisze:Skonsultuj jak najbardziej - nie ma co mieszać zbyt wielu karm choćby z tego powodu, że nie widać, po której Bejbi lepiej się czuje, a po której nie.
Kupal rzeczywiście dziwny, ale i tak się cieszę, że ujrzał swiatło dzienne :mrgreen:

No lepsze to niż nic :mrgreen: za kupale Bejbi :piwa:
Obrazek ,

vailet

Post » Wto cze 28, 2011 20:56 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Wieczór to Bejbi lubi tą porę bo chrabąszcze znowu upolowała.Te chrabąszcze są takie duże,a ona chce to zjeść 8O ciągle wyciągamy z pysia bo karmy nie,chrabąszcze tak :roll: :kotek: a ledwo w jej pysiu się to mieści i na pewno twarde fuj :!:
Obrazek ,

vailet

Post » Wto cze 28, 2011 21:00 Re: Mała Bejbi od początku choruje

Nie wiem jak chrząszcze, ale ponoć pająki jak kot lobi to niech je - mają duuużo taurynki, a te co się po naszych domach szwędają trujące nie są :mrgreen: Jak by nie było to taka przekąska BARF :ryk:

akasheni

[poprzednia][następna]