Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 27, 2011 19:27 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

mar_tika pisze:Zaktualizowany stan kotów na dzień dzisiejszy.Są opisy,zdjęcia ,daty przyjecia i szczepienia
Zapraszam
http://www.nadziejanadom.org/?kociaki=6
:wink:

zrobilo nam się trochę tego towaru na stronie - do wyboru, do koloru :kotek: :kotek: :kotek: :kotek:

Frania była kiedyś sterylizowana, ma cięcie w linii białej, myślalam ze jest w ciąży a to grubasek, zaliczyła golenie brzucha w Almavecie :D

w szpitaliku jest nowy kot - mały ma KK, a drugi maluch dalej rozpacza :-(
Obrazek Obrazek

Jaga na razie nie ma kociaków po szczepieniach, po okresie kwarantanny - dopiero gdzieś za tydzień te świezo zaszczepione moglby by być do wzięcia - chyba, że z kociej chatki - mamy buraski dwa
Zenka zaszczepimy po raz drugi i pojedzie do Martyny ale wczesniej by musiał posiedzieć parę dni na zdrowej cześci kociej chatki .
Ostatnio edytowano Pon cze 27, 2011 19:46 przez Filomen, łącznie edytowano 2 razy

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pon cze 27, 2011 19:35 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

W środę powinnam być na tyle w dobrym stanie, że pojadę wieczorem po pracy do schroniska. Przyszedł zooplus więc sanabelle kitten (mała torebka) i kurczaczek miksowany będą.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon cze 27, 2011 19:49 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

aha woliera zakończona, jest nawet daszek zrobiony, teraz trzeba wnetrze zrobić i przeprowadzka :ok:

trzeba rąk do pomocy :ok:

Filomen

Post » Pon cze 27, 2011 21:48 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

Kocia rodzinka od soboty u mojej koleżanki w DT w Jaworznie :D
To jeszcze zdjecie ze schroniska - mamuśka i 5 ślicznych maluszków, jak na razie wszystko ok nic się niepokojacego nie dzieje :) kociaków dogląda cała masa młodzieży sprzątają im, karmią, bawią się maluszki wypuszczają żeby sobie pobiegały - w tygodniu planują zrobić im mały spacerek na słoneczku :) małe jedzą bawią się mamuśka karmi i jest spokojna oby tak dalej :) a jeden z maluszków ma już zaklepany domek :)
Obrazek
może w tym tygodniu uda mi się podjechać zrobić parę zdjęć.
Kciuki oby się chowały zdrowo :ok:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon cze 27, 2011 21:54 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

Może bym wzięła rozdartka na DT ? sam je to 9 godzin wytrzyma bez towarzystwa
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Wto cze 28, 2011 5:41 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

majencja pisze:Może bym wzięła rozdartka na DT ? sam je to 9 godzin wytrzyma bez towarzystwa

:mrgreen: :mrgreen:
:ok:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Wto cze 28, 2011 10:35 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

majencja pisze:Może bym wzięła rozdartka na DT ? sam je to 9 godzin wytrzyma bez towarzystwa

Super by było a i okazja do odebrania dobra bo w sobotę się widzimy :ok:
A może jeszcze rudego ok 3 m-cznego byś wzieła.
zaraz napiszę na naszym wątku.
Mojej koleżance , która dokarmia koty na Środuli podrzucili takiego ok 3 miesięcznego - samodzielnego juz i kuwetkowego maluszka.
Ona nie może go zatrzym,ać bo ma 3 dorosłe koty, śą walki a i sytuacja rodzinna jej na to nie pozwala.
I musimy go gdzieś wziąsć, bo bez sensu żeby go zawoziła do schronu.
mały jest u niej od 3 dni i wygląda na zdrowego rozrabiakę.
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto cze 28, 2011 14:29 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

Następne 7 kociaków w schronisku - info z dogomanii od *Martynki*

"Moi drodzy chciałam wam powiedzieć, jak w naszym kraju interesuje się losem zwierząt! Zainteresowała nas w Sosnowcu pewna kobieta, która głodzi psy! Oczywiście wielokrotnie było to zgłaszane-nikt nic z tym nie zrobił, psy zdechły. Okazało się, że kobieta ma kotkę która co chwilę ma młode. A że ja jestem "kocia mama" postanowiłyśmy z Bożenką-jedziemy tam.Matka skóra i kości, trzy maluchy biegające po torach linii 26 (często tam jeżdżą tramwaje), wybiegające na ulicę, pan ledwo utrzymał psa który chciał się rzucić na jednego(psy bawiły się tymi kotami już wcześniej). Zwołujemy sąsiadów-okazuje się, że są jeszcze trzy małe kotki-matka rozszarpana przez psa. Więc stoimy bezradnie z jednym kontenerkiem i siedmioma kotami. I co dzwonimy wszędzie gdzie się da, albo nam odmawiają interwencji albo telefon nie odpowiada.Zabrałyśmy je. Są w schronisku, mają być pod opieką Kociej Chatki w której jestem wolontariuszką. Kobieta pewnie kolejne zwierzęta będzie mieć ale nikogo to nie obchodzi. Że one tak cierpią i gdyby nie pomoc sąsiadów pewnie zdychałyby w męczarni. "

terenia1

Post » Wto cze 28, 2011 15:26 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

Alienor pisze:W środę powinnam być na tyle w dobrym stanie, że pojadę wieczorem po pracy do schroniska. Przyszedł zooplus więc sanabelle kitten (mała torebka) i kurczaczek miksowany będą.

stale tak jak co środe jestem w schronisku moge być i w tą (popoludnie-wieczór) ale bez sensu żeby sie dublować, to mam nie iść?

kingusiak

Od: Wto maja 10, 2011 20:37

Post » Wto cze 28, 2011 17:59 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

kingusiak pisze:
Alienor pisze:W środę powinnam być na tyle w dobrym stanie, że pojadę wieczorem po pracy do schroniska. Przyszedł zooplus więc sanabelle kitten (mała torebka) i kurczaczek miksowany będą.

stale tak jak co środe jestem w schronisku moge być i w tą (popoludnie-wieczór) ale bez sensu żeby sie dublować, to mam nie iść?

Marzenko bo robi sie troszkę balagan - w środy jest Kinga, w niedziele Marta z Moniką a w soboty Dorotka. Muszę zrobić grafik na czas jak nas nie będze

Filomen

Post » Wto cze 28, 2011 18:10 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

Ok, przepraszam - nie wiem czemu zdawało mi się, że Kinga teraz wyjeżdża - w takim razie poniedziałek w przyszłym tygodniu?
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto cze 28, 2011 19:07 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

Podsumowanie szczepienia kociaków zakupione zostało 11 szczepionek - niestety szczepionki były po 20zł 5sztuk trikat, i 6 szczepionek VERSIFEL - Pani Doktor twierdzi, że jest lepsza niż Trikat, czyli łacznie na szczepionki zostało przeznaczone 220zł - zostało zaszczepionych 10 kociaków w tym Zenek już 2 raz :)
Natomiast jakiś czas temu zaszczepiłyśmy z naszych szczepionek 3 dorosłe kociaki ze schroniska bo wet podobnież nie miał - miał zwrócić i zwrócił, ale niestety te szczepionki są do wywalenia bo je przewoził w ciepełku nie w lodówce :evil:
Dziś do Kociej Chatki tarfił Zenek jest po drugim szczepieniu - i za jakiś czas moze iść do chetnego DT który już chyba czeka na Zenka :mrgreen:

terenia1

Post » Wto cze 28, 2011 19:23 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

oj myśle ze czeka czeka :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Wto cze 28, 2011 20:30 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

Obrazek

kotka złapana przez Martynkę - biedactwa przestraszone, drugą kotkę mamę cześci tych maluchow rozszarpał pies

kociaki biegały po ulicy i szynach tramwajowych 8O

Filomen

Post » Wto cze 28, 2011 20:36 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

to byloby super mozemy go dowieźć na imprezę - bidny tak strasznie chce towarzystwa, Obrazek

Filomen

[poprzednia][następna]