KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 27, 2011 22:56 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

Zaczynamy już następny tydzień grafiku dyżurowego :mrgreen: już lipiec
GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 04.07.-10.07.2011
04.07. pon. rano Gosia, Wiesia wie. Teresa
05.07. wt. rano brak wie. brak
06.07. śr. rano brak wie. brak
07.07. czw.rano brak wie. brak
08.07. piat rano brak wie. brak
09.07. sob. rano brak wie. Teresa
10.07. niedz. Dorotka wie. brak

Mamy teraz najgorszy czas bo niestety sezon wakacyjno-urlopowy, a i kociaków cała masa :( nie wiem jak planujecie wakacje, wolne, urlopy :?: piszcie - musimy to jakoś wszystko poskładać w okresie wakacyjno-urlopowym do kupy :(

Ja mam urlop w II połowie lipca od 15-31.07. i raczej mnie nie będzie przez dwa tygodnie.
Ewa, Piotrek - urlop od 07.07-19.07.11r.
W pewnych okresach będzie potrzebne wsparcie w dyżurach :( bo przez urlopy wypada się z paru dyżurów - mam nadzieję na wsparcie od innych dyżurantów a uropowicze potem odrobią wolne :mrgreen:
Ostatnio edytowano Pon cze 27, 2011 23:05 przez terenia1, łącznie edytowano 1 raz

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon cze 27, 2011 23:02 Re: KOCIA CHATKA KOCIA IMPREZA 02.LIPCA zapraszamy...

Przywiezlismy wieczorkiem Weste po sterylce, rano dajcie jej jesc, bo jeszcze byla pod wplywem narkozy.
Co do Miodzia to sie zmienilo zamiast na 9 nagralam sobie na 14.30 i od razu go przeswietla jak bedzie ok. to mu to cos zdejma. Na wszelki wypadek rano mu nie dawac jesc i zamknac do boksu, bo moze bedzie znieczulenie a moze nie niekoniecznie zobaczymy.
Tylu kotom robilismy przeswietlenia i zaden nie byl znieczulany wiec moze Miodzowi sie uda, jak bedzie grzeczny a on jest, to Wiesiu go potrzyma.
Zastrzyki podamy i Wescie syropek Metacam.
Z pozostalymi wg zapisow na karteczkach przy boksach.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Wto cze 28, 2011 5:40 Re: KOCIA CHATKA KOCIA IMPREZA 02.LIPCA zapraszamy...

Tereniu, zrobisz może grafik urlopowy? Mnie nie ma od 9 - 17.07 i 15-21.08. Przed wyjazdem muszę odwieźć Madhuri z małym do Almavetu lub KCh i wolałabym Koibito zawieźć do KCh na zdrową. Problem z Koi jest taki, że często przytykają się gruczoły około odbytowe - u nas dyżur zerknie raz dziennie i w razie czego zaalarmuje, że ją do czyszczenia trzeba zawieźć lub sam wyciśnie a jeśli sąsiadka mi się zajmie kotami, to o to nie bardzo mogę prosić :? Bo zatkany gruczoł przechodzi w zapalenie i zaczynają się ostre schody - a jak się przeczyści w razie potrzeby to wszystko gra.
Więc dyżur w piątek rano (08.07) mogę wziąć na siebie, bo i tak tam będę.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto cze 28, 2011 10:26 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

terenia1 pisze:Zaczynamy już następny tydzień grafiku dyżurowego :mrgreen: już lipiec
05.07. wt. rano brak wie. brak
06.07. śr. rano brak wie. brak
08.07. piat rano brak wie. brak

Mamy teraz najgorszy czas bo niestety sezon wakacyjno-urlopowy, a i kociaków cała masa :( nie wiem jak planujecie wakacje, wolne, urlopy :?: piszcie - musimy to jakoś wszystko poskładać w okresie wakacyjno-urlopowym do kupy :(

Ja mam urlop w II połowie lipca od 15-31.07. i raczej mnie nie będzie przez dwa tygodnie.
Ewa, Piotrek - urlop od 07.07-19.07.11r.
W pewnych okresach będzie potrzebne wsparcie w dyżurach :( bo przez urlopy wypada się z paru dyżurów - mam nadzieję na wsparcie od innych dyżurantów a uropowicze potem odrobią wolne :mrgreen:

Wtorek i środa wieczór. Urlop mam w sierpniu

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Wto cze 28, 2011 10:41 Re: KOCIA CHATKA KOCIA IMPREZA 02.LIPCA zapraszamy...

Hejko. Mam temat:
Mojej koleżance , która dokarmia koty na Środuli podrzucili takiego ok 3 miesięcznego - samodzielnego juz i kuwetkowego rudego maluszka.
Ona nie może go zatrzymać bo ma 3 dorosłe koty, są niestety walki i łapoczyny. A i sytuacja rodzinna jej na to też nie pozwala.
I musimy go gdzieś wziąsć, bo bez sensu żeby go zawoziła do schronu.
Mały jest u niej od 3 dni i wygląda na zdrowego rozrabiakę. Samodzielnie je i kuwetkuje.
Na schroniskowym wątku odezwała się Maja że mopże wziąść rozdarciucha na DT zapytałam ją od razu o tego rudaska - zobaczymy co odpowie.
Sprawa dosyć pilna bo na dodatek maluch wspina się na balkonie na barierkę a balkon nieosiatkowany, bo stacjonarne nie są wogóle zainteresowane wspinaniem tylko wylegiwaniem.

I jest jeszcze druga sprawa.
Mojej koleżanki córka uratowała 2 maluchy takie oseskowe porzucone na klatce.
Dziewczyny maja juz tą parę ok miesiąca - wykarmiły i jak narazie wszystko jest ok.
Ale tez szukają pomocy - muszą je gdzieś oddać, bo pies i wakacje i wyjazdy.
Zastanawiam się gdzie bysmy je mogli wziąść.
Może ktoś na DT wziołby maleńtasy kluski :?:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto cze 28, 2011 12:56 Re: KOCIA CHATKA KOCIA IMPREZA 02.LIPCA zapraszamy...

Byłam z Klimkiem na kontroli w Almavecie i od dziś dostaje ten Fenbendazol - jednak będę go wozić na to, by mieć pewność, że dostanie prawidło, połknie i nie wyrzyga. Antybiotyku już nie bierze - skoro nie było po nim poprawy. W czartek będzie też po raz kolejny popsikany Frontlinem bo nadal ma jajka wszołów :x . Ale przytył za to :P. Pro-kolin chyba ma jeść nadal ale póki co się skończył.

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Wto cze 28, 2011 14:16 Re: KOCIA CHATKA KOCIA IMPREZA 02.LIPCA zapraszamy...

Może być dwupak :mrgreen: Wszystko mi jedno które - czy rozdartek z rudym czy te dwa maluchy- byle by nie były na flaszkę bo mi sie sytuacja w pracy zmieniła i nie mogę zabrać ze sobą :evil: Łazienka wolna , zaraz zamawiam jedzonko :mrgreen:
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Wto cze 28, 2011 17:52 Re: KOCIA CHATKA KOCIA IMPREZA 02.LIPCA zapraszamy...

Mara S pisze:Byłam z Klimkiem na kontroli w Almavecie i od dziś dostaje ten Fenbendazol - jednak będę go wozić na to, by mieć pewność, że dostanie prawidło, połknie i nie wyrzyga. Antybiotyku już nie bierze - skoro nie było po nim poprawy. W czartek będzie też po raz kolejny popsikany Frontlinem bo nadal ma jajka wszołów :x . Ale przytył za to :P. Pro-kolin chyba ma jeść nadal ale póki co się skończył.

Mara to jest na robale - Fenbenat jest środkiem przeciwpasożytniczym działającym bójczo na nicienie i tasiemce. Substancją czynną jest fenbendazol, który działa zarówno na formy larwalne i dojrzałe pasożytów.

pro-kolin przyniosłam cała tubkę, a bedziesz z nim jeździć? Muszę porozmawiać z dr Iloną co dalej z jego leczeniem napisałam Ci pw

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Wto cze 28, 2011 18:28 Re: KOCIA CHATKA KOCIA IMPREZA 02.LIPCA zapraszamy...

Lea dziś miała ściągane szwy.Brzuszek ładnie się zagoił.
Dostała iwermektynę na świerzbowca.Proszę o czyszczenie jej uszu raz dziennie do wtorku.We wtorek podjadę z nią na kontorlę

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto cze 28, 2011 18:50 Re: KOCIA CHATKA KOCIA IMPREZA 02.LIPCA zapraszamy...

Alienor pisze:Tereniu, zrobisz może grafik urlopowy? Mnie nie ma od 9 - 17.07 i 15-21.08.
Więc dyżur w piątek rano (08.07) mogę wziąć na siebie, bo i tak tam będę.

Zrobiłam grafik urlopowy i wkleję na 1 stronę :D

terenia1

Post » Wto cze 28, 2011 18:56 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

05.07. wt. rano brak wie.MaraS.
06.07. śr. rano brak wie. MaraS.
08.07. piat rano Alienor wie. brak

terenia1

Post » Wto cze 28, 2011 18:59 Re: KOCIA CHATKA KOCIA IMPREZA 02.LIPCA zapraszamy...

mar_tika pisze:Lea dziś miała ściągane szwy.Brzuszek ładnie się zagoił.
Dostała iwermektynę na świerzbowca.Proszę o czyszczenie jej uszu raz dziennie do wtorku.We wtorek podjadę z nią na kontorlę

Dopisuję w kąciku medycznym - 1 xdziennie czysczenie uszu Lea

terenia1

Post » Wto cze 28, 2011 19:10 Re: KOCIA CHATKA KOCIA IMPREZA 02.LIPCA zapraszamy...

Zenek od dziś w KOciej Chatce na kwarantannie jest po drugim szczepieniu, i za jakiś czas jedzie do DT który już chyba czeka :mrgreen:
Obrazek

terenia1

Post » Wto cze 28, 2011 19:37 Re: KOCIA CHATKA KOCIA IMPREZA 02.LIPCA zapraszamy...

Ja nie bedę mogła pomagać od 5-10 lipca mam ślub syna i 18 lipca idę do szpitala na operację więc do końca lipca a moze i dluzej mnie nie będzie. :(
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, zyskałby na tym człowiek, a stracił kot.

Mark Twain

wiesiak

Od: Nie sty 09, 2011 21:20

Post » Wto cze 28, 2011 19:43 Re: KOCIA CHATKA KOCIA IMPREZA 02.LIPCA zapraszamy...

Dorota Wojciechowska pisze:Mojej koleżance , która dokarmia koty na Środuli podrzucili takiego ok 3 miesięcznego - samodzielnego juz i kuwetkowego rudego maluszka.
Ona nie może go zatrzymać bo ma 3 dorosłe koty, są niestety walki i łapoczyny. A i sytuacja rodzinna jej na to też nie pozwala.
I musimy go gdzieś wziąsć, bo bez sensu żeby go zawoziła do schronu.
Mały jest u niej od 3 dni i wygląda na zdrowego rozrabiakę. Samodzielnie je i kuwetkuje.
Mojej koleżanki córka uratowała 2 maluchy takie oseskowe porzucone na klatce.
Dziewczyny maja juz tą parę ok miesiąca - wykarmiły i jak narazie wszystko jest ok.
Ale tez szukają pomocy - muszą je gdzieś oddać, bo pies i wakacje i wyjazdy.Zastanawiam się gdzie bysmy je mogli wziąść.

Dorotka plisss na litość :( co to znaczy ktoś nie może bo coś tam , my musimy - my nie musimy - my też mamy koty w domach w Kociej Chatce, mamy urlopy, wakacje, psy, sytuacje rodzinne i w cholerę innych spraw - my musimy :(
Dorotka plisss weź może im przetłumacz do rozumu - jak nam trzeba pomóc nie ma nikogo, ale jak ktoś ma kota na zbyciu to znajdzie telefon :evil: no sorko Dorotka ale wkurza mnie taka postawa :( a gdzie my may sobie je wsadzić moze do d..y :(
Niech laski zrobią zdjęcia umieścimy je na naszej stronie a same niech robią ogłoszenia i szukają domów.

terenia1

[poprzednia][następna]