Kot z YT III. I inne umęczone zwierzęta....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 20, 2011 18:54 Re: Kot z YT III. I inne umęczone zwierzęta....

Kumiko pisze:
Anna61 pisze:
BOZENAZWISNIEWA pisze:A myślicie,że psy na wsi to co? Nie ma schronisk i jest tzw."łopatologia"-szkoda kasy na uśpienie...i tak się dzieje w wielu gminach...w Polsce....

To prawda.

Znajoma która ma działkę w wsi Łęczyca chyba koło Drużbic, opowiadała mi a jej z kolei sąsiadka , jak to jeden z mieszkańców chcąc zabić psa wyprowadził go do lasu i tam nawalał go kijem po głowie. Następnie myśląc, ów oprawca, że go zabił udał się z powrotem do domu.
Rano, skatowany i zakrwawiony pies z gałką oczną poza oczodołem wrócił do swojego "domu".

nie wierze :crying:

#$$%^&&**(() :evil:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pon cze 20, 2011 22:25 Re: Kot z YT III. I inne umęczone zwierzęta....

W komentarzach pod jedna z petycji wysylanych w sprawie wyzszych kar dla dreczycieli zwierzat - jakas dziewczyna napisala, ze gnojki z podstawowki kupuja w sklepiie zoologicznym masowo myszki i nabijaja je na olowki, ze kociakami graja w pilke - super generacja nam rosnie.Wychowani w cieplarnianych i pokojowych warunkach a tyle w nich okrucienstwa.Sklepy zoologiczne nie powinny takim gnojom sprzedawac myszek - przeciez to tez zywe, czujace istoty - ale coz interes to interes.Tylko w obecnosci i za zgoda rodzicow powinni sprzedawac te zwierzatka. Brakuje slow jakie bachory potrafia byc okrutne - czy rodzice oprocz karmienia i ubierania nic wiecej ich nie ucza.Nic dziwnego, ze na starosc laduja w domach starcow :?
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Pon cze 20, 2011 22:28 Re: Kot z YT III. I inne umęczone zwierzęta....

Cindy pisze:W komentarzach pod jedna z petycji wysylanych w sprawie wyzszych kar dla dreczycieli zwierzat - jakas dziewczyna napisala, ze gnojki z podstawowki kupuja w sklepiie zoologicznym masowo myszki i nabijaja je na olowki, ze kociakami graja w pilke - super generacja nam rosnie.Wychowani w cieplarnianych i pokojowych warunkach a tyle w nich okrucienstwa.Sklepy zoologiczne nie powinny takim gnojom sprzedawac myszek - przeciez to tez zywe, czujace istoty - ale coz interes to interes.Tylko w obecnosci i za zgoda rodzicow powinni sprzedawac te zwierzatka. Brakuje slow jakie bachory potrafia byc okrutne - czy rodzice oprocz karmienia i ubierania nic wiecej ich nie ucza.Nic dziwnego, ze na starosc laduja w domach starcow :?

Nie przesadzasz trochę? Sadyści, także młodociani, byli zawsze. A są przecież i inne dzieci... Wrażliwe i empatyczne.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pon cze 20, 2011 22:34 Re: Kot z YT III. I inne umęczone zwierzęta....

Zofia§Sasza - juz raz dostalas bana za komentowanie moich postow - mam cie na czarnej liscie. Nie komentuj moich postow - a ja twoj pozwolisz, ze oleje :mrgreen:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Pon cze 20, 2011 22:36 Re: Kot z YT III. I inne umęczone zwierzęta....

Cindy pisze:Zofia§Sasza - juz raz dostalas bana za komentowanie moich postow - mam cie na czarnej liscie. Nie komentuj moich postow - a ja twoj pozwolisz, ze oleje :mrgreen:

Ojojoj. Ja w życiu nie miałam bana na żadnym forum poza dogo, gdzie miałam go za bezczelne i celowe postawienie się moderatorce (To Ty Pianka?) :mrgreen: A jak mnie masz w ignorach, to nie zaglądaj. Proste.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pon cze 20, 2011 22:49 Re: Kot z YT III. I inne umęczone zwierzęta....

Cindy pisze:Zofia§Sasza - juz raz dostalas bana za komentowanie moich postow - mam cie na czarnej liscie. Nie komentuj moich postow - a ja twoj pozwolisz, ze oleje :mrgreen:

Nieco osobliwa forma olewania. Przeczy sama sobie swoim istnieniem.

PcimOlki

Od: Nie wrz 16, 2007 14:12

Post » Wto cze 21, 2011 20:41 Re: Kot z YT III. I inne umęczone zwierzęta....

Cindy pisze:W komentarzach pod jedna z petycji wysylanych w sprawie wyzszych kar dla dreczycieli zwierzat - jakas dziewczyna napisala, ze gnojki z podstawowki kupuja w sklepiie zoologicznym masowo myszki i nabijaja je na olowki, ze kociakami graja w pilke - super generacja nam rosnie.Wychowani w cieplarnianych i pokojowych warunkach a tyle w nich okrucienstwa.Sklepy zoologiczne nie powinny takim gnojom sprzedawac myszek - przeciez to tez zywe, czujace istoty - ale coz interes to interes.Tylko w obecnosci i za zgoda rodzicow powinni sprzedawac te zwierzatka. Brakuje slow jakie bachory potrafia byc okrutne - czy rodzice oprocz karmienia i ubierania nic wiecej ich nie ucza.Nic dziwnego, ze na starosc laduja w domach starcow :?

Prawda jest taka, ze jesli ktores z rodzicow daje przyklad nienawisci do zwierzat, dzieciaki to pochlaniaja. Coraz wiecej tworzy sie mlodocianych przestepcow i fakt ze ja zaczynam zastanawiac sie czy w ogole decydowac sie na dzieci :roll: co z tego ze ja uczylabym milosci do zwierzat, skoro jakies inne gnoje z towarzystwa mojego dziecka, dawalyby odwrotny przyklad traktowania zwierząt...
[*] śpij słodko Kirku :(
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta

Kumiko

Od: Pon kwi 19, 2010 18:38

Post » Śro cze 22, 2011 8:25 Re: Kot z YT III. I inne umęczone zwierzęta....

...o bezgranicznej miłości do kota http://www.fakt.pl/60-letnia-Polka-zabi ... 998,1.html
a co do dzieci : ZAKAZ POSIADANIA ZWIERZĄT DO 18 r. ż. - słyszałam o ich różnych eksperymentach i aż drętwieję na samą myśl , gdy to sobie przypomnę :evil:
PLUTO - pies :) rasy bratnia dusza - już w DS !!!!
Obrazek

animalon

Od: Sob lis 27, 2010 8:48

Post » Czw cze 23, 2011 10:10 Re: Kot z YT III. I inne umęczone zwierzęta....

animalon pisze:...o bezgranicznej miłości do kota http://www.fakt.pl/60-letnia-Polka-zabi ... 998,1.html
a co do dzieci : ZAKAZ POSIADANIA ZWIERZĄT DO 18 r. ż. - słyszałam o ich różnych eksperymentach i aż drętwieję na samą myśl , gdy to sobie przypomnę :evil:

Nie - o bezgranicznej miłości do kota, tylko - o chorej, agresywnej kobiecie :roll: Odwracając sytuację - równie dobrze brutalny mąż mógł udusić żonę za wyrzucenie zniszczonej kurtki. Kot był tylko "paliwem" dla agresji :(

Z dziećmi też nie należy przeginać - jest mnóstwo dobrych, nauczonych empatii dzieci, a niektóre są takie pomimo jak najgorszego przykładu w domu rodzinnym. Dzieci kociarzy z forum, wychowane z kotami i inną zwierzyną, raczej nie poddają się wpływowi zdziczałych emocjonalnie kolegów...
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Czw cze 23, 2011 11:33 Re: Kot z YT III. I inne umęczone zwierzęta....

PumaIM pisze:
animalon pisze:...o bezgranicznej miłości do kota http://www.fakt.pl/60-letnia-Polka-zabi ... 998,1.html

Nie - o bezgranicznej miłości do kota, tylko - o chorej, agresywnej kobiecie :roll: Odwracając sytuację - równie dobrze brutalny mąż mógł udusić żonę za wyrzucenie zniszczonej kurtki. Kot był tylko "paliwem" dla agresji :(

Z dziećmi też nie należy przeginać - jest mnóstwo dobrych, nauczonych empatii dzieci, a niektóre są takie pomimo jak najgorszego przykładu w domu rodzinnym. Dzieci kociarzy z forum, wychowane z kotami i inną zwierzyną, raczej nie poddają się wpływowi zdziczałych emocjonalnie kolegów...

Jeżeli dzieci od małego będą miały wpajany szacunek do zwierząt to i będą go miały do ludzi, ale jeżeli rodzice będą dziecku wpajali tylko szacunek do pieniędzy....to marny los rodziców na starość.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Nie cze 26, 2011 11:36 Re: Kot z YT III. I inne umęczone zwierzęta....

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Nie cze 26, 2011 14:50 Re: Kot z YT III. I inne umęczone zwierzęta....

:-/
czy tego debila można legalnie zabić? ja bardzo proszę :(
KotkaWodna

Post » Nie cze 26, 2011 19:42 Re: Kot z YT III. I inne umęczone zwierzęta....

A tu żeby trochę wszystkich podnieść na duchu, że nie tylko się źle dzieje (jak będzie mnie kiedyś stać to chciałabym coś podobnego):
http://www.youtube.com/watch?v=vwM6f0liHpo
http://www.youtube.com/watch?v=_vRVNxv8dJk

Albo coś takiego:
http://www.youtube.com/watch?v=ax4v-ne0yPo
(i pomyśleć, że kiedyś ten gość nawet nie lubił kotów - jest więc szansa dla niektórych do nawrócenia się).

saggi

Od: Nie wrz 13, 2009 11:55

Post » Pon cze 27, 2011 9:03 Re: Kot z YT III. I inne umęczone zwierzęta....

KotkaWodna pisze::-/
czy tego debila można legalnie zabić? ja bardzo proszę :(

ja też.
[*] śpij słodko Kirku :(
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta

Kumiko

Od: Pon kwi 19, 2010 18:38

Post » Pon cze 27, 2011 18:07 Re: Kot z YT III. I inne umęczone zwierzęta....

Wczoraj jechałam z Gdańska do Warszawy krajową siódemką. Nie wiem czy to efekt długiego weekendu, ale na drogach było bardzo dużo potrąconych zwierzaków - najwięcej chyba kotów. :(

Za każdym razem zastanawiałam się czy bardzo zwierzak cierpiał, widać że nikt (sprawca zwłaszcza) się zwierzakiem nie zainteresował bo pewnie jak upadły tak zostały.

Temu na szczęście udało się przeżyć...
http://elblag.wm.pl/57441,Przygarnij-Wypadka.html
Obrazek Obrazek

evalla

Od: Pon lis 05, 2007 19:46

[poprzednia][następna]