Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Cecily pisze:Jeszcze się kula. Jest inna niż zawsze.
Dziś "spotkałam" inną kotkę, która też była kotna ale z tego co widziałam poród ma za sobą.
A w ciąży chodziły razem, więc pewnie niedługo moja kicia się okoci.
Cecily pisze:Jeszcze nic nie ma.
W sumie dziś jej nie widziałam, bo rano wyszłam i dopiero wróciłam do domu. Pewnie się gdzieś zaszyła w domu. Muszę jej poszukać, żeby mi niespodzianki nie zostawiła w szafie
Cecily pisze:Kitka urodziła dwa kociaki, białe, czekam na kolejne
Cecily pisze:Weterynarz powiedział, że 3 lub cztery, więc czekam na następne.
Kotka jest spokojna, liże małe, widziałam jak jej dwa razy chlusnęły wody, położyłam jej małe ręczniczki na te mokre miejsca, nie wiem czy dobrze? Nie chcę, żeby ją ziębiło. A może jestem przewrażliwiona... Przecież na pewno sobie sama dobrze poradzi...
Za każdym razem jak mnie widzi to mruczy.
Dziś dzwoniła znajoma, że bardzo chętnie weźmie jednego kociaka, za to brat innej koleżanki odnalazł swojego kota, więc bilans się nie zmieni.
Macie jakieś rady, jakie mam dawać nowym opiekunom? Oprócz tego, żeby jak najszybciej wykastrować kotki?
Odnośnie jedzenia, karmienia.
I kiedy mogę je wydać? Jak skończą 8, 10 czy 12 tygodni?
Cecily pisze:Mam pytanie odnośnie pępowiny - u jednego kotka jest ona dość długa, jakieś 5cm, jest sucha, ale nie wiem czy powinna byc taka długa? Zostawić to jak jest czy coś trzeba zrobić?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 83 gości