Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 25, 2011 20:50 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

katarzyna1207 pisze:Nic nie wiemy .... :? Wyniki krwi bardzo dobre ... leukocyty, erytrocyty, biochemia - wszystko w normie ... Usg nie wyszło ... :cry: Zuzia miała całkiem pusty pęcherz ... coś tam niby cieniowało ...ale nie dało się ocenić co to ... Dostała 3 "plecaczki" pod skórę, zamknęłam w pokoju z kuwetką z tym specjalnym żwirkiem do łapania moczu i czekam ... Dwa malutkie siu już było... ale dosłownie parę kropel ... Nadal z krwią, tylko tak strasznie dziwnie - najpierw oddzielnie krew ... a potem oddzielnie mocz żółty ...przy jednym siku... :?: Czy ja nie mogę mieć normalnie chorującego kota (jak już musi któryś chorować) ???
Nospę podałam jej sama jeszcze w nocy, jak namierzyłam, że to Zuzinek ...

Boże...to musi ją boleć :( a ona pewnie gruba jest skoro USG nie wyszło,a ogolili brzuszek :?: Moja to czystą krwią nawet bez moczu sikała w wannie.Musi wyjść to USG,może kiepski sprzęt mają :?: Też miała krew ok. Furosemid dali żeby bardziej sikała?Moją się dobrze zajeli.
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Sob cze 25, 2011 23:39 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

na pustym pęcherzu nawet na sprzęcie za ciężkie miliony i na anorektycznym kocie nic nie będzie widać.

novacianka

Od: Pt lip 24, 2009 0:13

Post » Nie cze 26, 2011 11:49 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Kochana pozdrawiam Ciebie i Twoje bidy, nie zazdraszczam, sama mam taką walkę na siedem kotów od miesiąca :evil: Jeden panicz mi się zatkał, też we krwi nie było żadnych odchyleń od normy, pęcherz w USG malutki, ale wet założył cewnik i to co wyleciało z pęcherza podniosło mi włosy na głowie!!! Szlam, krew i stary gęsty mocz... Na szczęście wszystko dobrze się skończyło, tylko mój łakomczuch nie bardzo chce jeść karmę weterynaryjną i boję się, że prędzej czy później problem powróci :cry: Buziaczki dla Futerek, szczególnie soczyste dla Pokerka :1luvu:
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Nie cze 26, 2011 12:58 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Jak dzisiaj Zuzia?

vailet, nie zawsze w takiej sytuacji można podać furosemid.
jeśli to np zatkanie moczowodu to podanie furosemidu w takim przypadku może zabić kota ...
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Nie cze 26, 2011 13:18 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Broszka pisze:Jak dzisiaj Zuzia?

jeśli to np zatkanie moczowodu to podanie furosemidu w takim przypadku może zabić kota ...

To już wet musi osądzić,ja tylko napisałam o swojej kotce i nikomu bez weta nic nie radzę bo nie chcę zaszkodzić.Moja była tłusta,wtedy 7 kg i trudno było USG zrobić,ale w końcu się udało i mocz był z kryształami które cieły jak szkła (był pod mikroskopem).
Obrazek ,

vailet

Post » Nie cze 26, 2011 13:28 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Broszka pisze:Jak dzisiaj Zuzia?

Jeszcze zapomniałam że wtedy mojej kotce furosemid pomógł (oczywiście nie sam),ale na koniec jej życia ją zabił bo kotka 8 dni nic nie jadła i nie piła,ani siku ani kupy i bardzo dziwne ruchy klatki piersiowej miała,Myślę że po furosemidzie przyśpieszyło wtedy jej śmierć.
Obrazek ,

vailet

Post » Nie cze 26, 2011 15:24 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Zuzi z moczu wyszedł stan zapalny pęcherza, dużo krwi ...dostała antybiotyk, przeciwzapalny, nospę i 3 "plecaczki" ... nie chce jeść ani pić, dopajam i wciskam convalescenta... Nie wiadomo, czy wyjdzie badanie osadu - moczu było bardzo mało, mimo, że całą noc zbierałam ... :(

We wtorek o 9 Pokerek ma mieć wreszcie endoskopię .... Początek tygodnia zapowiada się nieciekawie ...

Po powrocie od weta padłam ... razem z kotami ... Trochę przeszkadzał mi jakiś dziwny "zapaszek", ale myślałam, że kuwety nie domyłam ... Przespałam ze 3 godziny i dopiero jak ścieliłam łózko, to z kołderki wypadły "skarby" .... :evil: Z uwagi na rozmiar "skarbów" nie mam żadnych wątpliwości, kto je zostawił... Tylko Misiaczek robi w takim rozmiarze XXXL ... :roll:
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Nie cze 26, 2011 15:36 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

katarzyna1207 pisze:Zuzi z moczu wyszedł stan zapalny pęcherza, dużo krwi ...dostała antybiotyk, przeciwzapalny, nospę i 3 "plecaczki" ... nie chce jeść ani pić, dopajam i wciskam convalescenta... Nie wiadomo, czy wyjdzie badanie osadu - moczu było bardzo mało, mimo, że całą noc zbierałam ... :(

We wtorek o 9 Pokerek ma mieć wreszcie endoskopię .... Początek tygodnia zapowiada się nieciekawie ...

Po powrocie od weta padłam ... razem z kotami ... Trochę przeszkadzał mi jakiś dziwny "zapaszek", ale myślałam, że kuwety nie domyłam ... Przespałam ze 3 godziny i dopiero jak ścieliłam łózko, to z kołderki wypadły "skarby" .... :evil: Z uwagi na rozmiar "skarbów" nie mam żadnych wątpliwości, kto je zostawił... Tylko Misiaczek robi w takim rozmiarze XXXL ... :roll:

Oj,naprawdę współczuję :( Koniecznie po enoskopii daj znać.Ja z jedną Bejbi mam problem bo się zatkała i w nocy będzie 3 doba jak nie była kupki i nie wiem czy lewatywa u weta nas nie czeka :( Dłużej jak 3 dni kot nie może nie zrobić bo wtedy to już tragedia przy rozciągniętym jelicie.
Obrazek ,

vailet

Post » Nie cze 26, 2011 15:49 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Moha pisze:sama mam taką walkę na siedem kotów od miesiąca :evil:

:strach: :strach: Wszystkie na raz ??? To współczuję, nawet moje mają dla mnie więcej litości ...
Pytałam wetkę o ewentualne zatkanie Zuzi, ale wg niej kocice mają na tyle szerokie drogi moczowe, że to mało prawdopodobne, to kocury się zatykają ... Tyle dobrze... tylko skąd ta świeża krew ...? Jest możliwość, że jak się tak napinała do sikania, to pękło jakieś naczynko krwionośne i krwawi ... Mam nadzieję, że to to, a nie kryształy, które pocięły pęcherz ... I też pytałam o cewnikowanie i płukanie pęcherza, gdyby wyszły kryształy albo piasek ...
Obrazek

katarzyna1207

Post » Nie cze 26, 2011 16:03 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Na przemian :twisted:, także jak z jednym się wróci to okazuje się, że coś się wydarzyło następnemu! Jeszcze tak nie miałam, jakoś się dotychczas wymieniały, ale ten czerwiec to jakaś masakra!!! Rekordowego dnia byłam 3 razy u weta, za każdym razem z kim innym! Chyba moi wrogowie przekupili te wredne stworzenia :mrgreen: Trzymam kciuki z całych sił za wtorek :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

Moha

Od: Czw sty 06, 2011 0:05

Post » Nie cze 26, 2011 16:16 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Oj się porobiło :(
Kciuki za zdrowie wszystkich koteczków :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Nie cze 26, 2011 16:22 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Dziękujemy za kciuki ... potrzebne bardzo ...
Obrazek

katarzyna1207

Post » Nie cze 26, 2011 17:30 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

Vailet daj małej głutka z siemienia lnianego, jak może pić śmietankę to ze śmietanką pół na pół - powinna sama wypić a jak nie to ze strzykawki nawet na wcisk. To też ładnie "wyślizga" jelita i pomoże przejść kupce.

No i kciuki ogromne za wszystkie chorutki :ok: :ok: :ok: :ok:
Żeby ta endoskopia wyszła dobrze :ok: :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie cze 26, 2011 17:50 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

trzmamy kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

karola84

Od: Wto cze 21, 2011 22:40

Post » Nie cze 26, 2011 18:43 Re: Poker walczy o życie-krwotoczne zapalenie dwunastnicy! Pomóż

katarzyna1207 pisze: ... tylko skąd ta świeża krew ...? Jest możliwość, że jak się tak napinała do sikania, to pękło jakieś naczynko krwionośne i krwawi ... Mam nadzieję, że to to, a nie kryształy, które pocięły pęcherz ... I też pytałam o cewnikowanie i płukanie pęcherza, gdyby wyszły kryształy albo piasek ...

Jak już pisałam miałam zapalenia pęcherza u siebie i swoich kotek i wyglądało tak jak opisujesz: silne i b.bolesne parcie mimo pustego pęcherza i w wielkich bólach wyciskana krew i kropelka moczu...
Całe leczenie to był antybiotyk, nospa, urosept i dużo płynów żeby pęcherz przepłukiwać. Możesz wstawić wyniki badania moczu?
Nie martw się na zapas - takie objawy mogą być przy "zwykłym" zapaleniu pęcherza :ok:

A za Pokerka i endoskopię trzymam kciuki :ok: :ok: :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

[poprzednia][następna]