TYMCZASY U JOPOP V - zagadka kryminalna s.98 ;)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 26, 2011 6:59 Re: TYMCZASY U JOPOP V- PANLEUKOPENIA!!!!!!!!!!!!!! RATUNKU!!!!!

viewtopic.php?f=1&t=128453 - tu będę pisać o trzech wziętych maluszkach, żeby nie zawalać Asi wątku.
ObrazekObrazek

@Freak

Od: Wto maja 31, 2011 18:41

Post » Nie cze 26, 2011 8:03 Re: TYMCZASY U JOPOP V- PANLEUKOPENIA!!!!!!!!!!!!!! RATUNKU!!!!!

Cis dołączył do rodzeństwa. Asiu - bardzo mi przykro. To nie tak miało być...

Wszystkie wiosenne mają już klasyczne objawy. Trudno mi powiedzieć który ma się najlepiej, a który najgorzej.

Dziś słabsza znów Sikorka. Ale biegunki nie ma.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Nie cze 26, 2011 8:11 Re: TYMCZASY U JOPOP V- PANLEUKOPENIA!!!!!!!!!!!!!! RATUNKU!!!!!

:cry: :cry: :cry:
Obrazek

renatab

Od: Pt paź 08, 2010 19:58

Post » Nie cze 26, 2011 8:12 Re: TYMCZASY U JOPOP V- PANLEUKOPENIA!!!!!!!!!!!!!! RATUNKU!!!!!

renatab pisze::cry: :cry: :cry:

:cry: :cry: :cry:
[*]
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie cze 26, 2011 8:14 Re: TYMCZASY U JOPOP V- PANLEUKOPENIA!!!!!!!!!!!!!! RATUNKU!!!!!

[*] :cry:

dziś nie wychodzę z domu i obserwuję maluchy...
ObrazekObrazek

@Freak

Post » Nie cze 26, 2011 8:20 Re: TYMCZASY U JOPOP V- PANLEUKOPENIA!!!!!!!!!!!!!! RATUNKU!!!!!

[*] Cis .... Czeremszaczki :cry: :cry: :cry: :cry:
Asiu, trzymaj się ...

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Nie cze 26, 2011 8:21 Re: TYMCZASY U JOPOP V- PANLEUKOPENIA!!!!!!!!!!!!!! RATUNKU!!!!!

Mogę tylko trzymać :ok: :ok: :ok: Bardzo wam współczuję,u nas w Szczytnie też pp,koty odeszły .
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Nie cze 26, 2011 9:45 Re: TYMCZASY U JOPOP V- PANLEUKOPENIA!!!!!!!!!!!!!! RATUNKU!!!!!

trzymam kciuki. Wczoraj przelałam coś ode mnie.
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Nie cze 26, 2011 10:19 Re: TYMCZASY U JOPOP V- PANLEUKOPENIA!!!!!!!!!!!!!! RATUNKU!!!!!

Szalony Kot pisze:Trochę zmieniłam standardową formułkę, którą zawsze daję na FB.

Fundacja JOKOT zajmuje się przede wszystkim sterylizacją kotów wolnożyjących w celu ograniczenia ich bezdomności. W miarę możliwości staramy się także oswajać i wyadoptowywać urodzone "na wolności" kocięta oraz leczyć i szukać domów kotom porzuconym.
W tej chwili pod naszą opieką (w naszych Domach Tymczasowych) przebywa ok. 50 kociąt oraz ok. 50 kotów dorosłych.
Jesteśmy permanentnie zakoceni, stale potrzebujemy karmy, żwirku, posłanek, kuwet, transporterów, wolontariuszy do ogłoszeń, kierowców, domów tymczasowych i stałych oraz wsparcia finansowego.

W chwili obecnej sytuacja jest wyjątkowo ciężka, gdyż kocięta pod naszą opieką ze względu na poważne zagrożenie śmiertelną chorobą, panleukopenią, musiały zostać poddane transfuzjom krwi.
W sumie przetoczyliśmy krew prawie czterdziestce kociąt, a jednorazowy koszt takiej operacji dla jednego kociaka to prawie 100 złotych. Obecnie wsparcie finansowe jest dla nas najważniejsze, ale gorąco dziękujemy także tym, którzy pomogą nam materialnie.

Więcej o Fundacji JOKOT na stronie: http://www.jokot.pl/

Jeśli chcesz wspomóc nas finansowo, możesz dokonać wpłaty na konto:
Fundacja JOKOT
ul. Klaudyny 38 m. 75, 01-684 Warszawa
60 1020 1026 0000 1402 0182 0927

Za wszelką pomoc serdecznie dziękujemy!

Dzięki, Kocie.
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Nie cze 26, 2011 15:50 Re: TYMCZASY U JOPOP V- PANLEUKOPENIA!!!!!!!!!!!!!! RATUNKU!!!!!

dojechały do mnie 4 maluchy z tej piątki z Modlina. Ostatni na razie nadal jest u @Freak, na razie nie ma objawów, a jej łatwiej obserwować go jednego niż mi 35...

W tej chwili chorują:
- kocięta Wiosny (5)
- kocięta z Modlina (4)
- 2 z miotu S-ptaków (i mam podejrzenia co do trzeciego, ale właśnie obrywa bratu głowę, więc chyba jeszcze nie jest źle)
- Cłownik
- Modlinka

Reszta jest na obserwacji, z możliwością włączenia w każdej chwili opcji OIOM.

Wszystkie dostają antybiotyk. Ok. 1/3 z nich krople. Wszystkie chore dodatkowo kroplówki 3-4 razy dziennie i antybiotyk dożylny, te wymiotujące również Cerenię. Wszystkim apatycznym mierzę temperaturę i podkładam lub zabieram poduszki elektryczne.

Szpital pełną gębą.

Ogarnięcie tego byłoby absolutnie niemożliwe gdyby nie zdobyta przez Piotrka pompa infuzyjna, dwustanowiskowa. Dzięki temu mogę jednocześnie kroplówkować 2 kociaki, a w tym czasie robić coś innego, tylko doglądając czy wszytko jest OK. Koniec z trzymaniem na kolanach wyprostowanej łapki i liczeniem kropli. Piotrze - :1luvu:

Jakby ktoś miał możliwość zdobycia:
- wężyków i strzykawek do takiej pompy (używam 50/60 polfa lublin, ale można też użyc innych modeli)
- kolejnej pompy
- wenflonów 0,7 (żółtych)
wlewników
- igieł 0,7 i 0,8
- strzykawek 2, 5, 10 i 20 ml
- płynów (glukoza z NaCl, płyn Ringera, PWE)

to się polecam!
-
Ostatnio edytowano Nie cze 26, 2011 16:34 przez jopop, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Nie cze 26, 2011 16:32 Re: TYMCZASY U JOPOP V- PANLEUKOPENIA!!!!!!!!!!!!!! RATUNKU!!!!!

Maluszek zjadł i teraz sipi :)
obcięłam mu kaptur z futrem z mojej bluzy i smokcze go sobie.Nie odstępuje mnie na krok, teraz siedzimy razem na kanapie w salonie, on w kapturze, a ja cała obfafluniona jedzonkiem, bo on je nawet łapkami.

Dzielny Marcepanek!

Trzymam kciuki za Jopop przede wszystkim, Jesteś niesamowita i wszystkie chorutki-bidulki! Mam nadzieję, że kryzys minie.
Jakby co to ja mogę wpaść coś pomóc, już wiem jak dojechać :D

Odkaziłam dom na tyle, na ile dałam radę.

Mam nadzieję, że ostatni dzieciak zostanie u mnie. Amen.
ObrazekObrazek

@Freak

Post » Nie cze 26, 2011 16:53 Re: TYMCZASY U JOPOP V- PANLEUKOPENIA!!!!!!!!!!!!!! RATUNKU!!!!!

Brak mi słów. Trzymajcie się wszystkie Dziewczyny.
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Nie cze 26, 2011 16:54 Re: TYMCZASY U JOPOP V- PANLEUKOPENIA!!!!!!!!!!!!!! RATUNKU!!!!!

rany :(
Jopop podziwiam Cię! Jesteś wielka!
KCIUKI!

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Nie cze 26, 2011 17:27 Re: TYMCZASY U JOPOP V- PANLEUKOPENIA!!!!!!!!!!!!!! RATUNKU!!!!!

dajcie mi numer do jopop, mam kroplówki, wlewniki i igły, mogę dziś podwieźć

ale Nacl bez glukozy....
.:: Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji ::.

Obrazek

avild

Od: Wto lis 17, 2009 23:28

[poprzednia][następna]