Spedytorzy&Co.Dziwne wyniki Kapiszona...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie cze 26, 2011 10:41 Re: Spedytorzy&Co.Tepsiaki szukają DS,dołączyło rude "ciacho":)

Zadzwoniła po dwóch dniach z informacją, że miała imprezę i nie mogła się skontaktować. I jest gotowa już teraz natychmiast się spotkać. Powiedziałam, że teraz to ja dziękuję, bo miała dzwonić w czwartek. I jak nie jest w stanie dotrzymać słowa, to ja nie wiem, czy jest w stanie odpowiedzialnie zająć się żywą istotą.
Rooney szuka dalej.
ObrazekObrazekObrazek

marija

Od: Czw gru 28, 2006 22:44

Post » Nie cze 26, 2011 13:12 Re: Spedytorzy&Co.Tepsiaki szukają DS,dołączyło rude "ciacho":)

Podniosę Rooneya
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Wto cze 28, 2011 18:17 Re: Spedytorzy&Co.Tepsiaki szukają DS,dołączyło rude "ciacho":)

Rooney jest genialny. Barankuje, ociera się, mruczy, gwiazdorzy :1luvu: Nie jest konfliktowy- wszedł w stado bez problemów. Tepsiaki trochę jeszcze na niego powarkują, moi bohaterowie kochani :D Rooney dostał na robaki i zapodałam mu czipsa. W przyszłym tygodniu szczepimy.
Poza tym nadal walczymy łapankowo- pojmałyśmy z Oliwią Dziecioroba. Biało-czarnego kocura, który rozsiewał geny po Żeromskiego.Już unieszkodliwiony :ok:
No i walka na Wypoczynkowej. A końca nie widać :evil:
ObrazekObrazekObrazek

marija

Post » Wto cze 28, 2011 20:27 Re: Spedytorzy&Co.Tepsiaki szukają DS,dołączyło rude "ciacho":)

Zrobiłam bazarek na Wypoczynkową:
viewtopic.php?f=20&t=129675
Zapraszam.
ObrazekObrazekObrazek

marija

Post » Czw lip 14, 2011 21:37 Re: Spedytorzy&Co.Tepsiaki szukają DS,dołączyło rude "ciacho":)

Rooney już zaszczepiony. I gotów udać się w drogę. Tylko Domków, takich prawdziwych ni ma :cry: :cry:
Za to wydzwania mnóstwo idiotów, dostałam nawet sms, czy jest możliwość wysłania rooney`a kurierem :evil: :evil:

Sensowny z pozoru telefon miał Neo. Pani, dorosły syn i york. Ponieważ nie wiem, czy Neo polubiłby yorka, zaprosiłam na dziś panią z pieskiem. Tuż przed wizytą pani odpisała, że nie przyjedzie, bo te relacje kocio-psie należałoby zbadać i ona nie zafunduje obojgu stresu. Odpisałam, że innej metody zbadania niż wizyta nie widzę. Odpowiedzi nie było :cry:

No i tak cała ferajna wciąż szuka.

I jeszcze horror i nerwy na Wypoczynkowej.

Ech, chyba urlopu mi trzeba.....
ObrazekObrazekObrazek

marija

Post » Czw lip 14, 2011 22:37 Re: Spedytorzy&Co.Tepsiaki szukają DS,Rooney-zalew idiotów:(

ale to trochę prawda z tym psem... podobnie było u amiki6 - nic dobrego z takiej wizyty kocio-psiej nie wyszło
z drugiej strony relacja inaczej zupełnie wydaje się nie do sprawdzenia. tak źle i tak niedobrze.

kciuki za dobre domki :ok: :ok:
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Pt lip 15, 2011 23:09 Re: Spedytorzy&Co.Tepsiaki szukają DS,Rooney-zalew idiotów:(

Działo się dziś, oj działo...
Wstałam o nieprzyzwoicie bladym świcie i popędziłam z Ewą na Wschodnią (dla nie-łodzian: szemraną śródmiejską ulicę). Na Wschodniej bowiem stoi pustostan, zamknięty na głucho, a w nim 6 kotów. Okoliczne karmicielki licytują się, która ma karmić, bo "to nie moje koty"' "ale te kocięta to po twoim kocurze" i w efekcie zabidzone okrutnie :(
Udało nam się wyprosić u administratora udostępnianie posesji wg kocich potrzeb, ale na naszą odpowiedzialność, bo budynek grozi zawaleniem. Rano zatem popędziłyśmy, pan z administracji nam bramę otworzył, nastawiłyśmy klatki. Z czas niedługi złapała się dorosła kocica i dwa podrostki. Szukamy transportu. Zgodził się nam pomóc Paweł i zawieźć nas i futra do lecznicy. Nie bezinteresownie jednak. Bo oto poinformował nas, że koło miejsca w którym pracuje od dwóch dni pojawia się kot. Domowy, przymilny, łaskawy. Obiecałyśmy rzucić okiem. Na miejscu okazało się, że to dorosła, brudna niemożebnie, mega chua i na maksa przymilaśna koteczka. Krótkie spojrzenie smutnych złotych oczu i już wiedziałam :oops:
Kotkę w kontener i do weta. Odwodniony szkieletor, potwornie zarobaczony. W jelitach robale wytworzyły- jak to ujęła pani doktor- powrózki. Dostała kroplówę i połowę dawki na robale- koteczka, nie pani doktor. Została w lecznicy.
Poznajcie Państwo, oto Karbonia:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wieczorkiem znów na Wschodnią, sprawdzić, czy coś jeszcze nie jest chętne na sterylkę. Nic nie ma. Wrcam do domu. A na moim własnym podwórku, na dachu mojej własnej drewutni siedzi koteczka z dwójką kociąt :evil: :evil: WTF :?: :?:
Po drabinę do sąsiadki, po drabinie na dach, zastawiam klatkę na tym dachu. Koteczka piękna, czysta, przytulaśna. Ewidentnie czyjaś. No cóż, dostanie wysterylizowaną.
Na podwórko podjeżdża annskr i od razu sadzi mi foty, jak stoję jak sierota na tym dachu. Zabiera kotkę do całodobówki, ja zastawiam sidła na dzieciaki. Po złapaniu matki kocięta gdzieś się zaszyły. Chodziłam, szukałam- kamień w wodę. Jutro spróbuję, dziś już za ciemno.
Foty ze Wschodniej jutro, foty z dachu ma annskr, pewnie tu wrzuci, to się pośmiejecie.

Szukamy Domku Tymczasowego dla Karbonii oraz dachowych maleńtasków!!!!!
ObrazekObrazekObrazek

marija

Post » Sob lip 16, 2011 13:14 Re: Spedytorzy&Co.Akcja na Wschodniej,Karbonia,Karlsony z dachu

Karbon-węgiel... faktycznie te swoje skarpetunie ma jakby ciagle po weglu chodzila...
Smutne losy bezdomnych kociakow :(.
Oj, masz roboty ogrom...

osiek39

Od: Wto lis 23, 2010 1:05

Post » Nie lip 17, 2011 8:48 Re: Spedytorzy&Co.Akcja na Wschodniej,Karbonia,Karlsony z dachu

Karbonia, jaka biedniutka i brudna :(
oby los się do niej uśmiechnął :ok:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Śro lip 20, 2011 18:46 Re: Spedytorzy&Co.Akcja na Wschodniej,Karbonia,Karlsony z dachu

Nareszcie nieco oddechu.
Annskr moje dachobiegactwo opisała tu:
viewtopic.php?f=1&t=122271&start=900

Kicia śliczna, drobniutka, już wysterylizowana
Obrazek

Jej dzieci- Karlsony z dachu, pojechały do dt. Ja nie dałam rady ich przyjąć
Obrazek

Karbonia zaczęła się myć, ale efektów jakoś nie widać. Najważniejsze, że ładnie je, pozbywa się robali no i głaskać się każe. Najlepiej zawsze, ciągle, nieprzerwanie...

Wczoraj na Dworcu Fabrycznym pojmałyśmy kotkę- już w lecznicy, będzie ciachana.

Na sterylki i kastrację umówiłam Tepsiątka :ok:

I jestem już zmęczona tym tempem ostatnich dni :cry:
ObrazekObrazekObrazek

marija

Post » Pon lip 25, 2011 20:13 Re: Spedytorzy&Co.Akcja na Wschodniej,Karbonia,Karlsony z dachu

Zorganizowałam dziś Rooneyowi randkę :mrgreen:
Nie, nie zostałam pseudochem, umówiłam Rooneya z Olą. Ola to urocza, prokocia osóbka. Zachwycili się sobą nawzajem. No, może drobne przekupstwo kabanoskiem było, ale to tylko tak, żeby lody przełamać :mrgreen:
W ciągu tygodnia Rooney się przeprowadzi. A Ola zawita na forum i będzie pisała, co u nich.

Tepsiątka jadą jutro na cięcie :ok: A jeszcze niedawno takie małe bączki z nich były....

Karbonia- już nieco się umyła. Mordkę pruje, chce na rączki, żąda głasków. Ależ ktoś, kto ją zechce będzie miał pociechę :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

marija

Post » Pon lip 25, 2011 21:09 Re: Spedytorzy&Co.Tepsiaki-zabiegi jutro,Rooney zarezerwowany:))

Witam serdecznie,

Mam na imię Ola i już niedługo Rooney zamieszka u mnie :D :1luvu: Dziękuję za wszystko Marija :D

ola-ostrosia

Od: Pon lip 25, 2011 21:05

Post » Pon lip 25, 2011 21:19 Re: Spedytorzy&Co.Tepsiaki-zabiegi jutro,Rooney zarezerwowany:))

Witaj, Olu, na forum :1luvu:
Mam nadzieję, że zagościsz u nas i będziesz chwalić się przystojniaczkiem wszem i wobec :mrgreen:
MMS poszedł :?: co mama na to wszystko :?:
ObrazekObrazekObrazek

marija

Post » Pon lip 25, 2011 21:47 Re: Spedytorzy&Co.Tepsiaki-zabiegi jutro,Rooney zarezerwowany:))

mama zachwycona tak jak siostra ;) zaraz pochwalę się na fb ;) niech wszyscy zobaczą mojego przystojniaka :1luvu:

ola-ostrosia

Od: Pon lip 25, 2011 21:05

Post » Wto lip 26, 2011 8:41 Re: Spedytorzy&Co.Tepsiaki-zabiegi jutro,Rooney zarezerwowany:))

Rooney, masz chłopie szczęście! :D
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

[poprzednia][następna]