Plamek rekonwalescent - łapki się leczą!!! - :)))

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Sob cze 25, 2011 16:56 Re: Plamek walczy o życie-POMÓŻ!!!

Krzysiekbolo pisze:Zamówiony banerek :D
Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url= http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=128147][img]http://miau5.republika.pl/vip.jpg[/img][/url]

Jeszcze raz pięknie dziękuję,jest piękny :D !
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Sob cze 25, 2011 17:12 Re: Plamek walczy o życie-POMÓŻ!!!

A wy cioteczki co na mój banerek?Śliczny prawda?Teraz każdy zobaczy też moje stadko :D .
Wogóle to witam Was w ten deszczowy dzionek,już się melduję i piszę sprawy bieżące.
Wizyta w lecznicy-Plamo totalnie wściekły,czyli już doszedł do siebie,bez zastrzyku się nie obyło,ale pani wet zachwycona leczeniem łapeczek.Czyli dobrze mi idzie :D !
Plany są takie:jak łapki wyzdrowieją,ponowny test na białaczkę.Jest to konieczne,bo jak mówi pani wet,oni roboczo przyjmują wynik testu za prawdziwy,niezależnie od stanu kota.Więc za jakiś czas powtórka.W przyszłym tygodniu sprawdzające badanie krwi,czy tam sie wszystko okej dzieje.Ogólnie pani doktor mile zaskoczona stanem Plama,znowu były wspominki :D .
Zosieńka natomiast wychodowała sobie grzybka-świerzbika,a co,może chciała mieć coś swojego :? .
Ale nie drapała sie specjalnie po tych uszyskach,więc akurat to nie przyszło mi do głowy.Na szczęście wcześnie wyłapane,więc maść dostała i do domu.Nie podobało się Zosi :D .
Oprócz tego po konsultacji z wet wszystkie moje kociuchy zostały dziś odrobaczone.

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

To dzisiejszy rachunek z lecznicy,zapłacony przeze mnie z funduszy bazarkowych.
Gdyby nie było zbyt dobrze widać,to już piszę:
-solcoseryl
-oridermyl
-milbemax dla 4 kotów-2 i pół tabletki
-chitopan żel
ogólnie suma 90 zł.
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Post » Sob cze 25, 2011 17:20 Re: Plamek walczy o życie-POMÓŻ!!!

Małgosiu, banerek piękny i kociska pięknie wyglądają (suczka też). Cieszę się, że ich stan zdrowia jest skontrolowany i kociska dostały co im było potrzebne.

Samantha

Od: Śro sty 31, 2007 21:51

Post » Sob cze 25, 2011 17:25 Re: Plamek walczy o życie-POMÓŻ!!!

Samantha pisze:Małgosiu, banerek piękny i kociska pięknie wyglądają (suczka też). Cieszę się, że ich stan zdrowia jest skontrolowany i kociska dostały co im było potrzebne.

Witam,jak milo Panią widzieć :D !
Oj,jeszcze daleko do stanu całkowitego zdrowia i zabezpieczenia,ale już coś robię,żeby to poprawić.
Jeszcze powtórka testu Plamka,jak wyjdzie pozytywny-nie daj boże!-to testy pozostałych kotów,no i szczepienia,jeśli są zdrowe.
Ale to,co na chwile obecna mogłam już zrobić,zrobiłam :D .

vip

Post » Sob cze 25, 2011 17:28 Re: Plamek walczy o życie-POMÓŻ!!!

Cieszę się, że Plamek coraz lepiej się czuje. Trzymam ogromne :ok: :ok: :ok: :ok: żeby powtórny test był negatywny. Zosieńka też szybko zwalczy intruza. A banerek jest śliczny.
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Sob cze 25, 2011 17:45 Re: Plamek walczy o życie-POMÓŻ!!!

Banerek sliczny (tez chcę) i śliczne kotki-pieski na nim, a jakie przetykane - tu czarne, tu rude, tu szare... :)
Super, że Plamek w takim humorze i w takiej kondycji, a Zosia da radę, zdarza się, ale nie takie rzeczy się tluklo...
Też się wybieram w tym tygodniu na przegląd generalny, bo tu coś kicha, tu coś smarcze, tu wybrzydza, tu się drapie... ech.

liszyca

Od: Pon maja 16, 2011 15:10

Post » Sob cze 25, 2011 17:47 Re: Plamek walczy o życie-POMÓŻ!!!

Też mi się podoba,taki tęczowy,wesoły,pogodny...Krzysiekbolo w mój gust utrafił :D .
U nas leje mniej więcej co godzinę,Zosiunia śpi na taborecie na grubej podusi,zestresowana bidula...ale jak się poprawi,to znów pewnie będę zgrzytać zębami,jak będzie darła japę o 5 rano :D .
Słuchajcie,czy wasze koty też mówią?Moja Zosia mówi " mama ",i to tak normalnie,wyraźnie.
Plamo śpi na okienku,no bo przecież co robić przy takiej frajerskiej pogodzie.Wiktor na dachu pod okapem,a Puś-grubą doopą zwany-siedzi na progu i w dal patrzy.... :D .

vip

Post » Sob cze 25, 2011 17:58 Re: Plamek walczy o życie-POMÓŻ!!!

Jak jestem w łazience, moja Bianeczka włazi do wanny, patrzy mi w oczy i mówi "mammmaaa" - znaczy, że mam odkręcić kran bo księżniczka chce się świeżej wody napić :)
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Post » Sob cze 25, 2011 18:00 Re: Plamek walczy o życie-POMÓŻ!!!

A Myź mówi "ejjjj...." jak chce wejść dokądkolwiek (ejjjj, wpuść mnie), Dawć z kolei ciągle gada takie tirli-tirli albo "mrrruuu" i rozpędza się do 300km/h. To chyba ostrzeżenie. Reszta nie mówi, choć miauczy bardzo różnorodnie.

liszyca

Od: Pon maja 16, 2011 15:10

Post » Sob cze 25, 2011 18:02 Re: Plamek walczy o życie-POMÓŻ!!!

Bianka 4 pisze:Jak jestem w łazience, moja Bianeczka włazi do wanny, patrzy mi w oczy i mówi "mammmaaa" - znaczy, że mam odkręcić kran bo księżniczka chce się świeżej wody napić :)

Puniowi czasem wychodzi " łoj łoj ",cokolwiek to znaczy,a Wiktor mówi " jurek ",pojęcia nie mam dlaczego,bo w życiu żadnego jurka nie znałam...
:D .

vip

Post » Sob cze 25, 2011 18:04 Re: Plamek walczy o życie-POMÓŻ!!!

liszyca pisze:A Myź mówi "ejjjj...." jak chce wejść dokądkolwiek (ejjjj, wpuść mnie), Dawć z kolei ciągle gada takie tirli-tirli albo "mrrruuu" i rozpędza się do 300km/h. To chyba ostrzeżenie. Reszta nie mówi, choć miauczy bardzo różnorodnie.

O,ejjj też czasem Wiktor mówi...ale w zasadzie to ciągle o tym jurku jakimś :ryk: .

vip

Post » Sob cze 25, 2011 18:08 Re: Plamek walczy o życie-POMÓŻ!!!

vip0 pisze:
Bianka 4 pisze:Jak jestem w łazience, moja Bianeczka włazi do wanny, patrzy mi w oczy i mówi "mammmaaa" - znaczy, że mam odkręcić kran bo księżniczka chce się świeżej wody napić :)

Puniowi czasem wychodzi " łoj łoj ",cokolwiek to znaczy,a Wiktor mówi " jurek ",pojęcia nie mam dlaczego,bo w życiu żadnego jurka nie znałam...

A może o czymś zapomniałaś i Wiktor wie lepiej :ryk:
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Post » Sob cze 25, 2011 18:32 Re: Plamek walczy o życie-POMÓŻ!!!

Chaosem sypnę myślowym

Azor mówi "mamoooooo" co znaczy "o kuwa coś lata"

Banerek super masz!

Studia mnie zabiły, czy nazwisko R.-G. coś komuś mówi?

Dalej się uczę, Heniek mnie do szaleństwa doprowadzi z tymi wynikami, które nic nie wyjaśniły
najszczesliwsza

Post » Sob cze 25, 2011 18:34 Re: Plamek walczy o życie-POMÓŻ!!!

Bianka 4 pisze:
vip0 pisze:

A może o czymś zapomniałaś i Wiktor wie lepiej :ryk:

Wiktor to wogóle wszystko wie najlepiej :evil: .
Ale do jurka żadnego się nie przyznaję.
To chyba w jego języku jakieś straszne przekleństwo jest,jak mieli dzisiaj rano z Plamkiem małą wymianę " grzeczności ",to na koniec Wikuś powiedział jadowicie " jurrek ",odwrócił sie odwłokiem i wymaszerował z domu :D .

vip

Post » Sob cze 25, 2011 21:15 Re: Plamek walczy o życie-POMÓŻ!!!

banerek...cudo :1luvu:
i teraz nie będę musiała zastanawiać się o kim mówisz :wink:
bo kiedyś pisałaś o Puniu a ja myślałam, że to piesek, znaczy suczka :wink:
już miałam zamiar zrobić sobie ściągę :mrgreen:
cieszę się, że z Plamiastym lepiej :lol:
a czym smarujesz Zosię :?: :?: :?:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 Pchełka 02.11.2025 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

[poprzednia][następna]