Zaginęła Kotka KIELCE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 25, 2011 11:20 Zaginęła Kotka KIELCE

Dnia 25.06.2001 ok. godziny 9 zaginęła czarna, drobna kotka,
o żółtozielonych oczach. Na szyi miała ślad po obroży. Zestresowana wizytą u weterynarza, wyskoczyła przez uchylone w gabinecie okno. Uciekła w kierunku Żłobka Samorządowego nr 15 w Kielcach, w okolice ulicy Struga (okolice Warszawskiej, os. Uroczysko). Kotek nie zna terenu, może szukać schronienia i pożywienia. Jeśli ktoś widział lub znalazł kotka to bardzo prosimy o kontakt. Dla znalazcy przewidziano nagrodę. Czeka na nią ciepły dom i zmartwieni właściciele.

Nr tel. 519 382 435 lub 535 404 606

http://imageshack.us/photo/my-images/83 ... ahera.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/155/9217599.jpg/

smerf3

Od: Sob cze 25, 2011 11:10

Post » Sob cze 25, 2011 15:37 Re: Zaginęła Kotka KIELCE

podbijam :) Może trafi tu ktoś z okolic Uroczyska. Ja mieszkam na Ślichowicach, to trochę daleko. Trzymam kciuki za jak najszybsze znalezienie kotki :)
Obrazek

joanna521

Od: Wto wrz 22, 2009 11:00

Post » Sob cze 25, 2011 15:50 Re: Zaginęła Kotka KIELCE

joanna521 pisze:podbijam :) Może trafi tu ktoś z okolic Uroczyska. Ja mieszkam na Ślichowicach, to trochę daleko. Trzymam kciuki za jak najszybsze znalezienie kotki :)

Dziękuję, wybieramy się jeszcze raz wieczorem na poszukiwania. Jak na razie nie mogę przestać ryczeć. Głupszy zbieg okoliczności nie mógł się zdarzyć;/

smerf3

Post » Sob cze 25, 2011 20:43 Re: Zaginęła Kotka KIELCE

Ja mieszkałam na Uroczysku. Może wywieście ogłoszenia papierowe przy szkole lub przy sklepach? Sporo tam ludzi przychodzi :ok: Trzymam :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Niteczka 1

Od: Nie lut 01, 2009 19:36

Post » Sob cze 25, 2011 20:57 Re: Zaginęła Kotka KIELCE

Niteczka 1 pisze:Ja mieszkałam na Uroczysku. Może wywieście ogłoszenia papierowe przy szkole lub przy sklepach? Sporo tam ludzi przychodzi :ok: Trzymam :ok: :ok: :ok:

Wywiesiliśmy na większości słupów i drzew w okolicy. Chyba ponad 50. Pytanie czy ona wciąż tam jest... Właśnie wróciliśmy z 3 serii poszukiwań, ani śladu:( ścigaliśmy czarnego kota, ale w okolicy Kolportera i dawnej bazy PKS i nie mam pewności czy to była ona. Kot nie reagował na wołanie, uciekał.

smerf3

Post » Sob cze 25, 2011 22:56 Re: Zaginęła Kotka KIELCE

A gdzie kotka mieszka na co dzień? Osiedle/ulica?

EDIT: Jak ma na imię? Reaguje na nie?

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Nie cze 26, 2011 9:34 Re: Zaginęła Kotka KIELCE

Kotka na mieszka w Wiśniówce, jakieś 5-8 km od Kielc, ok 5 km od miejsca w którym uciekła. Ma na imię Hera, zwykle reaguje na imię i kicianie. Ale kiedy nam uciekała nie reagowała:(

smerf3

Post » Nie cze 26, 2011 9:52 Re: Zaginęła Kotka KIELCE

Przekazalem wiadomosc dziewczynie, ktora mieszka na Struga.

Co do poszukiwan, to zasada jest jedna: nie rezygnować. Polecam tez lekturę tego wątku: viewtopic.php?f=1&t=104532 Mozna się z niego dowiedzieć, ze kot zazwyczaj przebywa w pobliżu miejsca, z którego uciekł i ze nawet po pól roku potrafi się odnaleźć. Ogłoszenia trzeba robić i wieszać w ilościach hurtowych, przydatna byłaby rozmowa z karmicielkami, ale niestety nie wiem, kto dokarmia koty na Uroczysku.

Trzymam kciuki :ok:
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Nie cze 26, 2011 10:07 Re: Zaginęła Kotka KIELCE

Wstawię ją na dogo na kieleckim wątku.
Kontaktowaliście się ze schroniskiem?

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Nie cze 26, 2011 10:09 Re: Zaginęła Kotka KIELCE

Bardzo dziękuję za pomoc. Niestety już dziś muszę wyjechać, ale poprosiłam rodziców, żeby co jakiś czas tam się zjawili i rozejrzeli. Kotka boi się psów i samochodów, ale w stosunku do niektórych ludzi umie być ufna. Wydaje mi się, że wyczuwa tych, którzy lubią koty bo przed niektórymi ucieka. Mam nadzieję, że da się złapać komuś, kto ją zobaczy. Martwię się okropnie i boję się, że już jej nie zobaczę. Wszelkie możliwe środki ostrożności przy transporcie zachowaliśmy, a tu okno u weta;/ Ona się strasznie bała:(

smerf3

Post » Nie cze 26, 2011 10:10 Re: Zaginęła Kotka KIELCE

Jaaga pisze:Wstawię ją na dogo na kieleckim wątku.

Ze schroniskiem jeszcze nie. Wydawało mi się, że w kieleckim schronisku nie mają kotów. Ale zadzwonię w poniedziałek. Najbardziej się boję, że wpadnie pod samochód, że psy ją napadną, albo jacyś ludzie skrzywdzą:(

smerf3

Post » Nie cze 26, 2011 10:13 Re: Zaginęła Kotka KIELCE

smerf3 pisze:
Jaaga pisze:Wstawię ją na dogo na kieleckim wątku.

Ze schroniskiem jeszcze nie. Wydawało mi się, że w kieleckim schronisku nie mają kotów. Ale zadzwonię w poniedziałek. Najbardziej się boję, że wpadnie pod samochód, że psy ją napadną, albo jacyś ludzie skrzywdzą:(

Najbardziej prawdopodobny scenariusz jest taki, ze kotka będzie siedzieć ciężko przestraszona w jakiejś dziurze :(

No i niestety, jeśli Ty nie skoordynujesz poszukiwań, to kotka może liczyć tylko na cud.

Do schroniska można chyba zadzwonić od razu.
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Nie cze 26, 2011 10:19 Re: Zaginęła Kotka KIELCE

Kiedy szukaliśmy jej zaraz po ucieczce w bloku obok były otwarte 3 klatki, możliwe, że się gdzieś tam wcisnęła. przy tym bolku są też zaniedbane ogródki, mnóstwo krzaków i drzew. Wczoraj tam chodziliśmy bardzo długo, ale ani śladu. Rodzice będą jej szukać, też za nią tęsknią. Chociaż rozrabiała. Jeszcze się obawiam, że się do nas uprzedziła tą wyprawą do weterynarza i nie chce wrócić:( Ona bardzo lubi się przytulać, jak sobie pomyślę, że się gdzieś błąka, sama bez jedzenia, schronienia i opieki...:(

smerf3

Post » Nie cze 26, 2011 20:02 Re: Zaginęła Kotka KIELCE

trzymam kciuki za szybkie odnalezienie kotki! Ma szczęście, ze jest ciepło :) Jak mój Gucio przetrzymał całą mroźną zimę na dworzu, to mała napewno da sobie radę!

Ogłoszenia! 50? Ja rozwiesiłam z 600 chyba w całej ojkolicy, dalszej i bliższej. I to dzięki ogloszeniom Gucio się znalazł..

Trzymam kciuki! Pododawaj jeszcze ogloszenia w necie i może w jakiejś lokalnej kieleckiej gazecie?
http://koty-nurmi.blogspot.com - moje kochane kociska :) zapraszam serdecznie do nas!

nurmi

Od: Sob lis 20, 2010 10:14

Post » Nie cze 26, 2011 20:13 Re: Zaginęła Kotka KIELCE

nurmi pisze:trzymam kciuki za szybkie odnalezienie kotki! Ma szczęście, ze jest ciepło :) Jak mój Gucio przetrzymał całą mroźną zimę na dworzu, to mała napewno da sobie radę!

Ogłoszenia! 50? Ja rozwiesiłam z 600 chyba w całej ojkolicy, dalszej i bliższej. I to dzięki ogloszeniom Gucio się znalazł..

Trzymam kciuki! Pododawaj jeszcze ogloszenia w necie i może w jakiejś lokalnej kieleckiej gazecie?

Dziękuję za kciuki. Na razie musieliśmy wrócić do domu. poszukiwania zostawiliśmy na głowie rodzicom. Zanim wyjechaliśmy byliśmy przeszukać okolicę. Okazuje się, że ludzie czytają ogłoszenia bo kilka osób wiedziało o co chodzi. Jak tylko pojedziemy następnym razem będziemy ogłoszenia rozwieszać nadal. Byliśmy też u weta bo akurat miał otwarte. Nic nie słyszał, zamknął wczoraj o 13. Jakoś się chyba niestety nie przejął. Powiedział, że koty czasem same wracają. Jeśli kicia się znajdzie to więcej do niego nie pójdę i w ogóle z żadnym zwierzęciem.
Ona jest wychodząca i polująca, ale nie wiem czy zjada swoje zdobycze. No i obawiam się zagrożeń ze strony samochodów, psów, innych kotów i złych ludzi... Żeby tylko nie pomyślała, że już jej nie chcemy:( ona jest zwyczajnym czarnym kotkiem, nie ma żadnych znaków szczególnych;/

I rozumiem, że ogłoszenia rozwieszałaś kilkakrotnie?

smerf3

[następna]