cz. II Kocia Przystań - zbieramy fundusze :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 25, 2011 9:45 Re: Kocia Przystań -Zuzia dostała już pomoc - teraz CZEKA ADAŚ!!

A apropo dokarmiania. Pamiętaj że łączy się to z odpowiedzialnością za stado.
Radzę Ci je szybko wysterylizować i pozaznaczać, które są ciachnięte przez odcięcie kawałka ucha.
Gdybyś potrzebowała pomocy z tą kotką lub ze sterylkami to dzwoń. Mój numer w podpisie :wink:
MIKUŚ

Post » Sob cze 25, 2011 9:49 Re: Kocia Przystań -Zuzia dostała już pomoc - teraz CZEKA ADAŚ!!

Ona podchodzi do człowieka, wystraszyła się dzisiaj samochodu... Przy dobrych wiatrach pewnie udałoby mi się ją złapać do kontenerka. Pozostałe uciekają. Klatka łapka o tyle niebezpieczna, że a) tam nie ma gdzie jej postawić, b) są jeszcze inne koty które też mogłyby się złapać. Dlatego będę chodzić codziennie o tej samej porze i próbować ją do siebie oswoić(dzisiaj prawie mi z ręki jadła)...
Z drugiej strony w łapaniu kotów nie mam doświadczenia, więc posłucham rady, jeżeli uważacie, że mój sposób nie zadziała ;)

Wspaniale, że pomożecie !

Zaczęłam karmić tydzień, może półtora tygodnia temu... Dopiero zapoznaję się ze stadem. Spróbuję popytać ludzi, którzy tam mieszkają, co to za koty i skąd... Ale nie mogłam zostawić ich ot tak, są chudziutkie, a ta bez oka jest po prostu w strasznym stanie :( Nawet jeżeli mają właścicieli to nie dość, że weterynarza nie uznają, to jeszcze nie karmią odpowiednio :(

edit: nie wiem czemu, ale zakładam jakoś , że to kotka ;) tak naprawdę - nie mam pojęcia jaka to płeć ;)
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Sob cze 25, 2011 12:12 Re: Kocia Przystań -Zuzia dostała już pomoc - teraz CZEKA ADAŚ!!

Co by to nie było to staraj się ją jak najszybciej złapać. Jeżeli to świeże jest to może wdać się infekcja i zbyt późne działania mogą już jej nie pomóc.
Dlatego kombinuj jak możesz najlepiej daj jej kurczaka gotowanego, albo tuńczyka z puszki w sosie, lub mięsiwo surowe. Stój przy kontenerku. Niech spróbuje kawałeczek, później resztę wsadź do pudła. Jak już wejdzie to natychmiast zamykaj i przywieź ją do Nas. :wink: Nie czekaj aż się całkiem z pudłem oswoi. Ona będzie się bać i może być tak że wejdzie chwyci kawałek i ucieknie, za chwilę ponownie, dlatego jak już wejdzie to szybka interreakcja. Ona w środku - Ty drzwiczki zamykasz i trzymaj koniecznie kontener.
Wiele razy słyszałam że ludzie zapominali o trzymaniu kontenerka i kot uciekł bo się wściekał i później nie można już było zapanować nad transporterem :!: Dlatego pamiętaj - trzymaj kontener jedną ręką. Kucnij sobie obok niego i jeśli nie jest totalnym dzikiem to chęć na mięso zwycięży i wejdzie. Ja tak już kilka kotów łapałam. W tym półdziką Marcelinkę :wink:
Od tego zaczynałam :mrgreen:
MIKUŚ

Post » Sob cze 25, 2011 14:23 Re: Kocia Przystań -Zuzia dostała już pomoc - teraz CZEKA ADAŚ!!

Czyli brać ją do was, zanim do weterynarza?
Ona się kręci dość blisko weterynarza na Brynowskiej (http://www.lecznica-brynow.com/), wprawdzie tam duuuużo zależy na kogo w danym dniu trafisz, ale myślałam, że od razu ją sprawdzę i potem zawiozę?
Jeżeli wolicie, żeby ją zabrać od razu do weterynarza u was - to oczywiście się dostosuję ;)
Możesz mi Mikuś powiedzieć, gdzie dokładnie siię znajdujecie? Gdzie ją zawozić? I w jakich godzinach ? Byłam u tych kotów w różnych godzinach, widywałam je tylko w okolicach 9.30 - 10, później ciężko je wypatrzeć.
Najwcześniej będę łapać we wtorek, w poniedziałem mam ważny egzamin o 16, będę się jeszcze rano douczać - nie dam rady oporządzić kota przed, choćby udało mi się ją złapać.
ObrazekObrazekObrazek
Kotu jest wszystko jedno co o nim myślisz. Jakiego władcę kuwety i okolic interesuje co myślą o nim poddani?

caldien

Od: Nie gru 12, 2010 17:19

Post » Sob cze 25, 2011 15:46 Re: Kocia Przystań -Zuzia dostała już pomoc - teraz CZEKA ADAŚ!!

Damy radę. Jak ją złapiesz dzwoń. Jakoś się dogadamy :wink:
Ja pracuje od 10 do 18. A bliższe dane udostępnię przez telefon :lol:
MIKUŚ

Post » Sob cze 25, 2011 18:47 Re: Kocia Przystań -Zuzia dostała już pomoc - teraz CZEKA ADAŚ!!

Kocią Przystań odwiedziła dziś Ania P. wraz z mężem. Przywieźli Nam 30 l żwiru 8O
Za co im bardzo, bardzo dziękujemy :1luvu:
MIKUŚ

Post » Sob cze 25, 2011 18:49 Re: Kocia Przystań -Zuzia dostała już pomoc - teraz CZEKA ADAŚ!!

Dziś też przyjechała koteczka czarna - ma na imię Czarna. W zaawansowanej ciązy. Po doprowadzeniu kotki do ładu i składu mamy już dla Niej dom :1luvu:
Musimy ją zaszczepić i uszy wyleczyć. Troszkę to potrwa, ale to nic :wink:

Dzięki Ani kotka ma szansę na normalny dom :1luvu:
MIKUŚ

Post » Sob cze 25, 2011 20:42 Re: Kocia Przystań -Zuzia dostała już pomoc - teraz CZEKA ADAŚ!!

Mój komputer działa - kotki wcisnęły mi w modemie guzik i wyłączyły go.Teraz wszystko gra. Dzieliłam się radością z moich tymczasików, a teraz niepokój. Najsłodszy maluszek Koleś ma gorączkę od wczoraj. U weta oczywiście byłam, innych objawów choroby nie stwierdził. Podał leki osłonowe i czekamy skutku lub objawów, które wskażą na coś konkretnego. Jutro następna wizyta. Na szczęście zjadł dziś sporo mokrego, a pić nie chce. Rano był ruchliwszy, teraz pewnie dokucza mu gorączka. Trzymajcie za niego :ok: Jest taki malutki i słodki, ma ok 2 mies. wtulił się we mnie i cały czas mruczy.

elape

Od: Pon mar 21, 2011 17:52

Post » Sob cze 25, 2011 20:57 Re: Kocia Przystań -Zuzia dostała już pomoc - teraz CZEKA ADAŚ!!

Bez Pucka towarzystwo nieliczne do biegania - maluszek chory, została tylko parka : Gala i Amik. Jakoś za spokojnie. :wink:

elape

Post » Sob cze 25, 2011 21:10 Re: Kocia Przystań -Zuzia dostała już pomoc - teraz CZEKA ADAŚ!!

ZAWSZE jak sie oddaje kotka do adopcji to z jednej strony czlowiek sie cieszy jego szczesciem a z drugiej juz teskni i martwi sie jesli tylko nie ma ciut dluzej wiadomosci z domku niz sie umawiano... Tak to juz jest z tymczasowaniem. Co do przywiazania i problemow z oddaniem... Dlatego wlasnie ja nie nadaje sie na tymczasowanie. Moje nerwy tego nie wytrzymalyby.

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Sob cze 25, 2011 21:25 Re: Kocia Przystań -Zuzia dostała już pomoc - teraz CZEKA ADAŚ!!

A z domku Pucka są wiadomości - dobre. Z począ tku fuczeli na siebie z księżniczką rezydentką, ale już jest spokojniej. Pucek to zgodny chłopak. A co do tego wytrzymania, to człowiek sam nie wie ile jest w stanie wytrzymać :!: :!: :!: Zresztą to dla ich dobra :ok: :ok:

elape

Post » Sob cze 25, 2011 21:32 Re: Kocia Przystań - Zuzia już po operacji. Zbieramy pieniążki..

MIKUŚ pisze:
mar_tika pisze:Mam nadzieję że zastrzegłaś po 1000 kroć że w razie jakiś problemów kot wraca do nas?

Uświadomiłam Pana. Rozmawiałam z Nim rano ok 30 minut :wink:

mar_tika pisze:Z tego co wiem to od Martynki też pojechał maluszek :wink:

Ooo...miło to słyszeć. A co z umową?

Przykro mi ale Klaksonik nadal jest u mnie:( Nikt się po niego nie zjawił, byłyśmy umówione na czwartek lecz dziewczyna się już jednak nie odezwała.
Obrazek

Martysss

Od: Czw lip 30, 2009 17:04

Post » Sob cze 25, 2011 21:38 Re: Kocia Przystań - Zuzia już po operacji. Zbieramy pieniążki..

Martysss pisze:Przykro mi ale Klaksonik nadal jest u mnie:( Nikt się po niego nie zjawił, byłyśmy umówione na czwartek lecz dziewczyna się już jednak nie odezwała.

Cholerka to bardzo przykre.
Dobra w takim razie wciąż szukamy :wink:
MIKUŚ

Post » Sob cze 25, 2011 21:53 Re: Kocia Przystań -Zuzia dostała już pomoc - teraz CZEKA ADAŚ!!

nie zasluzyl na taka biiiiiiiiiiiiip pancie, znajdzie sie stokroc lepsza :ok:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Nie cze 26, 2011 8:55 Re: Kocia Przystań -Zuzia dostała już pomoc - teraz CZEKA ADAŚ!!

Dzieńdoberek w niedzielny - piękny poranek :kotek:
MIKUŚ

[poprzednia][następna]