KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 24, 2011 20:52 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

mar_tika pisze:Dziś z Kasią (od Petry)przywiozłyśmy jednorazowe posłania.Część(posłań,ręczników i szmatek) poszła do szafy w KCH ,część wziął Piotr do schronu, część poszła do KP do Basi.
Kasia przywiozła tez pieniązki ok 100 zł .Pieniązki zebrane przez dzieci w szkole:)

serdeczne dzięki :1luvu:
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Pt cze 24, 2011 20:53 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

Nie mam samochodu - nie bardzo widzę, żebym dała radę przewieźć klatkę-łapkę w obie strony komunikacją miejską :( No i z łapaniem wolałabym, jakby ktoś doświadczony pomógł, bo ja w łapaniu to d... jestem :oops:
Schronisko lepsze, niż ten śmietnik, choć szkoda, że się nie da do Chatki ich wziąć - no, ale rozumiem sytuację - i finansowo i z miejscem leżymy :(
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pt cze 24, 2011 21:06 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

Kropeczka13 pisze:
musicie sie jakoś podzielić dowiezieniem na badania koty, w schronie jest taka masakra, że nawet nie poproszę Piotrka żeby jeszcze z Nelką, Smołą i Inez podjechał . Nelka moze mieć anemię po aborcji.

Nie będę Wam pisał mojego grafika w pracy :wink: ale do końca miesiąca w godzinach 9:27-15:41 :) służę transportem do i z lecznic na terenie Sosnowca :) .Proszę mną dysponować :D

Wiesiu kochany jesteś :1luvu:
Na razie czekamy co z wynikami Klimka i Longera i co dalej z nimi :) potem będziemy powolutku myśleli nad resztą towarzystwa - jeśli o mnie chodzi to cały czas myślę o finansach naszego Stowarzyszenia - niestety proza życia nie są to badania ratujące życie więc możemy chwilę poczekać jak coś zaplanujemy to będę prosiła o transport :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt cze 24, 2011 21:07 Re: forum

Co do kupy do badania to wydaje mi sie ze labolatorium obok Lupusa jest czynne w sobote tez. Mogę podejsc rano przed jazda na dyzur do KC ale jak bedzie czynne tó ktos musialby ja przywiezc bo ja autobusem i obrobieniem dyzuru nie dam rady
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt cze 24, 2011 21:15 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

Kurcze dziewczyny na jutro wieczór nie ma dyżuru :( chyba że Ty Dorotko jak zwykle będziesz kilka godzin to do niedzieli kociaki dadzą radę :)
Dziś zrobiłam lekkie przemeblowanie :wink: Mania z małymi poszła piętero wyżej, a Miodka dałam na kociarnię - chłopak pomimo zagipsowanej jednej nóżki dawał sobie radę bez problemu, w boksie jakoś chłopak się nudzi :mrgreen: Dorotka zwróć jutro na Miodka uwagę - czy dalej sobie fajnie radzi :) ja jutro z kupą za bardzo nei dam rady muszę zabrać mamuśkę z 5 kociętami ze schronu i zawieźc do DT :(

terenia1

Post » Pt cze 24, 2011 21:24 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

Wyniki Longera i Klimka beda w poniedz.po poludniu jak bedziemy odbierac Weste.
Kupe Longera Marlena dala do pojemniczka, pojemniczek jest w lodowce wiec do poniedz.spokojnie moze byc, zabierzemy i w Lupusie zbadaja.
Longer odzyl wcina jak marzenie.
Miodzia zostawilysmy na luzie daje rade ale boks ma otwarty.
Westa ledwie dycha lezy na boku i sapie aby sie nie rozsypala do poniedzialku. Jest gruba.
Robimy sterylke w Lupusie to wazniejsze a lapke panie obejrza i zobaczymy co dalej.
Jutro wieczorny dyzur zrobimy.
Zastrzykowo Wiesio obsluzy.
Zabralam kaftaniki do prania juz sie piora jak wyschna to jutro przyniose.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Pt cze 24, 2011 21:32 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

jadziaII pisze:Wyniki Longera i Klimka beda w poniedz.po poludniu jak bedziemy odbierac Weste.
Kupe Longera Marlena dala do pojemniczka, pojemniczek jest w lodowce wiec do poniedz.spokojnie moze byc, zabierzemy i w Lupusie zbadaja.
Longer odzyl wcina jak marzenie.
Miodzia zostawilysmy na luzie daje rade ale boks ma otwarty.
Westa ledwie dycha lezy na boku i sapie aby sie nie rozsypala do poniedzialku. Jest gruba.
Robimy sterylke w Lupusie to wazniejsze a lapke panie obejrza i zobaczymy co dalej.
Jutro wieczorny dyzur zrobimy.
Zastrzykowo Wiesio obsluzy.
Zabralam kaftaniki do prania juz sie piora jak wyschna to jutro przyniose.

Jadziu :1luvu: czyli Weście w niedzielę wieczorkiem mam nie podawać jedzonka. Jezu oby tylko wytrzymała do poniedziałku. Ja dziś zabrałam z kociarni do prania część z kosza na brudy, jak wypiorę dowiozę do K.Ch.

terenia1

Post » Pt cze 24, 2011 22:09 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

Tak od wieczora niedzieli zabrac jej jedzonko tzn.mozna jej troszke dac podczas dyzuru ale na noc nie zostawiac.
Acha pani od Wiki przywiozla kaftanik, Wiki bardzo ladnie sie zachowuje od razu zaprzyjaznila sie z pieskiem,brzuszka wcale nie lizala ladnie sie wszystko zagoilo zaraz na drugi dzien ja rozebrala.
Obiecaly ze przysla fotki na mojego maila jak tylko beda to wkleimy.

jadziaII

Post » Pt cze 24, 2011 23:52 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

To prawda kupa Longusia usidlona :smokin:
Maluszki na zdrowej czuja się wspaniale, jeden z nich uwielbia spać na parapecie a drugi zamieszkał w domku przy drzwiach :mrgreen: (jakby ktoś w panice go szukał to pewnie będzie tam spał) :wink:
Rudy troszkę agresywny, Inez również ale domaga się głaskanek :spin2:
Ajax i Pędzel baz zmian (ich niechęć do kropli nie mija)
Józio jak to Józio (ciągle nie mogę go rozgryźć) :kitty:

Klimuś jak zawsze kochany, dzisiaj był w formie :mrgreen:
Miodek- mmm...miodzio :love:
Mamuśka z maluszkami w porządku, będą z nich wspaniałe kociaki 8)
Westa jak na razie mizernie... :(
Smoła jak zawsze charakterna, kot alfa :smiech3:
Noska coraz lepiej :ok:

:piwa: :piwa: :piwa:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Sob cze 25, 2011 1:27 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Sob cze 25, 2011 8:59 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

Teresa pisalam ze zrobimy dzis wieczorny spoko.
Trzeba zwrocic uwage na Smole cale platy skory czy to juz strupy wraz ze siercia jej odpadaja coraz to w innych miejscach co to za schorzenie.

jadziaII

Post » Sob cze 25, 2011 11:18 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

Okazuje się, że prawie pod moim balkonem bywa dość intensywnie ciężarna buraska. Bo jak nie kotki, to byłby to FIP w zaawansowanej postaci, ale wtedy by taka krągła na mordce i taka żywa nie była :roll: Powinnam chyba nie wychodzić z domu :?
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob cze 25, 2011 20:45 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

terenia1 pisze:GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 27.06.-03.07.2011
27.06. pon. rano Beatka wie. Cookie
28.06. wt. rano Beatka wie. MaraS.
29.06. śr. rano brak wie. MaraS.
30.06. czw.rano Alienor, Wiesia wie.Teresa
01.07. piat rano brak wie. Cookie
02.07. sob. rano brak wie. brak
03.07. niedz. Dorotka wie. brak

Jak jeszce wolne to poproszę środe rano
Obrazek

felinae

Od: Pt paź 26, 2007 12:32

Post » Sob cze 25, 2011 22:45 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

Przepraszam, mam wielką prośbę o informację, jak sa zbudowane te regały-klatki kwarantanny w KC.
Chcemy coś takiego wstawić w schronisku w Szczytnie. Część schroniska przeznaczona dla kotów jest u nas tragiczna i na dodatek mamy panleukopenię....

wat

Od: Śro lut 23, 2011 10:28

Post » Sob cze 25, 2011 22:59 Re: KOCIA CHATKA "helouuuu" zapraszamy do kolejnej odsłony...

Raport z wieczornego dyzuru:
Na kwarantannie Klimek - kupa rzadka, ladnie je detetyczne, troche pochodzil, dalam Pro-kolin
Lea - w porzadku
Westa - ladnie je, zalatwia sie, ale taka ociezala i ma smutny pyszczek
Longer - w porzadku nie wymiotuje, kupa ladnia i wcina diete.
Kupa dzis zawieziona do badania, troche pochodzil bo sie b.prosil.
Mamuska z dziecmi - ok kupa robila przy mnie, dzieci ok. wcinaja animode
i zrobilam mleczka do picia mamie i malym juz umieja.

na luzie: MIODZIO ok kochany kotek ladnie je i sie bawi, poscielilam mu w pontonku na stole
i sobie spal pozniej, kiedy ma w planie sciagniecie tego czegos miby gips a nie gips
czy ktos zna date i gdzie to trzeba zrobic ten kotek juz ma dosci kustykania.
SMOLA ogolnie ok. tylko oblazi jak cholera znow dzis strupior odpadl.
NELA - niby ok. je nie za wiele ale cos smutnawa a moze ona taka jest ogolnie nie
wiem.

Na zdrowych: Gremliny ok. oczy wymyte i zakropione.
Te pozostale duze tez ok. wcinaja az im sie uszy trzesa.
Na podlodze bylo zwymiotowane jedzeniem suchym ale nie wiem ktory bo juz
bylo ja przyszlam.
Ale za to jeden z burkow ten wiekszy ma bardzo sraczke jasnawa woda, robil
przy mnie a i podloga wczesnie byla pobrudzona tym.
Ale oprocz tego to nic mu nie dolega pojadl i z tym drugim brat. siostra nie wiem
szalal jak diabli moze mu przejdzie albo to od jedzenia dla doroslych.
Zauwazcie czy jest czyszczenie jak tak to od niego.
I na tym dyzur zakonczylam no oczywiscie jeszcze na koniec musialam wyciuckac Miodka, Longera i Nelcie, inne tez ale to wczesniej. :lol:

jadziaII

[poprzednia][następna]