Dziękujemy za głosy w KV

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt cze 24, 2011 21:11 Re: Prosimy o głosy w KV

nie działa zmiana jedzenia TADEK NIEJADEK
krynia08

Post » Pt cze 24, 2011 21:13 Re: Prosimy o głosy w KV

:ryk: :ryk: @

julka75

Od: Pt kwi 15, 2011 0:00

Post » Pt cze 24, 2011 22:07 Re: Prosimy o głosy w KV

Hej tak na szybko kopiuje z naszego wątku
Jestem okrutnie zmęczona jak nieżywa
Serdecznie dziękuję za kciuki i że o nas pamiętacie :1luvu:

Etiopia pisze:Wpadam tak na chwilkę bo nie mam siły na dłuższe pisanie.........

Serdecznie dziękuję Solangelicy za informowanie na bieżąco co u nas.

Podroż do Wrocławia w miarę spokojna - w Katowicach wsiadła banda pijanych wyrostków jeden wszedł do przedziału i nie przebierając w słowach zażądał pieniędzy :strach: :strach: .....
Psica początkowo nie zareagowała ale jak zaczął się zbyt gwałtownie ruszać i zbliżył się do mnie wstała zawarczała i pokazała mu zęby .....
Nastąpił odwrót....
Kocham ją za to i za wszystko inne
Pociąg miał opóźnienie bo SOK i Policja zrobiła polowanie na nich.

Na klinikę trafiłyśmy ze sporym wyprzedzeniem - psica zaległa na kocyku i spała Mufek spał w transporterze a ja usiłowałam nie usnąć na schodach.

Co do wizyty przeprowadzono bardzo dokładny wywiad - właściwie "od pieluch " miała zrobioną endoskopię jak ja to nazywam pozostałości układu rozrodczego i cewki moczowej pobrano krew badanie oraz wykonano dwa usg.

Nie obyło się bez bardzo dużej dawki adrenaliny - psica po sedacji wpadła w bardzo silną bradykardie i bezdech - zwalniała prawie do zera.
Mimo bezpiecznego środka nowej generacji podanego pod kontem problemów kardiologicznych. Gdyby dostała dawkę przeznaczona do jej wielkości już by jej nie było ( dostała dawkę obliczona dla kota ).
Nie udało się pobrać głębokiego wyniku ze względu na problem kardiologiczny oraz utrudniony dostęp - psica ma bardzo wąską budowę.
Doktor wpadł na pewien pomysł i pobrał ciut inną metodą . Wynik krwi, cytologii i wycinka za
siedem dni.

Na chirurgii miała wykonane dokładne usg jamy brzusznej - nerki małe :cry: , śledziona silnie powiększona :cry: pęcherz atoniczny z zaleganiem moczu :cry: wątroba na pograniczu normy.

Kardiologa nie było czeka nas powtórny wyjazd na kontrolę i usg oraz wizytę u kardiologa.

Po konsultacji ortopedycznej : dysplazja stawu łokciowego coś cieniuje staw -zalecenia tomografia komputerowa oraz zabieg operacyjny - zależnie od wyniku tomografii wet wybierze sposób operacji.

Mufasa : wrzody oraz refluks dwunastniczo żołądkowy :cry: ciężki do leczenia u zwierząt.
Trzeba wprowadzić leki zobojętniające kwasy oraz poprawiające perystaltykę przewodu pokarmowego.

konsultacja ortopedyczna : Doktor powiedział że kolano wygląda na rozkawałkowane nic się tam kupy nie trzyma :cry: zaniki mięśniowe znacznego stopnia, bardzo silny przeprost łapy, zwichniecie rzepki III stopnia :cry: ( są IV stopnie). myszy stawowe to najprawdopodobniej zerwane więzadła :cry: :cry: ( proste rzepki i krzyżowe)
Zalecenia : elektrostymulacja, naświetlanie lampą sollux barwa czerwona oraz gimnastyka w celu odbudowy masy mięśniowej - inaczej nie ma sensu operować oraz zabieg operacyjny stabilizujący - bardzo trudno będzie to poskładać do kupy :cry:
Lewe kolano w późniejszym terminie również będzie wymagało operacji .

Solangelica załatwiła nam nocleg u bardzo miłych ludzi :1luvu: :1luvu:
Sol serdecznie dziękuję :1luvu:

Psica jest genialna - zgubiłam się wieczorem we Wrocławiu ( źle skręciłam i nie mogłam trafić spowrotem w miejsce noclegu) Zobaczyła że się miotam tam i spowrotem na co ona zareagowała osiołkiem - zatrzymała mnie i długo się nie zastanawiając zrobiła nawrót i poszła jak po sznurku prosto pod dom.

Podroż powrotna oki poza postojem tuż za Wrocławiem - awaria lokomotywy -jak to pani konduktor określiła lokomotywa zdefektowała a zabrzmiało w jej wymowie z defekowała -czyli zrobiła koopę :ryk:

To tyle na dzisiaj bo zaliczyłam dwie wizyty z psicą u weta - ma okropne zaleganie moczu w pęcherzu. Sika raz na 18 - 24 godziny

Padam na twarz idę rozdzielić leki nakarmić stworki i się kładę

Serdecznie zapraszam na bazarek wizyta we Wrocławiu 900 zł :cry:

viewtopic.php?f=20&t=128902
IT'S OVER

Etiopia

Od: Pt gru 09, 2005 11:26

Post » Sob cze 25, 2011 8:42 Re: Prosimy o głosy w KV

:kotek:

pucio79

Od: Nie sty 10, 2010 14:40

Post » Sob cze 25, 2011 9:05 Re: Prosimy o głosy w KV

:ok:
krynia08

Post » Sob cze 25, 2011 10:30 Re: Prosimy o głosy w KV

sik
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob cze 25, 2011 11:28 Re: Prosimy o głosy w KV

hop! :mrgreen:

molly88

Od: Śro gru 16, 2009 19:00

Post » Sob cze 25, 2011 12:12 Re: Prosimy o głosy w KV

:ok:
Obrazek...Obrazek .. http://facebook.com/julka75
Obrazek Obrazek Obrazek ...................... Obrazek

julka75

Od: Pt kwi 15, 2011 0:00

Post » Sob cze 25, 2011 12:55 Re: Prosimy o głosy w KV

krynia08

Post » Sob cze 25, 2011 13:01 Re: Prosimy o głosy w KV

krynia08 pisze:http://www.youtube.com/watch?v=I-CRmCsjwM4 moja piosenka

świetny ma głos chłopak - trzymałam za niego :ok: :ok: :ok:
krynia jadę na Festyn :mrgreen:

pucio79

Od: Nie sty 10, 2010 14:40

Post » Sob cze 25, 2011 19:32 Re: Prosimy o głosy w KV

Wróciliśmy z wesela. Tzn ja z Karolą byłyśmy tylko na obiedzie ślubnym. Mam nadzieję, że przeziębienie nie przerodzi się w zapalenie płuc...
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Sob cze 25, 2011 19:42 Re: Prosimy o głosy w KV

cześć dziewuszki :mrgreen:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Sob cze 25, 2011 21:38 Re: Prosimy o głosy w KV

ale tu dzis cisza,wszyscy balujom :roll:
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Sob cze 25, 2011 22:31 Re: Prosimy o głosy w KV

kotx2 pisze:ale tu dzis cisza,wszyscy balujom :roll:

o ja sie nabalowałam, aż mnie ręce , nogi i kręgosłup bolą. :twisted:
Na wsi na tzw. działce po teściach pieściłam sie z chwastami.
Gdyby to rok szkolny był, moglabym uczniom opowiedzieć z autopsji, jak ciężko Murzynom Bantu uprawiać sorgo i proso, a opowieść moja prawdziwymi łzami byłaby zroszona.
I o długim powrocie do domu ciemną nocą, gdzie trzeba pokonać ponad 70 km, i gdy myśl ci się kołacze, że powitają cię wygłodzone koteczki, które zapewne cały dzień spały, ale nikt im smakołyka pod nos nie podsunął. :crying:
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

[poprzednia][następna]