PILNE! Dom tymczasowy dla kociąt i mamy, Olsztyn, Trójmiasto

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 24, 2011 10:41 PILNE! Dom tymczasowy dla kociąt i mamy, Olsztyn, Trójmiasto

Witam. Nie wiedziałam dokąd zwrócić się z tym problemem i trafiłam tutaj.
W drewutni w ogrodzie mojego chłopaka okociła się piękna kotka. Maleństwa mają teraz około 2 miesięcy. Kotka nie jest dzika, pozwoliła do siebie podejść. Na razie nie udało mi się jej pogłaskać, ale wąchała rękę, dzieciaki również podchodzą. Rodzi się jednak mały problem... Kociaki nie mogą tutaj zostać, a sumienie nie pozwala ich zostawić na pastwę losu. Dziś będę starała się je złapać. Jutro muszę wracać do Olsztyna i w związku z tym bardzo proszę o pomoc.
Czy ktoś z Trójmiasta byłby w stanie zaadoptować/ dać dom tymczasowy chociaż jednemu kociakowi? Jeśli nikt się nie znajdzie, zabiorę je ze sobą do Olsztyna na dom tymczasowy, kotkę oddam do sterylizacji i również będzie czekała na swojego właściciela. Nie mogę zatrzymać kociąt na stałę, dlatego bardzo proszę, pomóżcie :(
Mamuśka jest typowym szylkretem, wyjątkowo pięknie umaszczona. Nie wiem jeszcze jakiej płci są dzieciaki, jednak jeśli chodzi o wygląd- są przepiękne! Są trzy, jeden czarny z biały pysiem i "skarpetkami", drugi czarny z krawatką, trzeci szary, mocno pręgowany z białą plamą na nosie i "skarpetkami".
Wstawiam zdjęcia, na razie słabej jakości. Gdy je złapię wstawię lepsze :)
Pozdrawiam i jeszcze raz bardzo proszę o pomoc!
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/a92ff799e9ccf8ab.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/49370f93cd95401e.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/5d3b32763a14715e.html

MorticiaSlayer

Od: Pt cze 24, 2011 10:03

Post » Pt cze 24, 2011 10:57 Re: PILNE! Dom tymczasowy dla kociąt i mamy, Olsztyn, Trójmiasto

witaj

fajnie ,że chcesz pomóc i nie zostawisz ich na pastwę losu
wiadomo wiele pracy przed Tobą, ale powoli kociaki można ogłaszać po wizycie u weta i ocenie płci maluszków
a mamę kocią na sterylkę dać i też domu potem szukać

mianowice maluszki może ogłaszać na darmowych portalach
www.gumtree.pl
www.tablica.pl
www.kokosy.pl
www.neeon.pl
i autogiełdzie

ważne,żeby znaleźć im dom :)

powodzenia
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Pt cze 24, 2011 11:18 Re: PILNE! Dom tymczasowy dla kociąt i mamy, Olsztyn, Trójmiasto

Ooo, dziękuję, jak tylko zrobię im porządne zdjęcia to od razu wystawię :) Nie miałabym sumienia ich zostawić.
Maluszki są zdrowe i fajnie wyglądają :) Dostały teraz jeść, mama czekała aż dzieci się najedzą, dopiero po tym sama zjadła. Mądra kicia, widać, że o nie dba.
Dziś po południu jadę kupić transporter i będzie akcja łapania :)
Jedyne o co się martwię to, że kotka okaże się jednak nie zbyt przystępna do ludzi i wtedy będzie problem... No i ciekawe czy schronisko mi pomoże i ją wysterylizuje itp, bo samej mnie nie stać na odrobaczenie, zaszczepienie itd 4 kociąt...
No nic, okaże się :) Jak tylko zrobię lepsze zdjęcia to wstawię :)

MorticiaSlayer

Post » Pt cze 24, 2011 11:26 Re: PILNE! Dom tymczasowy dla kociąt i mamy, Olsztyn, Trójmiasto

możesz też zrobić im wydarzenie na FB i poprosić znajomych by udostępniali
na maiu jesli jest nawet watek transportowy jesli ktoś z dalszych okolic chciałby adoptować kociaka
Obrazek

Edytka1984

Post » Pt cze 24, 2011 11:30 Re: PILNE! Dom tymczasowy dla kociąt i mamy, Olsztyn, Trójmiasto

Już zrobione :) Niestety więcej osób daje: "nie wezmę udziału" widząc tytuł wydarzenia, a nawet nie udostępni...

MorticiaSlayer

Post » Pt cze 24, 2011 11:34 Re: PILNE! Dom tymczasowy dla kociąt i mamy, Olsztyn, Trójmiasto

to możesz mi wysłać - ja napewno w domu - wezmę udział i udostepnie dalej i rozlese innym miaukowiczkowm
podac na pw komu?
Obrazek

Edytka1984

Post » Pt cze 24, 2011 13:26 Re: PILNE! Dom tymczasowy dla kociąt i mamy, Olsztyn, Trójmiasto

już :)
mam nadzieje,że uda się domki znaleźć
możesz tez papierowe ogłoszenia porozwieszać w okolicy ,że szukasz domków dla kociaków
oby się udało :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Edytka1984

Post » Pt cze 24, 2011 13:46 Re: PILNE! Dom tymczasowy dla kociąt i mamy, Olsztyn, Trójmiasto

Mały postęp jest- dzwoniłam do schroniska w Olsztynie i pomocy nie odmówiono :) Pani bardzo entuzjastycznie zareagowała i powiedziała, że jeśli wezmę je na tymczas, to pokryją wszystkie zabiegi weterynaryjne łącznie ze sterylizacją :) Za chwilkę jadę po transporter, a jutro kociaki razem z mamą zabieram do Olsztyna i stamtąd będę szukała już domu na stałe :)!

MorticiaSlayer

Post » Pt cze 24, 2011 15:03 Re: PILNE! Dom tymczasowy dla kociąt i mamy, Olsztyn, Trójmiasto

:ok:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pt cze 24, 2011 18:31 Re: PILNE! Dom tymczasowy dla kociąt i mamy, Olsztyn, Trójmiasto

powodzenia :ok: :ok:
Obrazek

Edytka1984

Post » Sob cze 25, 2011 9:16 Re: PILNE! Dom tymczasowy dla kociąt i mamy, Olsztyn, Trójmiasto

Matka i jedno młode złapane, 2 maluszki cały czas ode mnie uciekają :( Nie mogę ich złapać, już dwie godziny próbuję... Na jedzenie, wołanie, nie chcą przyjść... :( Ale się nie poddam, mam nadzieję, że w końcu się uda...

MorticiaSlayer

Post » Sob cze 25, 2011 10:28 Re: PILNE! Dom tymczasowy dla kociąt i mamy, Olsztyn, Trójmiasto

czasami łapanie jest długotrwałe,ja kiedyś bardzo długo łapałam
na tuńczyka polecam ;)
powodzenia
Obrazek

Edytka1984

Post » Sob cze 25, 2011 14:07 Re: PILNE! Dom tymczasowy dla kociąt i mamy, Olsztyn, Trójmiasto

Tyle, że ja nie mam czasu :( Dziś o 19 wracam do Olsztyna (tam mieszkam) i jeśli nie uda mi się złapać ich do 18, to wypuszczam matkę a biorę tylko tego jednego... :((

MorticiaSlayer

Post » Sob cze 25, 2011 14:11 Re: PILNE! Dom tymczasowy dla kociąt i mamy, Olsztyn, Trójmiasto

Potrzebujesz klatkę łapkę. Podaj na pw nr telefonu.
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

[następna]