Czarno biała kocia z Witosowa-już we własnym wymarzonym DT!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto maja 17, 2011 16:48 Re: Kotka spod WCM Opole-domek potrzebny!

Witam Opole :1luvu:
Boję się o kicię. Nie będę pisała co tak ufnej kici zrobili blisko mojego miejsca zamieszkania.Trzymam kciuki za domek. Czy mistrz kierownicy miał już egzamin :? Opole bezpieczne :?: :mrgreen:

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Śro maja 18, 2011 7:15 Re: Kotka spod WCM Opole-domek potrzebny!

Kotusia zadowolona, coraz bardziej miziasta. Zagrożeń, o których wspominasz welinko ja również się obawiam. Nie mogę jej wziąć do domu. :oops: Jest za mały. My mamy 3 koty i więcej nie pomieści się niestety.
Póki co kotka ma dobre warunki. Trzyma się szpitala. Personel o nią dba. Jest bardzo grzeczna i ułożona. Odpukać, oby nikomu nie przeszkadzała. :oops: Naiwnie wierzę, że to starczy. Wiem, jednak jacy są ludzie :cry: :evil: Przetrwała już zimę. Następnej tam nie spędzi. Nie pozwolę na to. :oops:

sygitka21

Od: Wto wrz 08, 2009 21:16

Post » Śro maja 18, 2011 10:23 Re: Kotka spod WCM Opole-domek potrzebny!

może zrób jej profil na FB
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

edii

Od: Pon paź 04, 2010 18:05

Post » Wto maja 31, 2011 6:28 Re: Kotka spod WCM Opole-domek potrzebny!

Jak się czuję szpitalna kicia :?: Straszna cisza na wątku.

welina

Post » Wto maja 31, 2011 19:00 Re: Kotka spod WCM Opole-domek potrzebny!

Bo też kotka miewa się bez zmian. Jest pod czujną opieką dziewczyn z poradni. Ostatnio tam byłam parę dni temu to koleżanki biegały z mięskiem, woda codziennie zmieniana. Mała ma kociego kolegę, który jest dzikunem i nie daje się podejść. Dziewczyny podkreślają, że księżniczka jest bardzo czysta. Potrafi godzinami siedzieć na słońcu i wylizywać futerko. Pozostaje piękna, dumna, ostrożna, lecz rozkochana w głaskach i pieszczotach. Cieszę się, że kotka jest pod czujnym spojrzeniem moich nieocenionych koleżanek. Szkoda mi, że nie znalazł się dla niej póki co dom :( A musi się znaleźć, bo ten parking... grrrrr :strach:

sygitka21

Post » Pon cze 06, 2011 7:01 Re: Kotka spod WCM Opole-domek potrzebny!

Kotusia dziś głaskana, rozmruczana, śliczna jak zawsze. Dalej szukamy dla niej domku. Jestem w tej kwestii optymistką i chyba mam ku temu podstawy :)

sygitka21

Post » Czw cze 23, 2011 20:03 Re: Kotka spod WCM Opole znalazła dom :)

Od kilku dni wiedzieliśmy, że koteczka ma szanse na domek.
Z jednej strony radość- koteczka wreszcie będzie miała swoich dużych, kochający domek (wychodzący, bo z dużym, pięknym ogrodem na wsi). W końcu minie to zagrożenie ze strony samochodów, pod którymi kocica się chowała, a których tak bardzo się baliśmy. :oops:
Z drugiej strony- kotusia pokochała to miejsce, pielęgniarki z pewnej poradni. Wiem, że było to uczucie odwzajemniane. Wiem, że gdyby nie nietolerujący kotów słodki piesek, kocica miałaby kochający domek znacznie wcześniej... :oops:
To były bardzo przejmujące, podszyte smutkiem dni. Kotusia u stóp, zasypiająca... Kotusia na słońcu, zawzięcie wylizująca swoje aksamitne futerko, po raz sto pięćdziesiąty któryś, tego samego dnia. Kotka łasząca się u stóp rano. Czekająca na swoją porcję jedzonka, wody, a przede wszystkim pieszczot... Kotka, która tak bardzo ukochała człowieka. A i w tym miejscu znalazła swoich opiekunów- tak licznych i oddanych. Prześliczna, przekochana, słodka, o pięknych oczach i cudnym głosie. :1luvu: :1luvu:

Wiem, że teraz się boi i schowała się pod kanapą. Liczymy, że się przemoże i że wszystko będzie dobrze... :oops:

sygitka21

Post » Czw cze 23, 2011 20:32 Re: Kotka spod WCM Opole znalazła dom :)

:ok: :ok: :ok:

Oby domek był cierpliwy i wyrozumiały... I znał choć trochę kocią naturę?...
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Czw cze 23, 2011 22:17 Re: Kotka spod WCM Opole znalazła dom :)

Kotuniu , uwierz , że teraz będzie ci lepiej.

edii

Post » Pt cze 24, 2011 5:30 Re: Kotka spod WCM Opole znalazła dom :)

Domek bardzo kocha koty. Miał ich kiedyś 2 dorodne okazy (odeszły w sędziwym wieku).
Dziś jest normalny dzień pracy- kotusia ma domek- a my będziemy tęsknić za pięknotką... :oops: :1luvu:

sygitka21

Post » Pt cze 24, 2011 13:13 Re: Kotka spod WCM Opole Niestety, szukamy dalej :(

Nie udało się. Kotusi nie udało się wyciągnąć. Roztrzęsiona, z walącym serduszkiem, schowała się za meblami i nie chciała wyjść. :cry:
Wzięta do samochodu, ułożyła się wygodnie w transporterze. Przeszczęśliwa, gdy wróciła. Pieszczoty, jedzonko, wylizywanie futerka i wygrzewanie się na słońcu...

Malutka, o ile nie trafi na domek- będzie miała go u mojej sąsiadki lub u mnie. Obie mamy nieduże mieszkania i jesteśmy zakocone, ale na zimę nie może tam zostać :cry:

Teraz posypią się na mnie gromy... :oops:

sygitka21

Post » Pt cze 24, 2011 13:23 Re: Kotka spod WCM Opole Niestety, szukamy dalej :(

EEEEEEEEEE tam gromy się nie posypią,tylko całkiem mi się porypało. :mrgreen: Była ona w tym nowym domku,czy nie była :roll:
Pozdrawiam i głaski dla kici. :1luvu:

welina

Post » Pt cze 24, 2011 13:42 Re: Kotka spod WCM Opole Niestety, szukamy dalej :(

Chyba była, ale ludzie nie zdali egzaminu.
Oczekiwali, że kot zaufa im natychmiast.
Szkoda kotki :( Znowu na ulicy.
A wystarczyło tylko trochę poczekać i dać szansę.

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

Post » Pt cze 24, 2011 13:45 Re: Kotka spod WCM Opole Niestety, szukamy dalej :(

To już któryś z kolei taki przypadek w ciągu kilku ostatnich dni. Szkoda słów.

edii

Post » Pon sie 08, 2011 18:09 Re: Kotka spod WCM Opole Niestety, szukamy dalej :(

Czy wiadomo , co kicią?

edii

[poprzednia][następna]