10 kotów na podwórku, potrzebna pomoc finansowa i domki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 22, 2011 14:35 Re: Kto przygarnie kotka? 20 bezpańskich kotów szuka domków

Silver

Silver to biało-szary kocur. Niestety bardzo płochliwy. Nie chce do mnie podejść i w dodatku nie reaguje na kici-kici, w przeciwieństwie do innych kotów. Jak go ostatnio zobaczyłam po dłuższej jego nieobecności w "stołówce" to był strasznie wychudzony. A mimo to nie zjadł nic, bo co do niego podchodziłam i sypałam karmę pod samochodem, to uciekał. A z kolei jak dam jedzenie pod balkonem, tam gdzie je reszta kotów, a spotkam go od drugiej strony bloku, to też nic nie zje, bo nie pójdzie za mną :(

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Robiona ręcznie biżuteria na sterylizację kotki: viewtopic.php?f=20&t=139004

Julijaaa

Od: Czw cze 16, 2011 14:19

Post » Czw cze 23, 2011 13:20 Re: Kto przygarnie kotka? 20 bezpańskich kotów szuka domków

Lizi

Pojawiła się w "stołówce" po raz pierwszy jakiś miesiąc temu. Myślę, że ma ok. roku. Już za pierwszym razem dała mi się pogłaskać, więc najprawdopodobniej ktoś ją wyrzucił z domu. Inne koty potrzebowały dużo czasu, żeby się oswoić, a ona już od razu zaczęła się do mnie łasić, a potem rzuciła się na jedzenie.

Zdjęcia wstawię później, bo mam je na drugim komputerze.
Obrazek Obrazek Obrazek

Julijaaa

Post » Pt cze 24, 2011 14:28 Re: Kto przygarnie kotka? 20 bezpańskich kotów szuka domków

Julijaaa pisze:Lizi

Pojawiła się w "stołówce" po raz pierwszy jakiś miesiąc temu. Myślę, że ma ok. roku. Już za pierwszym razem dała mi się pogłaskać, więc najprawdopodobniej ktoś ją wyrzucił z domu. Inne koty potrzebowały dużo czasu, żeby się oswoić, a ona już od razu zaczęła się do mnie łasić, a potem rzuciła się na jedzenie.

Zdjęcia wstawię później, bo mam je na drugim komputerze.

Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Julijaaa

Post » Pt cze 24, 2011 14:41 Re: Kto przygarnie kotka? 20 bezpańskich kotów szuka domków

Andżelika

Andżelika to biało-czarna kotka. W sumie to biało-czarno-brązowa, bo to nie jest czysta czerń. Kotka nie daje mi się pogłaskać, ale jest trochę oswojona, bo zawsze jak ją wołam to biegnie za mną, wiedząc że dostanie coś do jedzenia :lol:
Widać po niej, że będzie miała kocięta :!:

Obrazek

Zdjęcie jest chyba z marca albo kwietnia.
Obrazek Obrazek Obrazek

Julijaaa

Post » Nie cze 26, 2011 10:09 Re: Kto przygarnie kotka? 20 bezpańskich kotów szuka domków

Przedwczoraj i wczoraj widziałam znowu te 1-miesięczne maluszki. Jeden jest biało-szary, drugi czarny, trzeci biało-czarny i czwarty taki sam jak trzeci. Ten ostatni ma całe oczka zaropiałe i tak dziwnie oddycha jakby kichał, albo po prostu kicha. Nie mam pojęcia co mu jest :conf: W ogóle jak w piątek tam przyszłam, to nie siedział w krzakach razem z innymi kotami, tylko wcisnął się w taką ciasną szczelinę pod balkonem w sąsiednim bloku i nie chciał wyjść :evil: . Jakieś dziewczynki grające w piłkę pod blokiem powiedziały, że tego kociaka nie chce matka, bo go mnóstwo osób głaskało i czuje zapach człowieka. No ale moja koleżanka go z tej szczeliny i zaniosłyśmy go do matki, do Dominy. I okazało się, że to co mówiły te dziewczyny to była bzdura, bo kotka jak go zobaczyła to zaczęła go myć i się nim zajmować :D
Dałam tym starszym kotom mokrą karmę dla dorosłych kotów, a kotka pozwoliła kociakom, żeby to jadły. Czy taka karma im nie zaszkodzi :?:
Obrazek Obrazek Obrazek

Julijaaa

Post » Nie cze 26, 2011 10:15 Re: Kto przygarnie kotka? 20 bezpańskich kotów szuka domków

Ten kotek prawdopodobnie choruje na koci katar. Jeśli nie trafi do weterynarza - umrze :(
Obrazek

Gem

Od: Czw paź 12, 2006 16:37

Post » Nie cze 26, 2011 10:23 Re: Kto przygarnie kotka? 20 bezpańskich kotów szuka domków

Czarne Spodenki

Wiem, że śmieszne imię, ale ten kocur ma takie ubarwienie, że wygląda jakby miał czarne spodnie. Jest biało-czarny i trudno stwierdzić ile ma lat, ale na pewno jest dorosły. Trochę się mnie boi i nie reaguje na kici-kici, ale i sporo się ośmielił odkąd po raz pierwszy pojawił się w "stołówce" (luty albo marzec)

Obrazek

Obrazek

Andżelika i Czarne Spodenki:

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Julijaaa

Post » Nie cze 26, 2011 10:25 Re: Kto przygarnie kotka? 20 bezpańskich kotów szuka domków

Gem pisze:Ten kotek prawdopodobnie choruje na koci katar. Jeśli nie trafi do weterynarza - umrze :(

Też myślałam o wzięciu go do weterynarza, ale bałam się, że kotka nie będzie się chciała później nim zajmować, jeśli zabiorę go na jakiś czas stamtąd.
Obrazek Obrazek Obrazek

Julijaaa

Post » Nie cze 26, 2011 10:29 Re: Kto przygarnie kotka? 20 bezpańskich kotów szuka domków

Zabiorę go jutro, bo weterynarz jest bardzo blisko, ale w niedzielę nieczynny. Chyba żeby pojechać do całodobowego.
Obrazek Obrazek Obrazek

Julijaaa

Post » Nie cze 26, 2011 10:41 Re: Kto przygarnie kotka? 20 bezpańskich kotów szuka domków

Julijaaa pisze:Zabiorę go jutro, bo weterynarz jest bardzo blisko, ale w niedzielę nieczynny. Chyba żeby pojechać do całodobowego.

Nie wiem, w jakim stanie jest kotek, ale chyba w kiepskim. Na ulicy raczej nie ma szans. Jeśli możesz jechać z nim do "Czterech łap", to prawdopodobnie uratujesz mu życie.

Trzeba liczyć się z tym, ze mały będzie musiał zostać w lecznicy, np. w inkubatorze. Od jutra może udałoby się umieścić go na Kaczmarka, ale dziś naprawdę byłoby dobrze, gdyby trafił do "Czterech łap".

W razie czego mogę pomoc w transporcie. Prześle Ci mój numer telefonu na PW.
Obrazek

Gem

Post » Nie cze 26, 2011 11:49 Re: Kto przygarnie kotka? 20 bezpańskich kotów szuka domków

Gem Panda jest bliżej, nie wiem czy to rozsądne iść tam z kociakami (ja mam mieszane doświadczenia z doktorkiem tam leczącym) ale chyba jest taniej. Cztery łapy się cenią niestety.
Obrazek

http://adena.net.pl/
NAJTAŃSZE BIURO RACHUNKOWE W POLSCE
ZDALNA WSPÓŁPRACA
ZADZWOŃ !!! SPRAWDŹ CENĘ DLA SWOJEJ FIRMY

Tola

Od: Pt lis 24, 2006 16:00

Post » Nie cze 26, 2011 13:46 Re: Kto przygarnie kotka? 20 bezpańskich kotów szuka domków

Tola pisze:Gem Panda jest bliżej, nie wiem czy to rozsądne iść tam z kociakami (ja mam mieszane doświadczenia z doktorkiem tam leczącym) ale chyba jest taniej. Cztery łapy się cenią niestety.

Może uda się jakoś inaczej to załatwić ;)
Obrazek

Gem

Post » Nie cze 26, 2011 16:31 Re: Kto przygarnie kotka? 20 bezpańskich kotów szuka domków

Maluszki są cudowne :1luvu:
...ale oczka strasznie biedne mają :cry: Potrzebne będą mocne kciuki dla gnojków :ok: Mają zaledwie 4 tyg a kk już zaatakował maleństwa :cry:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Nie cze 26, 2011 22:14 Re: Kto przygarnie kotka? 20 bezpańskich kotów szuka domków

Gnojki dziękują za kciuki :)
Są już po wizycie u weta. Dostały antybiotyk i krople do oczu. Jeden ma nawet niezły apetyt. Z pozostałymi trochę gorzej :( Choć wszystkie wydają się dość żwawe.
Zobaczymy, co jutro powie weterynarz. Więcej wieści jutro.
Obrazek

joanna521

Od: Wto wrz 22, 2009 11:00

Post » Pon cze 27, 2011 6:14 Re: Kto przygarnie kotka? 20 bezpańskich kotów szuka domków

Joasiu gdzie z nimi byliście w końcu? Jakby potrzebne było wsparcie dajcie znać :!:
Obrazek

http://adena.net.pl/
NAJTAŃSZE BIURO RACHUNKOWE W POLSCE
ZDALNA WSPÓŁPRACA
ZADZWOŃ !!! SPRAWDŹ CENĘ DLA SWOJEJ FIRMY

Tola

Od: Pt lis 24, 2006 16:00

[poprzednia][następna]