RKa pisze:Czy można się wprosić na spotkanie? Chciałabym tak oficjalnie się zapisać do grona kociarzy
RKa pisze:Czy można się wprosić na spotkanie? Chciałabym tak oficjalnie się zapisać do grona kociarzy

sabina skaza pisze:RKa pisze:Czy można się wprosić na spotkanie? Chciałabym tak oficjalnie się zapisać do grona kociarzy
zapraszamy
miała być tez mirmilka- nie mam do niej tel. żeby ją powiadomić.
trzeba będzie wydrukować kilka umów wolontariackich i regulaminu vivy- kto ma darmowe ksero? to podesle dokumenty.
mpacz78 pisze:anula790820 - musisz się przejść do wydziału środowiska w gminie Wejherowo, zapytać tam czy są szanse na jakieś pieniądze z budżetu na sterylki kotów wolnożyjących na terenie gminy i na jakich zasadach mogłyby one być przyznane.
W Gdyni od 2 lat odbywa się to na zasadzie otwartego konkursu ofert dla organizacji pozarzadowych, i od 2 lat składamy oferty jako Viva! (pkdt jest akcją Vivy!) z pozytywnym skutkiem, oczywiśce napisanie takiej oferty wraz z ałączeniem odpowiednich dokumentów to trochę pracy - więc musiałabyś wziąć to na siebie, ale pomożemy - udostępnimy oferty jakie wypełniałysmy w Gdyni ( każde miasto moz emieć inny wzór takiego pisma), na pewno mogłybyśmy jako PKDT (Viva!) firmowac taką akcję sterylek w Wejherowie tylko musiałabyś wziąć na siebie całą organizacyjną stronę tej akcji na siebie, mogę Ci potem napisac jak to wygląda - jestem jedną z 3 koordynatorek tegorocznej akcj w Gdyni.
Trzeba nawiązać współpracę z lecznicą/lecznicami na terenie gminy, które po preferencyjneych cenach moga sterylizować dla miasta, rozwiązać kwestię przetrzymywania kotów po zabiegach.

Użytkownicy przeglądający ten dział: ASK@, IrenaIka2 i 12 gości