Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 21, 2011 23:50 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

O kurdybanek bluszczyk:((
To nie moja wina, naprawdę:(
Nie sciągnęłam, mam nadzieję teg zalewu maluszków.
Trzymam kciuki za domy, żeby wszystkie maluszki szybko znalazły.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro cze 22, 2011 5:59 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

terenia1 pisze:Piotrek, czy te klatki które kupiła Ewa są w schronisku? bo może jedna by się przydała, ja jutro podjadę do Pani Marysi, której pomagaliśmy w adopcji kotów i do tej pory wspomagamy ją żwirkowo, pogadam może jakieś maluszki by zabrała do sibie na tymczas, jak coś to w czwartek po południu bym je przetransportowała zobaczmy :(
Piotrek a mamuśka z tą biało-czarną i tri są szczepione? - daj je już na adopcje zluźnią się troszkę boksy, a one też skorzystają z woliery i będą miały troszkę wolności.

jedna klata jest w egzotarium bo tam jest ta kotka po sterylce, reszta czyli 3 w schronie, a mamuśka miała mega -biegunkę, nie mogła byc szczepiona,

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Śro cze 22, 2011 6:14 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

Ewentualnie ode mnie można zabrać klatkę, którą miałam z KCh - ale to dziś wieczorem lub jutro wczesną nocką, bo mam bardzo aktywny dzień jutro - na 7 rano praca, potem obiad u ojca - Dzień Taty - potem KChatka 8O Jazda na całego...
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro cze 22, 2011 13:00 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

Byłam, nakarmiłam - pani Ola była w połowie kwarantanny, jak tam weszłam już po wizycie na adopcjach - czysto i świeżo :D
Adopcje - tylko 2 koty, czyli bez zmian
Kwarantanna:
kl.1 - 2 bure i 1 czarny małe - jeden z burych dziczy siedząc w kuwecie - mam nadzieję, że tylko to...
kl.2 - 3 buraski śliczne, 1 senny - mam nadzieję, że tylko to...
kl.3- śliczny szary whiskasik do schrupania :1luvu:
kl4 - ta co była szylka/tri/whatever, wiecie o kogo chodzi :wink:
kl.5 - czarno-biały kiciuń
kl.6 - czarno- biała kita duża - podobno sraczkowa
kl. 7 -śliczny kiciek biało-czarny
kl. 8 - czarny kiciuś przytulaśny.
W klacie "luzem" na kwarantannie są 2 kociaki czarne - był misz-masz zrobiony i kotki z 1 poszły do klaty a z klaty 3ka poszła do boksu.
Kotek na szpitaliku - część kup w kuwecie luźna, ale kilka bobków też było.
Na KCh zostawiłam lodówce resztkę miksu kurczakowego z marchewką i ryżem - trochę za dużo zrobiłam :)
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Śro cze 22, 2011 13:54 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

Piotrek dokładnie opisze potem stan - jednego kotka wyadoptował, jednego niestety zawiózł do uśpienia, kociak miał w brzuchu i płucach wodę czyli FIP, był już bardzo słaby :cry:

wrzucam temat zawczasu - wyjeżdżamy 7 lipca na zasłużone wakacje :wink: wracamy 19. Chciałabym zrobić listę dyżurów w tym czasie. Chociaż żeby ktoś przyjechał i zobaczył co się dzieje, jaki kociostan. Jak jest pani Ola, to koty są ogarnięte. Gorzej z maluszkami bo one muszą zjeść wieczorkiem i po południu a tego im nikt nie da. Część chrupie suche jedzonko. mamy kupiony weaning i kitten. Schron kupi puszki dla maluchów, już to załatwiamy. Nie ma dramatu jak rok temu ale sprawdzać trza i tyle

bardzo proszę o Wasze zaangażowanie. :1luvu:

Filomen

Post » Śro cze 22, 2011 15:32 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

Najpierw zacznę od złych wiadomości:(
Koteczek ze szpitalika został uśpiony - fip:( nie ma nic gorszego jak jechać z takim maluszkiem w samochodzie wiedząc, że już z nim nie wróce... i gdzie kur.... jest ta sprawiedlowość!!!

o godz. 14 nastąpiły roszady:
Adopcja:
Biedroń, Kasia, Lolisia3 (tricolor boks4 kwarantanna), Zenek (boks7 kwarantann).

Kwarantanna:
boks1 - 2buraski + 1czarny,
boks2 - 3buraski,
boks3 - PUSTO:) whiskasikowa panienka poszła do nowego domku - sam zawiozłem koteczka i domek sprawdziłem,
boks4 - Lolosia3 poszła na adopcje,
boks5 - czarno zabielana franca - w sumie ona też może już iść na adopcję, ale obawiam się, że reszta kotów na adopcjach nie wytrzyma??? pilnie szukam domku dla niej - domek musi być jednokociasty!!!!!
boks6 - mamuśka - nie wiem jaka była kupa???
boks7 - Zenek na adopcjach,
boks8 - czarnuszek, miziak

klatka żółta - 2czarnuszki - non stop turlają się w trocinach...

Szpitalik:
już pisałem wcześnej:(

Nowa adopcja:
Nie doszła dzisiaj siatka na sufit więc panowie nie mieli co robić... przyszły tydzień powinna być - do 7 lipca muszę uruchomić nową część, żeby było wiecej placu (miejsca).

Dzięki Pani Prezes Stowarzyszenia "NadziejaNaDom" schronisko zakupi jedzenie dla maluszków i żwirek, ale najwcześniej w przyszłym tygodniu. Więc jeśli ktoś ma za dużo w domu to proszę o pw. Mogę podjechać i zabrać do schronu. Na jutro rano zostały 2 puszki animondy dla maluchów... a potem??? Sami wiecie na ile wystarczają 2 małe puszki dla 8 maluszków!!!!
PROSZĘ O POMOC!!!

Zdjęcia pojawią się wieczorem...
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Śro cze 22, 2011 16:04 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

Mamuśka miała luźnawą kupę - przynajmniej tak stwierdziła pani Ola. Nie wściekła biegunka, ale nie ładnie uformowana - taka raczej rozlazła.

Alienor

Post » Śro cze 22, 2011 19:46 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

Kasia i Biedron - zakochana para, Kasi coś sie pod oczkami zrobilo, jutro ją oglądnę
Obrazek

Zenek z napisem na plecach :-)
Obrazek

Tri z Zachodniej
Obrazek

postep w budowie kociarni - jest zlew!!!
Obrazek

Filomen

Post » Śro cze 22, 2011 19:53 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

Piotrek normalnie Ty nie jesteś wolontariusz, ale "SUPERMENWOLONTARIUSZ" w połączeniu ze "SZWARCENEGEREM" :ryk: :ryk: :ryk:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro cze 22, 2011 19:55 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

hmmm ciekawe określenie kota czarno zabielana franca :ryk:
Z innej beczki .Pani ktora adoptowała Wąsikową dziś dzwoniła .Jej rezydentka(kotka wychodząca) nie wróciła.Kotka bura z rudym w czerwonej obroży.Jakby pojawiła się w schronie to proszę o kontakt

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro cze 22, 2011 20:32 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

taaa słownik jest interesujący - na jednym ze zdjęć jest kartka autorstwa Piotrka przyczepiona do boksu - "mega sraczka!! karmić suchym na sraczke!!" chodziło o intestinal....

Filomen

Post » Śro cze 22, 2011 21:11 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

wolontariusz pisze: Na jutro rano zostały 2 puszki animondy dla maluchów... a potem??? Sami wiecie na ile wystarczają 2 małe puszki dla 8 maluszków!!!!
PROSZĘ O POMOC!!!

ja bede jutro rano, niestety juz nic nie kupie teraz, zeby dac maluchom, czy moge im dać np. zmisowaną puszke whiskasa? jak nie to bede musiala dac to co tam zostało.
niestety żwirku tez juz wogole nie mam w domu, sama jestem przed kupnem, pokonczyly mi sie zapasy...

kingusiak

Od: Wto maja 10, 2011 20:37

Post » Śro cze 22, 2011 21:47 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

Filomen pisze:taaa słownik jest interesujący - na jednym ze zdjęć jest kartka autorstwa Piotrka przyczepiona do boksu - "mega sraczka!! karmić suchym na sraczke!!" chodziło o intestinal....

W tej szarej i smutnej schroniskowej rzeczywistości takie określenia są rozbrajająco śmieszne i wprowadzają uśmiech na twarzy i jakąś motywację w dalszym działaniu :ok:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro cze 22, 2011 22:09 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

Kurcze w tej chwili w schronisku jest około 9-10 małych kociaków z tego co wiem wet schroniskowy jedzie na urlop na dwa tygodnie i kociaków nie zaszczepi :twisted: bo podobnież jak zeznał nie będzie trzymał w lodówce szcepionek - jakiś debil cholerny :twisted: nic nie rozumię o co mu chodzi, on wróci za dwa tygodnie a z tych kociaków może nie przeżyć nawet jeden :cry:
Kurcze z kasą stoimy słabo, ale myślę że trzeba tym maluchom dać szansę - szczepionka trikat po całkiem dobrej cenie kosztuje 16zł - to jest czasami koszt zycia jednego kociaka :(
Ja dołożę sie do szczepień schroniskowych maluszków - dla 4 maluszków zaoferuję szczepienie , może ktoś jeszcze pomoże maleńtasom schroniskowym :cry: czyli jeszcze około 6-7 szczepionek :!:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro cze 22, 2011 22:16 Re: Schronisko Sosnowiec - pełno maluchów! ratunku!

wolontariusz pisze: Nowa adopcja:
Nie doszła dzisiaj siatka na sufit więc panowie nie mieli co robić... przyszły tydzień powinna być - do 7 lipca muszę uruchomić nową część, żeby było wiecej placu (miejsca).
...

Piotrek a może byśmy zrobiki wewnątrz co się już da, w tym nie przeszkadza nam brak siatki.
Może wyjdzie jeszcze że coś nam do nowej adopcji potrzeba do dobrego funkcjonowania :?:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

[poprzednia][następna]