Płodne koty i kocięta przy Melomanów w Warszawie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 21, 2011 11:06 Re: Płodne koty i kocięta przy Melomanów w Warszawie

Jest jeszcze jeden dorosły krówek.
To już razem 8 8O

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Śro cze 22, 2011 7:02 Re: Płodne koty i kocięta przy Melomanów w Warszawie

Chore oko krówkowatego wyglądało wczoraj gorzej niż poprzednio, było wyraźnie zaropiałe. Postanowiłam (a otuchy dodała mi Prakseda - bardzo dziękuję) spróbować złapać go i zabrać do weta. Nigdy nie łapałam kota, nie mam też klatki łapki - jedyne co miałam, to transporter moich kotów, determinacja i nieoceniona pomoc TŻa. W ciągu 20 minut 4 razy do transportera weszła szylkreta, raz jeden a raz drugi z czarnuszków. Niestety musieliśmy ich wyprosić. Po ok. pół godzinie wszedł krówek.
I pojechał do weta. Jest teraz w szpitaliku.
Ma na imię Skorek. Wetka oceniła wiek na 4 miesiące. Gałki ocznej na 95% nie ma, ale na pewno będzie wiadomo po zejściu opuchlizny. Jest bardzo dzielny. Na początku w transporterze mocno się wystraszył, ale już po chwili z zainteresowaniem obserwował, co się wokół niego dzieje.
Tak więc Skorek szuka domu, choćby tymczasowego!!!!!!!!!!!!

Bazyliszkowa

Post » Śro cze 22, 2011 8:11 Re: Płodne koty i kocięta przy Melomanów w Warszawie

Jak będziesz miała zdjęcia i więcej informacji, podeślij proszę wszystko wraz z telefonem do podania w ogłoszeniu na wega_shg@wp.pl , ogłoszę go :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro cze 22, 2011 8:16 Re: Płodne koty i kocięta przy Melomanów w Warszawie

XAgaX - bardzo dziękuję. Postaram się zrobić fotki jak najszybciej, nie mam pojęcia, jak długo będzie mógł zabawić w szpitaliku.
Nie wygląda na dzikuna, ale tak naprawdę to nie umiem ocenić.
Wczoraj nie syczał, nie drapał, nie miauczał. To dobrze rokuje?

Bazyliszkowa

Post » Śro cze 22, 2011 8:19 Re: Płodne koty i kocięta przy Melomanów w Warszawie

Bazyliszkowa pisze:Nie wygląda na dzikuna, ale tak naprawdę to nie umiem ocenić.
Wczoraj nie syczał, nie drapał, nie miauczał. To dobrze rokuje?

nie najgorzej :) rozumiem, że szylcia równie łatwo da się złapać do kastracji :ok: :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Śro cze 22, 2011 8:23 Re: Płodne koty i kocięta przy Melomanów w Warszawie

Szylka wejdzie bez problemu do kontenerka czy klatki łapki, byle jej tam włożyć trochę whiskasa. Z czarnuszkami też raczej nie będzie kłopotu.
Problem może być z dorosłym czarnym, dorosłym krówkiem i syjamowatym.

Bazyliszkowa

Post » Śro cze 22, 2011 8:34 Re: Płodne koty i kocięta przy Melomanów w Warszawie

Bazyliszkowa pisze:Szylka wejdzie bez problemu do kontenerka czy klatki łapki, byle jej tam włożyć trochę whiskasa. Z czarnuszkami też raczej nie będzie kłopotu.

tylko się cieszyć :D

Problem może być z dorosłym czarnym, dorosłym krówkiem i syjamowatym.

mam nadzieję, że klatka- łapka rozwiąże ten problem.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Śro cze 22, 2011 8:36 Re: Płodne koty i kocięta przy Melomanów w Warszawie

XAgaX pisze:
Bazyliszkowa pisze:Szylka wejdzie bez problemu do kontenerka czy klatki łapki, byle jej tam włożyć trochę whiskasa. Z czarnuszkami też raczej nie będzie kłopotu.

tylko się cieszyć :D

Małe czarnuszki na pewno mogłyby trafić do domów, a może i szylka też. Dwa czarnuszki pięknie się wczoraj bawiły wstążką, którą miałam ze sobą.
Tylko skąd brać domki?????

Bazyliszkowa

Post » Czw cze 23, 2011 19:55 Re: Płodne koty i kocięta przy Melomanów w Warszawie

Krówek bez oczka czyli Skorek zaprasza na własny wątek:
viewtopic.php?f=1&t=129435

Bazyliszkowa

[poprzednia]