poznajmy sie...:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 03, 2011 23:37 Re: poznajmy sie...:)

dopiero teraz trafilam na ten watek a na miau jestem juz ze 2 lata... :oops: wstyd sie przyznac, ze dotad nie wiedzialam o istnieniu tego watku.... ale coz... moze uda sie nadrobic zaleglosci :D
Wiele osob mnie juz zna, pora przedstawic sie tym ktorzy jeszcze mnie nie znaja :)
Mam na imie Ola, mieszkam sobie w miescie slynacym z wysmienitego piwa :D Jak mowi reklama-Tyskie ponad wszystkie :D Tak wiec mieszkam w Tychach (nomen omen do browaru tyskiego mam na piechote ok.15 min). Wiek?... Coz... Liczba 82 w moim nicku to nic innego jak rok urodzenia :oops: Ale nikt mi w realu tyle nie daje :D
Odkad siegam pamiecia, zawsze lubilam zwierzeta, ale to do kotow ciagnelo mnie najbardziej. W dziecinstwie mialam jedna czarna kicie, potem majac 17 lat tez mialam kotunie... Jednak nie chce o tym mowic, bo... bylam mloda, glupia, nie mialam o niczym pojecia... Wyrzadzilam moim kiciom wielka krzywde, do dzis mam z tego powodu wyrzuty sumienia. :oops:
Obecnie niestety nie moge miec kota, poniewaz mieszkam z rodzicami, a oni sie na to cudo nie zgadzaja. Z reszta jesli ja sama nie potrafie sie utrzymac, to nie bede brala kota, poniewaz uwazam, ze jesli nie potrafie zapewnic kotu godnych warunkow do zycia, opieki weterynaryjnej-to tylko go skrzywdze. Sama milosc to nie wszystko. Ale nieustannie marze o niejednym kocie :) Tym razem nie popelnie bledow z przeszlosci, nauczylam sie wiele dzieki miau :) :1luvu:
Moja kolezanka prowadzi DT, dlatego kiedy tylko czas na to pozwala-staram sie odwiedzac jej gromadke, w ten sposob jakby rekompensuje sobie brak kota w domu.
Koty sa miloscia mego zycia, szczerze je podziwiam i ogromnie szanuje, dlatego chetnie biore udzial w roznych akcjach pro-kocich jak np.wystawy adopcyjne :) Jesli potrzeba przeprowadzic wizyte przed czy poadopcyjna-z wieeeeelka przyjemnoscia to uczynie :) Nawet jesli nie moge wspomoc finansowo, a bede mogla jakos inaczej pomoc jakiemus kotu-zrobie, co tylko bedzie mozliwe. Przynajmniej w ten sposob okaze im swa milosc, a kiedy przyjdzie czas na WLASNEGO mruczka-z pewnoscia zaczne od poszukiwan wlasnie na tym forum :) I zrobie absolutnie wszystko, by DT oddajacy mi swego podopiecznego nie mial do mnie zadnych zastrzezen.

Pomruczenia dla wszystkich kociarzy! :kotek: :cat3: :catmilk:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Sob cze 04, 2011 5:10 Re: poznajmy sie...:)

Kociara82 pisze:Obecnie niestety nie moge miec kota, poniewaz mieszkam z rodzicami, a oni sie na to cudo nie zgadzaja. Z reszta jesli ja sama nie potrafie sie utrzymac, to nie bede brala kota, poniewaz uwazam, ze jesli nie potrafie zapewnic kotu godnych warunkow do zycia, opieki weterynaryjnej-to tylko go skrzywdze. Sama milosc to nie wszystko. Ale nieustannie marze o niejednym kocie :) Tym razem nie popelnie bledow z przeszlosci, nauczylam sie wiele dzieki miau :) :1luvu:
Moja kolezanka prowadzi DT, dlatego kiedy tylko czas na to pozwala-staram sie odwiedzac jej gromadke, w ten sposob jakby rekompensuje sobie brak kota w domu.
Koty sa miloscia mego zycia, szczerze je podziwiam i ogromnie szanuje, dlatego chetnie biore udzial w roznych akcjach pro-kocich jak np.wystawy adopcyjne :) Jesli potrzeba przeprowadzic wizyte przed czy poadopcyjna-z wieeeeelka przyjemnoscia to uczynie :) Nawet jesli nie moge wspomoc finansowo, a bede mogla jakos inaczej pomoc jakiemus kotu-zrobie, co tylko bedzie mozliwe. Przynajmniej w ten sposob okaze im swa milosc, a kiedy przyjdzie czas na WLASNEGO mruczka-z pewnoscia zaczne od poszukiwan wlasnie na tym forum :) I zrobie absolutnie wszystko, by DT oddajacy mi swego podopiecznego nie mial do mnie zadnych zastrzezen.

Pomruczenia dla wszystkich kociarzy! :kotek: :cat3: :catmilk:

To co napisałaś, jest piękne i mądre. Oby więcej ludzi miało takie podejście.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Sob cze 04, 2011 14:58 Re: poznajmy sie...:)

wiesz, ja sobie zdaje sprawe z tego, jak wiele bledow w przeszlosci popelnilam, ze ich juz nie naprawie, choc gdybym mogla cofnac czas... :roll:
Koty kochalam zawsze, staralam sie je zrozumiec, ale tylko wydawalo mi sie ze je rozumiem, teraz to wiem. To dzieki temu forum i zaprzyjaznionym "Tyskim Mruczkom" nauczylam sie naprawde rozumiec kota. Teraz znacznie latwiej mi sie z nimi dogadac :)
Milosc miloscia, ale tym kota nie wykarmie, nie zapewnie mu odpowiedniej zabawy, bezpieczenstwa i w razie czego solidnej opieki weterynaryjnej. Ale jak tylko bede mogla... ani chwili nie bede sie zastanawiala CZY wziac kotka, tylko KTOREGO WYBRAC :ryk:

Kociara82

Post » Wto cze 21, 2011 20:18 Re: poznajmy sie...:)

Witamy serdecznie. Magda i Kropka.
Kropka to 2 miesięczne kociątko zabrane z zielonogórskiego schroniska ,prezent od męża na urodziny ( w końcu dał się przebłagać :1luvu: )
Na razie przyzwyczajamy się do siebie z Kropcią ,która jest już odrobaczona i wyleczona z kociego kataru i biegunki jak również cięższa o kilka o kilkanaście dobrych gramów :oops:
Mam nadzieję że wiele się nauczymy z forum.
Pozdrawiamy :piwa:
F&K

Fibs

Od: Śro cze 15, 2011 18:05

Post » Wto cze 21, 2011 20:25 Re: poznajmy sie...:)

Fibs pisze:Witamy serdecznie. Magda i Kropka.
Kropka to 2 miesięczne kociątko zabrane z zielonogórskiego schroniska ,prezent od męża na urodziny ( w końcu dał się przebłagać :1luvu: )
Na razie przyzwyczajamy się do siebie z Kropcią ,która jest już odrobaczona i wyleczona z kociego kataru i biegunki jak również cięższa o kilka o kilkanaście dobrych gramów :oops:
Mam nadzieję że wiele się nauczymy z forum.
Pozdrawiamy :piwa:

witaj :kotek:
prosimy o fotki :D
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Wto cze 21, 2011 20:30 Re: poznajmy sie...:)

:piwa: Witamy serdecznie :D

KOTEK1988

Od: Sob mar 01, 2008 15:30

Post » Wto cze 21, 2011 20:32 Re: poznajmy sie...:)

Witamy :D
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Wto cze 21, 2011 20:33 Re: poznajmy sie...:)

to ja się najpierw muszę nauczyć ;) a potem oczywiście pokażę Kropę bo zdjęć ma całe mnóstwo :mrgreen:
F&K

Fibs

Od: Śro cze 15, 2011 18:05

Post » Wto cze 21, 2011 23:32 Re: poznajmy sie...:)

nie pamietam gdzie ale chyba byl watek jak wrzucac tu fotki... calkiem przystepnie napisane...

Kociara82

Post » Śro cze 22, 2011 12:24 Re: poznajmy sie...:)

Kociara82 pisze:nie pamietam gdzie ale chyba byl watek jak wrzucac tu fotki... calkiem przystepnie napisane...

O tu:
viewtopic.php?f=5&t=36202
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Czw cze 23, 2011 15:39 Re: poznajmy sie...:)

Witam, to mój pierwszy post na forum.
Trzy tygodnie temu zaadoptowałam dwa trzytygodniowe osierocone kociaki znalezione w piwnicy (nie przeze mnie). Zanim do mnie trafiły były pod opieką weterynarza, która je ratowała i szukała im domu. W schronisku chciano je uśpić. Kotki mają teraz jakieś 6 tygodni, są radosne, chodzą same do kuwety, zaczynają jeść suchą i mokrą karmę, chociaż ciągle domagają się butelki. Mam nadzieję że się nimi dobrze opiekuję, chociaż to moje pierwsze koty i jeszcze miesiąc temu nie sądziłam, że w moim domu zamieszka kot, a co dopiero dwa.
Zarejestrowałam się na forum, bo na pewno będę miała mnóstwo pytań.
Dobrze, że jesteście!
Obrazek Obrazek Obrazek

Simran

Od: Czw cze 23, 2011 15:31

Post » Czw cze 23, 2011 16:15 Re: poznajmy sie...:)

Od kilku lat jestem w tym portalu ale nie wiedzialam, ze nalezy sie przedstawic, co niniejszym czynie :wink: Mieszkam w Niemczech i mam dwie starsze koteczki.Cindy, ktora przyganelam jako 8-tygodniowe kociatko walesajace sie wraz z matka w poblizu mojej pracy oraz Ronde, ktora przywiozla mi forumowiczk Anna61 jadac do swojej corki do Niemiec ze schroniska w Koninie.Obie sa w tym samym wieku - sa ok 10 lenimi seniorkami.Ronda miala strzaskana miedniczke i pol roku siedziala w schronisku - wiec postanowilam jej dac domek na starosc.Obie kocham bardzo - czego nie mozna powiedziec o kocicach - gdyz Cindy rozpieszczona do niemozliwych granic rezydentka ciagle zazdrosna jest o Ronde. Jesli chodzi o wiek - to pomine to milczeniem...no moze mala wzmianka: moj najstarszy wnuk ma juz 15 lat z czego jestem bardzo dumna.
Pozdrawiam wszystkich kociolubnych - oby bylo nas jak najwiecej. :ok: :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Czw cze 23, 2011 16:18 Re: poznajmy sie...:)

Simran pisze:Witam, to mój pierwszy post na forum.
Trzy tygodnie temu zaadoptowałam dwa trzytygodniowe osierocone kociaki znalezione w piwnicy (nie przeze mnie). Zanim do mnie trafiły były pod opieką weterynarza, która je ratowała i szukała im domu. W schronisku chciano je uśpić. Kotki mają teraz jakieś 6 tygodni, są radosne, chodzą same do kuwety, zaczynają jeść suchą i mokrą karmę, chociaż ciągle domagają się butelki. Mam nadzieję że się nimi dobrze opiekuję, chociaż to moje pierwsze koty i jeszcze miesiąc temu nie sądziłam, że w moim domu zamieszka kot, a co dopiero dwa.
Zarejestrowałam się na forum, bo na pewno będę miała mnóstwo pytań.
Dobrze, że jesteście!

Za kazdym razem jak widze taka niska liczbe postow - ciesze sie niesamowicie - oznacza to, ze powieksza sie grono LUDZI PRZYJAZNYCH KOTOM :!: :1luvu: :ok:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Czw cze 23, 2011 16:22 Re: poznajmy sie...:)

To ja też się przedstawię.
Małgorzata,lat 43,z miasta " świętych i złodziei " czyli Częstochowy :D .
W sumie cztery koty:
-Wiktor,11 lat
-Plamek,9 lat
-Puś,5 lat
-Zosia,1 roczek i pół
Pozdrawiam wszystkich kociarzy :1luvu: !
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Czw cze 23, 2011 17:32 Re: poznajmy sie...:)

O jaki fajny wątek :D
to ja też się przedstawię - mam na imię Olga, za niecały miesiąc stuknie mi 38 latek
moje kociaste:
Mimi vel Czorta ok.3,5 roku
Tito 1,5 roku
Pan Czarny Chmur 3 latka
wszystkie kotki adoptowałam z katowickiego schroniska
Pozrdawaiamy :kotek:
Obrazek
Moje czarne Słoneczka

Każdy kot zasługuje na dobrego człowieka.
Nie każdy człowiek zasługuje na jakiegokolwiek kota.
Maciuś 10.12.2010.[*] Nigdy Cię nie zapomnę...

puskas

Od: Pon mar 01, 2010 16:14

[poprzednia][następna]